אם לא ידעתם, אז היום (ו', 18.6) מציינים את יום הפיקניק הבינלאומי. בשנה האחרונה, בזמן שהישראלים גילו את הארץ מחדש, הם גם גילו לא מעט טרנדים חדשים ובתוכם את סלי הפיקניק ואת התצפיות היפות והרבות בארץ שניתן לאכול בהן אל מול נוף משגע. 

גם כעת, כשהקורונה כבר מאחורינו, טרנד הפיקניקים עדיין לגמרי כאן - ובצדק. מנתונים של אתר איזי, ניתן לראות שהמקום הכי מבוקש ומחופש לפיקניק בארץ, הוא דווקא נמל תל אביב. אחריו ברשימה ניתן למצוא אתרי טבע כמו פארק אריאל שרון (מקום שני), גן לאומי תל אפק (שלישי), גני רמת הנדיב (רביעי) שמורת הטבע ארבל (חמישי). את העשירייה הפותחת משלימים: שמורת עין אפק, הפארק הלאומי ברמת גן, שפך נחל שורק, יער בן שמן ונחל השופט.

 

 

ואם אתם מחפשים דווקא את המקומות הלא מוכרים, בהם תוכלו להיות יחסית לבד, ברשת מלונות מטיילים והרשות לפיתוח הגליל ריכזו מספר מקומות שווים ופחות מוכרים בצפון הארץ. ובנוסף, שתי המלצות למקומות יפים לפיקניק בערבה התיכונה:

עין כובשים

כולם מכירים את הפנינה המלכותית והבלתי מעורערת של הגליל המערבי - עין חרדלית. אבל מה עושים בסופי שבוע או אוגוסט כשכולם רוצים להגיע לאותה נקודה ובא לכם להיות לבד?

לא רחוק משם ביער חניתה שנחשב אחד היערות המרתקים בגליל, תמצאו את עין כובשים, נקודה נהדרת לפיקניק וטבילה, עם נוף המשקיף על רצועת החוף המערבית. מי המעיין צוננים ושימשו בעבר את מתיישבי אתר חומה ומגדל הסמוך. במקום ספסל והרבה צל, וגם ביום קיץ חם אפשר ליהנות כאן מפיקניק שקט ונעים מול הנוף.

איך מגיעים? כתבו "עין כובשים" ב-waze

 

עין כובשים (צילום: גילה יעקובי גורביץ)
צילום: גילה יעקובי גורביץ

>> לעוד מקומות מומלצים לפיקניק בארץ

פארק המעיין במטולה

במושבה הצפונית, שכל טיול בה מזכיר את אירופה, מסתתר פארק המעיין. זהו פרויקט שיחזור ושיקום של מעיין המושבה מטולה, שהיה מוקד אזורי לאספקת מים לתושבי האזור. במהלך עבודות השיחזור נחשפה בריכה ששוקמה, וזרימת המים בתעלות הוסדרה ממנה לעבר בית השאיבה. סביב המעיין תמצאו מדשאה גדולה ואמפיתאטרון, עצי פרי רבים שבצלם ספסלים ופינות ישיבה המזמינים לשבת וליהנות מהנוף היפהפה של עמק עיון ובקעת החולה - איזה תפאורה נהדרת לפיקניק האירופאי שלכם.

איך מגיעים? פארק המעיין בwaze

פארק המעיין (צילום: סוכנות גני, ארכיון הצילומים של קק"ל)
צילום: סוכנות גני, ארכיון הצילומים של קק"ל

חניון דרדרה

חורשת אקליפטוס מבודדת מטופחת ונעימה, עם צלילים עדינים של זרימת נחל, ועצים משבעת מיני הארץ, לצד שיחי פטל ואקליפטוסים ההופכים את המקום למוצל וקריר ומרובה יובלי מים נקיים המתחברים לירדן.

שביל שאורכו כ-200 מטרים מוביל לכיוון אנדרטת הנופלים ואתר ההנצחה של דרדרה. המסלול עובר בין מפלוני מים, יובלי מים נקיים שמתחברים אל הירדן. החניון קיבל את השם דרדרה ממעיין קטן הנובע במקום ואת השם אשמורה מהקיבוץ שהוקם ב-1946.

איך מגיעים? מכביש 918 מראש פינה לקיבוץ גדות, פונים צפונה בכביש עמק החולה. חוצים את הירדן ב"גשר הפקק" וממשיכים צפונה עוד כשני ק"מ, עד לשלט המפנה מזרחה לאתר. החניון נמצא במרחק כ-400 מטרים מהכביש.

View this post on Instagram

A post shared by Eti Cohen Ram (@etiram27)

עין קאזאן

מעיין עין קאזאן שוכן כשני קילומטרים מערבית לכפר כמא. האתר מציע למטיילים בריכת שכשוך תת-קרקעית ולצידה גם בריכה גדולה יותר וחשופה לשמש. אחרי שנים של הזנחה, שוקם המעיין ונפתח מחדש לציבור המטיילים.

איך מגיעים? למקום ניתן להגיע דרך אחת היציאות מכפר כמא, עקבו אחר השלטים. במקום שביל הליכה קצרצר (נגיש גם לנכים) וסולם (אורכו 2.65 מ') היורד אל בריכת האיגום, שעומקה 60 ס"מ. למרגלות המעיין הוקמה בריכת שכשוך חשופה לשמש ולנוף מרהיב של התבור. בוויז: עין קאזאן.

עין קזאן - כפר כמא (צילום: גילה יעקובי גורביץ)
צילום: גילה יעקובי גורביץ

הירדן ההררי

בחלקו הדרומי של הירדן, מעט לפני הכינרת, נהר הירדן במלוא הדרו. מפלים יפים ושופעים ממלאים את כל אורך הנהר. במקום נהדר לפיקניק. בהמשך תוכלו למצוא תחנות קמח ישנות ותחנה הידרו-אלקטרית שנבנתה על גדת הנהר. 

איך מגיעים? בוייז - מיצד עטרת / דרך הירדן ההררי.

הירדן ההררי (צילום: גילה יעקובי גורביץ)
צילום: גילה יעקובי גורביץ

מפלי בזלת נחל חרוד

נחל חרוד שזורם מפסגת גבעת המורה וחוצה את עמק חרוד עד למפגשו עם הירדן אורכו הוא 32 ק"מ. ממש לפני המפגש עם נהר הירדן, הנחל הופך לקניון בזלת עצום וממנו נופלים מפלי נחל חרוד בעוצמה. מקום יפה ומסודר לערוך בו פיקניק, משני עברי הגשר תמצאו שולחנות וספסלי ישיבה נוחים ומוצלים.

איך מגיעים? בוויז -קניון בזלת על נחל חרוד, עמק בית שאן.

מפלי בזלת נחל חרוד (צילום: גילה יעקובי גורביץ)
צילום: גילה יעקובי גורביץ

פארק ספיר

בכניסה לישוב ספיר שבערבה התיכונה תחשפו לנווה מדבר קסום בלב המדבר, המשתרע על פני כ-150 דונם ובו שני מעיינות ומפל קטן, הזורם לאגם הפארק. האתר נסתר מהעין, אך סמוך לכביש הראשי. באגם תמצאו ברווזים, מרחבי דשא נרחבים ועצים להצללה. כמו כן, במקום פינות ישיבה ואזורי פיקניק על המים וחניון קרוואנים חדש. כמו כן, במקום פסלים של אומניות תושבות הערבה המתארים את החיים במדבר. הפארק נגיש, מותאם לציבור הנכים וכולל מבני שירותים ומקלחות, שולחנות ישיבה, חנייה מסודרת, מרחבי דשא מטופחים. המקום פתוח 24 שעות ביממה.

פארק ספיר (צילום: גלעד ליבני)
צילום: גלעד ליבני

פיקניק זוגי בספסל מנעולי האהבה בצוקים

אם אתם בקטע של פיקניק זוגי, רומנטי ומפנק, אסור לכם לפספס את ספסל מנעולי האהבה שבמתחם 'נוף צוקים' בישוב צוקים בערבה תיכונה. את 'ספסל מנעולי האהבה', פוקדים זוגות אוהבים, רוכשים מנעול עם חריטה אישית של שמות האוהבים, נועלים אותו על הספסל וזורקים את המפתח לעבר החול המדברי לבלי השב לעולם, ובכך נועלים את אהבתם לנצח. הספסל צופה לנוף מדברי מרהיב וניתן להגיע עם סלסלת פיקניק מפנקת (מהבית או מיקב מואה, או מהמעדנייה "route 90" שבכניסה לצוקים).

ספסל המנעולים בצוקים (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

 

טיפים לפיקניק מאת דניאל וקנין, רכז 'שביל סובב כינרת':

בעת תכנון הפיקניק חשוב לשמור על הרכבת תפריט פשוט שיכיל מנות נוחות לנשיאה ובהתחשב בהרכב המשפחתי. לילדים - הכינו מנות שהם יאהבו לאכול - קלחוני תירס, שיפודי ירקות קטנים, שיפודי פירות צבעוניים, מרשמלו וכד'. לפיקניק זוגי ורומנטי ניתן להביא בקבוק יין טוב, פירות צוננים ועוד מגוון פינוקים.

"על מנת להגיע לאתר הפיקניק המועדף, מומלץ לתכנן את מסלול הנסיעה עוד לפני שיוצאים מהבית. כשמגיעים לאתר הפיקניק שבחרתם, מומלץ תחילה לסייר באזור, להתרשם מהמקום, לראות מה יש בו (צמחים, עצים, נחלים ועוד) ורק לאחר מכן להחליט היכן למקם את שמיכת הפיקניק. מומלץ להצטייד בסכו"ם, כוסות, סכין אחת טובה (לקילוף וחיתוך), מלח, צידנית גדולה, שמיכת פיקניק גדולה, מחצלת, שקית אשפה לאיסוף הפסולת, שמשיה (לא חייבים), קרם הגנה, תכשיר נגד יתושים, עזרה ראשונה וכד'. סיימתם? רגע לפני שאתם נכנסים למכונית בסיום הפיקניק, וודאו כי נאספה כל האשפה למען המטיילים הבאים ולמען שמירה על הסביבה" אומר וקנין.

 

>> לעוד מקומות מומלצים לפיקניק בארץ