פעם הקפידו לקרוא להם מלונות בוטיק, היום כולם מבקשים שנקרא להם "אורבניים" ולא בכדי – הם נפתחים בלב הפועם של העיר, מנהלים איתה דיאלוג עיצובי ומשדרים ווייב בלייני. כאלה הם 14 המלונות החדשים שנפתחו בחודשים האחרונים ברחבי תל אביב, והם רק ההתחלה למתקפה המלונאית שהולכת להשתלט עליה.

כך למשל, רשת ישרוטל לבדה עתידה לפתוח חמישה מלונות ברחבי העיר בחמש השנים הקרובות. גם רשת פתאל כובשת את תל אביב עם ארבעה מלונות בבנייה בסך הכל. רשת מלונות בראון פתחו בארבעת החודשים האחרונים שישה מלונות רק בתל אביב ובמהלך 2023 צפויים לפתוח בה עוד ארבעה. גם רשת סלינה, הכוכבת החדשה, בעניין ובנובמבר תפתח את המלון השלישי של בעיר, ברחוב הירקון. הכיוון ברור.

>> מה לעשות בתל אביב?

>> מה לעשות ביפו?

>> התחייה של רחוב אלנבי

>> לא רק חדשים: המלונות המומלצים בתל אביב

תשאלו, ובצדק, למה לנו כל כך הרבה מלונות חדשים אם התיירים בחו"ל טרם חזרו? והתשובה היא הקורונה, זו שטרפה לנו את הקלפים וגרמה לכך שהיום רוב האורחים הם אנחנו, תיירי הפנים שסיגלו אורחות חיים חדשים –  חופשות קצרות, אורבניות, חווייתיות ובלניות קרוב לבית. בנוסף, המלונות האלה מביאים בשורת מלונאות חדשה המתאפיינת  באורבניות מסוגננת, מעוצבת, חדשנית ונועזת, המעניקה לאורחים חוויה שמחברת אותם לתרבות וליצירתיות האותנטית של העיר, והיא פופולארית בקרב קהל מעודכן ושוחר לייף סטייל.

מלון בראון ברוט (צילום: מקס קובלסקי)
ברוט בראון. הגגות הפכו למקום הכי יפה המלונות העירוניים | צילום: מקס קובלסקי

אבל לא רק – במהלך השבוע, חלק גדול מהאורחים הם זוגות ואנשי עסקים, בזמן שבסופשבוע מתנחלים חבורות של צעירים שבאים לחגוג את הלילה בברים ובמועדונים של העיר ללא הפסקה. גם לרכבת הקלה יש תרומה בפריחה המלונאית והציפייה לבואה הפכה אזורים שלמים ליעד נדל"ני ומלונאי מבוקש.

אתם מוזמנים לצאת איתנו לסיבוב במלונות החדשים בעיר:

התיאטרלי- מלון בקסטייג'

מלון בקסטייג' מרשת מלונות אטלס (צילום: נתן דביר)
מלון בקסטייג' מרשת מלונות אטלס | צילום: נתן דביר

הדליקו פרוז'קטורים, הסיתו מסך וקבלו במחיאות כפיים את הבקסטייג' של תיאטרון האהל ההיסטורי, שעבר תהליך שימור והפך למלון בוטיק שעושה כבוד לבמה גם אם עברו חמישה עשורים מאז נסגר. רוח התיאטרון עדיין מרחפת מעל ובעיצוב המלון עשו הומאז' לתיאטרון, לשחקנים ולתקופה תוך שמירה על גובהו של האולם, שהפך לאטריום עם תקרת זכוכית. בנוסף שילבו אלמנטים ואביזרים בימתיים והוסיפו ריהוט רטרו בסגנון העיר הלבנה. עבודות האמנות, הספרים, פס הקול, סטנד התלבושות ותא הצילום, להשתעשע ולהצטלם כשחקנים לרגע, משלימים את התפאורה והאווירה.

כמה השקיעו? 45 מיליון שקלים.

מי עיצב? האדריכלים משה ורד ואמנון בר-אור, ששמרו על מעטפת בניין הבאוהאוס, המבואה וגרם המדרגות המרשים.

מה במלון? 48 חדרים בשבעה טיפוסים בהם פיקולו, גרדן עם חצר אנגלית, דופלקסים עם גלריית שינה  וג'וניור סוויט צמודות מטבחון. כל החדרים עוצבו מסביב לחלל הפתוח, המאפשר לצאת למרכז ההתרחשות במלון. את הגג הפכו למרפסת מקסימה להתנחל בה בצל עצי האשכולית והעציצים הפורחים.

