קצת יותר מחודשיים עברו מאז נגמר הסגר השני והצימרים קיבלו אישור לפתוח, וחודש וקצת עברו מאז החל לפעול חוק ה"איים הירוקים" שאפשר את פתיחת המלונות באילת ובים המלח, וכעת הכל נעצר מחדש. החלטת הממשלה היא שעם כניסת הסגר השלישי לתוקף, אתמול (א'), ייסגרו גם מקומות האירוח השונים ברחבי הארץ ותחזור הגבלת המרחק ל-1,000 מטר מהבית.

אך האם המלונות והצימרים באמת נסגרים? במשרד התיירות טוענים שכן: "בשבועיים הקרובים הכל סגור". בהתאחדות המלונות טוענים כי: "המלונות היחידים שישארו פתוחים הם מלונות שמהווים תחליף מגורים כי הם מארחים צוותי אוויר שעדיין מגיעים לארץ, יולדות, עובדים זרים, דיפלומטים וכו׳". 

מבדיקה שעשינו גילינו שיש לא מעט אופציות לאירוח גם עכשיו:

רשת מלונות פתאל

הרשת תהיה פתוחה ותשכיר חדרים  בתוך בתי המלון לטווח ארוך ללא התחייבות. החדרים מאובזרים, וממוקמים בלוקיישנים מרכזיים בתל אביב ובחיפה. למשל תוכלו לגור חודש במלון הרודס תל אביב תמורת 6,000 ומעלה או במלון NYX בתל אביב, החל מ 4,300 שקלים לחודש. במלון לאונרדו פלאזה חיפה תשלמו החל מ-3,400 שקלים לחודש. המלונות יופעלו על בסיס לינה וארוחת בוקר לחדר ו/או לינה בלבד.  המחיר כולל מיטה זוגית, מקלחת, מיני בר, כספת, טלוויזיה עם חיבור ל-  yes , שירות ניקיון פעם בשבוע, מים, חשמל, Wifi חינם ועוד. המלונות באילת יהיו סגורים.

NYX תל אביב (צילום: איה בן עזרי)
NYX תל אביב | צילום: איה בן עזרי

רשת מלונות בראון

ברשת מלונות בראון מגדירים את השהייה הממושכת כ -BROWN LIVING וניתן להתארח לטווח ארוך במלונות בירושלים ובתל אביב. ברשת מציינים שמלונות אלו יישארו פתוחים כחלופת מגורים במהלך הסגר. ליאון אביגד, מייסד ושותף במלונות בראון: "הקונספט של Brown Living ממשיך להתפתח ופונה היום לשלל קהלים, מצעירים המחפשים לגור על רוטשילד או מול הים". לדבריו הקונספט מתאים לחבר'ה בין עבודות שלא רוצים להתחייב לשנה שלמה, מפונקים שמחפשים לייפסטייל בלוקיישנים הכי לוהטים בעיר וגם קהל אמיד ובוגר יותר שמחפש קן עירוני עם כל השירותים של מלון בוטיק".

WOM (צילום: מקס קובלסקי)
WOM | צילום: מקס קובלסקי

ספוט הוסטל תל אביב

הספוט הוסטל בתל אביב ממוקם מספר דקות הליכה מחוף מציצים ומספר דקות הליכה מפארק הירקון. בהוסטל מציינים שקיבלו בסוף השבוע האחרון עשרות פניות לחלופה לדיור תחת ההנחיות. הספוט מציע דיור לטווח הארוך בעלות של 3,000 שקלים לחדר זוגי או 4,500 לחדר גלריה כולל הכל – מים, חשמל, ארנונה, אינטרנט וניקיון פעם בשבוע. גם הפוסט הוסטל בירושלים, אשר ממוקם בלב הבירה, מציע דיור לטווח הארוך בעלות של  2,800 שקלים לחדר זוגי כולל הכל- מים, חשמל, ארנונה, אינטרנט וניקיון פעם בשבוע.

ספוט הוסטל (צילום: ספוט הוסטל)
הספוט הוסטל | צילום: ספוט הוסטל

כפר הנופש ביאנקיני ים המלח

כפר הנופש ביאנקיני, הבנוי בסגנון מרוקאי, פותח בפניכם את שעריו כמתחם לדירות להשכרה ניתן לשכור יחידות דיור לשבוע ואף לשבועיים, במידה והסגר יתארך לחודש יוצעו למשתכנים החדשים מחירים עוד יותר אטרקטיביים לשהות של חודש. המחירים: חדר זוגי קטן: לשבוע – 1,680 שקל, לשבועיים 2,912 שקל. חדר סטנדרט (חדר שינה +סלון): לשבוע – 2,100 שקל, לשבועיים – 3,640 שקל.

