כחלק מהליך "ההבראה" של החופים בכנרת, בה יש 41 חופי בסך הכל, 17 מהם עברו בשנים האחרונות לאיגוד ערים כינרת שעשה מהפכה כפולה: מלבד ההכרזה על החופים שבאחריותו כחופים שקטים, כדי למשוך משפחות, חל שינוי גם בתעריפים. כך למעשה, הכניסה לחופים חופשית והתשלום הוא על החנייה והוא דיפרנציאלי - בהתאם למשך השהות ואחיד בכל חופי האיגוד.

מלבד לחופי האיגוד, סביב הכנרת ישנם גם חופים פרטיים, שבהם התמחור על חניה שונה ומשתנה בין חוף לחוף.

רצועת חוף צינברי (צילום: שי מזרחי, איגוד ערים כינרת)
הכנרת נמצאת בשיאה והישראלים כבשו אותה מחדש | צילום: שי מזרחי, איגוד ערים כינרת

>> החופים הכי טובים בארץ

>> אלה האטרקציות שצריך להכיר באזור הכנרת

>> לצימרים מומלצים באזור הכנרת והגולן

>> מלונות מומלצים שנמצאים בקו הראשון לכנרת


כדי שתוכלו ליהנות מחופי הכנרת עכשיו ובקיץ הקרוב, בחרנו לכם את החופים הכי טובים, נעימים, מהנים ונקיים סביב האגם הלאומי:

1. חוף בורה בורה

בורה בורה (צילום: אור אטיאס)
צילום: אור אטיאס

מחפשים מקום 'סטיילאנד' (סטייל תאילנד)? בורה בורה הוא החוף שלכם. זהו חוף פרטי מצפון לטבריה, שמקפיד על הנראות ועל החוויה. מצד אחד העיצוב מזכיר חוף אקזוטי בתאילנד עם זולות ישיבה, שמשיות צל מענפי דקלים, נדנדות, משטחי ציפה – מזרנים ומיטות שיזוף, ואופציה לספורט ימי ביולי אוגוסט. מאידך מקפידים על ניקיון ותחזוקה. יש מדשאות, אזורי אכילה וכמובן מלתחות.

 הייחוד 'נובע' גם מהקרקע, החוף שבאזור תל רקת, שופע במעיינות - גם סוג של חוויה. הכניסה לחוף בתשלום (50-60 שקלים לאדם) הוא פתוח כל ימות השבוע, ויש הגבלה על המזון המותר בכניסה (שתייה, כריכים, חטיפים פירות וירקות חתוכים), שימו לב שנערך בידוק. יש גם מזנון ומסעדה המחירים לא זולים ובשל הביקוש הגבוה כדאי להזמין מקום מראש באתר.

מה מיוחד כאן? עיצוב ואווירה

לעוד פרטים על החוף

 

חוף בורה בורה (צילום: מתוך אתר החוף)
חוף בורה בורה | צילום: מתוך אתר החוף
בורה בורה (צילום: אור אטיאס)
צילום: אור אטיאס

בורה בורה (צילום: אור אטיאס)
צילום: אור אטיאס

2. חוף צמח

חוף צמח (צילום: אושרי ויצמן)
צילום: אושרי ויצמן

הוא היה אחד החופים הכי מושקעים, ניטש וכעת עושה קמבק היסטרי - קבלו את חוף צמח המחודש. החוף המיתולוגי עם ההופעות ופארק המים, חזר לחיק הציבור בגרסה משפחתית שקטה תחת איגוד ערים כינרת. בימים אלה מתאים החוף בעיקר לשהיית יום, על אף שיש בו חלקת קמפינג, אך זו בסיסית ביותר ונטולת פסיליטיז כך שצריך לדאוג להכל. 

במרכז החוף מדשאה רחבה עם צליות ושמשיות, יש ארגז חול לילדים וכחוף מוכרז גם עמדת מציל. את מבנה השירותים והמקלחות מתכננים לשפץ ולהוסיף גם מסעדה/בית קפה, ועד אז יש מבנים יבילים, נגישים ומתוחזקים. הכניסה לחוף ללא תשלום, כמו כלל החופים של איגוד ערים כינרת, אך בחוף צמח גם החניה כרגע ללא תשלום, כדאי ליהנות מחוף נעים מתוחזק ונקי.

מה מיוחד כאן? שופץ ונפתח מחדש לפני שנתיים

לעוד פרטים על החוף

 

חוף צמח (צילום: יעל שביט)
צילום: יעל שביט
חוף צמח (צילום: יעל שביט)
צילום: יעל שביט

חוף צמח (צילום: אושרי ויצמן)
צילום: אושרי ויצמן

3. מפרץ אמנון

חוף אמנון (צילום: ורד מנור, איגוד ערים כנרת)
צילום: ורד מנור, איגוד ערים כנרת

בנקודה הכי צפונית בכינרת שוכן מפרץ אמנון, חוף גדול ומהיפים שיש, בזכות השטח הטבעי שמקיף אותו. החוף רצוף מדשאות מוריקות ועצים רבים מנקדים אותו ומוסיפים צל. בשטח פזורים שולחנות פיקניק, יש שירותים ומקלחות ומזנון. מכאן אפשר לטייל על שביל סובב כינרת ולהמשיך מזרחה אל תוך שטחי הבר כדי ליהנות מטבע פראי.