מלון בקסטייג' מרשת מלונות אטלס (צילום: נתן דביר)
מלון בקסטייג' מרשת מלונות אטלס | צילום: נתן דביר

ארוחת הבוקר: לכאורה עוד ארוחה מלונאית, אבל רק לכאורה, כי היא בין הטובות והאלגנטיות בעיר. כאן תתבקשו לבחור בין שקספיר לברכט, כשלכל מחזאי הותאמו השולחן והפרופס המתאימים. עיקר הארוחה בהגשה על מתקן תלת קומתי עם מיני סלטים, מטבלים וגבינות. את העיקרית בוחרים מתפריט, את המאפים והעוגות לוקחים מהבופה ואת הקפה מכין בריסטה מקצוע.

אקסטרה: כמסורת מלונות אטלס יש Happy hour עם יין, קוקטיילים ונשנושים מסביב לבר, וכן פחיות שתייה ללא תשלום במיני בר.

למה כן? הוא ייחודי, האווירה נעימה והצוות ידידותי, ואלה יגרמו לכם לאמץ אותו כמלון הבית.

מחיר: מ-1,028 שקל ללילה לזוג.

לפרטים: 03-9207777 או באתר

>> התארחנו בבקסטייג' וזה מה שחשבנו עליו


הנוסטלגי - מלון דברה בראון

מלון דברה בראון (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

בעבר קראו לו "דבורה", הוא אירח את כל הייקים של תל אביב הקטנה ונחשב למלון הכי אלגנטי בבן יהודה שטראסה. עברו השנים והמלון והרחוב ירדו מזוהרם עד שהגיעו החבר'ה של מלונות בראון, עשו לו פייס ליפט, הכניסו סטייל ורוח צעירה, ופתחו מלון בוטיק מהמובילים של הרשת.

כמה השקיעו? לא דווח.

מי עיצב? האדריכל פרופ' יוסי פרידמן שיצר, לדבריו, "הרמוניה של ניגודים" בין ההיסטוריה של המלון לעיצוב בהשראת הקלאסיקה האירופאית והתחכום הניו יורקי, הבולט בלובי, עם ספריית האיקסים השחורה המהווה קונטרסט לשנדלרים המנצנצים לשטיחים, לספות, לכורסאות הקטיפה, ושולחנות המוזהבים אל מול האח שתבער בחורף.

מה במלון? 89 סוויטות וחדרים יפים שעוצבו בסגנון ניאו קלסי יוקרתי עם עץ, שיש שחור ובדי קטיפה. בכל החדרים מיטת קינג סייז', מצעי כותנה צחורים, שולחן עבודה, מקלחת גשם וטואלטיקה של מולטון בראון. תוכלו לבחור בין חדרי אורבן ליחיד לבין חדרי אקזקיוטיב עם נוף לעיר ולים, חדרים משפחתיים, חדרים צמודי מרפסת וסוויטות המתאימות לזוג+1. עוד במלון: חדר כושר, ספא עם סאונות, ג'קוזי, חדרי טיפולים וקליניקה לקוסמטיקה, בר, בית כנסת, אולם כנסים, חדר ישיבות והשאלת אופניים.

מלון דברה בראון (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

ארוחת הבוקר: מוגשת בחלל מסעדת דבורה של השף אייל שני, ונדרשת למקצה שיפורים.

אקסטרה: רופטופ מדליק עם אמבטיות שכשוך, פרגולות ומיטות שיזוף. בקרוב ישיקו אולם הופעות בשיתוף מועדון בארבי.

למה כן? במרחק הליכה מהים, מהנמל ומרחוב דיזנגוף.

מחיר: מ-700 שקל לזוג ללילה באמצ"ש ומ-1,125 שקל בסופ"ש.

לפרטים: באתר


האומנותי - לאונרדו גורדון ביץ'

לאונרדו גורדון ביץ'  (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

הלאונרדו ארט נסגר לפני כשנה, עבר מתיחת פנים ונפתח מחדש תחת השם גורדון ביץ', כיאה למיקומו מעל הבריכה והחוף הנושאים את אותו השם. המלון, השייך לרשת פתאל, זכה לעיצוב אורבני, עדכני, עם נגיעות וצבעים נועזים, כשהצבע השולט הוא ורוד – במסדרונות ובריהוט. ואם בנועזות עסקינן, הלובי "מופרע" לחלוטין עם טפט שנראה כג'ונגל פורח, עמדת קבלה שזכתה לחיפוי דמוי קשקשים (או עלים, אם תרצו) בורוד-לבן, ספות וכורסאות קטיפה בצבעי אפור, ירוק, ורוד ושחור-נצנצים, שולחנות מוזהבים ושלטי ניאון, הכי "מה קשור"? אבל מדבר אינסטגרמיות אופנתית וזו הייתה, כנראה, כוונת המעצב.

