לא מעט חלקים מאזור הגליל, צפון הארץ שלנו, נמצא בימים אלו מחוץ לתחום הציבור והמטיילים, ומוכרז כשטח צבאי סגור. החל מהגליל המערבי, דרך אצבע הגליל ועד הגליל העליון, חלקים גדולים במקומות הכי יפים בארץ, שגם נמצאים בתקופה הכי יפים שלהם בשנה – נמצאים כבר 117 ימים במצב מלחמה.

> לימים שקטים: כך נראה טיול כוכב בגליל המערבי

יחד עם זאת, ישם גם כמה אוזרים בגליל שמוגדרים ירוקים, פתוחים לתנועה, לטיולים ולקבלת מבקרים. אחד מהם הוא הגליל התחתון. גם הגליל הזה, כמו יתר אחיו, נמצא כעת בשיא פריחתו, ירוק מתמיד ותושביו משוועים לכמה שיותר מבקרים במהלך התקופה הלא פשוטה הזו. אז קצפנו לביקור בשלושה יישובים שנמצאים באזור המועצה האזורית משגב, אשר בתחומיו, ביום ששילב אוכל, אטרקציה, קניות ויין. אפילו הקשת בענן הגיעה כדי להפוך לנו את היום הזה למושלם במיוחד.

תחנה ראשונה: יודפת

יודפת, שהוא למעשה מושב שיתופי ולא יישוב (למען הסדר הטוב), נמצא כבר לא מעט שנים בפריחה תיירותית. במקום הקטן תוכלו למצוא את תל יודפת, את יער הקופים וגם את המתחם בו אנחנו בילינו את הבוקר שלנו – בואכה יודפת. המקום, מעין כפר אומנים, נפתח בסמוך ליער הקופים על ידי מיכל עזרוני, הילדה הראשונה של יודפת, בשנת 2015. במשך 8 שנים הוא התעצב (תרתי משמע), התרחב וכיום יש בו 12 עסקים שונים ומגוונים שניתן לשוטט בהם במשך כמה שעות טובות.

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
הנוף מהמתחם | צילום: אילן ארנון

בין חנויות המתחם תוכלו למצוא את הולך בתל – חנות עם מוצרים מקומיים, החל מיין ועד צעצועים; חלב עם הרוח - חנות מחלבה עם גבינות מעולות; הגר - חנות בגדים יד שנייה במצב מעולה ומחירים נמוכים;  JEMMA - חנות עיצוב הבית; פרא – חנות מלאכת יד; המלבושייה – חנות בגדים בה ניתן גם למצוא את המותג "גרביים של פעם"; קואן - קרון כלי בית בשירות עצמי. בוחרים, משלמים לבד ולוקחים; לחם עשהאל – מאפייה ביתית המייצרת לחמי מחמצת; טוטסי – מעדנייה עם כריכים מפורסמים; אונקייה – בית מלאכה לתכשיטים; MOI – חנות עיצוב סקנדינבית ועוד. כל המקומות הם בבעלות של תושבי המקום או האזור ומרבית התוצרת מקומית. האווירה נעימה ומכניסת האורחים.

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
קואן - קרון כלי בית בשירות עצמי | צילום: אילן ארנון
טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
היין בחנות "הולך בתל" | צילום: אילן ארנון
טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
גרביים של פעם | צילום: אילן ארנון

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
שלל חנויות עיצוב מקסימות במתחם | צילום: אילן ארנון

לעוד פרטים או בטלפון 072-3941104

את הביקור שלנו במקום פתחנו בארוחת בוקר בבית הקפה – קפה יודפת. שרון פרז, מנהל הקפה, פתחה אותו לפני 8 שנים, כשמתחם "בואכה יודפת" נפתח. בבית הקפה-מסעדה מגישים ארוחות בוקר וצהריים חלביות, באווירה ביתית ומול נוף מדהים של הרים גליליים ירוקים. שרון מציינת שאחרי ימים לא פשוטים, כעת היא מלאה בסופי שבוע, אך שעות הפעילות מצומצמות יותר (פתוח עד 15:00). "אין אצלנו אזעקות", היא מסכמת, ומזמינה את כולם, חיילים, מטיילים וטף להגיע לאזור וליהנות ממה שיש לו להציע.