כפר הנופש ביאנקיני (צילום: דינה דגן)
ביאנקיני | צילום: דינה דגן

אילת

באילת כל המלונות נסגרים, אך ברשת קלאב הוטל הודיעו כי שהם יישארו פתוחים והסוויטות ימשיכו לפעול. בקלאב הוטל מדגישים כי אין מניעה לצאת ממקום המגורים על מנת להגיע לבית המלון. הם מסבירים זאת שלמרות שהמלונות סגורים, הם יהיו פתוחים מכיוון שהם פועלים "כמקום מגורים קבוע". הבריכה, חללים משותפים וחדר האוכל יישארו סגורים. בנוסף, היות ומתווה ה"איים הירוקים" הופסק, לא נדרשת בדיקת קורונה כדי להכנס לעיר.

קלאב הוטל (צילום: קלאב הוטל)
קלאב הוטל | צילום: קלאב הוטל

גם מלון סוליי בעיר ממשיך לפעול כחלופת מגורים, על בסיס לינה בלבד עם אפשרות לרכוש ארוחת בוקר ארוזה. המלון פועל על פי הנחיות התו הסגול כשמתקני המלון - בריכה, בר וספא, לא פועלים.

מלון סוליי (צילום:  יח"צ)
מלון סוליי | צילום: יח"צ

צימרים

לא מעט בעלי צימרים אמרו שהם סוגרים את השערים ולא רוצים להסתכן בקנסות גבוהים. אחרים טענו שיפעילו את המקומות שלהם רק למי שיגיע לטווח ארוך של שבועיים ומעלה ובכך ישמשו כהחלופת מגורים ויעמדו בהנחיות.

בנוסף לאלה, בעל צימרים אמר ל-mako ש"נכון להיום 50 אחוזים ממי שהזמין לפני הסגר לא ביטל את ההזמנה שלו ומתכוון להגיע. מי שביטלו אלה בעיקר קבוצות גדולות ששכרו מתחמי צימרים גדולים. הזוגות והמשפחות הקטנות ממשיכות כרגיל. אני אשאיר את הצימרים פתוחים לאותם האנשים. יש כאלה שביקשו ממני יום-יומיים כדי להבין עד כמה הסגר יהיה קשה ורק אז יחליטו אם לבטל או לא. יש תחושה שזה סגר שלא סופרים אותו. כולם רוצים לבוא, בינתיים רק 30 אחוז ביקשו לדחות ו-20 אחוז ממי שהזמין ביטל באופן סופי".

חדרי אירוח (צילום: חגית גל)
חדרי אירוח בערבה | צילום: חגית גל

ערבה

ואם נפשכם חשקה בלצאת מהעיר ולחוות את חיי הקיבוץ. קיבוצים בערבה הדרומית כמו לוטן, קטורה, אליפז ואילות מציעים אירוח החל מ -150 ש"ח בלבד ללילה לחדר זוגי (בהזמנה לשבועיים).


ואם רציתם לדעת מדוע אנשים בוחרים לעזוב את בתיהם ולעבור לגור במלון,יש  לכך יש מספר סיבות. דורית גיטרמן, בת 45, שגרה על הציר בין סן פרנסיסקו  לישראל ועובדת כאן כעורכת דין אומרת: "רציתי מקום לגור למשך תקופה של חודשיים שלוש. בדירות להשכרה משלמים  פר יום או פר שבוע, ואם אני רוצה שבועיים שלושה, זה יוצא הרבה יותר יקר. בנוסף, שם אני גם צריכה לשלם ועד בית, ארנונה חשמל ועוד. כאן אני מקבלת בפיקס פרייס, סכום גלובלי. עשיתי את החשבון וזה הרבה יותר משתלם, במקום להיות מול בעל בית. יש לי מיקום מעולה, מול הטיילת, אני נמצאת בהרודס תל אביב, במרכז וככה  אם אני רוצה אני יכולה לעשות הליכה והכל במרחק נגיעה. בנוסף, גם מנקים לי את החדר פעם בשבוע והם מקסימים פה כולם, הכל נקי, הכל מתוחזק. זה הדבר הכי טוב שעשיתי. הכול יש לי פה. גם פרטיות, גם ניקיון, גם ביטחון, לא בא לי להיות לבד, בן הזוג שלי כרגע לא פה, המלון ענה לי על כל הציפיות ויותר".

סתיו פורגס, בת 30, ממושב שורש, עברה לגור בבית מלון NYX בתל אביב: "אני עובדת על תערוכת יחיד גדולה וזו הייתה האופציה הכי הגיונית כדי להמשיך לעבוד. זה פתרון מדהים כדי שאני אוכל להמשיך לנהל את החיים שלי כפי שהיו פעם לפני הקורונה. זה ממש מגניב, יש פה מלא צעירים ואני יכולה להיכנס ולצאת מתל אביב בקלות. יש אחלה אנשים, אווירה טובה והחדר טוב. אני גם בחופשה וגם בבית, זה נראה לי המצב המושלם".