כמה השקיעו? 30 מיליון שקל.

מי עיצב? מעצב הפנים רובי ישראלי ששמר אל האופי האמנותי ושילב עם טרנדים אופנתיים.

מה במלון? 156 חדרים שעוצבו מחדש והותאמו לאירוח של זוגות, משפחות ואנשי עסקים, שרוצים לשלב ביזנס ופלז'ר. עוד במלון: בר בלובי, חדר כושר, ספא וגולת הכותרת  rooptop עם בריכה שעוצב באווירת חופי סאות ביץ' –  פינות ישיבה, מיטות שיזוף ושמשיות בורוד-לבן, שמתמזגות עם כחול הבריכה והים המשתקף ממול. שעת השקיעה עם קוקטייל מהבר, תשלים את אווירת החופש.

לאונרדו גורדון ביץ'  (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

ארוחת בוקר: בופה גדול ומגוון כמו שישראלים אוהבים.

אקסטרה: במסדרונות מוצג אוסף אמנות מיוחד ואיכותי שאצרה האוצרת איריס ברק. האוסף שייך לאספן דובי שיף, שמקפיד לקדם אמנות ישראלית המשלבת בין קלאסיקה לאמנות צעירה ובועטת.

למה כן? חווית האמנות והגג הנהדר.

מחיר: מ-850 שקל ללילה לזוג.

לפרטים: באתר


האורבני - מלון אלברטו

מלון אלברטו (צילום: אסף פיננצ'וק)
צילום: אסף פיננצ'וק

אלברטו הוא אקלקטי, מלא סטייל ושיק, ולמרות מראהו ועיצובו הבוטיקי, מנהליו מקפידים לאפיין אותו כמלון אורבני, ולא בכדי – הוא ניצב בצומת הרחובות אחד העם ונחלת בנימין, בלב העיר ובמוקד הסצנה הפועמת. הוא ממוקם בשני בניינים שהוקמו ב-1913, חוברו זה לזה ועברו שימור, שיפוץ ונוספו לו שתי קומות. המלון היפה משתייך לקבוצת מלונות Isrotel Design, והותאם לאורחים חובבי עיצוב, תרבות, קולינריה ובילוי מחד ורומנטיות מאידך.

כמה השקיעו? 160 מיליון שקל.

מי עיצב? על האדריכלות פייגין אדריכלים, על עיצוב הפנים המעצב מיכאל אזולאי.

מה במלון? 91 חדרים שזכו לעיצוב קלסי-אלגנטי המשלב בין העבר להווה בהשראת תל אביב. תוכלו לבחור בין חדרים צמודי מרפסת לחדרים עם חצר אנגלית, חדרים צמודי גינה עם  ג'קוזי או סוויטה יוקרתית. עוד במלון: בר בלובי, ספא, חדר כושר ובר ובריכה על הגג שחולשים על העיר.

מלון אלברטו (צילום: אסף פיננצ'וק)
צילום: אסף פיננצ'וק

ארוחת בוקר: מזמן לא שמענו את השילוש "ארוחה קונטיננטלית קלה" וכאן היא כזו אבל בגרסה משודרגת ואיכותית – סלט ירקות, סלט קיסר, גבינות אנינות, סלמון, ביצים רכות ומקושקשות, מאפה בוקר ועוגת גבינה נהדרת. הארוחה מוגשת בראדלר – המסעדה של השף מושיקו גמליאלי, שבבוקר משמשת את המלון.

אקסטרה: אוסף יצירות אמנות עכשווית בהן של אמן סטריט ארט, שצייר על קירות החדרים, שטיחי קיר קטנים, תיבות אור ציוריות וצילומי קולאז' מרשימים.

למה כן? בערב סוגרים את נחלת בנימין והוא הופך למדרחוב שוקק עם מסעדות וברים נחשבים.

מחיר: מ-882 שקל ללילה לזוג.