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
ארוחת בוקר ישראלית מעולה בקפה יודפת | צילום: אילן ארנון

לעוד פרטים או בטלפון 072-3957542


תחנה שנייה: יובלים

ביובלים התארחנו באחת החוויות הכי מיוחדות בארץ, לא פחות – סדנת עוגבים. זה המקום היחיד בארץ שמתקן ובונה עוגבים. בעל המקום, אורי שני, פותח אותו מדי כמה זמן למפגש "קפה ועוגב" בו הוא מספר על ההיסטוריה של כלי הנגינה המרשים, הליך הבנייה שלו ואף מנגן. כך למדנו שבניית עוגב יכולה להימשך 7 שנים, שאין כלי נגינה יותר יקר ממנו, שיש כנסיות שנבנו במיוחד סביב כלי הנגינה העצום ושההיסטוריה שלו התחילה כ-300 שנים לפני שהתחילו הכנסיות. "לעוגב יש נשמה שאין לה תחליף בשום כלי נגינה אחר", אומר שני. בנוסף, הוא מציין שמי שרוצה מוזמן להיכנס למתחם שלו גם לא ביום של סדנה, ולהתרשם מהכלי והנשמה "על הדרך".

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
סדנת העוגבים | צילום: אילן ארנון

מפגשים קרובים של קפה ועוגב יתקיימו בתאריכים 10.2 ו-23.2 | אורך המפגש: שעה וחצי| עלות: 40 שקלים | לפרטים נוספים והרשמה באתר זמן גליל מערבי או בטלפון 072-3941142


תחנה שלישית: לוטם

את הביקור ביישוב האחרון שלנו, לוטם, התחלנו במחלבת הבוטיק "שירת רועים" שזכתה בלא מעט פרסים בינלאומיים. מסתבר שיש אולימפיאדה של גבינות, והיא זכתה בו במספר קטגוריות בעבר. גבינת "מעיין חרוד" למשל, זכתה במדליית זהב. ניתן להגיע לטעימות גבינות, ארוחות קלות וקינוח, סיור הכולל סרטון, לקנות גבינות במעדנייה ואף לצפות בהכנת הגבינות בלייב, דרך חלון הזכוכית הגדול שמעברו נמצאות עמדות ההכנה. בעלת המקום, מיכל מור מלמד, התאהבה בעולם הגבינות במהלך טיול בשוויץ ומאז היא הפכה את התחום למפעל חייה והיא משקיעה בו את כל כולה, וזה מורגש.

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
גבינות שזכו במדליות | צילום: אילן ארנון

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
אפשר גם להציץ להליך הכנת הגבינות דרך חלון הזכוכית | צילום: אילן ארנון

לעוד פרטים או בטלפון 072-3957566

ממש מעבר לכביש נמצא "יקב לוטם" יקב אורגני, שהיה הנקודה האחרונה והמושלמת ביום שלנו. ולפני שנספר על היין והאוכל שמגישים כאן, אין ספק שנקודת החוזק של המקום, שנפתח ב-2010, היא הנוף המרהיב אליו הוא צופה. במרפסת הגדולה יושבים זוגות זוגות, נהנים מפלטת גבינות ויין, באווירה שאין טוב ממנה לסגור את היום (או לפתוח, או לציין את האמצע שלו).

ובאשר ליין, מדובר ביקב האורגני הגדול ביותר בארץ (מייצרים כאן כ-80 אלף בקבוקים של 12 יינות לבנים ואדומים שונים). הכוונה היא שבהליך גידול הענבים אין שום התערבות כימית, לא של דשנים ולא של חומרי ריסוס, וגם הליך הייצור נעשה בצורה קצת שונה. הענבים גדלים בשני אזורים: הגליל והגולן, וממש ניתן להרגיש את ההבדל ביינות בין הענבים שגדלו במקומות השונים. אלכס פולונסקי, המנהל של היקב, טוען שהעובדה שהוא מיוצר בהליך אורגני בהחלט עושה יין טעים יותר, אך לא גורמת לבקבוקים להיות יקרים יותר (המחירים נעים בין 99-150 שקלים לבקבוק).

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
נוף מושלם לסגור בו את היום. וגם לפתוח | צילום: אילן ארנון

טיול בגליל (צילום: אילן ארנון)
יקב לוטם | צילום: אילן ארנון

טעימות של 4 יינות עולים 70 שקלים לאדם | פלטת גבינות עולה 140 שקלים| בסופי שבוע יש תפריט אוכל (יש להזמין מקום מראש) | לעוד פרטים או בטלפון 072-3941106