לובי מלון הבוטיק "עלמה" (יח``צ: גלובס)
מצטרף לגל מלונות הבוטיק העירוניים. לובי מלון "עלמה" החדש | יח``צ: גלובס
כניסה הצנועה מרחוב יבנה אינה מסגירה את הסגנון המפואר והמפנק שממתין בתוך מלון הבוטיק החדש "עלמה". המלון שהקימו האחים עירית ועדי שטראוס הוא פנינה אורבנית, המחברת בין אופיו השקט של הבניין התל-אביבי בן ה-90, שנבנה בסגנון האקלקטי, למגמה השלטת בתיירות עכשווית אנינה. בקומת הכניסה מסעדת "עלמה לאונג'" ובשלוש קומות הבניין 15 חדרי אירוח ומרפסת גג.

מלון "עלמה" מצטרף לטרנד הלוהט של מלונות בוטיק עירוניים, שנפתחו בשנתיים האחרונות בקצב מואץ בתל-אביב. החדשים שבהם היו "טאונהאוס" של היזם אלון קסטיאל, השוכן ממש מול "עלמה"; מלון "עדן פרמייר" בכרם התימנים; מלון רוטשילד של אבי וענת יפרח ועוד.

פריחת מלונות הבוטיק מוכיחה את עצמה כמגמה יציבה בעשור האחרון. על-פי נתוני התאחדות המלונות, במטרופולין תל-אביב תפוסת המלונות גבוהה מ-70% במשך כל השנה ובתקופות השיא יש מחסור של כ-5,000 חדרים. מלונות הבוטיק נותנים מענה לביקוש התיירותי אחר מקומות לינה בעלי אופי מיוחד. התחרות רק משביחה את העיצוב ואת ההשקעה באמנות מקורית ובתיירות נושא - כמו במלון "ארט פלוס", למשל. מלונות הבוטיק נהנים מהדימוי החזק של תל-אביב כעיר עולם בעלת היצע מגוון של תרבות פנאי וקולינריה, והעיר נהנית מהעלייה באיכות המלונות.

אווירה סיפורית

בשיפוץ המלון הושקעו כ-12 מיליון שקל. במקור גרו 6 משפחות בבניין שהוקם ב-1920, כחלק בסגנון האדריכלות האקלקטית ששלט אז בתל-אביב הקטנה. בשנים האחרונות הוא עמד נטוש ושימש כמחסה להומלסים, לאחר שבמשך כמה עשורים שכנו בו משרדים ומצבו הידרדר, כמו מבנים דומים בסביבתו. כעת עבר המקום שיפוץ תחת חוקי שימור מחמירים, בניצוחו של אדריכל השימור אמנון בר אור. שיפוץ הפנים מספק דוגמה מצוינת לחידוש ציורי קיר, השלמות ריצוף וחזרה על דוגמאות מקוריות באופן עדין ולא מלאכותי - בניגוד להרבה פרויקטים בתל-אביב שסובלים מ"שימור יתר".

על עיצוב הפנים הופקד משרד האדריכלים של ארי שאלתיאל ונועה קסטיאל, בעלי ניסיון בחללי אירוח ומלונאות ייחודיים בארץ ובחו"ל. לצדם, הזמינה שטראוס את אמנית הפסיפס לורי רקנאטי, שהוסיפה נגיעות פרועות ומיוחדות לחלק מהרהיטים ופריטי הדקורציה.

המעצבים בחרו לכל חדר שילוב של גוונים, חומרים ופריטים היוצרים אווירה סיפורית. לדברי שטראוס, כחלק מתוכנית העבודה, זכתה כל קבוצת חדרים לכינוי שהעניק לה אופי ועומק.

כך למשל, בחדרי "הציידים" תמצאו ראשי אייל בפסיפס צבעוני של רקנאטי על הקיר, ואילו בחדרי "השוקולד" שולטים גווני עץ חומים ועמוקים. בחדר "הדמקה" הרצפה מחופה פרקט שחור-לבן, גופי התאורה וכן גם הלוח למראשות המיטה מזכירים כלי שח-מט. באחד החדרים - אפיריון וילונות אפרפר ולחדר אחר נוסף ציור נסיכה בארוקית בגב המיטה.

טאץ' עדין נוסף מעניקות יצירות אמנות מקוריות, של אמן אחר בכל חדר. אלה הפכו באחרונה לאביזר "כמעט חובה" בבתי המלון החדשים, שמציגים אמנות מקורית, המיועדת למכירה. האמנים השאילו את העבודות ללא תמורה לתקופה של שנה, מתוך תקווה שאורחי המלון, שיכולים להרשות לעצמם לינה ב-1,600-2,000 שקל ללילה, יוכלו גם לרכוש יצירת אמנות שמצאה חן בעיניהם.

האחים שטראוס הם חלק מהקבוצה המקימה בימים אלה את פרויקט מלון "ריץ קרלטון" שייפתח בקיץ הבא במרינה בהרצליה פיתוח, בהשקעה של 600 מיליון שקל. מחירי השהות ב"עלמה" עומדים על 1,600-2,000 שקל לחדר ללילה, כולל ארוחת בוקר.

>> תיירת מזדמנת: "הגברים פה צריכים לדעת שזו לא בושה להיות מטרוסקסואל"