אוגוסט בפתח וכולנו מחפשים מקומות לנפוש בהם בחופש. רמת הגולן היא אופצייה מעולה: ללא תורים, המזוודה לא תלך לאיבוד, והמחירים שפויים. אז לחובבי היין בהווה או לחובבי יין בעתיד, ריכזנו מספר יקבים מומלצים ברמת הגולן והוספנו אטרקציות שנמצאות בסמוכות להן.     

נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם

 

הר אודם – כוכב הצפון של הגולן

יקב הר אודם (צילום: באדיבות יקב הר אודם)
צילום: באדיבות יקב הר אודם

היקב נמצא במושב אודם בצפון רמת הגולן, והוא בין היקבים הצפוניים בארץ. היקב הוקם בשנת 2003 ע"י משפחת אלפסי והוא נהנה מנוף מדהים, מרחבים פתוחים ותנאים אידיאלים לגידול גפנים ליין: הגובה בשילוב הקרקע הבזלתית. היקב מארח כל השנה בצורה חמה ומשפחתית. ישנם מספר סוגי טעימות כך שכל אחד יכול למצוא משהו שמתאים לו: טעימת אדומה/טעימה לבנה/טעימה משולבת, טעימת פרימיום וטעימת "תפתיעו אותי" שזו טעימה עיוורת של מספר יינות בהם תגלו את הטעם האמיתי שלכם ביין ללא דעות קדומות.

מיקום: מושב אודם
שעות פתיחה: ימים א׳-ה׳ 10:00-17:00ימי ו׳ 10:00-16:00
מה חובה לנסות: הריזלינג של היקב מרענן, לימוני ומיוחד מאוד, בנוסף יין מזן הגאמאי (הזן שממנו מכינים את יין הבוז'ולה). עובדה מעניינת, זהו היקב היחידי בארץ שמפיק מהזן הזה יין. לקינוח, חובבי המתוק ייהנו מהפורט הענברי של היקב.
לעוד פרטים

הר אודם (צילום: נתי נעים)
צילום: נתי נעים

אטרקציות סמוכות ליקב הר אודם

החווה ביער אודם: חווה שיקומית לבעלי חיים ולאנשים. חלק ניכר מבעלי החיים בחווה עברו חיים לא פשוטים והרבה מטפלים בחווה עברו גם הם תקופות קשות  או פוסט טראומה.

יער האיילים: אתר קמפינג שמציע לינה במקום (אוהלים/חושות) והכל סביב האיילים שבאזור.

קטיף עצמי אודם: מציע שפע של פירות לקטיף עצמי עם הילדים, יש להתעדכן מראש על זמני הקטיף והעונות.


פלטר – שני יקבים ומזקקה בביקור אחד

יקב פלטר (צילום: באדיבות היקב)
צילום: באדיבות היקב

יקב פלטר הוקם בשנת 2001 ע"י האחים פלטר. כיום זה היקב הלא כשר הגדול ביותר בארץ עם ייצור של  400,000 בקבוקים בשנה, אבל אל דאגה האחים פתחו גם יקב כשר תחת השם מטר ואף מזקקה.

ברגע שמגיעים ליקב, מרגישים אווירה של נופש. מגוון היינות והתזקיקים עוזרים לכל אחד ואחת למצוא את שחשקה נפשם. מעבר ליינות המרעננים והמדויקים בולטים המוצרים מהמזקקה: ג'ין, ערק, ברנדי תפוחים והכוכב: מג'הול -תזקיק מתמרי המג'הול שהיו המוצר הראשון של המזקקה. בסופ"ש תמצאו "פופ אפ" של פוד טארק , אז שווה לבדוק לפני- אולי השף האהוב עליכם יהיה שם בזמן הביקור.

