היצירתיות הישראלית לא מפסיקה להפתיע והראש היהודי ממשיך להמציא לא מעט פטנטים והפעם גם מגדיר מחדש את מושג האירוח. בשנים האחרונות נתקלתי יותר ויותר בכוכב חדש, אוטובוסים מיושנים שיצאו מכלל שימוש ועברו מטמורפוזה מטורפת ואפגרייד היסטרי. במקום שפיסת המתכת תמצא עצמה במגרש גרוטאות, נמצאה הדרך למחזר את האוטובוסים, למחדש ולהפיח בהם חיים שימושיים אלטרנטיביים. בתהליך יצירתי מלא דמיון אפשר למצוא ברחבי הארץ לא מעט אוטובוסים ששוקמו ושופצו וזכו לייעוד מפתיע כאשר הוסבו ליחידות אירוח ואם תרצו לצימר החדש.

על קפיצת המדרגה המרשימה, אחראים בעלי חזון, תעוזה, מעט ממון ובעיקר ידיים טובות, שעלו על מהלך גאוני. אם פעם הושלכו האוטובוסים למזבלה והחלידו אל רקבונם תוך זיהום הסביבה, הקרקע והמים, למדו אלה כיצד אפשר להציל אותם לתת להם ייעוד חדש באתרי תיירות כאטרקציה מרעננת. התרומה המשולשת לסביבה נקייה יותר, לחיסכון בחומרי בנייה ולתוצר אטרקטיבי, הופכת את כדור הארץ לנקי קצת יותר ואתכם למרוויחים הגדולים. מצאנו לכם חמישה אתרים בהם תוכלו להתארח באוטובוס מושקע להפליא וליהנות מחוויה הרפתקנית, לא שגרתית וגם אם לא תגיעו לשומקום, עדיין תתעוררו במחוזות נפלאים.



הוותיק: צימרבוס, עזוז

צימרבוס חוץ  (צילום: אורלי גנוסר)
חלוצי הלינה באוטובוס בארץ. צימרבוס | צילום: אורלי גנוסר

לפני למעלה מ-14 שנה, הביאו אייל ואביגיל הירשפלד מעזוז, אוטובוס דן שיצא משימוש והפכו אותו ליחידת אירוח לשימוש אורחי המשפחה. הבחירה באוטובוס הייתה מאוד פרקטית, משום שהיה סיכוי שהמיקום ישתנה ולכן בחרו "מתקן" נייד. כשהגיע האוטובוס השני, הם הסבו את המתחם לאירוח והיו לחלוצי הלינה באוטובוסים בארץ. "היה בזה משהו משעשע, כמו משחק ילדותי, אבל בקטע טוב" נזכר הירשפלד ומוסיף שכילד ראה פעם גרוטאה של מטוס וחלם על שיפוץ. הטריפ ההוא נצרב בו עמוק ובסופו של דבר הוא יישם אותו על אוטובוסים ישנים.

היום מתהדר המתחם בשלוש יחידות "צימרבוס", שתיים משפחתיות רחבות ידיים ואחת זוגית אינטימית. הירשפלד שיפץ במו ידיו ובנה את הפנים בבנייה אקולוגית בציפוי טיח וכיסה גם מבחוץ בטיח בוץ המעניק מראה כפרי טבעי. רק הגלגלים מסגירים את ייעודם המקורי ועמדת הנהג שאותה שימר לטובת משחקי ילדים. כל אוטובוס מתפאר גם בחצר מדוגמת ומעוצבת, מרחב נינוח עם 100 אחוז פרטיות, מלא השראה. יש פרגולה מקש, בריכה מחוממת, גריל, ערסל, מדורה, פינת ישיבה, שולחן אוכל ועוד. כל חצר שונה מרעותה.

בפנים צימרבוס (צילום: אורלי גנוסר)
בנייה אקולוגית בתוך האוטובוס | צילום: אורלי גנוסר
צימרבוס דק  (צילום: אורלי גנוסר)
החצר מעוצבת ומדוגמת | צילום: אורלי גנוסר

אביגיל הוסיפה טאץ' עיצובי והשניים הלכו על טוטאל לוק מרוקאי עם פסיפסים משאריות קרמיקה, עיטורים, קישוטים והמון צבעוניות. הסגנון מתבטא גם בקשתות אופייניות, משרביות ונישות והססגוניות נשמרת גם בטקסטיל וברהיטים מרוקאים ברמה גבוהה שנבחרו בקפידה. בצימרבוס יש מטבחים מצוידים שכן אין ארוחת בוקר, המקלחות נוחות, יש חדרי שינה זוגיים וחדרים לילדים, אזורי ישיבה ואווירה חמה וכיפית.

מחיר: 750-1,500 שקלים, לינה בלבד, בסופי שבוע מינימום שני לילות | לפרטים נוספים באתר


השיקי: חאן שקדי, נאות הכיכר

חאן שקדי חוץ (צילום: אורלי גנוסר)
וייב ייחודי ואנרגיה מהפנטת. חאן שקדי | צילום: אורלי גנוסר

במקום הכי נמוך בעולם פועל חאן אירוח אייקוני, ששמו יצא למרחוק ויש לו ווייב ייחודי ואנרגיה מהפנטת. גיל שקדי, הבעלים, הידוע בכינוי "תניע", הקים את החאן לפני שנים רבות, כדי לתת מענה למטיילים באזור. בזכות אישיותו התקשורתית והנמרצת והפיתוח האינסופי של המתחם, שלא עוצר לרגע, הוא מניע את המקום וכך הפך לתחנת חובה מוכרת וידועה בנאות הכיכר. המתחם הזה מלא אקשן וכל הזמן מתחדש.

בשנת 2011 נחנך כאן האוטובוס הראשון המכונה DREAM BUS מכאן שאף הוא בחלוצי הז'אנר בארץ. האוטובוס מפוצץ בצבעוניות, החוץ שלו צויר ביד אמן בצבעים עזים והפנים שלו ססגוני לא פחות עם וילונות, כיסויים, שטיחים וכריות בשלל גוונים. הוא מתאים למשפחה קטנה (זוג + 2) יש בו מטבחון, חדר רחצה, סלון שמתאים ללינת ילדים ואזור שינה זוגי. בחצר הפרטית פינת ישיבה וערסל ונוף אל חווארי האזור היפים. בתקופת הקורונה הוסיפו את ה-SUITE BUS אוטובוס זוגי מדוגם ומעוצב בהמון עץ טבעי וטאץ' מוקפד יותר. החזית פונה אל הנוף המדברי וכוללת פינת ישיבה מוצלת ערסל ומנגל.

חאן שקדי סלון (צילום: אורלי גנוסר)
מתאים למשפחה. חאן שקדי | צילום: אורלי גנוסר
חאן שקדי מיטה  (צילום: אורלי גנוסר)
מסביב טבע ובפנים עיצוב מוקפד | צילום: אורלי גנוסר

בפנים בצד אחד חדר שינה לידו פינת ישיבה ומשמאל מטבחון מקסים ומקלחת עם אריחים משובצים בגוונים כחלחלים. בשני המטבחונים אין אופציית בישול שכן בחאן יש מטבח משותף גדול עתיד ציוד ומאובזר בכל טוב, כך שלא צריך להביא דבר מלבד פרודוקטים.

עוד במתחם חדרים פשוטים לזוג ועד קבוצה, אזורי ישיבה זרוקים, מתקנים מפוסלים מחומרים ממוחזרים, ערסלים, בר, פינת מדורה וכדומה. המקום הזה יודע לקרוא את קהל האורחים ולתת מענה מדויק. זו גם הסיבה שבחודשי הקיץ הוא סגור כי החום מעיק עד בלתי נסבל ולמרות שהחדרים ממוזגים, השערים נסגרים בסוף מאי או ביוני תלוי בחומרת הטמפרטורות. לצועדים בשביל ישראל זהו פתרון נהדר ובעקבות תוספת המקטע החדשה לשביל מגיעים אליו גם השביליסטים כך שהאווירה שמחה ומגוונת.

מחיר: 700-1,000 שקלים לזוג לינה בלבד | לפרטים נוספים באתר


אלגנטיות מדברית: Camel Bus, כפר הנוקדים

פנים קאמל-בוס בכפר הנוקדים  (צילום:  באדיבות כפר הנוקדים)
פנים קאמל-בוס בכפר הנוקדים | צילום: באדיבות כפר הנוקדים

את כפר נוקדים לא צריך להציג בפניכם, אלא שלא רבים יודעים שמזה למעלה משנה וחצי, עומדים בפאתי הכפר ארבעה אוטובוסים המציעים לינה אלטרנטיבית וחוויה מדליקה מסוג אחר. האוטובוסים הם תולדה של שיתוף פעולה מעניין והועתקו לכפר מהצפון. הצוות המקומי שידוע בידי זהב ויצירתיות אין קץ, קיבל מוצר מוגמר אבל עם זאת עשה להם מקצה שיפורים ושדרוגים עם התאמה מדברית. כל האוטובוסים בגווני חום ומתמזגים עם צבעי המדבר והחוץ שלהם נשמר כשהיה, לא נגעו. הם הוצבו בנקודה אסטרטגית בשולי הכפר במקום הצופה אל נוף יפהפה. לצדם הוסיפו פינות זולה שמתכתבות עם העיצוב בכפר ומתאימות לאווירה הכללית.

לשניים מהם זולה פרטית ולשניים משותפת משום שאורחים רבים מגיעים בחבורות והקונספט הזה מאוד פופולרי בקרב תיירים שאוהבים מפגשים ספונטניים. בנוסף יש לכל אוטובוס עמדת מדורה שהכי זורמת עם הסביבה והאווירה וגם מטבח חיצוני לשם הנוחות – אבל שימו לב כאן צריך להביא כלי אוכל והגשה, או לחילופין להזמין ארוחות בכפר (בתשלום נוסף). הפנים נקי בעיצוב, שילוב של עץ וריהוט לבן ומוקפד. כל אוטובוס מתאים למשפחה עד ארבע נפשות. לילדים מיטת קומותיים כיפית יש מטבחון עם שולחן בר יפה ובקצה חלל עם מיטה זוגית. גם כאן שמרו על עמדות הנהג שילדים מאוד אוהבים.

קאמל-בוס מיטות בכפר הנוקדים  (צילום:  באדיבות כפר הנוקדים)
העיצוב משתלב מעולה עם צבעי המדבר סביב | צילום: באדיבות כפר הנוקדים
קאמלבוס בכפר הנוקדים  (צילום:  באדיבות כפר הנוקדים)
עד ארבע נפשות בכל אוטובוס | צילום: באדיבות כפר הנוקדים

האוטובוסים אמנם מהווים חלק מהכפר אבל המיקום שלהם מעט מבודד כך שהוא שקט יותר ואם תרצו גם רומנטי. מצד שני האורחים מוזמנים לקחת חלק בשלל הפעילויות המתקיימות בכפר, ויש כאלה כל השנה כמו סיורי שקיעה, משחקי ילדים של פעם, מדורת הפתעות ועוד.

מחיר: 600-800 שקלים, לינה בלבד | לפרטים נוספים באתר


הרגוע: קאמפ דייויד, שאר ישוב

קאמפ דייויד חוץ  (צילום: אורלי גנוסר)
יחידות אירוח משפחתיות מתוקות להפליא | צילום: אורלי גנוסר

ניחוח הדרים משכר מלווה בימים אלה את הבאים בשערי קאמפ דייויד שבפאתי מושב שאר יישוב וכל מי שרוצה להתבשם מהארומה המושלמת, זה הזמן לקפוץ ולבקר. בתוך פרדס אשכוליות ניצבים שני אוטובוסים שכבר לא ייסעו לשומקום, אבל הם נקודת יציאה למסע של ניתוק, רוגע ושלווה.

האוטובוסים הוסבו לפני כשנתיים ליחידות אירוח משפחתיות מתוקות להפליא. את החוץ השאירו AS IS ולא נגעו, כך שעדיין מתנוססות עליהם כתובות של חברות הטיולים. הפנים עבר מטמורפוזה ולכל אוטובוס אישיות משלו. זה מתחיל בפינת ישיבה חיצונית לצד כל אוטובוס, לרבוץ בה בכיף, בקיץ היא מוצלת להפליא ויש גריל ושולחן פיקניק.

הפנים דומה בסגנון אך שונה בביצוע ובפריסה. בשני האוטובוסים שימרו את עמדת הנהג כך שהכיסא שלו עדיין מככב. יש בהם פינת אוכל קטנה, פינת ישיבה המורכבת מספה נפתחת לטובת משפחות עם ילדים, המטבחון מקסים מלא בכל מה שצריך ואם חסר דבר, ישלימו בכיף. המקלחת משובצת אריחים מצוירים ובקצה האוטובוס מיטה זוגית מפנקת למדי. על החלונות שלל וילונות לפרטיות מלאה אבל רק באוטובוס אחד יש טלוויזיה ואינטרנט, האחר מאפשר חוויית התנתקות מלאה, בכל המובנים.

קאמפ דייויד פנים  (צילום: אורלי גנוסר)
פנים האוטובוס מאובזר לגמרי | צילום: אורלי גנוסר
קאמפ דייויד מיטה  (צילום: אורלי גנוסר)
המיטה הזוגית מפנקת למדי | צילום: אורלי גנוסר

משפחת נמשיץ המארחת, חיה בקצה הנחלה, ובני הזוג שרון ואייל מארחים בחום, נחת ובשמחה. בחצר הגדולה הם מפעילים גם חניון קרוואנים, אך הוא מרוחק דיו ואינו מפריע את שלוות המקום. אם יש לכם קרוואן אישי, יש סיכוי שלא תרצו לעזוב. שרון מחזיקה גם בוטיק מקומי עם בגדי יד שניה, תכשיטים, אביזרים למבוגרים, נרות ומגוון חפצים, שווה להציץ. ובכלל השניים חובבים ענתיקות ופריטים מפעם, והם נמצאים בכל מקום.

מחיר: 700-800 שקלים, לינה בלבד | לפרטים נוספים באתר


האקולוגי: חוות נטורה, נטור רמת הגולן

אוטובוס חוות נטורה (צילום: אורלי גנוסר)
במרכז נוף פסטורלי | צילום: אורלי גנוסר

בלבו של היישוב הקטן, הפסטורלי והמעורב נטור, על ראשה של גבעה קטנה שוכנת חווה אקולוגית מלאה קסם, הכירו את נטורה. הקימו אותה אורלי ואוריה רשף לפני כשבע שנים, אחרי שחיפשו חלקת אדמה וכשעלו לקרקע פינו ערימות אשפה ופסולת ובנו את החווה במו ידיהם בסיוע חברים ומתנדבים.

לפני הקורונה נפתחו לתיירות והפעילו קרוואן וחניון קמפינג בתוך חורשה ובמתחמים מאורגנים. בהמשך הוסיפו עוד קרוואן, יורט ומשאית ועמדות לקרוואנים ובקיץ האחרון גם אוטובוס גדול וירוק להלן "אוטובוסה". פעם היו לו בעלים אחרים מהמושב שהעניקו לו את הבסיס אבל כשהגיע לחווה טופל לעומק ושודרג מבפנים ומבחוץ. התוצאה מוכיחה שמחשבה יצירתית וחריצות, יכולות להתגבר על כל אתגר.

מרגע שנכנסים פנימה מתמלאים בתחושת רווחה. הדלת הכפולה במרכז האוטובוס מובילה אל המטבחון החמוד שיש בו את כל הציוד הנדרש לבישול עצמי. משמאל אזור רביצה עם ספה ומזרון וכריות כיפיות, אחלה פינה להיזרק בכיף אבל גם פתרון לילדים. מול המטבחון פינת אוכל ועוד הלאה, מימין ומשמאל שירותים ומקלחת. בקצה האוטובוס, מעל עמדת הנהג שהוסתרה לחלוטין, נבנתה גלריה עם מדרגות למיטה זוגית. מסביב המון חלונות שמכניסים אור אבל יש וילונות לשמירת הפרטיות.

חוות נטורה פנים (צילום: אורלי גנוסר)
בפנים נראה כמו צימר משודרג | צילום: אורלי גנוסר
חוות נטורה מיטה  (צילום: אורלי גנוסר)
נבנתה גלריה מיוחדת למיטה הזוגית | צילום: אורלי גנוסר

לאוטובוסה חצר נפרדת אל הנוף עם פרגולה שולחן וכסאות ועמדת מדורה. ניתן לשאול סיר פויקה ולקנות שק עצים (אם לא תביאו מהבית). כחווה אקולוגית יש בכל מקום פחי מחזור והחווה מושתתת על שימוש חוזר במגוון חומרי גלם. בפן החקלאי יש עדר עיזים והאורחים מוזמנים בשעות הבוקר לסיור והאכלה שלהן ושל התרנגולות השכנות. יש גם ערוגות ירקות אורגניים, חלקן זמינות לאורחים לשימוש עצמי מקומי, והמון עצי פרי קיציים.

מחיר: 900 שקלים ללילה, 1,600 לשני לילות. לינה בלבד | לפרטים נוספים בפייסבוק או באתר