הסיטואציה מוכרת למדי: מגיעים למלון לצורך Check-in, מבצעים את סדר הפעולות הרגיל בתהליך ואז מקבלים מפתח לחדר. לאחר כמה דקות עולים לחדר, מתמקמים, פורקים כמה פריטים מהמזוודה, מתחברים ל-Wi-Fi, מתרעננים ויוצאים לסדרת פגישות או לסיבוב בעיר. מאוחר יותר חוזרים לחדר על מנת להתארגן לשינה ולפתע צצות הבעיות שלא הבחנתם בהן ממבט חטוף ומהיר כמה שעות לפני כן. המזגן אינו מקרר גם בעוצמה החזקה ביותר, קיים בחדר רעש של צפצוף או רעש עמום אחר, נודף מהשירותים ריח מצחין, זרם המים במקלחת חלש מאוד או כל בעיה אחרת, מוזרה יותר או פחות. בשלב זה, כאשר השעה כבר שעת ערב או לילה מאוחרות, אין כל כך חשק ועניין לרדת ללובי לבקש להחליף חדר, ולפעמים גם כאשר עושים זאת נאמר על-ידי נציגי המלון שהמלון בתפוסה מלאה ואין חדרים פנויים.

הכתבה פורסמה במקור באתר המתמידים

>> לעמוד הפייסבוק של המתמידים

המשותף לכל המקרים הללו, הוא שהם מתרחשים בכל סוגי המלונות, בכל הרמות, כולל מלונות 5 כוכבים ואפילו במלונות הנכללים בדירוגים אקסקולסיביים נפרדים. גם במלונות הטובים ביותר שאפשר להעלות על הדעת, כבר חוויתי מקרים כאלה, מרגיזים יותר או פחות, דבר שמלמד על היקף התופעה ושכיחותה.

נתחיל בהסבר כללי לתופעה: נציגי ה-Check-in בבתי המלון מודעים היטב לכל חדרי המלון ולמאפיינים היחודיים של כל חדר, לרבות לחדרים שיש בהם תקלות מסוימות. הנציגים נמצאים הרי מידי יום בבית המלון ומכירים כבר בעל-פה את כל התלונות הקיימות בנוגע לכל חדר (גם אם הם נראים מופתעים כשמציגים בפניהם בעיה מסוימת). עם זאת, הנציגים עדיין צריכים למלא את כל חדרי המלון, כלומר גם את החדרים הבעייתיים יותר, בצורה כלשהי.

אז הם עובדים ב"שיטת מצליח" פשוטה יחסית - הם מקצים את חדרי המלון הנחותים תחילה לסוג מסוים של לקוחות, מבין הלקוחות הראשונים שמגיעים לעשות Check-in, במהלך היום. בדרך כלל סוג הלקוחות שייבחר אלה תיירים, נוסעים מזדמנים או סתם אנשים שנראים "תמימים ונחמדים" וסביר שלא "יעשו בעיות". הנחת העבודה של המלון היא שאם החדר יימסר לסוג זה של אנשים, ברוב המקרים הם לא יתלוננו על תקלה כלשהי, בין אם לא יבחינו בה ובין אם פשוט לא יתלוננו לגביה.

יחד עם זאת, גם אם חלק מהלקוחות בכל זאת יתלוננו על הבעיה ויהיה חדר פנוי יספקו להם אותו, בתקווה שהלקוחות שעושים Check-in מאוחר יותר באותו היום לא יבחינו בבעיות אלה ואם כבר לא ישאר חדר פנוי לצורך החלפה בשעה שהם יתלוננו, אז המלון כבר ידע איך להתנצל בפניהם (למשל על-ידי מתן שובר לארוחת בוקר או כרטיס כניסה לטרקלין המלון, או כל פתרון אחר).

חדר מלון מבולגן (צילום: יחסי ציבור, shutterstock)
חשוב לבדוק הכל לפני שיוצאים מהחדר. אילוסטרציה | צילום: יחסי ציבור, shutterstock

הלקוחות שהמלון בדרך כלל יספק להם מראש חדרים איכותיים יותר (כלומר ללא תקלות ידועות) הם נוסעים עסקיים, נוסעים שחוזרים למלון מספר פעמים, חברים במעמד גבוה ברשת המלונות או אנשים שעל פניו נראה לנציגים שמהר מאוד יחזרו אם יבחינו בתקלה כלשהי.

אז מה צריך לעשות כדי להימנע מסיטואציה כזו?

האפשרות הראשונה והפשוטה ביותר היא להיות חשדניים בנוגע לחדר הראשון שהוצע לכם במלון. כנסו אל החדר, בדקו אותו, הדליקו מזגן, בדקו את זרם המים, נסו לבחון אם אתם שומעים רעש מיוחד, בדקו אם יש עבודות בניה מחוץ לחלון וחשבו על סדר הפעולות שתצטרכו לבצע בערב לפני השינה ולמחרת בבוקר ותראו שהכל צפוי להיות תקין. אם גיליתם בעיות, רדו במהרה ללובי ובקשו להחליף חדר. ברוב הפעמים נציגי המלון מיד יספקו לכם חדר תקין ואיכותי.

אפשרות נוספת היא לציין בקבלה, לפני הקצאת החדר הספציפי לכם, שאתם מבקשים חדר ללא תקלות, עם מזגן איכותי, ללא רעשים וריחות מיוחדים. סביר להניח שהנציג שמולכם יבין שאתם ככל הנראה לא לקוחות "תמימים ונחמדים" גם אם אתם נראים כך ושעדיף לו לא לנסות להקצות לכם חדר נחות, כי אתם פשוט תחזרו ללובי בתוך כמה דקות עם בקשה להחליף חדר.

דיילת קרקע בדלפק צ'ק אין בשדה התעופה (צילום: Monkey Business Images, Shutterstock)
חשוב לציין מראש מה הציפיות שלכם | צילום: Monkey Business Images, Shutterstock

אפשרות שלישית שהיא מעט יותר מחושבת, היא פשוט להופיע בבגדים עסקיים ככל הניתן ל-Check-in. נציגי המלונות מבחינים באופי הביקור של הלקוח שמולם בעיקר על בסיס הלבוש שלו ואם אתם נראים אנשי עסקים, ככל הנראה המלון לא יקצה לכם חדר נחות, מתוך הנחה שבתור לקוחות עסקיים יש לכם סיכוי גבוה יותר להגיע לבקר בעיר פעם נוספת ולחזור אל אותו מלון, וזאת רק אם תהיו מרוצים.

אפשרות רביעית היא פשוט לשלם לנציג הקבלה במלון טיפ אדיב, מראש, כלומר בשלב מוקדם יחסית של תהליך ה-Check-in, תוך בקשה ספציפית לקבל את החדר הטוב ביותר שקיים, באותה רמת חדר שהזמנתם. רוב הסיכויים, וזה קורה לא מעט, שתקבלו חדר מצוין, בקומה גבוהה עם נוף נהדר, ואפילו שדרוג לחדר טוב יותר, רק בזכות ה-10 דולר טיפ שסיפקתם לנציג בקבלה.

הכותב הינו נוסע מתמיד באל על במעמד פלטינה וטס כבר 15 שנים בעולם. באתר שפתח - "המתמידים" הוא משתף מהניסיון והידע שצבר בנסיעות שלו.