איזה כיף זה רחפן נכון? בין אם קיבלתם אותו אחרי שמצאתם את האפיקומן מתחת לספה, או שהתחדשתם באחד כזה לכבוד יום העצמאות, מדובר בכלי עם יכולות מדהימות. רגע לפני שאתם יוצאים לקרוע את השמיים, יש כמה כללים שחייבים לדעת כדי להימנע מתאונות ולשמור על טיסה נעימה ובטוחה.

נעים להכיר, רחפן – לפני הכול, אתם חייבים לדעת מה יש לכם בידיים: מה היכולות של הרחפן, מה המגבלות שלו וממה צריך להיזהר. קראו היטב את החוברת המצורפת ואת כללי הבטיחות שנועדו בסך הכל להגן עליכם ועל כל מי שבסביבה.

זה ציפור? מטוס? – לא, זה רחפן, ושדה תעופה לא מיועד לרחפנים - אלא למטוסים גדולים ומאסיביים הרבה יותר, שמטיסים אנשים מעל האוקיאנוס ובכל רחבי העולם. כשיש לך רחפן זה לא תמיד מובן מאליו וכדאי מאוד לזכור את זה. אל תפעילו את הרחפן קרוב לשדה התעופה, ואל תתקרבו למטוסים שנמצאים באוויר.

שמרו מרחק – יותר מזה, הקפידו על מרחק של 2 קילומטר לפחות מכל שדה תעופה. מרחק הביטחון נועד למצב שבו אם התקרבתם בטעות לאזור מסוכן, תוכלו לתקן את עצמכם ולחזור הביתה בשלום. בדיוק כמו בכביש: כששומרים מרחק יש מרווח לטעויות, גם אם חולמים לרגע והראש בעננים.

שטח אווירי סגור – באתר רשות התעופה האזרחית (רת"א), אפשר למצוא רשימה מפורטת של אזורים האסורים לטיסה. אזורים שמסיבות ביטחוניות ובטיחותיות אסור בשום פנים ואופן לטוס בהם. גם אם החלום שלכם הוא לטוס מעל מפעלי טקסטיל, לא כדאי ובטח שלא מומלץ להסתבך עם החוק.

50 מטר – מספר הקסם 50 הוא הגובה המרבי שאליו מותר להגיע עם הרחפן. כל מטר מעל מקרב אתכם לסכנה בטיחותית. שיטוט קטן ברשת יציף אתכם בידיעות על כמעט אסון או כמעט התנגשות בין רחפנים לכלי טיס אחרים. אז למה לשחק עם המזל, תישארו בגבול ה -50.

קשר עין – רחפן הוא לא חיית מחמד שמשחררים בפארק והולכים לישון מתחת לעץ. כשמטיסים רחפן, חייבים לשמור על קשר עין כל הזמן, כדי לשמור על שליטה מלאה ולהישמר מסכנות. אם הרחפן נמצא תמיד בטווח הראיה שלכם, תוכלו להישמר מסכנות ולשמור על בטיחות מרבית.

רוצים לדעת עוד על רחפנים? כנסו >>

סע לאט – רחפן לא מיועד לקרבות אוויר או כדי לשבור את מהירות הקול. תטיסו אותו לאט ובטוח, כדי שהחוויה תהיה נעימה לכולם. ככל שתהיו יותר בשליטה ובמהירות מתאימה לתנאים, כך תחסכו מעצמכם הרבה מאוד תקלות אוויריות שיכולות להיות מסוכנות לכל מי שבאזור.

זהירות על הראש – להטיס רחפן מעל הראש של קבוצת אנשים, זה ממש רעיון גרוע. כשיש קהל, חשוב מאוד לשמור על אזור בטוח שלא יסכן את הצופים או סתם הולכי רגל תמימים שנמצאים בסכנה ולא באשמתם. זה לא משעשע, ויכול להיות מסוכן.

רחוק זה בטוח – כשיוצאים להטיס את הרחפן חשוב גם לשמור על מרחק של 250 מטר לפחות מבתי מגורים, מקומות כמו גני ילדים ובתי ספר, ומאנשים. השמירה על מרחק ביטחון יכולה למנוע פציעות ותקלות וגם ביקור לא צפוי בסלון של השכן.

שלטון החוק – כמו בכביש, גם באוויר יש חוקים שצריך לשמור עליהם. הכירו את החוקים בהם כתוב מה מותר ומה אסור לעשות עם הרחפן, ואל תשתמשו בו כדי להפר את החוק או למטרות אסורות, זה לא משתלם ויכול לגרום לכך שלא תוכלו יותר ליהנות מהרחפן בו השקעתם כסף רב.

רישיון טיס – ההבדל בין חובבנים למקצוענים הוא בהתמודדות עם מצבים קיצוניים. כדי להיות טובים באמת, לכו לקבל הדרכה בהפעלת הרחפן מבעל רישיון מתאים שיכול ללמד אתכם על איך עושים את זה נכון. אחרי שתעברו הדרכה מקצועית, תוכלו גם להפיק מהכלי את המקסימום.

לשימוש פרטי – עוד רחוק היום בו הפיצה שהזמנתם תגיע חמה באמצאות רחפן או שהוא יחליף את הדואר. עד אז הרחפן שלכם מיועד לשימוש פרטי בלבד. אם אתם צלמי חתונות או שהרחפן עוזר לכם בעבודה, אתם חייבים רישיון מיוחד.

אז עכשיו אתם מוכנים. קחו את הג'ויסטיק וטיסה נעימה!