תצפית מנמרוד – היישוב הכי גבוה בישראל

בגובה 1100 מטר בכניסה ליישוב נמרוד, הגבוה בישראל, יש תצפית נפלאה על ברכת רם, הכפרים הדרוזים, הגולן ועל כל המרחב שנפרש מטה. תוכלו לראות מכאן את הר אודם שבגולן, החרמונית הכפרים הדרוזים בוקעתה ומסעדה והמטעים החקלאיים שלהם – מסודרים וירוקים. בצפון תראו את מג'דל שמס ופסגת החרמון (אפילו את הפסגה הסורית ניתן לראות מכאן ביום יפה!). הנקודה הכי בולטת בתצפית היא העין הכחולה של ברכת רם, הכפר מסעדה שמשתפל אליה מהמדרון והר כרמים המתנשא מעליה. כדאי לזכור את הנקודה הזו כשאתם מגיעים לחרמון או לאזור כי זו באמת תצפית מרשימה ומדובר בסטייה של דקות ספורות בלבד מנוה אטיב ומהכביש לחרמון. הנוף רחב ופתוח, האוויר מצוין וחבל רק שמתחם התצפית לא כל כך נקי. ואם כבר הגעתם זו הזדמנות טובה לאכול ארוחה טובה באחד הכפרים הדרוזים ולקנח בכנאפה וקפה שחור.

התצפית מנמרוד (צילום: נגה משל)
התצפית מנמרוד | צילום: נגה משל

הגעה: אחרי הפנייה ליישוב נמרוד מצד שמאל  - רחבת תצפית עם שילוט. (גישה מכביש 9898)

מצפה נמרוד – גן תצפית בראש פינה

תצפית מטופחת ומושקעת במעלה אתר השחזור של ראש פינה שהוקמה ב-2014 לזכר נמרוד שגב שנפל במלחמת לבנון השנייה. שגב היה דור רביעי במושבה ראש פינה והקמת התצפית היא יוזמה של משפחתו. מעבר לנוף היפה לעמק החולה, הגליל, רמת הגולן במזרח והחרמון בצפון - המתחם כולל הסבר מוקלט בלחיצת כפתור על המקום ועל חייו של נמרוד. רחבת תצפית מסודרת ומגודרת עם משקפת קבועה, מקומות ישיבה, פינות מזמינות ומרחבי גינון מטופחים עם צמחי תבלין, עצים וצמחיית ארץ ישראל.

מצפה נמרוד (צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה)
מצפה נמרוד | צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה

הגעה: במושבה ראש פינה באתר השחזור.

בית הכנסת העתיק במזרעת כנף, דיר עזיז – טיפוס שמשתלם

למקומות היפים ביותר צריך להתאמץ להגיע. מצד שני אולי הם נחשבים "היפים ביותר" כי ההגעה הלא פשוטה מעלה את קרנם. כך או כך אם אין ברשותכם רכב 4X4 שיתגבר על הדרך המשובשת - ההגעה לבית הכנסת דורשת טיפוס רגלי של כמה מאות מטרים. העובדה הזו מעלה את הסיכוי שתמצאו את המבנה בקצה ההר מבודד מאדם. המבנה שרואים כיום הוא אסם תבואה שנבנה על שרידיו של בית הכנסת העתיק מתקופת התלמוד והיה שייך לכפר הערבי שהיה כאן וננטש. כשתגיעו למבנה בשיא הגובה, הנוף של הכנרת ובית ציידא ייפרש לפניכם ללא הפרעה והרוח תמיד מוסיפה אווירה צוננת. תוסיפו לזה פק"ל קפה וקיבלתם את החוויה המושלמת. מתאים לרומנטיקנים ולהרפתקנים, בקרבת מקום מצוי גם מעיין כנף.

הגעה: נוסעים למושב כנף על כביש 869. פונים בשביל לרפתות עד השלט לבית הכנסת ומטפסים אליו. בית הכנסת נמצא כ-2 ק"מ דרומית מזרחת למושב.

