אחרי תקופה ארוכה, יפן בדרך למרבית מדינות העולם ומתכוננת לקראת פתיחה הדרגתית של גבולותיה לקבוצות קטנות של תיירים זרים מחוסנים כבר מהחודש הנוכחי כחבל הצלה פוטנציאלי לתעשיית התיירות במדינה.

בתוך כך, אלה שיהיו מעוניינים לבקר ביפן, יהיו חייבים להציג הוכחה שהתחסנו בשלוש מנות נגד נגיף הקורונה, ויחויבו לקחת חלק בטיול מאורגן עם מסלול קבוע. החידוש המוגבל הזה של התיירות הנכנסת ינוהל כניסוי, ובמידה ולא יתפשטו ההדבקות, התוכנית תהיה צפויה להתרחב.

>> רוצים לבקר ביפן? הכנסו למדריך המלא

הדיווח מגיע לאחר שראש הממשלה פומיו קישידה אמר בנאום בלונדון ביום חמישי שעבר כי החל מחודש יוני, הוא מתכנן להקל בנהלים בגבולות המדינה, זאת בדומה למדינות דמוקרטיות מבוססות אחרות. מאוחר יותר הוא הוסיף הערת זהירות, ואמר לכתבים שעליו לבחון את מצב ההדבקות לאחר סדרה של חגים שיתקיימו ביפן בסוף אפריל ותחילת מאי הידועים כ"שבוע הזהב".

"כבר בחודש יוני, בהתבסס על חוות דעת של מומחים, נסקור את תקנות הקורונה, כולל מדיניות הגבול ונעשה זאת בשלבים", אמר קישידה, "אנחנו עדיין בתקופת מעבר חזרה לחיים נורמליים". בחודש נובמבר סגרו הרשויות את גבולות יפן בפני זרים שאינם אזרחי המדינה, מהלך שנתמך באופן נרחב על ידי הציבור על פי סקרים שבוצעו, שכן וריאנט האומיקרון התפשט במהירות בתקופה זו.

צומת שיבויה, טוקיו (צילום: ESB Professional, Shutterstock)
פתיחה לצד מעקב אחר ההדבקות. יפן | צילום: ESB Professional, Shutterstock

ההקלה במעברי הגבול צפויה להתקבל בברכה על ידי תעשיית התיירות ביפן, אשר קראה לממשלה לאפשר למבקרים מעבר לים להגיע ולנצל את היחלשות מטבע הין. עד למגיפה, התיירות הנכנסת היוותה ציר חשוב עבור כלכלת יפן שכן מספר המבקרים הזרים התרחב פי חמישה בין השנים 2011 ל-2019.

בעוד שכעת כניסה מותרת לסטודנטים ואנשי עסקים זרים, המכסה הנוכחית היא 10,000 כניסות מחו"ל ביום, ועד כה אינה כוללת תיירים. עמדתו הזהירה של קישידה, לה הוא מייחס את ההצלחה בשמירה על שיעור תמותה נמוך, סייעה לחזק את תמיכתו הציבורית לקראת הבחירות המרכזיות לבית העליון שייערכו בחודש יולי. אם התוכנית תצא לפועל, צפויה יפן להכפיל את תקרת המכסה היומית לכניסות ל-20,000, בהן גם כאלה של תיירים זרים.