כמו בכל שנה, חג הפסח 2019 צפוי להביא עמו תפוסה גבוהה בבתי המלון באילת. החג, שיגיע בעוד כשלושה חודשים, הוא אחת התקופות העמוסות בשנה בעיר הדרומית, ורוב המלונות מציעים מחזורי מכירה לא גמישים (חבילות מיום חמישי עד ראשון, או מראשון עד חמישי), כדי לא להישאר עם חדרים ריקים.

הכתבה פורסמה במקור ב-TheMarker

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:

שערוריית ועדת הטייקונים

יש חזון - אבל המערכת מיושנת

תקופת חג הפסח, שמתאפיינת בביקוש גבוה, מעלה את מחירי הלינות לשמים. מחירה של חבילת נופש של ארבעה לילות למשפחה בבית מלון באילת בחול המועד פסח מתחיל ב-8,500 שקל ויכול גם להגיע ל-17 אלף שקל. איך בכל זאת אפשר לצמצם את ההוצאות ולהוזיל את החופשה, ולמה כדאי לשים לב לפני שמזמינים חדר וטיסה?

1. טסים? אל תשכחו איפה נוחתים

אם אתם רגילים להגיע לאילת בטיסה מאזור המרכז, תצטרכו להסתגל לכמה שינויים מהותיים: הטיסות משדה דב או מנתב"ג לאילת בפסח הקרוב לא ינחתו יותר בשדה התעופה במרכז העיר, סמוך למלונות - אלא בשדה התעופה רמון החדש, במרחק כחצי שעה מהעיר.

השינוי יתבטא לא רק במשך הנסיעה מהשדה ועד דלפק הקבלה במלון, אלא גם במחירה: התעריף הבסיסי לנסיעה במונית מהשדה לאילת בשעות היום הוא 85 שקל, אך במקרה של זוג ושני ילדים (ושתי מזוודות), המחיר יהיה 98 שקל. בשעות הלילה יעלה מחיר הנסיעה ל-107 שקל. מי שירצה לצמצם עלויות יוכל לקחת אוטובוס מהשדה, בתעריף נסיעה של 4.2 שקלים לאדם. בנוסף, כדאי לבדוק עם המלון שלכם אם יש להם קו שאטלים משדה התעופה החדש לעיר. לפי הערכות, בתי המלון צפויים ליזום הפעלת קו כזה בעתיד, בדומה לשירות הניתן בחו"ל.

ירידה במגיעים לאילת, נמה"ת רמון (צילום: דין פישר, חדשות)
שדה התעופה רמון | צילום: דין פישר, חדשות

2. חניה בשדה התעופה

אם הגעתם ברכב פרטי לשדה התעופה בתל אביב או בלוד, כדאי לכלול בחישוב העלויות שלכם גם את תעריפי החניה, שיכולים להגיע ליותר מ-200 שקל לארבעה ימי חופשה. החניה בשדה דב עולה 60 שקל ל-24 שעות, והתעריף יורד ל-50 שקל אם חונים ליותר מחמישה ימים ברצף. בנתב"ג התעריף הוא 40 שקל ליממה.

3. אולי עדיף לנהוג

לא כל הנופשים באילת מגיעים אליה בטיסה. רבים מעדיפים להגיע לעיר הנופש ברכב פרטי - בין אם משום שהם סבורים כי הטרחה בהגעה לשדה דב או לנתב"ג, בנוסף להמתנה של כשעה לטיסה (שעלולה להתעכב), היא גדולה מדי - ובין אם תעריפי הטיסה הם מכשול אמיתי עבורם.

מכון חשב-רכב בדק עבור TheMarker כמה יעלה למשפחה של שני מבוגרים ושני ילדים לנסוע מערים שונות לאילת ברכב משפחתי טיפוסי (1,600 סמ"ק). מהבדיקה עולה למשל, כי עלויות הדלק של נסיעה מתל אביב לאילת ובחזרה הן כ-400 שקל, זאת בלי להתייחס לפחת ולקילומטראז' של 700 ק"מ לפחות. נסיעה מעיר צפונית יותר, כמו חיפה או חדרה, תגדיל את הוצאות הדלק ל-480-440 שקל.

