למרות שלא מעט מדינות מסביב לעולם כבר פתחו את הגבולות שלהן לישראלים, מספר הנוסעים בנתב"ג לא עלה כפי שציפו מאז שנגמר הסגר השלישי ושדה התעופה נפתח מחדש. אחת הסיבות המרכזיות למספרי הנופשים הנמוכה כעת, היא העובדה שילדים מתחת לגיל 16 ,שאינם מחוסנים, מחויבים להיכנס לבידוד ברגע שהם חוזרים לארץ. בעקבות כך, משפחות מעדיפות להישאר בארץ.

יחד עם זאת, ישנן כמה משפחות שלמרות ההגבלה הזו, טסו לאחרונה לחו"ל וחזרו לארץ מבלי להיכנס לבידוד. מדובר במשפחות בהן כל בני הבית נדבקו בקורונה, כך שגם לילדים מתחת לגיל 16 יש דרכון ירוק. כך למשל, שאדן חמוד, בת 30 מבית ג'אן, נסעה בחודש שעבר גם כל המשפחה לסיישל וכשחזרו אף אחד מהם לא היה צריך להיכנס לבבידוד מכיוון שבחודש מרץ האחרון הם חלו בקורונה.

שאדן מספרת שנדבקה מבני משפחתה (אמא לילדה בת 7 ובן 3) שהיו חולים גם כן. "כשחלינו זה היה מפחיד, אבל אחרי שעברנו את זה בשלום וגם הילדים שלי עברו את זה בשלום, אני רואה את הטוב בכל דבר ומבינה שיש גם טוב וכיף. עכשיו אנחנו יכולים לטוס או ללכת לכל מקום ללא בידוד וזה משמח.

סיישל (צילום:  KarlosXII, shutterstock)
יעד מושלם גם למשפחות | צילום: KarlosXII, shutterstock

"רצינו לטוס לחו"ל וחיפשנו יעדים שלא מצריכים בידוד", היא אומרת. "בהתחלה סגרנו על דובאי ואז ראינו שזה יוצא על הרמאדן אז שינינו לסיישל". שאדן מציינת שבהתחלה היא שמעה שחופשה בסיישל היא לזוגות, אך לפי דבריה הילדים שלה נהינו  יותר ממנה. "הקטן שלי שאל אותי לפני יומיים מתי חוזרים לשם. סיישל זה גן עדן. מקום את שם ואת לא מאמינה שיש מקום כזה בעולם. מושלם."

המשפחות שגם הבידוד לא עצר אותן

לא רק משפחות מחוסנות לגמרי. מסתבר שהרצון לחופשה, אחרי כל כך הרבה זמן בבית בגלל הקורונה, הובילה לא מעט משפחות לטוס לחו"ל, למרות שלא כל בני הבית מחוסנים או מחלימים. "רציתי לחזור לחיות", אומרת ליאת מירלס, בת 46, ממושב בני ציון שנסעה עם משפחתה, בנה בן ה-17 ובתה בת ה-11 וחצי. בנה לא היה צריך להיות בבידוד כי הוא מחוסן אך בתה דווקא כן.

"היינו במאוריציוס, ברפובליקה דומיניקנית וסיישל. הבת שלי לא הייתה מחוסנת וכשחזרנו היא הייתה צריכה להיכנס לבידוד. לא נשארנו איתה בבידוד כי היא יודעת לתפעל את עצמה לבד וזה היה מחיר שידענו עליו מראש. כך או כך אנחנו בתקופה לא נורמלית".

ליאת מירלס (צילום: באדיבות המצולמים)
ליאת מירלס | צילום: באדיבות המצולמים

גם רן סטון, בן 45 מאבן יהודה, נסע פעמיים לאיי סיישל. "פעם אחת נסענו ללא הילדים (15, 12, ו 8) ובפעם השנייה חזרנו איתם", הוא אומר. "הילדים שלי עדיין קטנים, כמובן שהם לא מחוסנים, ואין להם ברירה אחרת אלא להיות בבידוד בחזור, אבל סיישל שווה זאת לדעתי".

"רצינו מאוד שהילדים ישתחררו קצת מכל הלחץ שהיה פה במדינה. חזרנו רק לפני עשרה ימים למלחמה, אבל אין ספק שהנסיעה הייתה שווה. אשתי עובדת כעצמאית ורק חצי מהיום, אז היא יכלה להיות איתם יותר. הילדים  נהנו. מדובר בחוויה יוצאת דופן".

רן סטון ומשפחתו (צילום: באדיבות המצולמים)
רן סטון ומשפחתו | צילום: באדיבות המצולמים

מה אומרות ההנחיות של משרד הבריאות?

נוסע שאינו מחלים/מחוסן, מחויב בבידוד על-פי נהלי משרד הבריאות, בעת כניסתו ארצה מכל יעד.

נוסע בעל תעודת החלמה או תעודת חיסון, שהונפקה כדין על-ידי משרד הבריאות בישראל, אינו מחויב בבידוד בעת כניסתו ארצה, אלא אם נכנס ארצה מאחת המדינות בסיכון מירבי המפורטות באתר משרד הבריאות: אוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו וטורקיה. 

כמו כן, משרד הבריאות מזהיר מפני נסיעה למדינות אפריקה, דרום ומרכז אמריקה, לאיזורים ומדינות: איזור הודו, יוון, מצרים, גרמניה, ירדן, סרביה, פולין, קפריסין, קוראטיה, רומניה ומדינות נוספות ברשימה המתעדכנת באתר משרד הבריאות.