לאחר שמעל 65 אלף ישראלים טסו לדובאי במהלך חודש דצמבר, מאז החלה הרכבת הישראלים ליעד הכי מדובר וירוק של התקופה, בארץ החליטו להפוך את כל מדינות העולם לאדומות ולחייב בבידוד את כל החוזרים מחו"ל. מאז ההחלטה, כמות הטסים ירדה בצורה דרסטית. אמנם עדיין יש ישראלים שטסים לאמירות כדי לברוח מהסגר בארץ, אך המספרים לא מזכירים את מה שהיה כאן רק לפני כשלושה שבועות.   

וישראל היא לא המדינה היחידה שהתיירים שלה הפסיקו לטוס לדובאי לאחרונה. בעקבות העלייה בכמות החולים החל מתחילת השנה, שמספרם עומד על כ-3,000 נדבקים ביום באיחוד האמירויות (שמספר תושביה זהה לזה שבארץ), החליטו בסקוטלנד לחייב בבידוד את כל מי שחוזר מהמקום. 

במגזין הסאן הבריטי ציינו שגם אנגליה בדרך ללכת בעקבות סקוטלנד ולחייב החל מיום חמישי הקרוב את כל התושבים שלה שחוזרים מדובאי להיכנס לבידוד. בדומה לישראל, גם בממלכה דובאי היתה לאחרונה היעד שכולם נוסעים אליו, היות והיא מאפשר כניסה פשוטה יחסית וכל האטרקציות פתוחות. אתמול אף פרסמנו שהקו הבינלאומי העמוס ביותר בימים אלה הוא זה שבין דובאי ללונדון, עם כ-200 אלף הזמנות לחודש הקרוב. 

"בשבועיים האחרונים שיעור ההדבקות בדובאי הוכפל. ברור שזה הופך למצב חמור יותר", אומר סוכן מקומי. "הממשלה הסקוטית כבר זיהתה דפוס של אנשים שהיו בדובאי וחזרו חיוביים ולכן זה לא יפתיע אותי אם גם באנגליה יעשו זאת. זה ללא ספק נובע מחגיגות השנה החדשה."

מעדויות שהגיעו ל-mako מישראלים שבילו את השנה החדשה בדובאי, נראה שהחגיגות היו גדולות. על פי הערכות, כ-8,000 ישראלים חגגו את השנה החדשה בדובאי במגוון מסיבות, על גגות בתי מלון, במועדונים, בברים וזה בזמן שהיא מוגדרת כאדומה.

"יש פה מסיבות וי.אי.פי מטורפות על גגות המלונות. הביקוש מצד התיירים הישראלים הוא גדול. הם רוצים להשתתף בכל המסיבות הנוצצות ולא מקשיבים להנחיות, חושבים שהם בארץ שמותר להם לעשות מה שבא להם", סיפר ישראלי המתגורר בדובאי, "לא חובשים מסיכות ברובם, לא מקפידים על שמירת מרחק ומסתכנים בקנסות כבדים מאוד".

כזכור, גם בארץ נרשמה לאחרונה עלייה במספר החולים החוזרים מדובאי ואף דווחו מספר מקרים בהם נוסעים רבים חזרו מאומתים בטיסות מהאמירות.