הקיץ כבר בעיצומו ואיתו הנהירה הגדולה של ישראלים לחו"ל. אם גם אתם מתכננים לטוס בזמן הקרוב, בדקנו מה היעדים המועדפים ואיך הישראלים הכי אוהבים להזמין את החופשות שלהם, כדי שתדעו אם אתם כמו כולם או לא.  

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש 

האם טסת לחופשה בחו"ל בשנים האחרונות?

78 אחוזים מהישראלים ציינו שהם טסו לחופשה בחו"ל בשנים האחרונות. גילאי 30 פלוס ציינו זאת יותר מהצעירים. נראה שעל אף שהטיסות היום מאוד זולות, עדיין מי שמבוסס יותר כלכלית הוא זה שטיס יותר -משכילים יותר ובעלי הכנסה ממוצעת ומעלה ציינו יותר כי הם טסים לחו"ל. משיבים המתגוררים באזור ירושלים והצפון ציינו שהם טסים פחות.

בוטלה ההשבתה בנתב"ג. ארכיון (צילום: Miriam Alster/Flash90)
לא מעט ישראלים טסים גם שלוש פעמים בשנה. נתב"ג | צילום: Miriam Alster/Flash90

כמה פעמים אתם נוסעים לחו"ל בשנה?

25 אחוזים מהמשיבים טסים פחות מפעם בשנה, 40 אחוזים מהמשיבים טסים פעם בשנה, ו-25 אחוזים טסים פעמיים בשנה.  יש גם כאלה שציינו שהם טסים 3 פעמים בשנה והם לא מעטים - 12 אחוזים. בעלי השכלה והכנסה גבוהים טסים יותר פעמים בשנה.

איזה סוג חופשה אתם מעדיפים?

לא תאילנד ואפילו לא יוון, רוב המשיבים (54 אחוזים) ציינו שהם מעדיפים לעשות טיול עירוני בחו"ל כמו ברלין לונדון או פריז (בעיקר נשים בגילאי 18-29 ומטיילים לא נשואים). "רק" 17 אחוזים ציינו שהם מעדיפים לצאת לחופשת "בטן גב" בקלאב או מלון וכמות זהה מעדיפים טיול מאורגן. 11 אחוזים מהמטיילים ציינו שחופשה בשבילם זה טיול שטח אתגרי (בעיקר גברים בעלי הכנסה והשכלה גבוהה) ורק 2  אחוזים העדיפו שייט בספינה (גם במקרה זה, בעיר גברים מעדיפים את סוג החופשה הזו).

כיכר פיקדילי, לונדון (צילום: Lukasz Pajor, Shutterstock)
פחות חופים ויותר טיול אורבני. לונדון | צילום: Lukasz Pajor, Shutterstock

איך אתם מזמינים את החופשה שלכם בחו"ל?

רוב המשיבים טענו שהם מזמינים את הטיסה והמלון בנפרד (55 אחוזים) מאשר יחד (45 אחוזים). מטיילים בגיליאים  50 ומעלה, בעלי השכלה והכנסה נמוכה, נוטים יותר להזמין את החבילה המשולבת בהשוואה לצעירים יותר שמזמינים בנפרד.

האם אתם בוחרים לטוס ב-Low cost?

המשיבים מתחלקים באופן שווה בין אלו שהתנסו בטיסת לואו קוסט  ובין אלו שלא. בין המתנסים יש ייצוג גדול יותר לגברים, בעלי הכנסה ממוצעת ומעלה ולא נשואים.

"כיום עידן השמיים הפתוחים ופריחת הלאוו קוסט שינתה את כללי המשחק", טוען נעם רז, מנכ"ל חברת המחקר סי איי מידע שיווקי שערכה את הסקר. "אם לפני מספר עשורים נסיעה לחול היתה מצרך יוקרה שאנשים כמעט ולא צרכו היום אנו רואים שכמעט כל הישראלים טסים לחול ואפילו מספר פעמים בשנה".  

"הסקר מראה שרוב הישראלים טסו לחו"ל בשנים האחרונות/ רבע מהמשיבים טסים פחות מפעם בשנה, 40% מהמשיבים טסים פעם בשנה, רבע טסים פעמיים בשנה ו-12% טסים 3 פעמים ומעלה. המשיבים מתחלקים באופן שווה בין אלו שהתנסו בטיסת לואו קוסט ובין אלו שלא.רובם מעדיפים טיול עירוני בערים אטרקטיביות על פני חופשת בטן גב בקלאב או מלון. הישראלים מגלים נטייה גדולה יותר לפצל את הזמנתם בין טיסה ומלון בנפרד למרות שעדיין כמות לא מבוטלת מזמינה אותם יחד בחבילה אחת".

"בשנה האחרונה, חלה עלייה של עשרות אחוזים ליעדים אליהם יש טיסות לאוו קוסט, למשל לערים כמו פוזנן וקרקוב בפולין, ערים ברומניה והעיר פאפוס בקפריסין (קו חדש שנפתח בשנה שעברה וטסים אליו אלפים מידי שנה) שמחליפה בחלק מהמקרים חופשה באילת (טיסה קצרה של פחות משעה במחיר זול)", טוען ליאור קורן, מנכ"ל מיזם הטרוול, אקספלורר.

אנחנו רואים שהקהל הישראלי מגלה שלא חייבים לטוס רק לערים המוכרות כמו פריז ולונדון אלא אפשר לנפוש בערים "חדשות" שהחופשה בהן זולה יותר. בנוסף, אפשר לצאת מהן לטיולים באזור, למשל מקרקוב אפשר לטייל בסלובקיה - הרי הטטרה הציוריים. כך גם בצרפת, במקום לטוס עוד פעם לפריז, אפשר לגלות את ליון שהיא בירת הקולינריה או בורדו לטעימות יין באזור הכרמים היפייפה סביב העיר."

 * הסקר נערך בקרב 500 משיבים במדגם כלל ארצי גילאי 18-70 על ידי חברת המחקר סי.איי מידע שיווקי בשיתוף פאנל וויו.