לפרטים: באתר


היוקרתי - מלון דויד קמפינסקי

מלון קמפינסקי (צילום: מתוך אתר המלון)
צילום: מתוך אתר המלון

המלון ממוקם על הטיילת, מתפרש על 34 קומות ועם פתיחתו הפך לאחד מהמלונות היוקרתיים, היקרים והנחשקים בעיר. במלון שני טרקלינים - Horizon בקומה 22 המיועד לאורחי הסוויטות, שמוזמנים לעשות בו צ'ק אין ואאוט, ליהנות משרותי קונסיירז' ולהתענג על אוכל לאורך היום; השני - Rooftop בקומה 34, שיפתח באביב ויכלול בריכה, דק שיזוף ומסעדה שתהפוך בלילה לבר.

מי עיצב? את תכנון עשו פייגין אדריכלים ואת העיצוב חברת  Ara Design הלונדונית.

כמה השקיעו? לא נמסר אבל בטווח של מאות מיליונים. בדולרים.

מה במלון? 250 חדרים וסוויטות בגדלים ובעיצובים שונים, ובכולם קיר חלונות המאפשרים תצפית ישירה לים, לעיר וליפו העתיקה. גולת הכותרת הוא ה-David Penthouse - טריפלקס (בקומות 31-33) המשתרע על 380 מ"ר של סלון עם פסנתר כנף, Master bedroom , חדר רחצה עם סאונה, מטבח, חדר עבודה, חדר כושר וההיי לייט - בריכת אינפינטי בקומה 33. עוד במלון: בריכה המשקיפה לטיילת, ברים, חמש מסעדות, אולמות כנסים, חדר כושר, ספא והשאלת אופניים.

קמפינסקי בריכה מלמעלה (צילום: יחצ קמפינסקי)
צילום: יחצ קמפינסקי

ארוחת הבוקר: מהטובות והמיוחדות שלאחר החגים תפתח גם לאורחים מבחוץ.

אקסטרה: בר סיגרים אקסקלוסיבי המתמחה בוויסקי וסיגרים ממותגים, ולימוזינה שעומדת לרשות אורחי הסוויטות, כולל באטלר צמוד.

למה כן? לו הייתי רוטשילד.

מחיר: מ-815 דולר ללילה לזוג.

לפרטים: באתר

>> ככה נראה מלון קמפינסקי מבפנים


השיקי - מלון תיאודור

מלון תאודור בראון (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

תיאודור התמקם בהרצל, בבניין לשימור באזור שצמח מהחולות "כי אם תרצו אין זו", וכך גם המלון – הצהיר על פתיחתו ואז באה הקורונה והפכה אותו לבית מגורים. לאור הביקוש והסביבה הלוהטת, שופץ ונפתח מחדש כמלון בוטיק אורבני, מינימליסטי, אבל עם הרבה שיק וטעם איכותי.

כמה השקיעו? נשאר בינם לבין הבנק.

מי עיצב? האדריכלית והמעצבת קדם שינר, ששאבה השראה מהקווים הגיאומטריים ומארכיטקטורת הבאוהאוס. הצבעים השולטים הם לבן – הומאז' לעיר הלבנה ושחור על שום חיי הלילה שלה, בהם שילבה טאצ'ים ונגיעות צבע אופנתיות עם פוסטרים ומנורות ניאון.

מה במלון? 34 חדרים וסוויטות בחמישה טיפוסים בהם סולו ליחיד, דלוקס לזוגות, חדרי טראס עם מיטות שיזוף וסוויטות ג'וניור לשלושה מבוגרים או זוג+2 .

מלון תאודור בראון (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

ארוחת בוקר: בופה עם ביצים ומאפים שנשלפים מהטאבון, מבית היוצר של CENA, המסעדה של השף תומר אגאי, הממוקמת בלובי ובחצר היפה.

אקסטרה: בר קוקטיילים של המיקסולוגית נועם שרת.

למה כן? לוקיישן ברובע הבילויים ובסמוך לפארק המסילה, נוה צדק ושוק הכרמל.

מחיר: מ-675 שקל ללילה לזוג ומ-1,170 שקל בסופ"ש.

לפרטים: באתר


העיסקי - מלון פורט טאואר

מלון פורט (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

פורט הושק ביוני וסימן את כניסתה של רשת ישרוטל לנגזרת המלונות הקטנים, האורבניים, העסקיים. המלון נבנה מהיסוד, נישא לגובה 14 קומות, הצטרף לקבוצת מלונות Isrotel Design והותאם לאירוח של אנשי עסקים, תיירים וישראלים שמחפשים, בין השאר, את חוויה האירוח והחופש של העיר, המשלבת תרבות, פנאי, קולינריה וסצנת חיי לילה תוססת.

כמה השקיעו? 200 מילון שקל

מי עיצב? משרד אדריכלים קליין

מה במלון? 149 חדרים ושתי סוויטות שזכו לעיצוב בהשראת תל אביב הקטנה עם נגיעות מודרניות וצבעוניות המנהלת דיאלוג עם כחול הים ונחל הירקון המשתקפים ממול כמו תמונה יפה. חלק מהחדרים צמודי מרפסת ובסוויטות שתי מרפסות וסלון. עוד במלון: בריכת שחייה מקורה ומחוממת, סאונה, חדר כושר, אולם כנסים וישיבות, בר קוקטיילים בלובי ולה קוצ'ינה – קיוסק אופנתי שנפתח ברחבה החיצונית, פתוח גם בשבת ומגיש סלטים, כריכים ופיצות טוסט מיוחדות, לצד מיצים סחוטים וקוקטיילים עונתיים.

ארוחת הבוקר: יש בופה אבל תשכחו מהעומס המאפיין את מלונות הרשת באילת. המבחר טוב וממוקד ועליו אחראי השף יניב לוזון שהתבסס על תפריט בסגנון ים תיכוני. 

אקסטרה: תערוכת צילומים אמנותיים, של הצלם והאוצר אלדד רפאלי, המוצגת במסדרונות, כשכל קומה הפכה לגלריה מרתקת.

למה כן? מיקום מושלם בכניסה לנמל, בסמוך לים, למרכז הקונגרסים ולמוקדי בילוי ושופינג.

מחיר: מ-850 שקל ללילה לזוג.

לפרטים: באתר


הבלייני - בראון ברוט

מלון בראון ברוט (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

לברוט יש ווייב בלייני, ואם תגיעו בסופ"ש לגג הגדול שלו תראו את חגיגות המועבט והאפטר פארטי שהאורחים מארגנים לעצמם, תוך שהם טובלים ומשתעשעים בג'קוזים שהוצבו במרפסת מול הים. את אווירת הבליינות משלימה קילומטרז', מסעדת המלון בניצוחו של השף עידן בושארי (פומפי), שלקראת הלילה משנה אווירה והופכת לבר עם דרבוקות וריקודים על השולחנות.

כמה השקיעו? סוד כמוס.

מה עיצב? משרד האדריכלים רונה לוין בשיתוף צוות העיצוב של בראון.

מה במלון? הוא ממוקם בבית גאון, נישא לגובה 18 קומות, ובעבר היה בניין משרדים נחשב (חלק מבית הטקסטיל) עד שהופקע לטובת המלון. 182 חדריו עוצבו בקווים נקיים ומינימליסטיים, בצבעי שחור, אדום ולבן בשילוב רהיטי מתכת שחורים המעניקים לחדרים מראה קצת תעשייתי, ובכך משלימים את האדריכלות הבניין בהשראת הברוטליזם (שעושה שימוש בבטון) – ומכאן גם מקור שמו. יש חדרים ליחיד, לזוגות וסוויטת אקזקיוטיב עם סלון וחדר שינה. אין מרפסות אבל יש חלונות מרובעים המשקיפים לים ויוצרים אשליה שאתם משייטים באוניה.

מלון בראון ברוט (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

ארוחת בוקר: בופה שמוגש על הבר של הקילומטרז' והוא עשיר ומגוון וכולל מאפים ובורקס טרי-טרי שנשלפים מהטאבון.

אקסטרה: לאונג' פתוח עם שמשיות וכסאות נוח, שפוזרו על המדרגות בכניסה, שיוצרים אווירה של חברותא. בקרוב יפתחו גם ספא, חדר כושר ולאונג' עסקים. ויש גם אופניים להשאלה.

למה כן? מיקום מעולה בין נווה צדק, לשוק, לים ולפארק צ'ארלס קלור.

מחיר: מ-530 שקל ללילה לזוג באמצ"ש ומ-880 שקל סופ"ש.

לפרטים: באתר


המגניב - WOM BEACH

WOM BEACH (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

בשיא תיירות הלואו קוסט היה לאחים ליהי ודין גרסטנר רעיון - מלון פודים (חדרוני שינה) פונקציונאלי שיציע חווית אירוח קומפקטית במחיר נגיש. את הראשון פתחו בבניין המגדלור את השני השיקו בימים אלה בבית הטקסטיל, בשיתוף מלונות בראון, שמתפעלים ביחד את רשת הפודים STAYWOM. ברוח הדיגטליות, את ההזמנה והצ'ק אין-אאוט עושים באפליקציה השולטת גם על שירותי הפוד - תאורה, סאונד, אינטרנט וצ'אטים עם צוות המלון.

