נצרת נחשבת לעיר שחובה לבקר בה בבתקופת הכריסמס הססגונית, אבל לא רק. ואם כבר, אז תמיד נחמד לפקוד מלון שבדיוק נפתח - "דה בלנד" (The Blend) של רשת מלונות "גולדן קראון". התקופה בשנה, המיקום של המלון, יחד עם האוכל המעולה וצוות העובדים המסור הפכו את הביקור לחוויה של ממש. כך נראה קלאס נצרתי עם טוויסט של פיוז'ן עדכני.

> נצרת זה המקום הכי מדהים לבקר בו כרגע

> ביקרנו בגולדן קראון בנצרת וזה מה שחשבנו עליו

בשעת אחר צהריים נעימה מצאתי את עצמי לבד על מרפסת הגג הרחבה של המלון. שם, עם כוס קוקטייל אלכוהולי מעולה, צפיתי בשמש שוקעת בצבעים עזים על מבני העיר העתיקים, חלק מהם בני מאות שנים כשריח המתוקים מהמאפיות הקרובות נכנס לגוף כמו אוויר לנשימה. תחושת הרוגע שהציפה אותי הבהירה שזה בדיוק המהות של חופשה.

המקום

המלון נמצא בלב נצרת ובמרכזו של רחוב פאולוס השישי החוצה את "כיכר העיר" ומגיע ל"כיכר המעיין". נקודות מרכזיות בתקופת הכריסמס שנמצאות מאות מטרים בודדים מה"דה בלנד". מרגע תצאו מהלובי, במרחק הליכה של דקות בודדות לכל כיוון, תמצאו בתי קפה רבים, אוכל רחוב מגוון ולא מעט חנויות ממשחקים לילדים ועד לתכשיטים יוקרתיים.

בלנד (צילום: יחצ)
מעל כולם. מלון The Blend | צילום: יחצ

בלנד (צילום: שי לוי)
ממקום בלב העיניינים | צילום: שי לוי

למעשה, מרגע שהגעתם למלון אין לכם שום סיבה להוציא את הרכב מהחניה משום שכל האטרקציות והמסחר נמצא במרחק הליכה קצר. וזה כולל את השוק שנמצא בסמטאות העיר העתיקה והכנסיות המוכרות והמרהיבות ביופיין. פניתם שמאלה ואתם בנצרת של 2022, פניתם ימינה ואתם כמו נמצאים במאה ה-19.

בתוך כל אלה, מלון "דה בלנד" בולט מאוד על רקע הארכיטקטורה של רחוב פאולוס השישי. מצד אחד מבנים ותיקים ואוטנטיים ומנגד מבנה המלון המערבי שצבוע באפור בהיר. האדריכלים של המלון לקחו מבנה עתיק כשמצד אחד הם שמרו על הצורה המקומית ומנגד לקחו אותו למקום מודרני תוך שילוב של  חומרים מודרניים וקלאסיים שלא פחות חשוב, שומרים על ערכי הבניה האקולוגיה והסביבה הירוקה.

בלנד (צילום: שי לוי)
מפגש מסקרן שבין ישן וחדש | צילום: שי לוי

החדר

במלון יש 70 חדרי אירוח בסך הכל. החדר עצמו אינו גדול מתוך כוונה שהוא לא יהיה יקר מדי, ובעיקר שישמש אתכם רק ללינה, כאשר בשאר הזמן תוכלו לינהות מהפינוקים של המלון וכמובן ממה שיש לעיר להציע לכם. בכל חדר יש מיטה איכותית ויוקרתית, נוחה מאוד אגב, ולי באופן אישי היה מאוד קשה לצאת ממנה. מודה שגם היו מחשבות איך להעלות את המזרן לרכב שלי.

בחדר יש טלוויזיה גדולה, עמדת קפה ותה מאובזרת. בנוסף, מקלחת מרווחת ומאובזרת. ניכר היה שצוות המלון נתן דגש משמעותי על רמת הסדר והניקיון ובניגוד ללא מעט מקומות, ההקפדה על הניקיון הייתה גם בפינות נסתרות מהעין.

