זה היה אמור להיות סופשבוע וחג שבועות חגיגי ביותר בעיר. ההערכות דיברו על תפוסה מלאה בבתי המלון, כ-70 אלף אורחים, בווילות, דירות הארחה וצימרים, אך המבצע הצבאי שומרי החומות גרם לפגיעה קשה. אלפי ישראלים ביטלו הזמנות לבתי המלון מחשש לפגיעה של רקטות מעזה בדרך לאילת וללינץ' מצד גורמים יהודים וערבים, בדרך או בעיר עצמה.

"אנשים פחדו להגיע לאילת בין השאר מחשש לפגיעה בדרך וגם בגלל מצב הרוח שלא מתאים לחופשה בגלל האווירה הקשה במדינה", הסביר בכיר באחד מבתי המלון בעיר. "היו שמועות בעיר שיש תלמידים וצעירים שאגרו אלות, סכינים ומוטות ברזל לפגוע במשפחות ערביות שיגיעו לנפוש בבתי מלון בעיר. הכול ביחד עם האווירה בארץ גרמה לכך שהתפוסה בעיר בבתי המלון נמוכה יחסית לסוף שבוע או לחג שבועות".

על פי הערכות של המשטרה וגורמים בבתי המלון התפוסה בעיר עומדת על כ-65 אחוז בממוצע. כ-15 אחוז מהם משפחות מהאוכלוסייה הערבית.

אילת ריקה מתיירים (צילום: דוברות משטרת ישראל)
קו החוף של המלונות באילת. הציפייה היתה ליותר אורחים | צילום: דוברות משטרת ישראל

ר', תושב חיפה ובני משפחתו החליטו לבטל את החופש באילת מחשש שייפגעו. "החלטנו לא לקחת סיכון ונשארנו בבית. המצב נפיץ, רגיש ומפחיד. נחכה שהכול יירגע. אילת לא בורחת לשום מקום", ציין ר'.

מרכזי הקניות ריקים ושוממים יחסית לתקופה ומה שציפו והנזק הכספי שנגרם לבתי המלון והעסקים בעיר נאמד בכמה עשרות מיליוני שקלים. החופים והטיילת היו כמעט ריקים מאדם למעט בשעות הערב. "הפסדנו מאות אלפי שקלים ביום", העריך בעל חנות למכשירי גדולה. "הקורונה דפקה אותנו ועכשיו המבצע הזה ריסק אותנו".


שוטרי מרחב אילת תגברו בכוחות רבים את אזורי בית המלון, החופים ומרכזי הקניות ונערכו למנוע כל ניסיון לפגיעות הדדיות בין יהודים וערבים. "בגלל כל המתיחות ברחבי הארץ ובכדי למנוע מהומות או אירועים אלימים התפרסנו ברחבי העיר בכוחות רבים", הסבירו גורמים במשטרה.

חברת המועצה מטעם צעירי אילת, יערית סיטבון, עוררה סערה גדולה בעיר כאשר כתבה בוואטסאפ של חברי מועצת העיר שיש למנוע כניסת ערבים לנופש כדי לחגוג את חג עיד אל פיטר. "אנחנו לא שמים את תושבי אילת כשפני ניסיון, ברגע שאנחנו פותחים את שערינו לערבים בחג שלהם? אנחנו חשופים ללינצ'ים, פוגרומים והפרות סדר. ראש העיר, מר מאיר יצחק לוי שמרת עלינו מפני הקורונה סגרת את העיר  והטלת המצור מפני הנגיף המסוכן. לעניות דעתי הם (הכוונה לערבים) הם יותר מסוכנים!!!". כמה מחברי המועצה וראש העיר גינו את דבריה של סיטבון.

אילת ריקה מתיירים (צילום: דוברות משטרת ישראל)
שוטרים באילת | צילום: דוברות משטרת ישראל

בשיחה עם mako הסבירה סיטבון כי אין ביכולתה לאסור כניסת ערבים לעיר וכי כל כוונתה הייתה למנוע כניסת קיצוניים ערביים לעיר כדי לא להתסיס את האווירה באילת. "לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בסקטור הערבי. מטרתי היחידה הייתה לדאוג לתושבי העיר אילת", הסבירה סיטבון. "אני לא גזענית ואני בעד דו-קיום".