ברור שתקופת הקורונה אינה תקופה מזמינה במיוחד עבור טיסות. ברור גם שאף אחד לא יבחר דווקא עכשיו לטוס כדי לנסות מוצרים של חברות תעופה כאלה ואחרות. אך עבור נתח הנוסעים שמחויב מכוח תפקיד, עבודה או ביקור משפחתי לצאת לחו"ל, בחירת טיסה גם בתקופה כזו עשויה להשפיע על החוויה ולהפחית מעט מהסטרס שבטיסות בתנאי ריחוק חברתי.

הכתבה פורסמה במקור באתר המתמידים

>> לעמוד הפייסבוק של המתמידים

צפון אמריקה

בגזרת הטיסות לצפון אמריקה ניתן למצוא הוזלה ברורה במחירי הכרטיסים במחלקת עסקים, לפחות בחלק מחברות התעופה בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.

וירג'ין ודלתא יציעו לכם בדרך כלל את הכרטיסים הזולים ביותר לניו-יורק (NYC), בכ-2,580$, אחריהן יהיו אל על ויונייטד (כ-2,640$), שעבורן מדובר בהוזלה משמעותית של, לפחות, 25%. בתקופות דומות אל על תמחרה את כרטיסי העסקים שלה לניו-יורק בדרימליינר בכ-3,800 $, ומכאן שהתעריף הנוכחי משקף הוזלה של כ-31%.

מחלקת העסקים יונייטד פולאריס (צילום: באדיבות יונייטד איירליינס)
מחלקת עסקים ביונייטד | צילום: באדיבות יונייטד איירליינס

מחירים מוזלים ניתן למצוא גם בקו ללוס אנג'לס (LAX). דלתא ווירג'ין יציעו שוב את המחירים הזולים ביותר בממוצע, עם כ-2,600$, אחריהן יונייטד עם כ-2,700$, ולא הרחק משם אל על עם כ-3,200$. התעריף של אל על גם כאן משקף הוזלה משמעותית מכ-4,500 $ בתקופה המקבילה בשנה שעברה.

הוזל גם התעריף של יונייטד לסן פרנסיסקו. קפיצה לוואלי בעסקים תעלה לכם בסביבות 3,200$, בעוד בתקופה המקבילה בשנה שעברה התעריף הזה עמד על כ-3,800$. התעריף המוזל ביותר, אגב, ליעד זה, יהיה שייך לדלתא, שבאמצעות טיסות עם חברות שונות בקוד דלתא, תוכלו ליצור קומבינציה שתעלה לכם כ-2,500$ (הצרה היא שהיא כוללת שתי עצירות בכיוון הלוך).

אירופה

בשונה מארצות הברית, בקווי אירופה המצב אינו עקבי ואינו משקף תמיד הוזלה של המחיר בהשוואה למחירים שנהגו בתקופה אשתקד. ללונדון (LHR) המחירים עומדים על כ-1,500$ עם וירג'ין, עם אל על תעלה לכם החוויה כ-1,450$, ועם בריטיש כ-1,650$.

כך הוא המצב גם לגבי טיסות לפריז (CDG). אל על ואייר פראנס מציעות מחיר דומה אחת לשניה וגם דומה למחיריהן בשנה שעברה – כ-1,400$ לטיסת עסקים בקו זה.

מחלקת עסקים לופטהנזה (צילום:  יחסי ציבור )
מחלקה מתקדמת בלופטהנזה | צילום: יחסי ציבור

שונה המצב לגבי פרנקפורט (FRA), לגביו טיסה באל על במחלקת עסקים תעלה לכם כ-890$, המשקפת הוזלה של כ-25% ביחס למחירי שנה שעברה (בסביבות 1,200$). בלופטהנזה לעומת זאת המחיר יהיה פחות או יותר דומה לתקופה המקבילה שנה שעברה (כ-1,280$).

בולט לחיוב גם מחיר כרטיסי העסקים של אל על לאמסטרדם (AMS). טיסה כזו תעלה לכם כ-940$, בעוד בשנה שעברה עמד המחיר על כ-1,300$, פער של כ-28%.

המזרח

מכל קווי המזרח, הטיסות היחידות שמבוצעות בצורה סדירה (אך חלקית מאוד) הן טיסות קתאי פסיפיק להונג קונג (HKG). מחיר הכרטיס יעלה בסך הכל דומה מאוד למחירי שנה שעברה – כ-3,200$ לטיסת הלוך-חזור במחלקת עסקים.

קתאי פסיפיק (צילום:  Acambium64, shutterstock)
מטוס של קתאי פסיפיק | צילום: Acambium64, shutterstock

 

הכותב הינו נוסע מתמיד באל על במעמד פלטינה וטס כבר 15 שנים בעולם. באתר שפתח - "המתמידים" הוא משתף מהניסיון והידע שצבר בנסיעות שלו.