אטרקציות: דגם של כוכב לכת בפלנטריום בתל אביב (צילום: איל שפירא)
אפילו הרצפה תזוז לכם מתחת לרגליים. הפלנטריום בתל אביב | צילום: איל שפירא

באחד מפרקי "מסע בין כוכבים", עומדים קפטן פיקארד וסרן דאטה באולם הדמיה המשמש כמפה דינמית של האזור שבו הם משייטים. הכול נורא אינטראקטיבי, מהיר, מטורף והיי-טקי. רוצים גם לראות כזה? אז זהו, שאתם לא יכולים. אפשר לעניין אתכם במשהו דומה? בקרו בפלנטריום של מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב.

עושים: ההתחלה הייתה צנועה למדי: בשנת 1968 הוקם פלנטריום בשטח מוזיאון ארץ ישראל. מקרן צנוע, אך רועש, ומדריך מצויד במוט של מורה, תיארו למבקרים את סודות החלל. כיום, המבנה המעגלי מכיל עשרות מקומות ישיבה. מקרנים, מערכת סאונד, לייזרים, ומכונת עשן, יעשו הכול כדי לדמות עבורכם טיסה בחלל, תוך כדי לימוד לא מחייב על גרמי השמים. לפני מספר שנים נוסף גם תעלול חדש: רצפה זזה. כך, לא רק הראייה והשמיעה, אלא גם חוש המישוש עושה פה שעות נוספות (בהנחה שתזוזת הישבן אכן נכללת בחוש המישוש).
היה מאכזב לגלות שהשמש שלנו נחשבת לכוכב די קטן בגלקסיה שלנו, או שכוכבים נופלים אינם באמת כוכבים נופלים אלא סתם אבק כוכבי החודר לאטמוספרה. מצד שני, הקריינות הדרמטית של מלאכי חזקיה עשתה לנו את זה.
אז הידקנו חגורות, שמענו את המנועים שואגים, נרעדנו קצת, והתחלנו לשייט בחלל. למדנו על הכוכבים במערכת השמש שלנו, על תופעות קוסמיות כגון חורים שחורים, סופר-נובות ושאר מרעין בישין, ואפילו עברנו דרך גשם של מטאוריטים. אם כבר, אז כבר.
בכניסה לפלנטריום מצוי מעין מיני-מוזיאון חביב שבו ניתן ללמוד על היווצרות כוכבים, לצפות בדגמים של כוכבי מערכת השמש שלנו או סתם ללקט מידע סטטיסטי.

אוכלים: יש קפיטריה חביבה במוזיאון, אבל אתם יודעים - כל תל אביב פתוחה בפניכם.

מגיעים: רחוב חיים לבנון 2, רמת אביב, תל אביב.

ברוכים הבאים: חובבי מדע בדיוני וכל מי שחלם להיות אסטרונאוט. הכניסה מגיל 5 ומעלה בלבד.

פתוחים: ימים ראשון-חמישי בשעות 11:30 ו- 13:30 ובשבת בשעות 11:00 ו-12:00. שימו לב: מכירת הכרטיסים מסתיימת עשר דקות לפני תחילת המופע.

מדברים: טלפון 03-6415244.

גולשים: אתר מוזיאון תל אביב

משלמים: כן.