בתקופה המטורפת הזו, חייבים למצוא מקום שקט כדי לטהר את הנפש, וגם את הגוף. אין הרבה מקומות שיכולים להתחרות במצפה רמון בקטגוריה הזו, בוודאי כשמדובר בשילוב בין נוף מדברי עוצר נשימה (ומכתש רמון הוא תמיד כזה, לא משנה כמה פעמים חוזרים אליו) ובין נוחות של חופשה שדורשת מאמץ מינימלי. אמנם המתחים החברתיים קיימים במצפה רמון, והם רבים, אבל כפי שאמר דוד, מדריך הג'יפים המוכשר (עוד נחזור אליו): "קל הרבה יותר לנשום רגע ולחזור לשקט".

התארחנו במתחם אוהלי הגלמפינג החדשים שמפארים את חוות כרמי הר הנגב הוותיקה. בעלי החווה, יהודית ויוסי קשקש, הציעו במשך שנים אירוח בחאן מדברי ובצימרים במקום, במקביל לגידול גפנים וזיתים. לפני כשנה, פחות או יותר, עבר תחום האירוח לחברת "גלובל גלמפינג", שאפשרה לבני הזוג לקחת הפוגה מהטרדות של ניהול מתחם אירוח, ולחברה להתחיל לפתח את המקום.

כרמי הר הנגב (צילום: חוות כרמי הר הנגב)
צילום: חוות כרמי הר הנגב

כרמי הר הנגב (צילום: חוות כרמי הר הנגב)
צילום: חוות כרמי הר הנגב

מתחמי הגלמפינג שהוקמו מראים שמדובר בעסקה טובה עבור כל הצדדים, כולל המתארחים. אוהלי הגלמפינג עצמם חדשים ומצוידים, המיטות נוחות והמקום מרווח מספיק למי שמעדיף להתחבא במזגן הצמוד. האוהלים מסודרים במספר מתחמים קרובים אך נפרדים, כך שהמרחק לשירותים ולמטבח קצר במיוחד ולא מורגש. בריכות מפוזרות ליד האוהלות למי שמבקש להימלט מחום השמש המדברית (עדיין נעימה יותר מכל מה שקורה במרכז), ובמרכז הרחבה יש מקום מוצל ומרווח לישיבה, בין אם מדובר בבירה של אחר הצהריים ובין אם מדובר בארוחה משפחתית. פינת הכנת אוכל צמודה למקום ומבטיחה שירות גם למי שמעדיף לעשות את הכל בעצמו.

על כל העסק פיקח שאולי, שלא פסק לנסות ולהנעים את זמננו באופן הטוב ביותר – מדויק, מסור ועם התאמה לבקשות שלנו. אירוח (או שירותיות) הוא עניין בעייתי בחלק ממתחמי האירוח בישראל, אבל כאן מצליח הצוות להעניק חוויה אחרת לגמרי. כאן מכינים לך קפה של בוקר, שם מסייעים בעצות ובאופן כללי בודקים שהכל בסדר עם האורחים. כמו שצריך.

הכרם בחוות כרמי הר הנגב (צילום: נמרוד מירום)
צילום: נמרוד מירום

שאולי המארח בחוות כרמי הר הנגב (צילום: נמרוד מירום)
שאולי בעל הבית | צילום: נמרוד מירום

מחירי אוגוסט: גלמפינג - החל מ-400 שקלים לזוג באמצ"ש ועד 1,050 למשפחה בסופ"ש. צימר - החל מ-500 שקלים לזוג באמצ"ש ועד 1,000 שקלים למשפחה בסופ"ש 

חוות כרמי הר הנגב, דרך שפת המדבר מצפה רמון. לעוד פרטים: 050-872-5233 או באתר


מה עושים? או פני מועדות לכוכבים

בתחילת אוגוסט מגיע אירוע שממלא את מצפה רמון אפילו יותר תמיד – מטר הפרסאידים (מטאורים). השנה יתרחש האירוע בין ה-9 ל-13 באוגוסט. כהכנה לאירוע הצטרפנו לתצפית כוכבים של חברת "בטבע" ואף שראינו כוכבים נופלים ספורים בלבד, אפשר רק לתאר מה יתגלה בשמיים כשהמטאורים ייפלו אחד אחרי השני. זכינו בשגב, מדריך נמרץ וחובב אסטרונומיה שאמנם נעזר בשני טלסקופים גדולים, אבל הצליח להלהיב מבוגרים וילדים מצפייה בשמיים גם בלי אמצעים.