4. עסקת חבילה

אם החלטתם לטוס, ייתכן שישתלם לכם יותר להזמין את הטיסה כחלק מחבילת נופש דרך החברות ישראייר וארקיע (המפעילות את הטיסות לאילת), או דרך רשת בתי המלון שבחרתם. לא כל הרשתות מציעות חבילות שכוללות טיסה, אך באתר האינטרנט של ישרוטל ושל רשת פתאל יש אפשרות כזו.

בעוד שכרטיסי הטיסה הלוך וחזור למשפחה עם שני ילדים בפסח יעלו כ-2,220 שקל, חבילת נופש שכוללת גם את הטיסה יכולה להוזיל את העלויות האלה באופן משמעותי. הבדיקה שלנו העלתה כי במקרה של מלון פרימה מיוזיק, למשל, חבילת לינה+טיסה תעלה כ-7,900 שקל, והזמנת לינה בלבד תעלה כ-9,200 שקל.

5. אין ארוחות חינם

בבתי המלון נוהגים לגבות תוספת של מאות שקלים ליום עבור שדרוג לחצי פנסיון (ארוחת בוקר וערב). אמנם קל ונוח להגיע לארוחת ערב במלון ולא לחפש מסעדה בעיר, אך לנוחות הזו יש מחיר גבוה, שאינו תמיד פרופורציונלי לתמורה.

כך למשל, במלון ישרוטל ים סוף מבקשים שזוג עם שני ילדים ישלמו בחול המועד פסח תוספת של 1,940 שקל עבור שדרוג מנופש הכולל רק לינה וארוחת בוקר לנופש על בסיס חצי פנסיון. כלומר, 500 שקל לארוחת ערב ליום. במלון דן פנורמה מבקשים תוספת של 540 שקל ביום עבור ארוחת הערב לזוג עם שני ילדים. במלון סי הוטל אילת ביקשו עוד 440 שקל ביום למשפחה.

6. הנחת מועדון

מחירי הלינות המוצעים באתרים הרשמיים של בתי המלון הם פעמים רבות משתלמים ותחרותיים יותר מאלה שמציעים סוכני ואתרי הנסיעות בישראל ובחו"ל. הסיבה לכך היא מועדוני הלקוחות.

 

המלונות מעודדים כך הזמנה ישירה מהם, ללא מתווכים שייגבו מהם עמלות. כל רשת מלונות ישראלית מחזיקה כיום מועדון לקוחות: פתאל מתחזקת את מועדון שמים, ישרוטל את חוג השמש, דן את e-Dan והרשימה עוד ארוכה. לכל אחת מהרשתות יש את התנאים שלה לגבי הצטרפות, והמועדונים מספקים הטבות שונות בעת ההזמנה, בימי הולדת ועוד.

חלק מרשתות המלונות גובות תשלום של 250-150 שקל בעת ההצטרפות למועדון הלקוחות שלהן, וההטבה שהן מעניקות מוגבלת למקסימום של 10%. כדאי לבדוק אם ההטבה ניתנת כבר מההזמנה הראשונה - או שמא רק בהזמנות עתידיות (כמו ברשת ישרוטל, שבה הנחת המועדון תקפה רק החל בהזמנה השנייה שתבצעו). כשמדובר בחופשה משפחתית בחג עמוס כמו פסח, שמחירה יהיה גבוה באופן משמעותי מהמחירים בשגרה, הנחת מועדון אמורה להיות מורגשת בכיס.

7. מעקב צמוד

בעת ההזמנה, בדקו אם יש לכם אפשרות לבטל את החופשה ללא תשלום קנס. אם המלון מאפשר זאת, כדאי לעקוב בימים שאחרי ההזמנה אחרי אתר Provo, שמאפשר לכם לבצע מעקב מחירים אחר הזמנות אחרות. מרגע שתשלחו את ההזמנה שלכם לממשק של החברה, המערכת של פרובו תסרוק מאות אתרים וספקים, ובהם אתרי ההזמנות בוקינג.קום, אקספדיה והוטלס, ותודיע לכם אם מחיר החדר שהזמנתם ירד. אם כך קרה, המערכת תשלח לכם הודעה במייל, ותוכלו לבטל את ההזמנה המקורית ולבחור במקומה את החדר המוזל שמצא הממשק. שימו לב: פרובו לא מבטלת עבורכם את ההזמנה ולא מבצעת הזמנה חדשה. עליכם לבצע פעולות אלה בעצמכם.