מוזיאון ימי בחיפה (יח``צ: איל שפירא,  יחסי ציבור )
להיות פיראט זה מקצוע: המוזיאון הימי בחיפה | יח``צ: איל שפירא, יחסי ציבור

ונתחיל באזהרה, שכבר הזכרנו כאן בהזדמנות אחרת: מוזיאון ימי תמיד – אבל תמיד – מוקדש לחובבי הז'אנר, ולא משנה כמה הוא מושקע, יפה ומרהיב. נכון, לפעמים רק לאחר הביקור אתם מגלים לפתע שאתם נמנים על "חובבי הז'אנר", אבל בכל זאת – שלא תגידו שלא הזהרנו. ואם כבר להפוך לחובבי ים, ספינות, ניווט ימי ומה שביניהם – אז המקום הראוי הוא כאן, במוזיאון הימי הלאומי שבחיפה, המוקדש לתולדות הספנות, על גווניה השונים. בנוסף, המוזיאון מארח גם תערוכות מתחלפות ותערוכות של אמנים שעבודותיהם מבטאות קשר של האדם לים. 

עושים: המוזיאון כולל מדורים המסודרים לפי נושאים, כאשר הכול קשור, כמובן, אל הים: ספנות, אמנות, מיתולוגיה, סחר ימי קדום, מטבעות, מכשירים מדעיים, מיפוי ימי, וגם ספנות מודרנית. המוזיאון מציג מספר תערוכות קבע, כגון "5,000 שנות ספנות" - עשרות דגמים של אוניות עתיקות משוחזרות, לצד ממצאים ארכיאולוגיים נדירים שהעלו מקרקעית הים (שימו לב לאיל נגיחה של אוניית מלחמה מן המאה השנייה לספירה), "ארכיאולוגיה תת-ימית" – הכוללת שרידים שנמשו מן הים (עוגנים, קסדות וכלי נשק, פסלונים ומטבעות), "מיתולוגיה ימית", ו"הפיראטים" – תערוכה קטנה (מדי) המוקדשת לשודדי הים, מקצוע עתיק שראשיתו בראשית ימי הסחר הימי.
אגב, מי שתמיד שאל את עצמו מהיכן הגיע הנוהג המוזר של אוניות בבקבוקי זכוכית, ואיך בעצם עושים זאת, ימצא כאן מענה ראוי. מסתבר שלמרות שהיום הרוב מיוצר במזרח הרחוק באופן מכני, יש עדיין אנשים בעולם שזו אומנותם.

אוכלים: רוצים לחוות עיר נמל כמו שצריך? רדו לעיר התחתית ומצאו לכם מסעדת פועלים משביעה ליד הים.

מגיעים: שדרות אלנבי 198, חיפה.

ברוכים הבאים: אוהבי ים, מגלי ארצות חובבים, משפחות עם ילדים.

פתוחים: ימים ב', ג', ד' 16:00-10:30, יום ה' 19:00-16:00, שישי וערבי חג 13:00-10:30, שבתות וחגים 15:00-10:30. בימי א' סגור.

מדברים: טלפון 04-8536622.

גולשים: אתר המוזיאון הימי הלאומי

משלמים: כן.