בלנד (צילום: יחצ)
אחת המיטות הכי נוחות שישנו עליהן | צילום: יחצ

חשוב לציין שהחדרים פחות מתאימים למשפחות עם ילדים, אלא בעיקר לזוגות, במקסימום זוג עם ילד או שניתן לקחת שני חדרים במקרה של ילדים גדולים. כרשת עם 3 מלונות בנצרת, נוהגים להפנות משפחות של זוג +2  למלון גולדן קראון הר הקפיצה שמותאם מאוד למשפחות.

מה עושים במלון?

בקומה החמישית והעליונה של המלון נמצא ה -Roof Top עם נוף פנורמי עוצר נשימה של העיר נצרת. אחרי שהלכתם ברגל בסמטאות העיר ובין החנויות של רחוב פאולוס השישי, זה המקום להירגע בו עם כוס קפה טובה או קוקטייל מרענן. בכל זאת בתקופה של הכריסמס זה יהיה רגע של נחת לפני האטרקציות הצבעוניות של הערב.

בגג יתקיימו גם אירועי בוטיק שישלבו בין בר עשיר לאוכל איכותי עדכני וטרנדי. בלובי שמשלב גם כן בין עיצוב קלאסי של פעם למראה המודרני עדכני, תוכלו להירגע עם כוס קפה. במלון יהיו גם סדנאות שונות כמו למשל הכנת קוקטיילים, ומומלץ בזמן סגירת החדר לבדוק איזה אטרקציות מתוכננות לימים בהם תחליטו להגיע.

בלנד (צילום: שי לוי)
סדנת הכנת קוקטיילים | צילום: שי לוי

מה אוכלים?

אם להגיד את האמת, את התייר הישראלי מעניינת רק אטרקצייה אחת כשהוא מגיע למלון, וזה חדר האוכל שהיה בולט מאוד בתכנון העיצובי של המלון. חדר האוכל של "דה בלנד" מעוצב כאטריום גדול עם קירות ותקרות זכוכית ענקיות שמביאות חוויה קולינרית בלב הגינה הירוקה שבנו במלון. בחדר האוכל פגשתי את השף סאמיר ראשד, שהצליח להסביר דרך הצלחת את סיפורה של העיר נצרת עם פרשנות מסורתית משולבת בעולם המודרנית.

הכמות והמגוון של המזון הייתה אדירה. בין המנות שהוצאו ממטבחו של השף: פטאייר עלים, קובה עם בשר כבש על מצע טחינה, סלט פטוש עם פטה עיזים וקרוטונים, טאבולה רימונים ואגוזים, חצילים בטחינה וצ'ימצ'ורי, פואקצות עם חזה אווז מעושן לצד מטבלים מיוחדים, חומוס עם פיטריות שיטאקי, עלי גפן על מצע ציזיקי. היה גם טלה על מצע של פריקי וערמונים ברוטב פטל בטטות וגזרים.

בלנד (צילום: שי לוי)
האוכל מגוון ומעולה | צילום: שי לוי

בלנד (צילום: שי לוי)
צילום: שי לוי

פה חשוב לציין שהמלון אינו כשר ושלינה בסיסית כוללת ארוחת בוקר באמצע שבוע וארוחות ערב בסופי שבוע. אולם ניתן בתשלום להוסיף ארוחות צהריים ואת זה אני ממליץ בחום כמי שהעלה שם לא מעט קילוגרמים.

האירוח ב"דה בלנד" הרגיש לי כמו ביקור של אורח באוהל של שייח' בדואי. הצוות מאוד מקצועי ואדיב, קשוב לכל פניה ופועל לפתרון מהיר של כל בעיה. תודעת השרות במלון הייתה בין הגבוהות שיצא לי לחוות בשנים האחרונות.

בלנד (צילום: יחצ)
לשבת בפנים ולהרגיש בחוץ | צילום: יחצ

פאטיו (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

כמה זה עולה?

החל מ-900 שקלים לזוג ללילה, ללינה וארוחת בוקר.

בשורה התחתונה

מלבד העובדה שאין כמו הריח של מלון חדש שרק סיימו לבנות, זה לגמרי המקום להיות בו, במיוחד בתקופת הכריסמס שבנצרת. זה מקום נהדר לנוח בו ולהתנתק בו בליווי של משקה אלכוהולי.

The Blend, פאולוס השישי 62, נצרת. לפרטים והזמנות: 04-6107000 או באתר

* הכתב היה אורח המלון