לא רחוק מתל אביב וולא רחוק מנתב״ג, שוכנת לה העיר יהוד-מונוסון, ולא הרבה באמת מכירים אותה. חלק מאיתנו רק עוברים לידה, חלק רק שמעו עליה ולאחרים השם אולי בכלל לא מוכר. קפצנו לסבוב בעיר וחזרנו עם כמה המלצות שכדאי להכיר. שמרו לכם לפעם הבאה שתגיעו לאזור.

 

 

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם   

 

 מה הדבר הראשון שצריך לעשות ביהוד-מונוסון?

אין כמו להתחיל את הביקור ביהוד-מונוסון בנקודה הגבוהה ביותר בעיר – פארק תל יהוד. הפארק משתרע על שטח של כ-17 דונם בשלב א׳ וסה״כ כ-30 דונם כולל שלב ב׳. הפארק הינו פארק קהילתי-חינוכי, הממוקם בתל ארכיאולוגי-הסטורי ומהווה נקודת ציון חשובה לעיר ולמדינה. במקום ישנן מדשאות, שבילי הליכה, שולחנות פיקניק, מתקני משחקים וממצאים ארכיאולוגים משוחזרים. הושקעו בפארק הרבה משאבים והוא צפוי להיות מקום מרכזי לפעילויות משפחתיות, למתקני משחקים למגוון גילאים, לאירועים וחיבור בין כלל התושבים והמטיילים בכל אזור בקעת אונו.

 > לעוד יעדים שלא חשבתם לטייל בהם

מה חייבים לראות ביהוד-מונוסון?

מיזמים קהילתיים, הקשורים בטבע וחקלאות, הם תמיד יוזמה מבורכת, בכל עיר, בכל מקום. בפאתי העיר יהוד, הוקם בוסתן קהילתי על ידי מספר תושבים מתנדבים, שהפך עם השנים למקום מפגש, פינת חמד, הקמת גינות ירק ועריכת סדנאות, מופעים ואירועים חקלאיים על פי עונות השנה. עתה הבוסתן מתחדש וכולם מקווים שימשיך להוות מקום מפגש ירוק ופורח לכל תושבי העיר.

View this post on Instagram

A post shared by בוסתן קהילתי יהוד מונוסון (@bustankehilati_ym)

הרחוב שחייבים ללכת בו, או נכון יותר לרכוב בו ביהוד-מונוסון

כחלק מפרויקט עירוני נסללה בעיר רשת של שבילי אופניים, המחברת בין נקודות בעיר ובין מקטעים שונים, כאשר הרכיבה תאפשר גישה גם לרכבת הקלה שתפעל בתוואי כביש 461. אמנם ישנם רחובות מרכזיים בעיר, אבל החשיבה על שימוש באנרגיה ירוקה יותר (אופניים, או הליכה ברגל), חיבור בין מקומות בעיר ומרכז תחבורה ציבורית וכל זאת, בין חורשות ותכנון וגינון סביבתי, בהחלט נראה לי דבר ראוי להמלצה.

מסעדה מומלצת ביהוד-מונוסון?

"מסעדת אסתר", מסעדה ותיקה וידועה ביהוד, אשר ממוקמת ברחוב העצמאות (בחצר). שף המסעדה הוא איציק בר סימן טוב, אשר קרא למסעדה על שם אשתו וכותב כך באתר המסעדה: "במטבח שלי, חומרי הגלם נפגשים עם הטכניקות הצרפתיות והאיטלקיות יחד עם הקלאסיקה ישר לצלחת..". בתפריט הצהריים תוכלו ליהנות בין היתר מכרוב ממולא, הרינג הולנדי, סביצ׳ה, עוף לולו, מבחר בשרים ודגים וגם לחם ומטבוחה חריפה. וזה כמובן על קצה המזלג. 

View this post on Instagram

A post shared by Ester - אסתר (@ester.restaurant)

מקום לצאת אליו בערב

"מועדון הגריי" , מועדוני הופעות אשר ממוקמים בתל אביב, יהוד ומודיעין. הסניף ביהוד וותיק מאוד ונותן במה למגוון הופעות מוסיקה, סטנד אפ ועוד. אפשר ליהנות כאן ממוזיקה טובה, יחד עם האפשרות לארוחה וישיבה נינוחה סביב שולחנות. אני ממליצה להגיע יותר מוקדם, ליהנות מתפריט קליל, הזמנת שתייה ולהתחיל את ההופעה באווירה טובה.

View this post on Instagram

A post shared by גריי הופעות (@graybarmusic)

תמונה שצריך לצלם למזכרת

אתם זוכרים שיהוד-מונוסון קרובה יחסית לנמל התעופה בן גוריון? אז הנה המלצה קצת יוצאת דופן, אבל ששווה להכיר. תוכלו להגיע למרכז "ביג" ביהוד, לעלות לקומה העליונה של המתחם ולראות (ולצלם) מטוסים רגע לפני נחיתתם בנתב"ג. מדובר בחוויה מהנה גם למי שלא חובב תעופה מושבע.

קניון ביג ביהוד (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
The Big Shopping Center in Yehud, on May 04, 2021. Photo by Yossi Aloni/Flash90 | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

מקום נוסף שמומלץ לבקר ביהוד-מונוסון

מרכז make lab, מרכז קהילתי לחדשנות ועשיינות (כן, זו המילה הנכונה). המרכז פתוח לביקורים ועבודה עצמאית בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 09:00 עד 21:00. נכון לעכשיו, הביקור הוא ללא תשלום, אבל כן על פי כללי המקום והמבקרים יכולים לתרום לקיום המרכז, במספר אפשרויות המפורטות באתר.

במרכז החדשנות יש ציוד רב העומד לרשות המבקרים, החל ממדפסת תלת ממד, קוראי גלי מוח eeg, קסדות מציאות מדומה, מכונות תפירה ועוד. מומלץ להגיע לבקר באחת מהפעילויות, בוודאי עכשיו בחופש הגדול כשרק משוועים לרעיונות מקוריים ומעניינים. וזה גם במזגן, אז בכלל טוב.

View this post on Instagram

A post shared by MakeLab (@makelab_yehud)

 

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם