משטרת הודו החליטה באחרונה להעלות הילוך במלחמה נגד השימוש בסמים של מטיילים ישראלים והיא לא מהססת לבצע מעצרים, להגיש כתבי אישום חמורים ולעכב במשך שבועות רבים. ההתמקדות של המשטרה המקומית נעשית בעיקר בדרום המדינה, במדינות כמו גואה וקרנטקה, כנגד מעשני הג'אראס.

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

"טיילתי עם חבר בדרום הודו. כמה שעות לאחר שנכנסנו לגסטהאוס פשטו השוטרים המקומיים על החדר שלנו והפכו לנו את התיקים כדי לחפש סמים", סיפר גל, מטייל ישראלי בהודו, ל-mako. "כשלא מצאו כלום עזבו אותנו והלכו לחדר נוסף שהיו בו ישראלים ועצרו אותם אחרי שמצאו אצלם משהו כמו 30 גרם של ג'אראס".

ג'אראס (צילום: ויקיפדיה)
ג'אראס | צילום: ויקיפדיה

"אם בעבר זה היה נגמר בקנס כספי או בשוחד ובמקרה הגרוע במעצר של ימים בודדים, היום רשויות האכיפה במדינה מתעקשות על מעצר לתקופה ארוכה, כתב אישום, אי יציאה מהמדינה, מאסר בפועל שיכול להיות למשך שנה ויותר וקנס כספי כבד", טוען ארז, מטייל ישראלי ותיק שטייל בהודו עשרות פעמים. "הם מנהלים מלחמת חורמה נגד הצרכנים וסוחרי הסמים".

"מצאתי את עצמי בכלא ההודי"

כך, כעשרה ישראליים נעצרו באחרונה בתוך הגסטהאוסים, כשברשות רובם נמצאו בין עשרה ל-20 גרם ג'אראס. בעבר, מעידים מטיילים, המשטרה הסתובבה בעיקר במסיבות ובמקומות בילוי תיירותיים, אך היום, כאמור, השוטרים מגיעים ממש על לאזור הלינה. 

גואה (צילום: אילן ארנון)
החיפושים נעשים גם בתוך הגסטהאוסים. גואה | צילום: אילן ארנון

לפני כשלושה שבועות, ביום שישי בערב, נעצר צעיר ישראלי בגסטהאוס בקרנטקה לאחר שנמצא ג'אראס בחדרו. השוטרים הגיעו לביקורת בגסטהאוס ועצרו את הישראלי על חם עם הסם במשקל של עשרה גרם. הוא נעצר ונלקח לחקירה בתחנת המשטרה המקומית. לאחר שהוכנס למעצר, הובא הישראלי בפני שופט שהחליט להאריך את מעצרו ושלח אותו לבית כלא.

"מצאתי את עצמי בכלא הודי אמיתי. ארבעה תאים, בכל תא 40 איש, כמובן שאין מיטות והזוהמה בלתי ניתנת לתיאור", סיפר הצעיר לבני משפחתו, בפוסט שפורסם בדף הפייסבוק 'הודו- מטיילים עם מירון'. "ישבו איתי בתא רוצחים ואנסים. אין הפרדה וזה בכלל לא משנה מה עשית. כל החיים מתנהלים בתוך התא. אוכל, שירותים, שורפים את הזבל בתוך התא. בלילה הראשון לא היה לי איפה לישון על הרצפה, פשוט עמדתי. סיוט".

לפני כשבוע שוחרר המטייל בערבות. למרות זאת, הוא עדיין אינו יכול לצאת מהודו עד לסיום כל ההליכים המשפטיים נגדו, כולל הגשת כתב אישום וגזר הדין. "אנחנו פשוט בסיוט, מתפללים שייגמר במהרה... אל תהיו שאננים. ואל תחשבו שלכם זה לא יכול לקרות", כתבה בת משפחה של המטייל הצעיר. העונש יכול להגיע עד חמש שנות מאסר בפועל.

"כולם לחוצים ומעדיפים שלא להסתבך עם המשטרה ההודית" סיפר גל. "היום, בניגוד לעבר, אם תנסה לשחד שוטר מקומי יעצרו אותך מיד גם על השוחד ואז בכלל זה בלגן אחד גדול. מי שאוכל אותה זה בעיקר המטיילים הצעירים וחסרי הניסיון".

בעקבות ההחמרה בפיקוח, מטיילים רבים החליטו לזרוק את הג'אראס שרכשו מסוחרי סמים מקומיים מחשש שאלה ידווחו על כך לשוטרים המקומיים. "אני מציע למטיילים הישראלים, בעיקר הצעירים, שבאו גם לטייל וגם לעשות סמים בחדרים בגסטהאוסים ובמסיבות בגואה, לא לקחת סיכון. מה שקורה עכשיו בהודו זה מטורף. את השוטרים לא מעניין כלום. אם תפסו אצלך סמים אתה ישר הולך לכלא וזה גיהנום", הסביר ארז.