הפעילות מוצעת בכל ערב בשעה 19:45 ובמוצאי שבת ב-20:30. בימי חמישי ושישי ובין 3 ל-19 באוגוסט מתקיימת פעילות נוספת ב-22:15. העלות למשתתף: 140 שקל. לאורחי חוות כרמי הר הנגב יש קופון הנחה לפעילות האסטרונומיה הקבוצתית של חברת בטבע - 10% הנחה לכל משתתף. בימי שישי של חודש אוגוסט תקיים חוות כרמי הר הנגב פעילות אסטרונומיה בחווה לאורחים.

בטבעת צפית כוכבים (צילום: שיר פרסר)
צילום: שיר פרסר

לאחר בילוי לילי, חשקה נפשנו לראות את המכתש גם ביום. בחום הקיצי אין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר בג'יפ, שאמנם ידע כבר כמה קילומטרים בחייו, אבל לא מפחד מאף שביל ודרך וחשוב מכך: המזגן בו עובד. כדי להימלט מהחום נפגשנו עם דוד, גם הוא מחברת "בטבע" בשעות אחר הצהריים. יצאנו לטיול ג'יפים שאולי היה מבוא למבקר במכתש, אבל הבהיר לנו כמה קסום הוא באמת האזור הזה.

דוד שפע במידע, הומור ואנרגיות שגרמו לכל המשפחה לגלות כמה נדיר האופן שבו נוצר המכתש, כמה טוב השילוב בין מים וסלע לעור מה הסוד הצבאי שמתגלה על ראש הר ועוד ועוד. אל תפספסו את ההסבר על יפרוק המדבר, שיח חסר עלים שיכול לפתור את בעיות ההיגיינה שלכם בזמן טיול במכתש. קצת יותר משעתיים בג'יפ עברו ביעף, ויכולנו להמשיך אפילו יותר.

טיול כולל הדרכה בג'יפ שמכיל עד 6 אנשים עולה 1,000 שקל לג'יפ לשעתיים, 1,200 שקל ל-3 שעות ו-1,500 שקל ל-4 שעות.

בטבע הדרכת טיולי ג'יפים (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

איפה אוכלים?

אם לא הכרתם כבר את תוככי מצפה רמון, אל תתפתו למרכז הבולט שמציע מסעדות מזון מהיר או אוכל גנרי בינוני אחר ולכו אל המקומות ש(גם) המקומיים הולכים אליהם. ההנאה מובטחת.

זרקא – המסעדה הצמודה למרכז המבקרים ההומה של מצפה רמון מתחרה על התואר "המסעדה עם הנוף היפה ביותר בישראל". התפריט מזרח תיכוני וטעים, בדגש על כמויות נדיבות (בהתאם לרוח המקום), עם מחירים קבועים לארוחה, במקום לכל מנה.

שולחן במסעדת זרקא (צילום: נמרוד מירום)
צילום: נמרוד מירום

החבית – אחד המוסדות הוותיקים ביותר במצפה רמון מלא גם בימי אמצע השבוע ובצדק. אווירה טובה ומשוחררת ביחד עם אוכל מוקפד ואיכותי (לפחות חברת משפחה אחת הצהירה עליו כעל המשובח ביותר בביקור) יבטיחו לכם ערב נעים וכיפי, גם בחברת ילדים וגם בחברת מבוגרים.

קפה קיבוץ – מוסד מתפתח במצפה רמון, חלק מיוזמה שאפנית יותר להקמת קו-ליבינג בעיירה, שכבר צובר קהל של מקומיים שבאים להעביר בו את היום עם או בלי ילדים וגם של מבקרים. חלל גדול ומעוצב יותר מהנהוג באזור, שכבר הספיק לארח קברט פרוע אבל יכול לארח אתכם לארוחת בוקר טעימה במיוחד.

קפה קיבוץ (צילום: נמרוד מירום)
צילום: נמרוד מירום

האורחן – בית האירוח ואחד ממבשריו של תחיית רובע השמים של מצפה רמון פועל במתכונת הנוכחית כבר שבע שנים, ומציע חדרי אירוח משפחתיים במחירים זולים במיוחד. גם אם לא תתארחו שווה לקפוץ לחומוס או יותר במסעדה הצמחונית במקום.

קפה גינה – בלי יומרות אבל עם הרבה אופי ואנשי מצפה שמגיעים לעבוד בו מרחוק. בית הקפה ברובע הבשמים יכול להיות מקום נחמד לקפה ולעוגה, או ארוחה מעט מושקעת יותר.

קפה גינה (צילום: נמרוד מירום)
צילום: נמרוד מירום

סומסומיה - "דברים טובים קורים במצפה", הבטיחה לנו המלצרית במסעדה החדשה יחסית, שהיא עוד אחד ממפעלותיו של שרון מאור, מוזיקאי ומבעלי האורחן. ואכן, הם טובים מאוד. האוכל שמוגש כאן מתקרב יותר למסעדת שף, כשלשף יש ראסטות, אבל בלי יותר מדי רוח וצלצולים.


 * הכתב היה אורח המקום