השבוע התבשרה עכו שעל פי נתוני בוקינג, זכתה, שוב, במקום השני ברשימת היעדים המזמינים בישראל. ואכן היצע הלינה בעיר גדל בקצב ליניארי, מקדם ההדבקה של וירוס הצימרים גבוה מאחד, ועל כל יחידת אירוח שנפתחת מתחילות להשתפץ שתיים אחרות. מוזמנים לגלות. 

עד 2019 ביקרו בעכו למעלה משני מיליון תיירים בשנה, אך הם ניגפו מסמטאותיה בעקבות מגפת הקורונה ואז הגיעו הפרעות שהרחיקו את הישראלים. אבל לעכו יש אנרגיה מתחדשת, התיירנים ובעלי הצימרים לא מוותרים, ממשיכים להמציא, לבנות, להקים ולשפץ בתים עתיקים ולהסב אותם לצימרים מפעימים. התופעה המוזרה, שמתגברת למרות הירידה בתיירות, מעלה השערה שבעכו פועלים חוקים פיזיקליים אחרים שהופכים אותה למוקד משיכה היסטורי והיסטרי, ועוד היד הנטויה. מצאנו שמונה צימרים מומלצים שיראו לכם בדיוק על מה אנחנו מדברים:

זידאן סראיי

זידאן סראיי (צילום: חנוך דניאל)
צילום: חנוך דניאל

זידאן סראיי (צילום: חנוך דניאל)
צילום: חנוך דניאל
ברגע ההוא עמדתי בפתחו של צימר שקיבל ציון 9.9, ואני, שמילים קולחות ממני בשטף, נאלמתי. דבר לא הכין אותי לחלל שהותיר את עקבות ההיסטוריה בלתי מופרים, והוסיף יופי נדיר ועיצוב עדין מאופק ואותנטי. פעם שכנה כאן נגריה של אבי המשפחה המתגוררת בקומה העליונה. כשהעסק נסגר וניטש כמחסן עלוב, החליטה האם להגשים חלום ישן ולהקים יחידת אירוח. המשפחה התגייסה וכל אחד תרם מהידע והמומחיות. ארבע שנים של עבודת כפיים קשה הביאו לתוצאה שאין מקום לסופרלטיבים הראויים לה והיא נחנכה לפני שלוש שנים וחצי. היא רחבת ידיים והכי יפה שיש. האבנים שומרו בקפידה, יש גרסה רכה של חמאם טורקי, שימוש חוזר בפריטים של פעם ואפילו נדנדה רומנטית.

מרגע שנכנסים משתלטת תחושת ניתוק ואפילו חזרה בזמן. הבן מועין מספר שאת מקום האירוח האנכי המאפיין בתי מלון (לינה וארוחות בבניין אחד), המירו באירוח אופקי המשתרע על פני השכונה. צ'ק אין וארוחת בוקר מקבלים במלון ערבסק הסמוך, מה שגורם לאורחים להתחכך ולהכיר את העיר על חתוליה. המשפחה עומדת לרשות האורחים, עורכים להם סיור היכרות ותמיד זמינים. והציון? את הקרדיט הוא נותן לעכו, על האנרגיות הטובות, האירוח, האנשים ההיסטוריה והאוכל וכמובן האותנטיות שנוגעת באנשים והם נוגעים בה בחזרה. האורחים חוזרים מאוהבים במקום וגם במחיר שנשמר הכי שפוי שאפשר כדי שכולם יוכלו ליהנות מהאושר.

מחיר: 950-1,200 שקלים.

טיפ מנצח: טיול על חומות העיר שמחבקות את העיר כמו אמא המחבקת את ילדיה.

>> לעוד פרטים


סוויטת ארבעת הלבבות

סוויטת הלבבות (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר

סוויטת הלבבות (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר
"הים מתדפק על החומה, ובמרפסת חשים את הרסס וסערת הים מתחברת לסערת הנפש וזהו אירוע". את המילים האלה השמיעה באזניי איילת ביתן שלונסקי, היזמית הראשונה בעכו, שהקימה לפני 12 שנים את הצימר הראשון בעיר העתיקה. בסוויטה, אם לדייק, המשתרעת על פני 105 מ"ר בבית עתיק, יש חדר שינה רחב ידיים, סלון גדול, מרפסת ענקית - קו ראשון לים ומטבח מאובזר. בשנים הראשונות הייתה לבד. לאחר שרכשה את המקום והוקסמה ממנו בחרה לחלוק את היופי עם העולם ומצאה שהגרעין המנצח הוא בעיצוב שבין מזרח ומערב. הסוויטה לא מנצנצת ההפך, יפה בפשטותה. שלונסקי, אמנית בעצמה, שתלה בה פריטים נאים המוסיפים לחן. אין ארוחת בוקר אך אפשר לקנות מצרכים ולבשל והמקום מתאים למשפחה  (זוג +2) או לארבעה יחידים.

מחיר: 950-1,200 שקלים.

טיפ מנצח: הכנאפה של סמיר ממסעדת טורקיז, היא שם דבר בעכו, ומניסיון היא באמת מהטובות שיש. אבל אצל סמיר אפשר ליהנות מארוחה עכואית של דגים טריים ופירות ים, מלווה בסלטים שכל ביס מנצח ובשירות אישי ונעים. 

>> לעוד פרטים


עלמא

עלמא (הדמיה: תיירות עכו)
הדמיה: תיירות עכו

עלמא (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר
הוראות הכניסה לסוויטות 'עלמא' התקבלו בהודעת ווטסאפ, משחק מקדים עם האורחים בדרך לפצח את מיקום המפתח, כמו משימת חדר בריחה. את עלמא יצרה בדמיונה מיכל פירסטון, אדריכלית העוסקת בשימור ערים היסטוריות. שהתאהבה בעכו במהלך לימודיה. ביקור בסוויטת הלבבות העלה את רף ההתלהבות והרעיון שיהיה לה חלק בעיר היסטורית נשמע כמו פנטזיה וכך שרטטה את היעד. היא רכשה חורבה נטושה עד עפר, תכננה, גייסה ובנתה תוך שימור מוקפד ואידיאולוגיה - לגלות מה מתרחש בעיר המסתורית. התוצאה שלוש סוויטות בוטיק מעוצבות לעילא, בעיבורן חצר משותפת זעירה ומטופחת.

יד אמן נגעה בחדרים, שימרה באהבה צינורות חרס, כוכי מנורות, קשתות בסגנון ממלוכי ואבנים ספוגות היסטוריה. הוסיפה מטבחונים מצוידים כהלכתם (לבישול מלא), באחד מהם אפילו מכונת כביסה ומייבש, פינות ישיבה ססגוניות, חדרי רחצה מפנקים, מנורות ממרוקו ושלל פריטים שהופכים את השהות במקום לחווייה מסעירה. שתיים מהיחידות חולקות דלת מקשרת למשפחות מורחבות והן מתופעלות עצמאית כך שאין ארוחת בוקר, אלא יש הזדמנות להכיר את הסביבה. גרם מדרגות בחצר משמש גם את המשפחה שגרה מעל, וכך החיכוך המתמיד הוא חלק מההווי.

מחיר: 600-1,100 שקלים. 

טיפ מנצח: חמאם גטאס - חמאם אותנטי שמופעל על ידי משפחת גטאס במבנה היסטורי מעלף ביופיו. בחורף זהו הבילוי האולטימטיבי בעיר וחוויה מרגשת שכוללת טיפולים, ג'קוזי סאונה ועוד. מתנה לגוף ולנפש.

>> לעוד פרטים 


מליסנדה

מליסנדה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

מליסנדה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
אחד הסיפורים שחוזר על עצמו מתאר ביקור אקראי בעיר והתאהבות חסרת מעצורים עד צורך עז להפוך ולהיות חלק ממנה. זו גם הייתה ההשפעה של עכו על מיכל מטאלון, אדריכלית שנשבתה בקסם המקומי והחליטה שכאן היא רוצה להשקיע. בארבע השנים האחרונות היא שיפצה שלוש יחידות אירוח שתיים משפחתיות ואחת זוגית, מנותקות זו מזו. לכל אחת אופי שונה, אבל יש ביניהן חוט מקשר בעיצוב המודרני עד מינימליסטי ובקווים הנקיים החריגים בנוף העכואי. ולמרות זאת יש בהן הרמוניה.

מיטת הברזל מדברת עם מעמד הכיור במקלחת, למדפים זהות אחידה גם אם הם פזורים בחלל וככלל החשיבה שלה ארגונומית למקסימום נוחות ומתוך כבוד לעבר. היחידה הראשונה שוכנת במבנה מגורים והיא ענקית ומרהיבה עם פטיו בכניסה, קשתות שבאחת מהן שימרו חלון מפעם, ומטבחון מאובזר. היחידה הזוגית קטנה אך מהפנטת והרמונית. והיחידה המשפחתית הנוספת כוללת גלריה לילדים עם ערימת ספרים ומשחקים לחוויה מלאה. צ'ק אין וארוחת בוקר נעשים במלון ערבסק, שיתוף פעולה שמתגמל את כל הצדדים.

מחיר: 800-1,200 שקלים.

טיפ מנצח: לא לפסוח על סאמא ('שמיים' בערבית), רופטופ שהוא בר ומסעדה מעולה על גג עם נוף מעלף של העיר. האווירה צעירה ותוססת, הבעלים, שני אחים וחבר, יוצרים אירועי תוכן קצביים עם ביקוש מטורף – חובה להזמין מקום בסופ"ש. המלצה חמה – בואו לבראנץ' בשישי או שבת, להתענג על מטעמים שמשמחים את החך. אם תרצו גם לאחים יש חדרי אירוח GRAPE HOUSE.

>> לעוד פרטים


דאיה

דאיה (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

דאיה (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
מול אחד המבנים המסקרנים בעיר, השאזליה, אשר למרבה הצער, סגורה לקהל, שיפצה מירב רביבו  כרמי יחידה קטנה ומתוקה מלאת חן. חלונות מקושתים נפערים אל הסמטאות, ובתוך החלל עירבובייה של קשתות. לצד המיטה מקלחת רחבה שקופה ובחדרון סמוך מטבחון עם פינת אוכל כיפית ומעל לרחוב תלויה מרפסת מגניבה. כרמי, יועצת  אסטרטגית, עשתה שינוי בעקבות הקורונה והצטרפה לעסקי הנדל"ן של בעלה.

הם רכשו בית שיפצו והשקיעו תוך שימור מוקפד של המבנה וזה ניכר ברמת הגימור הגבוהה. בהמשך הקימו את HOUSSTORY- חברת ניהול המציעה שירותי ניהול, תפעול ושיווק לבעלי יחידות אירוח בעיר העתיקה, שאינם גרים בקרבת מקום. עד כה הם מתפעלים שבע יחידות וכמה נוספות מתבשלות לאטן. העיקרון בדאיה זהה לכולן, כניסה עצמאית באמצעות קודים, אין ארוחת בוקר, כי הכי כיף לאכול בעיר, ויש לה המלצות לרוב אבל גם שורה של הטבות בבתי עסק, מסעדות מוזיאונים, סדנאות ועוד.

מחיר: 550-850 שקלים.

טיפ מנצח: להשאיר את הרכב בחניה ולא לצאת מהעיר העתיקה. יש בה כל מה שצריך לבילוי זוגי או משפחתי והכי כיף לפגוש את האנשים שחיים בה.

>> לעוד פרטים


AYATANA

AYATANA (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

AYATANA (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
לפני שנה נפתחה כלאחר כבוד יחידת האירוח שבבעלות בני זוג מעין הוד, סוויטה נאה בלב הסמטאות העתיקות שמזלה לא שפר, ארבעה חודשים אחרי, עת החלו לקצור את פירות ההשקעה, נחרבה בפרעות ונשרפה לחלוטין. אבל בעכו כמו בעכו, אין ייאוש בעולם, ולפני כחודש היא שבה ונפתחה לאחר שיקום אינטנסיבי. היחידה כוללת פטיו קטן פתוח לשמיים ממנו מתפתל גרם מדרגות המעפיל אל מרפסת רחבה עם נוף השכונה ומצד שני דלת כניסה שקופה ליחידת האירוח.

המקום לא גדול, יש מטבחון לשימוש עצמי, סלון נעים כולל כירבוליות חורף רכות, פינת ישיבה וחלל שינה מופרד בווילון. חדר רחצה קטן נטמן בשקע של אחת הקשתות. היחידה מנוהלת על ידי HOUSSTORY וכמו אחיותיה, היא אוטונומית לחלוטין. מקבלים קישור מפורט החל מחניה ועד קוד הפתיחה, אבל תמיד אפשר ליצור קשר, להתייעץ או לבקש כל מה שצריך. גם במקרה הזה אין ארוחת בוקר, יש מכונת קפה אך הכי כיף לצאת ממנה ובתוך כמה צעדים להתמזג עם השוק וליהנות ממטעמים לרוב.

מחיר: 550-850 שקלים.

טיפ מנצח: לרכוש את הכרטיס המשולב של אולמות האבירים, מנהרת הטמפלרים והחמאם הטורקי. מחיר הכרטיס הוזל בתקופה האחרונה והוא אטרקטיבי ביותר ומלבד זאת הביקור באולמות האבירים הוא חובה תיירותית. זו העיר הצלבנית הגדולה בעולם, שריד לממלכה ששלטה מעכו לפני למעלה מ-800 שנה, ופלא הנדסי שהשתמרה היטב. כל היופי מהווה רק תשעה אחוזים מגודלה הריאלי שרובו המכריע עדיין קבור באדמה.

>> לעוד פרטים


לופט בחומה

לופט בחומה (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר

לופט בחומה (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר
גלי הים מלחכים את חומת העיר המקיפה את עכו, ובתוכה כמו הפתעה נעימה, פועלת מזה שלוש שנים יחידת אירוח מיוחדת. היא קרובה לנמל וטמונה בין קירות אבן מסיביים שמרפדים את שולי העיר בחומה עבה. עודד אברהמי, יצר חלל שמוכתב על פי האלמנטים האדריכליים שנותרו מפעם, והמקום נהנה מלוקיישן יוצא דופן. דילגנו על פני כמה מדרגות והתקבלנו בחלל לא גדול ודי פשוט עם שולחן אוכל קטן, משמאלו מטבחון די מצויד כולל כל מכשירי החשמל הנדרשים להתקין ארוחה.

מימין ספה ופינת טלוויזיה ובתווך וקשת קטנה מקיפה חלון לים התיכון. מבט חטוף והלב פועם במרץ. הים נוגס בקיר הגבוה המתרומם ממנו, ועוד קצת שמאלה נראית החומה התמירה החופנת בתוכה את פלאי העיר. חדר השינה קטן, תקרתו אלכסונית ולצדו מקלחת קטנה גם כן. מקום לא נוצץ, אך נעים ופרקטי שנמצא תחת ניהול ערבסק כך שיש גם ארוחת בוקר נפלאה. אברהמי נאלץ לשפץ את המקום מאפס לאחר שעלה באש, תבואו לעזור מגניב כאן. 

מחיר: 650-850 שקלים.

טיפ מנצח: בית הקפה של חמודי בכיכר (חאן אל פארנג') וחומוס סעיד לשבת בשעות הבוקר עם כל זקני העיר, להתחיל בתה הבית, חומוס וקפה. כיף לחובבי הז'אנר.

לעוד פרטים: 04-8230517


שאטו עכו

שאטו עכו (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר

שאטו עכו (צילום: אורלי גנוסר)
צילום: אורלי גנוסר
מתי בפעם האחרונה נדחקתם לפתחו של בית ודרך מבואת הכניסה הגעתם לחדרי אירוח? כזו היא עכו, עיר שחוברו לה יחדיו, בתים וצימרים, תושבים ואורחים. נכון היו ימים עגומים, וגם בשאטו עכו מבכים אותם, אבל מתוך הסתכלות קדימה, שיקמו הבריאו ומנסים לחזור לשגרה. אלמוג דסטגר הקים ארבע יחידות אירוח בקומה שנייה של בניין עכואי טיפוסי שאותו הוא חולק עם משפחה ערבית. שניים מהחדרים זוגיים ושניים משפחתיים, יש מטבחון משותף לכולם והשוס הוא גג גדול עם נוף ממגנט. החדרים הזכירו לי קצת אירוח של פעם, הם פשוטים מאוד אבל מתאימים לקבוצות חברים שמשתלטות על המתחם, או למשפחה מורחבת שרוצה ליהנות ולחגוג ביחד.

מחיר: 585-1,200 שקלים.

טיפ מנצח: לטייל בסמטאות שמלאות בקסם ולהתאהב, ובעיקר להביט בהן מלמעלה מהגגות הגבוהים וליהנות מנוף הנפרס מאופק אל אופק, מחיפה לראש הנקרה. מומלץ לחובבי שקיעות וזריחות - כשקרני השמש משתלבות עם האבנים העתיקות, מרגישים שקורה משהו מיוחד בין החומות.

>> לעוד פרטים