רוב האורחים מגיעים לקמפינג ויש שפע מקום ושלל פסיליטיז נדרשים, כולל חניון מוסדר לקרוונים. החוף שייך לאיגוד ערים כינרת ולכן שקט ומוכרז, כך שיש גם שירותי הצלה. צמוד לחוף יש חלק אשר שייך ליצחק תשובה ויש תכנית להקים בו כפר נופש.

מה מיוחד כאן? ירוק ויפהפה

לעוד פרטים על החוף

 

חוף אמנון (צילום: אלי בר, איגוד ערים כנרת)
צילום: אלי בר, איגוד ערים כנרת

חוף מפרץ אמנון (צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת)
צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

4. חוף גופרה

חוף גופרה (צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת)
צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

אחת מרצועות החוף הארוכות שייכת לחוף גופרה. בעבר תופעל על ידי קיבוץ תל קציר אך הועבר לאיגוד ומופעל בידי זכיין. החוף הדרומי ה'אקולוגי' הוא חלקה טבעית לא נגועה ויפה שמתאימה לקמפינג ויש מבנה מלתחות מיושן עם תכניות שדרוג (תלויות תקציב).  

החלק המרכזי מפותח ועבר טיפול משמעותי והסדרה. הייחוד שלו נוגע למתחמי קמפינג פרטיים, מעין חלקות מתוחמות ומוצלות שיש בהן פיסת דשא לאוהל, שולחן פיקניק, מקרר וחשמל – פתרון מצוין שעושה סדר (בהזמנה מראש). כמו כן, הוקם חניון לקרוונים מסודר. שטחי הציבור כוללים אזור מלתחות משופר, מינימרקט ואפשרות להשכרת ציוד משלים. כאן מרגישים את עליית המפלס ולכן קו המים קרוב יותר לאזור הקמפינג. החוף מוכרז ושקט.

מה מיוחד כאן? חוף טבעי נוח ומסודר

לעוד פרטים על החוף

 

חוף גופרה (צילום: ליאור פוזניאק)
צילום: ליאור פוזניאק

חוף גופרה (צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת)
צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

5. החוף הירוק (חוקוק צפון)

חוף חוקוק (צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת)
צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

גם את החוף הירוק מפעיל זכיין מטעם איגוד ערים כינרת. זהו חוף מוכרז שקט בו אפשר לשכור את כל הציוד הנדרש לקמפינג החל מאוהלים דרך מזרנים וכד'. לרשות האורחים יש אזור לקמפינג עצמאי אך גם מתחם אוהלים מוכנים להשכרה וכן חניון קרוונים. בשטח יש לא מעט פסיליטיז, מדשאות, הרבה עצים וצל, שולחנות פיקניק, נקודות חשמל, חנות נוחות ואפילו מסעדה וספורט ימי, כך שמדובר בחניון עם מגוון שירותים לכל גיל. להעצמת החוויה זהו גם חוף ללא מנגלים או מדורות וזאת מתוך אג'נדה סביבתית ירוקה.

החוף פתוח 24/7 ועל אף שהוא זרוע אבנים, הוא כיפי ומתוחזק היטב ויש בו אווירת נופש טובה.

מה מיוחד כאן? ירוק בעיניים

לעוד פרטים על החוף

 

חוף חוקוק צפון (צילום: עמראן חמדן איגוד ערים כינרת)
צילום: עמראן חמדן איגוד ערים כינרת

חוף חוקוק (צילום: עמראן חמדן, איגוד ערים כינרת)
צילום: עמראן חמדן, איגוד ערים כינרת

6. חוף לבנון/חלוקים/כורסי

חוף לבנון (צילום: דנה בכר, איגוד ערים כנרת)
חוף לבנון | צילום: דנה בכר, איגוד ערים כנרת

שלושת החופים האלה שייכים אף הם לאיגוד ערים כינרת והחיבור ביניהם יוצר רצף מאוד יפה שהופך אותם לחוף הכי גדול. המקום מושך המון משפחות שאוהבות לבלות בו ומעדיפות בעיקר קמפינג על פני שהייה חד יומית. בעבר היו חלקים ממנו פתוחים לצעירים ואלה עדיין מגיעים בימי הקיץ ולמרות שמדובר בחוף שקט. צריך לקחת בחשבון שלעתים יש בהיבט הזה התמודדות גדולה יותר ואף על פי כן, עדיין מדובר בחוף בעל אופי משפחתי.

הרצועה כאמור רצופה וארוכה, עם עמדות הצלה על קו המים, מתחמי צל והמון עצים שמעטרים ומוסיפים חן. יש מינימרקט חניה וכמובן אזור מלתחות מסודר.

