ביקום מקביל: אלפי ישראלים נופשים עכשיו בלגונה הכחולה, ראס א-שטן, נואיבה, שארם א-ש'ייח, ביר סוואר ונהנים מהחופים המרהיבים ביופיים, צוללים בריף האלמוגים, אוכלים במחירים זולים ונהנים מאווירת חופש אמיתית, במקום בו הקורונה כמעט ולא קיימת (כך על פי הנתונים). 

בחזרה למציאות: כתשעה חודשים שהגבול בין ישראל לסיני סגור ונעול ליציאת ישראלים. באותו הזמן נתב"ג פתוח לטיסות, גם למדינות אדומות כמו טורקיה, שבה התחלואה גדולה יותר מכל מצרים.

הסיבה הרישמית: החשש שישראלים שיכנסו לסיני ידבקו בהמוניהם בקורונה בגלל שמצרים מוגדרת כמדינה אדומה וידביקו אלפים מיד עם חזרתם לארץ.

כך, למרות האופטימיות הרבה, הפרסומים השבוע לפיהם מעבר הגבול ייפתח בזמן הקרוב, ייתכן אפילו בחודש הבא, היו כנראה מוקדמים. מאוד מוקדמים. יש כאלה שכבר דואגים לצנן את ההתלהבות שאפפה את חובבי סיני המושבעים.

סיני (צילום: ליאור קפלן)
למרות הפרסומים לא בטוח שסיני באמת תפתח | צילום: ליאור קפלן

"אנחנו לא יכולים לסמוך על המצרים בכל הנוגע לבדיקות קורונה. הם לא עושים בדיקות כמו בארץ", טוען גורם במשרד הבריאות. "מבחינתנו מצרים וסיני זו מדינה אחת. אין לנו מושג מה קורה בסיני בכל הנוגע לנדבקים בקורונה ועד כמה הנתונים שמפיצים גורמים בארץ ובסיני משקפים באמת את המציאות הקיימת. דבר נוסף, אם מצב התחלואה באילת יעלה המלונות שם יסגרו וגם מעבר הגבול לסיני יישאר סגור. כל מי שמפיץ את הבשורה שהגבול ייפתח בחודש הקרוב עושה זה על אחריותו. ברגע שתתקבל החלטה סופית של כל הגורמים, סיני תפתח לישראלים. בינתיים אני לא רואה שזה באמת קורה".

מתברר ששמונה גופים שונים בודקים את עניין פתיחת הגבול עם סיני: משרד התחבורה, משרד הבריאות, משרד הפנים, המל"ל, פיקוד העורף, המשטרה, עיריית אילת ומשרד החץ שבוחנים הפעלת פיילוט. על פי הפיילוט, הנוסעים לסיני יצטרכו לעבור בדיקת קורונה, הם לא יורשו להיכנס לתוך אילת עם כלי רכב, אלא עם אוטובוסים מיוחדים שיגיעו עד המעבר ויחזירו אותם בחזרה ליישובים מהם הגיעו מבלי לשהות באילת. אחרי החופשה הם ייאלצו לשהות שבועיים בבידוד כמו כל מי שחוזר ממדינה אדומה.

סיני (צילום: רינת פלדמן)
הישראלים שכן הצליחו להגיע עברו מסע ארוך | צילום: רינת פלדמן

לא פעם הגופים הללו מעבירים מאחד לשני את תפוח האדמה הלוהט כאחראים לאי קבלת החלטה, דבר שגורם לה להתעכב עוד יותר. "בשורה התחתונה, המל"ל צריך להעביר את המלצותיו בעניין לשר הפנים, אריה דרעי, והוא אמור לקבל החלטה בנושא. זה כל הזמן מתעכב. האבסורד הוא שכאשר תתקבל החלטה לפתוח את הגבול  אילת תיסגר בגלל הקורונה", אמרו בציניות כמה פעילים הנאבקים למען פתיחת הגבול.

"אני בדרך כלל בן אדם אופטימי אבל במקרה הזה אני די פסימי לצערי", אומר גיא שילה, מנהל קבוצת דף הפייסבוק "אוהבי סיני" המונה כ-140 אלף חברים, בנימה של ייאוש. "אנחנו שבעים מהבטחות. מתי יפתחו את סיני? אין לי מושג. כבר לא מאמין לשום הבטחה".


כ-300 אלף ישראלים היו אמורים לכבוש כל פיסת חוף ואתר טבע בסיני במהלך חג הפסח וחגי תשרי. "פעם טענו שהנופשים באילת והנופשים בסיני זה שתי אוכלוסיות שונות, אבל זה ממש לא נכון. יש בסיני, בעיקר באזור שארם, מלונות בוטיק יוקרתיים ברמה גבוהה יותר מבאילת בפחות מ-100 דולר לזוג ללילה", טוען שילה.

לדבריו, ההחלטה שלא לפתוח את סיני היא פוליטית-כלכלית ולא מקצועית. "יש פה עניין כלכלי-פוליטי שכל מטרתו היא לגרום לכך שהכסף יישאר באילת והישראלים שרוצים לנפוש במלונות בסיני יצטרכו בלית ברירה לעשות את זה בארץ ולשלם הרבה יותר כסף. אין לכך שום הסבר אחר. אין בעיה ביטחונית בסיני, סיני ירוקה הרבה יותר מאילת ומכל הארץ. לא מתו בה אנשים מקורונה. לצערי, השיקולים של מקבלי ההחלטות לא עניינים".

השר אריה דרעי  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
בסוף ההחלטה תהיה שלו. שר הפנים אריה דרעי | צילום: החדשות 12, החדשות12

כמה מאות הישראליים שכן הצליחו להגיע בשבועות האחרונים לנפוש בסיני, בילו כמה ימים באיסטנבול, עברו בדיקת קורונה ונחתו בשארם א-ש'ייח. מי שלא רצה להישאר שבועיים בבידוד בארץ גם טס מסיני לבלגרד שהיתה ירוקה וכשחזר לא הוכנס לבידוד.

"כמעט כל מדינות אירופה אדומות, אלפי ישראליים טסים לטורקיה בלי בדיקות קורונה ודווקא סיני זה מקום ירוק, אז למה למשוך ולמשוך ולא לקבל החלטה לפתוח את הגבול", קבל שילה. לפני כחודשיים, שילה וחבריו הגישו עתירה לבג"ץ לפתיחת הגבול אבל המדינה ביקשה זמן להגיב ולבדוק את העניין ואם לא תתקבל תשובה בימים הקרובים הם יגישו עתירה נוספת.