מיקום: עין זיוון
שעות פתיחה: ימים א׳-ש׳ 10:00-17:00, בימי הקיץ נשארים עד שקיעה.
מה חובה לנסות: סוביניון בלאן– עדין קליל ומרענן. זהו היין שפרסם את היקב והוא גם היין הנמכר ביותר שלו. מי שרוצה יין לבן עם יותר נוכחות יש למטר, בלנד של סובניון בלאן עם סמיון פשוט שילוב מדהים!
לעוד פרטים

יקב פלטר (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

אטרקציות סמוכות ליקב פלטר

מטרלו: ממש בסמוך ליקב קיימת מאפייה מיוחדת במינה, פירוש השם הוא מערוך באיטלקית ומומלץ מאוד לנסות את המאפים והקרואסונים.

חוות הלבנדר: החווה מתמחה בגידולם של צמחים ארומטיים, לזיקוק שמנים אתרים ופרחים מיובשים .יש לבדוק את זמני הפריחה .

>> ביקרנו בעין זיוון וזה מה שחשבנו על המקום


בזלת הגולן  –  הראשון בגולן

פודטראק החבית חצר יקב בזלת הגולן (צילום: אלה כהן)
צילום: אלה כהן

כיום יש עשרות יקבים בגולן, אבל חשוב לציין את יקב הבוטיק הראשון בגולן שהוקם בשנת 1998. היקב סיים שיפוץ כולל ופתיחת מרכז מבקרים חדש ומזמין. כשמגיעים למתחם רואים טנק "שוט" שמוצב בנוף פסטורלי ואת מטבח היקב שמצוי במבנה דמוי חבית ענקית, ואלו רק בכניסה למבנה היקב ומרכז המבקרים החדש. כיום היקב מייצר כ-130 אלף בקבוקים, ב-3 סדרות (ברונזה, רזרב ולימיטד אדישיין) שניתן לרכוש רק ביקב. היקב מחובר לאדמה, לציונות ולארץ וניתן לראות זאת בעשייה השוטפת ואף בבחירות הקטנות (פקק יין עם דגל ישראל).

מיקום: קדמת צבי
שעות פתיחה: ימים א׳-ש׳ 10:00-18:00.
מה חובה לנסות: מגמה בלנד 75% קברנה סוביניון, 25% מרלו יין עם גוף מלא, הרבה נוכחות  וסיומת ארוכה.
לעוד פרטים

בזלת הגולן (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

אטרקציות סמוכות ליקב בזלת הגולן

בית הריבות: מרכז מבקרים עם חנות מפעל בו תמצאו מבחר ענק של קונפיטורות ביתיות במגוון טעמים והכל טבעי.


יקב מיקה  –  לחיי התחלות חדשות

יקב מיקה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

אחד הדברים המיוחדים בארצנו הוא קצב הגדילה בכמות היקבים. אחד היקבים היותר מיוחדים שנפתח לפני שנה הוא יקב מיקה. מיקה רן מנדל החליטה לפתוח יקב משלה. היא מגיעה עם המון ניסיון מיקבים גדולים ואהבה עצומה לאדמה וליין. מיקה נמצאת בפרטים וחשוב לה הדיוק, המוצר הסופי ולהביא את הפרי האיכותי עם כמה שפחות מניפולציות, והקהל זיהה את הפוטנציאל. כל היינות הלבנים מהשנה הראשונה נרכשו (האדומים עדין בחבית). מיקה מתחילה לארגן את היקב לבציר של שנת 2022 ולהכנת יינות נוספים.

מיקום: נטור
שעות פתיחה: בתיאום מראש בלבד.
מה חובה לנסות: ריזלינג- מעט ארומטי, מינרלי בשילוב פירות כמו לימון, אפרסק ומשמש.
לעוד פרטים

אטרקציות סמוכות ליקב מיקה

מחלבת נטור: מחלבה שמתמחה בהכנת גבינות רק מחלב כבשים.

עין קשתות: אתר מורשת לאומי ובו בית כנסת עתיק שנשמר בצורה טובה, בתי בד וביקור במעיין נובע אל תוך בריכות עתיקות.

 

נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם