אין תמונה
סיפתח עם קמח

מעבר לחלב ולדבש, אסור לשכוח שארצנו בורכה גם בשבעת מינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, תמר וזית. כדי שחלילה לא תגידו שהארץ שלנו לא מבורכת, הכנו לכם שבע המלצות, שבכל אחת מהן תפגשו מין אחד מתוך השבעה. למי שיפקוד את כל הנקודות מובטחת חוויה ארצישראלית זבת שמן, קמח, בירה וממרח תמרים.

חיטה: מאפיה סודית בירושלים

אם אין לחם אין תורה – ולכן חשוב להתחיל במקום בו יש הרבה לחם. האמת, יש בו גם הרבה תורה. מדובר במאפיית לנדנר הוותיקה בשכונת מאה שערים, הממוקמת בסמטה הקטנה כבר מעל מאה שנה. אם תגיעו בליל חמישי תוכלו לראות איך קולעים את החלות ביד, ולהזכר ביום שישי בגן.
איך מגיעים: לייב דיין 10, ירושלים, 02-6787725

אין תמונה
בצל התאנה
תאנה: מעיין עין אום טינה בנגב

מכירים את זה שבאמצע הטיול כולם כבר מתחילים לחפש צל לארוחת צהריים, אבל המוביל מתעקש שעוד מעט מגיעים למעיין יפה? נכון שכמעט תמיד יש במעיין הזה עץ תאנה, שבלעדיו המעיין לא היה יפה כל כך? עין אום טינה הוא מעיין כזה, והוא נמצא בנחל זרחן שבנגב התיכון.
איך מגיעים: תפתחו מפת סימון שבילים מס' 15 ותתחילו לפדל. האמת, אפשר להגיע גם בג'יפ. הכניסה למסלול משער מפעל הפוספטים אורון.

רימון: שיכר געתון

גדעון אדר, חבר געתון, מייצר שיכר מפירות אקזוטיים הגדלים במטעים של הקיבוץ. יש לו שיכר פסיפלורה, קיווי וליצ'י, אבל אותנו מעניין דווקא שיכר הרימון הטעים במיוחד, המגיע גם בתערובת "מורימון" עם פסיפלורה. המשקאות המתוקים מתאימים גם למאותגרי אלכוהול שאוהבים רק מתוק (למרות שהם מכילים כ-15 אחוז אלכוהול!), ומגיעים בבקבוקים חינניים למדי. גם המחירים חינניים: 20 ש"ח ל-100 מל"ל, 58 ש"ח ל-500. אפשר לתאם עם גדעון ביקור, והוא מבטיח להסביר וגם לתת ללקלק. האמיצים יוכלו גם להתנסות בסדנת הכנת שיכר מיקס לפי טעמם.
איך מגיעים: פרטים באתר שיכר געתון -  052-2414845

גפן: אביב גפן

במקום לשלוח אתכם לעוד יקב בוטיק שישכר אתכם בטעימות עם ניחוחות פירותיים (לא שמישהו יודע מה זה אומר) אנחנו ממליצים לכם ללכת להשתכר בהופעה של ה-גפן ב-הא הידיעה, אביב. גם בהופעה שלו יש טעמים פירותיים. האדון גפן מופיע בערב החג ביום חמישי ה-28 למאי בזאפה בתל אביב, ולמי שזה לא מסתדר יכול לתפוס אותו בהופעה הבאה, ב-13 ליוני בגרמניה.

אין תמונה
טיול מתוק
תמר: מפעל התמרים בחצר כינרת

מביני דבר מכירים את הסיפור ההירואי על בן ציון ישראלי מקיבוץ כנרת, שחרף את נפשו במסעות לעירק מאז שנות השלושים רק על מנת להבריח לארץ חוטרי תמרים, מהם מרבים את העצים ויוצרים מטע של עצי תמר. במפעל התמרים "חצר כנרת" נוהגים עד היום להתפאר בסיפור המיתי, וגם בעובדה שהסילאן שלהם תופס כ-90% מהשוק הישראלי. את הסילאן הזה ועוד הרבה מוצרי תמרים תוכלו לפגוש (וגם לרכוש) בחנות המפעל היפה "תמרים פלוס", בה מוצגת גם תערוכת תצלומים מימי ראשית ההתיישבות וממנה גם יוצאים סיורים בעקבות השבת התמר.
איך מגיעים:  מצומת צמח - נוסעים צפונה לכיוון טבריה. לאחר כ-2 ק"מ פונים שמאלה לקיבוץ כינרת. עוברים את שער הקיבוץ ופונים שמאלה לחנות. פרטים נוספים באתר תמרים פלוס

שעורה: מבשלת בירה ביתית בנגב

הלך לו קיבוצניק אחד, ובמקום להשתעבד לפאב המקומי פתח לעצמו מבשלת בירה ביתית. הוא מכין מספר סוגים של בירה וכרגע לא משווק אותם באופן מסחרי, אבל אם אתם רוצים לטעום אתם מוזמנים. קוראים לו יוחאי קודלר, הוא בן שלושים מקיבוץ אורים שבמערב הנגב הצפוני, ובשבתות הוא ישמח להראות לכם את המבשלה שלו וגם להגמיע אתכם באיזה שלוק צונן של בירה פסיפלורה.
איך מגיעים: פרטים ומפה באתר קיבוץ אורים.

זית: מסיק זיתים בכפר קדם בעמק יזרעאל

טיולים בצפון: מנחם גולדברג בכפר קדם (צילום: ישראל פרץ)
מסיק זיתים עם מנחם מכפר קדם | צילום: ישראל פרץ

בכפר קדם שבמצפה הושעיה מתחפשים ליהודים קדומים שחיו בארץ בימי קדם, ובין רכיבה על חמור לחביצת גבינה אפשר גם לעסוק במסיקת זיתים אותנטית, כמו פעם. את שמן הזית שתכינו בעצמכם (זה פחות מסובך ממה שאתם חושבים), תמרחו בהנאה רבה על הפיתות שתאפו לבד בטאבון, ויחד עם הגבינה הטרייה שהכנתם תוכלו להנות מארוחה קדמונית ברת קיימא.
איך מגיעים: מצומת המוביל ממשיכים בכביש מס' 77 לכיוון צומת גולני (טבריה). כעבור שישה קילומטרים פונים ימינה למצפה הושעיה ועוקבים אחר השילוט. לראס עלי ולטחנות הנזירים: נוסעים מצומת יגור צפונה בכביש 70. כעבור חמישה קילומטרים, בקילומטר ה-49, פונים ימינה בדרך עפר טובה (סימון שבילים כחול).

בשיתוף אתר הקיבוצניקים במקום

חגיגת שבועות ב-mako:

מדריך הפסטיבלים והאירועים לחג

בחג שבועות תתקן לך: האירועים הרוחניים

היכן תמצאו את סל הקניות זול ביותר לשבועות?

חג ההשפרצות: 6 המלצות לטיולים רטובים

מתכוני גבינה לשבועות: עשרת המתוקים

מתכוני גבינה לשבועות: עשרת המלוחים

תלבשי לבן: אקססוריז לשבועות

מה שטוב לקליאופטרה: טיפוח במוצרי חלב