זה לא סוד שירושלים היא אחת הערים עם מזג האוויר הכי נעים בימים אלה. זה גם לא סוד שהיא מלאה באטרקציות, אתרים היסטוריים, נופים מרהיבים ומסעדות מעולות. הסוד האחרון שלא צריך לגלות לאף אחד זה שהיא כל כך גדולה ומגוונת שניתן להעביר בה מספר חופשות באותו הסופ"ש. 

עם כל הנתונים הללו עלינו לעיר הבירה שבדיוק מתעוררת מתקופה רדומה של קורונה ואז מתקופה מתוחה של מבצע שומר החומות, בדיוק לסוף אוגוסט והחגים - תקופה שבה אין מסגרות ויש המון ימי חופש. הגענו אליה לסופ"ש של 48 שעות, עם טרולי קטן ורצון להרגיש תיירים אחרי לא מעט זמן בלי התחושה האהובה הזו.

חמישי-שישי: מרכז העיר

את הביקור בירושלים התחלנו בשיא והעברנו את 24 השעות הראשונות ממש במרכז העיר, בצמוד לרחוב יפו ושוק מחנה יהודה והתמקמנו במלון החדש 'בראון מחנה יהודה'. מדובר במלון הכי גדול של הרשת בעיר הבירה מבחינת כמות החדרים - 110. למרות המספר הגדול יחסית, המלון מתנהל ומעוצב כמלון בוטיק לכל דבר, בעיצוב אורבני בהשראת העיר והשוק הסמוך כמובן.

בראון מחנה יהודה (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי
סופ"ש בירושלים (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

במלון 7 סוגי חדרים: מחדרים קטנים ליחיד ועד לחדרי משפחה של זוג+2. בחלק מהחדרים מרפסות עם אמבט ג'קוזי. החדרים עצמם די קטנים, אך ההנחה כאן היא שהמיקום יגרום לכם לרצות ולהסתובב בחוץ. ההנחה הזו היא מדויקת.

את כל הערב והבוקר של שישי העברנו בהסתובבות במקומות המרכזיים במרכז. באנו להיות תיירים עד הסוף. כך, ביום שישי, התחלנו את היום שלנו בסיבוב בשוק הסמוך, המשכנו לצעוד לאורך רחוב יפו הרחב, חצינו את ממילא, המשכנו לעיר העתיקה שהייתה ריקה מאוד ביחס לעצמה (לנו זה היה מעולה) וסיימנו בכותל כמתבקש. שעות ארוכות של צעידה בסוף יולי עברו עלינו, אך מזג האוויר לא אכזב והיה מושלם בדיוק כמו שדמיינו שיהיה.

שוק מחנה יהודה
שוק מחנה יהודה
רחוב יפו (צילום: אילן ארנון)
רחוב יפו | צילום: אילן ארנון
ירושלים (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

איפה אוכלים? בקרוב תפתח במלון מסעדת שף. עד לפתיחתה, מוזמנים האורחים לארוחת בוקר באחד משלושה מוסדות ירושלמיים ותיקים, בימים א'-ו': ZUNI, ביסטרו ובייקרי של שחיתות במדרחוב נחלת השבעה הציורי. המקום מומלץ גם לארוחת ערב, למי שפספס או רוצה לחזק אחרי הבוקר; קפה נוקטורנו עם מטבח חלבי וטבעוני בשכונת נחלאות הקסומה; קפה ליון עם תפריט בהשראה צרפתית הסמוך לשוק. וכמובן - השוק נמצא ממש בסמוך למלון, והמאכלים והריחות שבו מזמינים תמיד.

כמה עולה לינה ב'בראון מחנה יהודה'? חופשת קיץ משפחתית לזוג+2, בת 3 לילות, כולל ארוחות בוקר, תעלה 3,500 שקל | לילה רגיל לזוג יעלה החל מ-700 שקלים. 

>> מחפשים עוד רעיונות לביקור בירושלים? מצאנו כמה אופציות טובות


שישי-שבת: המושבה הגרמנית

אחרי שוטטות לא קצרה במרכז העיר, נסענו 15 דקות למושבה הגרמנית ונחתנו בכפר ציורי באווירה אירופאית, שהתאימה לנו בדיוק כדי לסגור את הסופ"ש שלנו בצורה רגועה.

למי שלא יצא לו להסתובב באזור המושבה הגרמנית, המקום נראה כמו כפר. השקט שולט כאן הולכי הרגל והמכוניות המעטות שעוברות במקום חולקים את אותו הכביש המרוצף, את הבתים מכסים מטפסים וצמחייה ירוקה ובפארק המסילה הסמוך יש לא מעט רצים ואנשים שמסתובבים עם הכלב. הקלישאה במיטבה. 

את הלילה העברנו במלון נוסף של רשת בראון - 'וילה במושבה'. בניגוד ל'מחנה יהודה', ב-'וילה במושבה' שולטת האווירה הרגועה של האזור. במלון הבוטיק יש בסך הכל 24 חדרים, הם יותר גדולים וברובם יש גם מרפסת קלאסית ונעימה. החדרים צבעוניים וחמים ואת תקופת הקורונה ניצלו כאן כדי לעשות למלון מתיחת פנים במסגרתה עוצב מחדש בסגנון אקלקטי השואב השראה עיקרית מאירופה הרומנטית. זה עובד.

סופ"ש בירושלים (צילום: אילן ארנון)
וילה במושבה | צילום: אילן ארנון
סופ"ש בירושלים (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

סופ"ש בירושלים (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

למרות שתכננו לנוח, בשישי בערב יצאנו להסתובב ברחובות הנעימים של השכונה ובסוף מצאנו את עצמנו צועדים בפארק המסילה הנעים עד שהגענו למתחם התחנה בו יש בתי קפה, פארק שעשועים, מתחם הקרח ואווירה של חו"ל. 

איפה אוכלים? את הערב חתמנו במסעדת ZUNI (שנמצאת כאמור יותר קרוב ל'בראון מחנה יהודה') לארוחת שישי מעולה כהלכתה. את ארוחת הבוקר אכלנו בקפה סמדר השכונתי. אורחי המלון מקבלים שוברים לאחד מהאופציות של ארוחת הבוקר במקום.  

סופ"ש בירושלים (צילום: לילך גריבלט)
המושבה הגרמנית | צילום: לילך גריבלט
סופ"ש בירושלים (צילום: לילך גריבלט)
מסעדת ZUNI | צילום: לילך גריבלט

_OBJ

כמה עולה לינה ב'וילה במושבה'? לילה לזוג עולה החל מ-9,000 שקלים כולל ארוחת בוקר. 

 

*הכתב היה אורח של רשת מלונות בראון בירושלים.