>> רוצים לדעת איפה בדיוק נמצאות כל הפינות הסודיות? היכנסו למפה

גן המפלים רמת הנדיב – מים וכדור אש

תצפית שקיעה קלאסית עם השחקנית המרכזית של השקיעות – השמש הנבלעת אט אט בים באזור בריכות הדגים של מעגן מיכאל. נקודת התצפית עצמה יפה ומיוחדת ומשתרעת על פני גן מפלים. הגן עוצב בסגנון איטלקי עם מפלי מים היורדים בינות מדרגות וצמחייה מטופחת. בראש הגן מפת תבליט המציינת את כל 44 היישובים שבהם תמך או שאותם ייסד הברון אדמונד דה רוטשילד, הוא הנדיב שהגנים קרויים על שמו וכאן גם אחוזת הקבר שלו. אם אתם מגיעים עם פעוטות וילדים הם כבר יחזיקו אתכם פה זמן מה וישכשכו רגליים ואף מעבר לזה. הגן המיוחד נמצא בתוך מתחם גני הנדיב באזור זיכרון יעקב ואם כבר החלטתם להגיע הנה שווה לעשות סיבוב גם בפינות מטופחות נוספות במתחם ולכוונן הגעה לגן המפלים בשעת שקיעה. מחוץ לגנים היכן שממוקמת מסעדת "מטעים" יש גן משחקים לילדים שכולל נדנדות יער ומגלשת טיפוס.

גן המפלים (צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה)
גן המפלים | צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה

גן המפלים, רמת הנדיב. פתוח א'-שבת 8:00-16:00 (ו' עד 14:00). כניסה חופשית.

תצפית הר אבנון – דרמה של נוף בראשית

בדרום ובמדבר יש המון תצפיות יפות ועוצמתיות. כוחו של מדבר, אתם יודעים. הפעם קבלו המלצה על תצפית דרמטית המשקיפה אל מרחבי המכתש הגדול, הפוער את פיו ממש מחוץ לעיר ירוחם. התצפית מההר ממש קרובה ליציאה מהעיר כשנוסעים לכיוון המכתש - עניין של כמה דקות נסיעה שבהחלט שוות את זה. אחרי היציאה פונים שמאלה בהתאם לשלט החום (הר אבנון) ועולים מעלה בדרך עפר המתאימה לכל רכב. אחרי כמה דקות מגיעים לרחבת חנייה. כאן עוד לא רואים כלום אבל ברגע שתצאו מהרכב ותתקדמו 100-200 מטרים קדימה פתאום תמצאו עצמכם על פי המכתש צופים על סלעים קדומים ושקט של בראשית. הרבה פעמים יש כאן רוח חזקה אז תתארגנו בהתאם, אבל תכלס השאלה הגדולה היא אם לבוא הנה לפני שיורדים למכתש כדי להבין בעצם מי נגד מי ולהתפעם - או אחרי, כשכבר טועמים מהנוף, הסלעים והצבעים ורוצים לסגור טיול עם תצפית מסכמת שנשארת בזיכרון. שתי התשובות יכולות להיות נכונות.

תצפית הר אבנון (צילום: נגה משל)
תצפית הר אבנון | צילום: נגה משל

הגעה: יוצאים מירוחם לכיוון המכתש הגדול על כביש 225 ומחפשים שילוט חום שמאלה להר אבנון.

תצפית הר צפחות – השפיץ הדרומי של ישראל

קשה שלא להתפעל מהנוף היפה והשקט של ים סוף, מצרים, ירדן וערב הסעודית (!) כשעומדים בפסגה של הר צפחות וצופים אל האופק. נשקפים מכאן ביראה ובשקט מפרץ אילת עם סירות ואניות, העיר אילת, העיר עקבה, הרי אדום והבקע הסורי-אפריקני שניתן לדמיין כאן איך נוצר. כדאי לעלות הנה לקראת השקיעה כדי ליהנות מצבעי אש יורדים על הנוף וגם ליהנות ממזג אוויר לא חם מדי. קחו בחשבון שהטיפוס והירידה דורשים הליכה של כשעתיים, אז ליתר ביטחון קחו טווח זמן של 3 שעות כדי שיהיה זמן ליהנות למעלה מהנוף כמו שצריך, אולי לנשנש משהו, להכין קפה ולרדת חזרה לפני שמחשיך.

הר צפחות (צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה)
הר צפחות | צילום: יחסי ציבור, ויקיפדיה

הגעה: תחילת המסלול במגרש החנייה של מלון קלאב-אין. סופו בחוף אלמוג כ-ק"מ דרומית לנקודת ההתחלה. אם מגיעים עם שני רכבים מומלץ להקפיץ אחד מהם לנקודת הסיום.

>> רוצים לדעת איפה בדיוק נמצאות כל הפינות הסודיות? היכנסו למפה