מה מיוחד כאן? הכי גדול וגם הכי תוסס

לעוד פרטים על החוף

 

הטמפרטורות יכולות להגיע ל-36 מעלות (צילום: אבי אריש, חדשות)
חוף לבנון | צילום: אבי אריש, חדשות
חוף חלוקים (צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת)
חוף חלוקים | צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

חוף כורסי (צילום: ירדן נקש, איגוד ערים כנרת)
חוף כורסי | צילום: ירדן נקש, איגוד ערים כנרת

7. חוף ירדן כינרת

View this post on Instagram

A post shared by חניון ירדן כנרת (@kinneretcamp)

פעם, ביקור בחוף ירדן כינרת היה מלווה בתחושת החמצה בשל ההזנחה, ובגלל שהחוף ממוקם בלוקיישן הכי מטורף שיש, זה הרגיש כמו פספוס גדול, אך לאחרונה קורה שם משהו טוב. שינוי בהנהלה הוביל להתייחסות רצינית ומכבדת וזה ניכר בשטח. זה הזמן לדמיין לשון יבשה שפורצת לכינרת, מצד אחד שוחים במימיה המתוקים ומהשני בירדן, שזורם ממנה והלאה. החוף הפרטי עם החיבור הנדיר למוצא הירדן, שייך לקיבוץ כינרת ויש לו לוק טבעי פראי בזכות עצי אקליפטוס, דקלים ושיחים. המרחב נטול מדשאות אך יש שולחנות פיקניק. לצד חניון קרוונים, מהראשונים בכינרת, יש מתחמי קמפינג ואופציה לשכור אוהל מוכן ומזרנים. החוף שקט וזמין כעת 24/7 ואף מתוחזק בהתאמה. נבנו שירותים חדשים, המקלחות שופצו ובקרוב יתווספו מקלחות חוץ. בחוף פועל מועדון גלישה בסאפ, וקייקים ובחודש הקרוב יוקם פארק נינג'ה אתגרי וקירות טיפוס שמתאימים לבילוי חד יומי.

מה מיוחד כאן? לוקיישן אש

לעוד פרטים על החוף


8. חוף סוסיתא

חוף סוסיתא (צילום: צילום תקשורות יעל שביט)
צילום: צילום תקשורות יעל שביט

במסגרת הרחבת הגישה של חופי הכינרת לציבור הרחב, נפתח השנה מחדש חוף סוסיתא, שהשתייך עד כה לקיבוץ עין גב וכעת הוא תחת איגוד ערים כינרת. החוף עבר מתיחת פנים יפה והפך לחוף מוכרז, שקט ומסודר.

הוא אינו גדול ולכן מתאים גם לשהיית יום אבל בעיקר משמש לקמפינג. באזור הייעודי לכך יש צליות, שולחנות פיקניק, ברזיות ועצי צל לרוב כמו גם שירותים ומקלחות. תפוסת החוף תלויה בגודל החניה וכאמור גם היא לא גדולה, אך לקרוונים יש חניון נפרד.

בתקופה של ביקושי שיא לנופש, התוספת של חוף סוסיתא משמעותית ומעניקה אופציה נוספת לחוף יפה וכיפי שנעים לחזור אליו.

מה מיוחד כאן? נפתח מחדש

לעוד פרטים על החוף

 

חוף סוסיתא (צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת)
צילום: טלי בר, איגוד ערים כנרת

9. חוף גיא

יש מקומות פנויים (צילום: יח"צ מלון חוף גיא)
צילום: יח"צ מלון חוף גיא

אחרי סגירת הלונה גל, נותר סביב הכינרת פארק מים יחיד, בחוף גיא, והוא נפתח ביום חמישי (13.5). החוף צמוד למלון חוף גיא והוא גדול ויכול להכיל אלפי אנשים. יש עשרות שמשיות וערמות כיסאות לרשות האורחים ומדשאות רחבות ידיים שזה תענוג גדול שמאפשר מרחב. עובדי המקום מקפידים על ניקיון ופחי אשפה רבים פזורים בשטח

חוף הים קטן יחסית, אבל הוא נעים עם גישה נוחה למים. החוף מוכרז, עם עמדת מציל ואזור הרחצה מתוחם.

מעל כל אלה,  הכיף הוא בפארק המים שמשתכלל עם השנים. לצד מגלשות ענק ובריכת גלים, נוספו מתקני מים מדליקים לילדים, בשלל עיצובים וצורות והשמחה גדולה. לרשות המבקרים יש מזנון עם ארוחות מהירות. אפשר לבלות כאן יום מלא. שימו לב שהחוף ייפתח ב-13.5 במחיר מוזל שישתנה עם קבלת היתר משרד הבריאות לפתיחת המגלשות (45-90 שקלים). לאורחי המלון ללא תשלום.

מה מיוחד כאן? פארק מים נהדר

לעוד פרטים על החוף

חוף גיא (צילום: אילן סגרון)
צילום: אילן סגרון

חוף גיא (צילום: אילן סגרון)
צילום: אילן סגרון

חוף גיא (צילום: אילן סגרון)
צילום: אילן סגרון