מי עיצב? האדריכלים, והבעלים, ליהי ודין גרסטנר שעשו שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, אקוסטיקה ייחודית ותאורה חסכונית.

כמה השקיעו? לא מגלים.

מה במלון: מסדרונות ובהם 124 פודים שמסודרים בצורת טטריס. יש פודים ליחיד, לשניים, לזוגות וכן שניים מונגשים. כמה קטנים ככה מנצלים מקסימאלית את השטח ובכל פוד מיטה מרווחת, שולחן עבודה, שטח אחסון, כספת, כיור קטנטן, מגבות, פאן, חלוק וכפכפים. לכל שלושה פודים מקלחת ושירותים, ויש גם מטבחונים מאובזרים וחללי עבודה משותפים. בהמשך יוסיפו לובי, בר ורופטופ מול הים.

WOM BEACH (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

אקסטרה: גלריית רחוב העוסקת באמנות חברתית אקטיביסטית כשהאורחים מוזמנים להשתתף בחוויה האמנותית. בנוסף, אפשר להשתמש במתקני מלון ברוט, הסמוך.

למה כן? מיקום מעולה, זול וחברתי.

מחיר: מ-260 שקל ללילה לזוג באמצ"ש ומ-290 שקל סופ"ש.

לפרטים: באתר


הגלובלי - מלון סלינה ביץ'

סלינה ביץ' תל אביב (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

לביץ' לוקיישן מנצח – על הטיילת, מול הים ובתפר שבין יפו העתיקה לנוה צדק ופלורנטין, ובסמוך לפארק המסילה ותחנת הרכבת הקלה. המלון הוא קפיצת מדרגה של רשת סלינה, שמתמחה בגאסט האוס וזה המלון השני שלה בעיר. כאן תפגשו את החבר'ה של הכפר הגלובלי וגם את החברים של ההורים שלכם, וזה מה שמדליק, שהוא מתאים לכולם – לתפרנים מצומצמי כיס ולאלה שאוהבים להתפנק בסוויטה משודרגת, כשכולם נפגשים בבוקר ואוכלים את אותה ארוחה בלי חשבון באיזה חדר ישנו וכמה שלמו ללילה.

כמה השקיעו? את הסכום כבר ישלחו לבורסה.

מי עיצב? המעצבות לילי שטנגר ואיילת גולן.

מה במלון: 98 חדרים וסוויטות בהם חדרי דורם עם 4-8 מיטות קומותיים, שלכולם חלונות גדולים שמשקיפים לים ולעיר. עוד במלון: חלל עבודה צמוד מטבחון, חדרי ישיבות, תאים פרטיים לפגישות זום, ובית קפה בלובי. הבונוס - גג ענק עם מרבצי מזרנים, ערסלים ושיכשוכיות מסביבן כסאות נוח, מיטות שיזוף ונוף שיפה בכל שעה.

סלינה ביץ' תל אביב (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

ארוחת בוקר: בסיסית וטובה (ישראלית, שקשוקה וסלט) המוגשת לשולחן ועל הבר יש גם מאפים. בגג פתחו גם בר מקסיקני שמגיש סביצ'ה, נאצ'וס, טורטיות, גווקמולה ושיפודים עם כוסברה, לצד טקילה ומוחיטו.

אקסטרה: מועדון ובית ספר לגלישה וגלשנים להשכרה.

למה כן? הגג! מהטובים והסקסיים עם המסיבות הכי שוות.

מחיר: מ-120 שקל ליחיד בחדר משותף ועד 1,500 ללילה לזוג בסוויטה.

לפרטים: באתר


היפואי - מלון נומה

מלון נומה (צילום: מקס קובלסקי)
מלון נומה | צילום: מקס קובלסקי

נומה הוא סנונית המלונות הראשונה בשדרה המתחדשת. המלון אורבני, צעיר, ידידותי, נעים ומשפחתי תרתי משמע – אופרציה של משפחה אחת (שבחרה להישאר מאחורי הקלעים) כשהבנים מנהלים, האב שולט על האירוח והמטבח, הגיסה, האמנית גלי פלד, על יצירות האמנות. ברזומה של המשפחה ניהול 12 מלונות באירופה, הבולט בניסיונם וב-DAN השירותי ומאיר הפנים שלהם.

כמה השקיעו? צנועים, חשאים ולא מגלים.

מי עיצב? אם המשפחה, שעיצבה אותו בטוב טעם קלסי עם נגיעות מודרניות ובשילוב ריהוט מעצבים.

מה במלון? הוא ממותג בסגמנט Affordable Luxury ומציע 78 חדרים צמודי מרפסת ובהם מיטות גדולות, מסך 55 אינץ' ומקרר רטרו. ברופטופ יש פינות ישיבה, ערסלים וספא, ובקרוב יוסיפו סאונה וג'קוזי.

מלון נומה (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

ארוחת בוקר: מעולה, ובדגש על בריאה, אותה אפשר לאכול בלאונג' או בגג הצמוד.

אקסטרה: לטובת הכלות יש חדר המותאם להתארגנות ליום הגדול, ולטובת אנשי העסקים יש חדר ישיבות.

למה כן? לאט ובטוח השדרה הופכת למוקד הבילויים החדש בקרוב תוכלו להגיע ברכבת הקלה ולחסוך בעיית חנייה.

מחיר: מ-600 שקלים ללילה לזוג.

לפרטים: באתר


בצנטרום - מלון  פליי מידטאון

מלון פליי (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
אם יש הגדרות למלון אורבני נראה ש-PLAY עונה על כולן, החל מהלוקיישן - במידטאון, בצנטרום של העיר, דרך מיקומו בין מגדלי העסקים, ובסמוך למוקדי תרבות, בילוי וקולינריה, ועד לעיצובו הנועז, הטרנדי, המנהל דיאלוג עם העיר .

מי עיצב? האדריכלית דנה אוברזון.

מה במלון: 115 חדרים שפזורים במתחם המלונאי ומסביב לפיאצה. אוברזון עיצבה את החדרים והסוויטות במנעד רחב של סגנונות - מחדרי סטודיו ליחידים, חדרי לופט בשראה ניו יורקית, חדרי טרסה עם ג'קוזי ומיטות שיזוף, סוויטת טרסה עם קירות זכוכית ענקיים המשקיפים לעיר, גלריות דו-מפלסיות בצבעים בהירים ומנגד יחידות לאונג' אפלות בסגנון אירופאי. ויש גם טרקלין עסקים, חדר כושר, טיפולי רייקי ושיעורי יוגה ברופטופ, על רקע השקיעה.

ארוחת בוקר: מוגשת ב-PLAYGROUN, מסעדת המלון, וכוללת מגוון סלטים, מזטים ומאפים, גבינות, דגים מעושנים וקוקטיילים של בוקר לצד פרנץ' טוסט, אגס בנדיקט וסטייק אנד אגס.

אקסטרה: כאן הלכו עם האורבניות באקסטרים והוסיפו קיר טיפוס, משחקי חשיבה, שירות קעקועים עד החדר והופעות ספונטניות בפיאצה.

למה כן? מלון מדליק בלב האקשן של הסוהו התל אביבי.

מחיר: מ-600 שקל ללא ארוחת בוקר.

לפרטים: באתר


מלון מאייר האוס

מלון מאייר האוס (צילום: סיון אסקיו)
צילום: סיון אסקיו

מאייר התנחל בבניין משרדים לשעבר, עבר שיפוץ, הפך למלון אורבני ושמו נלחש מפה לאוזן בין יודעי דבר, עניין וחובבי הלוקיישן – כיכר דיזנגוף, שמאז התחדשותה מחזירה אליה את צעירי העיר. כך גם הרחוב, שידע ימי "הזנגפות" לוהטים לצד ימי שפל, ובשנתיים האחרונות זוכה לרנסנס  עם בוטיקים, גלריות, מסעדות, ברים ומלונות חדשים.

כמה השקיעו? מעל 20 מיליון שקל.

מי עיצב? האדריכל והמעצב אושיר אסבן.

מה במלון? 44 חדרים ושתי סוויטות שעוצבו בשיק בוטיקי וכוללים חדרי קלסיק, סופריור ודלוקס, שחלקם צמודי מרפסת. הסוויטות משתרעות על 45 מ"ר, מוקפות מרפסות וחלונות מהרצפה לתקרה שמכניסים פנימה את הפנורמה העירונית. אם אתם בעניין סוויטה, דעו שבאחת מהן יש אמבט פריסטנדינג להשתכשך מול הנוף.

מלון מאייר האוס (צילום: מאייר האוס)
צילום: מאייר האוס

ארוחת בוקר: מוגשת קפה מאייר - בית הקפה של המלון, הממוקם בחזית הרחוב.

אקסטרה: הגג עם בריכת האינפניטי, מרפסת השיזוף והבר הצמוד. בקרוב יפתחו שם גם מסעדה.

למה כן? בצנטרום של העיר ובמרחק הליכה מאתרי תיירות, תרבות, בילוי ושופינג.

מחיר: 850 שקל לליה לזוג, 70 שקל לארוחת בוקר ליחיד.

לפרטים: באתר


ההיפסטרי - מלון דייב דאונטאון

מלון דייב דאונטאון (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

הוא חצוף, קליל, צעיר, נועז, היפסטרי ושכונתי, משדר את הדופק של העיר ומציע חופשה אורבנית, בליינית אדג'ית. לא בכדי קראו לו דאונטאון, ולמרות מיקומו, בשולי העיר, הוא מוקף במסעדות וברים נחשבים, ובמרחק הליכה קצרה מגיעים לשדרות רוטשילד האופנתיות. ואם חשבתם שהמלון מתאים רק לצעירים ובליינים, טעות, גם הייטקיסטים ואנשי עסקים, למשל, ימצאו שהוא נגיש ונוח לשים ת'ראש בין עסקה לאקזיט.

כמה השקיעו? שומרים על חיסיון.

מי עיצב? מעצב הפנים רובי ישראלי.

מה במלון? מבואה עם עמדת קבלה קטנה וספרית איקסים - הסמן העיצובי של מלונות בראון, טרקלין גדול עם פינות ישיבה, שולחן פינג פונג וכדורגל שולחני ו-49 חדרים שזכו לעיצוב תעשייתי-מועדוני, משהו, בצבעי אדום ושחור.

מלון דייב דאונטאון (צילום: מקס קובלסקי)
צילום: מקס קובלסקי

ארוחת בוקר: בבתי הקפה באזור.

אקסטרה: השכרת אופניים במחיר מוזל ובעתיד יצטרפו גם בריכה ומרפסת על הגג.

למה כן? בגלל מיקומו באזור משרדים וקהילה עסקית, ובקרבת מסעדות, ברים, מועדונים ואתרי תרבות, המוסיפים לווייב הבלייני שלו.

מחיר: מ-450 שקל ללילה לזוג באמצ"ש ומ-540 שקל בסופ"ש.

לפרטים: באתר


מלון דה הרברט

הרברט סמואל (צילום: אסף פינצוק)
צילום: אסף פינצוק

דה הרברט הוא מלון בוטיק חדש, מלא קסם, ולמרות מיקומו, בסמוך לכיכר הומה ומול הטיילת והים, ברגע שפותחים את דלתות העץ הגדולות ונבלעים לתוכו הוא משדר שקט, חמימות ורוגע בסגנון המלונות הקטנים בסמטאות פריז. המלון ממוקם במבנה לשימור, שאכלס בעבר את מלון מונופול המיתולוגי, ושייך לרשת מלונות הרברט סמואל, ששיפצה גם את קטע הרחוב וכל המבנים הצמודים למלון, והעניקה להם מראה בהיר ורענן ששדרג ואת סביבתו.

כמה השקיעו? 50 מיליון שקל.

מי עיצב? בתכנון היו מעורבים מספר מעצבים, ועל עיצוב הפנים אחראית מורל חורמרו, שיצרו ביחד שעטנז מעניין בין הארכיטקטורה המקורית לבין עיצוב בקו מודרני ויוקרתי, בצבעי שחור-לבן-אפר ובשילוב ריהוט וינטג'.

מה במלון? 30 חדרי בוטיק בגדלים שונים, שרובם צמודי מרפסת המשקיפה לים. בלובי יש בר בסגנון אנגלי שהכי מזמין לדרינק של ערב מול השקיעה.

דה הרברט (צילום: אסף פיננצ'וק)
צילום: אסף פיננצ'וק

ארוחת בוקר: ארוחת בופה עשירה ומגוונת המוגשת במלון הרברט סמואל אופרה, הממוקם מעבר לכביש ושייך גם לרשת.

אקסטרה: ספא, חדר כושר, מרפסת שיזוף ובריכת אינפיניטי המשקיפה לים, שממוקמים במלון האופרה ופתוחים לשימוש חופשי גם של אורחי הדה הרברט.

למה כן? שילוב של שיק צרפתי ונוף ים תיכוני, ומיקום מרכזי ונגיש הנושק לטיילת, לחופים, למסעדות ולרחוב אלנבי המתחדש.

לפרטים: באתר