חופש
חופש

יוצאים לטבע: 3 קונספטים לסל פיקניק מושלם

יווני קליל, איטלקי מוקפד או ישראלי זורם? אם אתם יוצאים אל הטבע הירוק והפורח ומתלבטים מה לקחת איתכם לאכול, הגעתם למקום הנכון

טליה הדר | בשיתוף יקב תבור | mako | פורסם 08/03/21 10:28 

הימים מתחממים, השמש מבצבצת ועושה לנו חשק לארוז את עצמנו בקלילות ולצאת אל הטבע. במיוחד בשביל זה, הכנו עבורכם שלוש הצעות קונספט לסלי פיקניק מושלמים וטעימים שמתאימים לכל שעה ביום, כאלה שתוכלו לקחת איתכם ולהשלים את החוויה.

בכל סל חשבנו בשבילכם על הכל, עד הפרט האחרון, החל מהיין המושלם ועד למשהו קטן ומתוק לקינוח. שילבנו דברים שקונים מן המוכן יחד עם כאלה שמכינים בקלות בבית (יש מתכונים!), והכל בשילוב טאץ' אישי והגשה בסטייל, שייתנו לכם המון השראה וחשק למצוא במהרה את הלוקיישן לפיקניק הבא.

הפקת פיקניק יקב תבור
פיקניק יווני קליל|צילום: דנה גור

פיקניק יווני קליל

מה שותים?
יין אדמה רוסאן של יקב תבור - ליין קשת טעמים רחבה ועוצמתית מפירות טרופיים בשלים ועד לפירות הדר רעננים, ביטוי מקסים ופראי של זן מיוחד. לצד היין, נוסיף גם מים מקושטים ברצועות מלפפונים ונענע.

מה אוכלים?
1. סלט יווני – סלט ירקות חתוכים גס, זיתים קלמטה וחתיכה גדולה של גבינת פטה מונחת מעל. לתיבול: שמן זית, לימון, טיפה חומץ בן יין, מלח פלפל ומעט אורגנו יבש
*טיפ: אל תערבבו את הגבינה עם הסלט, הניחו אותה מעל הירקות וקשטו בזילוף שמן זית ואורגנו יבש (ואם יש דרך ארוכה, רצוי להביא את הרוטב בצד).
2. עלי גפן – קנינו מוכנים במעדנייה
3. זיתים טובים
4. לחם טוב
5. מאפה פתוח בסגנון ים תיכוני עם עגבניות, זוקיני, זיתים וגבינת פטה. (לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה, והתוצאה – סופר מרשימה וטעימה – ראו מתכון למטה)

מה לקינוח?
"מוזלי יווני"- צנצנות אישיות של יוגורט עזים בתוספת דבש ואגוזי מלך

במה משחקים?
קלפי "מלחמה" 

הפקת פיקניק יקב תבור
יין אדמה רוסאן של יקב תבור|צילום: דנה גור

מתכון למאפה פילאס ים תיכוני
מרכיבים:
בצק פילאס תורכי מוכן (מופשר)
למריחה: ממרח פסטו/עגבניות מיובשות
לתוספות: עגבניות שרי חתוכות לחצי, זוקיני פרוס לעיגולים דקיקים, גבינת פטה ובזיליקום טרי
לתיבול: שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל
להברשה: ביצה
לקישוט: קצח

אופן ההכנה:
1. פותחים ריבוע של בצק בגודל הרצוי על תבנית תנור מרופדת נייר אפיה.
2. מקפלים כסנטימטר מכל צד פנימה ליצירת שוליים עבים.
3. מורחים את הממרח, מפזרים מעליו את התוספות ומתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל.
4. את השוליים מברישים בביצה מקושקשת ומקשטים בקצח.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-25 דקות.

הפקת פיקניק יקב תבור
פיקניק איטלקי מוקפד|צילום: דנה גור

פיקניק איטלקי מוקפד

מה שותים?
יין אדמה רוזה ברברה של יקב תבור - ליין ארומות פרועות של פירות אדומים בשלים, אך בפה היין חד, רענן ומורכב. יין מושלם לליווי אוכל או ללגימה יומיומית לא מחייבת. לצד היין נוסיף גם מים מקושטים בחצאי תותים ובזיליקום.

מה אוכלים?
1. סלט קפרזה - עגבניות שרי צבעוניות חצויות לאורכן, בייבי מוצרלה ובזיליקום. לתיבול: שמן זית, בלסמי, מלח ופלפל גרוסים
*רוצים לשדרג בסטייל? הוסיפו רבעי ארטישוק משומר.
*רוצים סלט fresh כמו במסעדה? הביאו את העגבניות מתובלות, את המוצרלה בנפרד ואת הבזיליקום כצרור שלם – וערבבו הכל רק כשתגיעו והגישו בקערת אמייל.
2. לחם טוב/באגט
3. גריסיני
4. גבינה מתובלת (כדי לטבול את הגריסיני). איך מכינים? תבלו גבינה לבנה פשוטה עם שמן זית, מלח, מעט פפריקה מתוקה ופלפל שחור טחון ותקבלו אחלה של גבינה.
5. סלט פסטה ירקרק (שמכינים ב-2 דקות. מתכון בסוף)

מה לקינוח?
מקרונים צבעוניים ותותים

במה משחקים?
דומינו

 

הפקת פיקניק יקב תבור
יין אדמה רוזה ברברה של יקב תבור|צילום: דנה גור

מתכון לסלט פסטה ירקרק
מרכיבים:
2 כוסות פסטה מבושלת
כף גדושה ממרח פסטו
זילוף שמן זית
כף גדושה פרמז'ן מגורדת
חופן גדול של עלי רוקט ובזיליקום קצוצים גס
מלח פלפל גרוסים (וטיפונת צ'ילי גרוס אם רוצים)

אופן ההכנה:
פשוט מערבבים הכל יחד.

 

הפקת פיקניק יקב תבור
פיקניק ישראלי זורם|צילום: דנה גור

פיקניק ישראלי זורם
מה שותים?
יין אדמה סוביניון בלאן של יקב תבור - ליין ארומה עוצמתית של פירות טרופיים לצד אופי קליל ומרענן עם טעמי הדר. לא בכדי נחשב לאחד הטובים מסוגו בארץ. לצד היין נוסיף גם מים מקושטים בפלחי לימון ועלי מרווה.

מה אוכלים?
1. פלטת ירקות שוק - שומר, גזר, צנונית, עגבניות שרי, מלפפונים וגמבה מתובלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל גרוסים
2. לבאנה עם זעתר, שמן זית ונגיעה של עגבניה מגורדת
3. טחינה
4. ביצים קשות - חצי רכות, חצויות או חתוכות לרבעים, מתובלות בפלפל גרוס
4. גרגירי חומוס מתובלים - מערבבים גרגירי חומוס מבושלים עם מעט פפריקה מתוקה, פלפל שחור טחון, מלח ושמן זית ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה
6. משולשי "פיתה קרקר" עם שמן זית וזעתר (מתכון בסוף)
7. בורקס גבינה גדול (קנוי או ביתי)

מה לקינוח?
חלבה איכותית בטעמים (אנחנו בחרנו פיסטוק ושוקולד)

במה משחקים?
שש-בש

הפקת פיקניק יקב תבור
יין אדמה סוביניון בלאן של יקב תבור|צילום: דנה גור

מתכון לפיתה קרקר זעתר
מרכיבים:
פיתות
שמן זית
זעתר

אופן ההכנה:
1. חוצים כל פיתה ל-2 עיגולים דקים, משמנים כל עיגול בשמן זית משני צדדיו ומתבלים בזעתר בנדיבות.
2. חותכים כל עיגול ל-6 משולשים.
3. קולים כל משולש כ-2 דקות מכל צד על מחבת חמה או שאופים בתנור על נייר אפייה כ-6 דקות על 200 מעלות.

אז באיזה פיקניק אתם מתחילים?
*בטח שמתם לב שאנחנו בעד הגשה בכלים רב פעמיים או כלי במבוק - ככה אנחנו גם מגישים בסטייל וגם דואגים לסביבה.

 

תגיות: טיול   יין   יקב   פיקניק  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן