בקומה ה-15 במלון קרלטון אין זכר לחום של אמצע אוגוסט בתל אביב. לא, לא מדובר בקסם אלא פשוט בבריזה מהים בזווית הנכונה. כשמסתכלים קדימה רואים את חוף הים של תל אביב. עשרות גלשנים שוכבים על הגלשן ומחכים לגל שיגיע. מסתכלים לצד השני ורואים את הסקיי ליין של העיר הכי יפה שיש בעולם – תל אביב. נכון, כיף לטוס ליוון ולא לזוז מחוף הים, או להסתובב עד כאב רגליים ברחובות פריז, אבל 2020 לימדה אותנו שצריך לדעת להסתדר עם מה שיש ותנו לי להגיד לכם – בהחלט יש.

מלון קלרטון, מלון ותיק על חוף הים של תל אביב ידע ימים יפים עם המוני תיירים שהגיעו מחו"ל אבל דווקא עכשיו, חצי שנה מאז תחילת הקורונה, נדמה שהישראלים גילו אותו מחדש ואפילו התל אביבים הציניקנים יודעים לצאת לחופשה, לברוח ליממה בתוך העיר שלהם וזה בהחלט שווה את זה.

בריכות יפות, בארץ, קרלטון (צילום: יחצ קרלטון)
מצד אחד הים, מצד שני נוף לעיר. הגג של מלון קרלטון | צילום: יחצ קרלטון

אבל רגע לפני שנפרט על המלון חשוב להדגיש מה הביא אותנו לכאן: השף אוראל קמחי, הבעלים של מסעדת פופינה הכה נחשקת, שבר את הראש בתקופת הקורונה שהביאה איתה הגבלות קשות לכל ענף המלונאות והמסעדנות ויחד עם מנהלי קרלטון החליטו להשיק לחודש אחד בלבד (עד ה-9 לספטמבר) את מסעדת פופינה וויו, שזה בעצם סניף נוסף לפופינה מרחוב אחד העם, רק שהפעם זה על גג המלון עם הרבה מקומות ישיבה באוויר הפתוח וכמו כל מסעדה בבית מלון - האוכל כשר. אין ספק שזו בשורה משמחת לכל אוכלי הכשר שעד עכשיו לא אכלו אצל השף קמחי.

נתחיל מהאוכל כי אין ספק שהוא גולת הכותרת בדיל הזה - מדובר באחת הארוחות הכי טעימות שאכלתי בחיי. התפאורה שכללה גג עם דק מעץ, תאורה נעימה ושקיעה לא פחות ממטורפת, בהחלט תרמו לאווירה אבל כשהאוכל הגיע כבר לא ראינו שום דבר. קמחי הוא שף ידוע ומוכר וברור שבאנו עם ציפיות, אבל הן עלו מעל ומעבר.

טרטר בשר (צילום: חיים יוסף)
טרטר בשר. פופינה וויו | צילום: חיים יוסף
טרטר שורשים (צילום: חיים יוסף)
טרטר שורשים | צילום: חיים יוסף

קרלטון (צילום: יחצ)
המקום המושלם לאכול בו. פתוח עד ה-9.9 | צילום: יחצ

מדובר בשש מנות שמגיעות אחת אחרי השנייה ובניהן מצאנו: טרטר ירקות שורש שהיה לא פחות ממושלם, טונה אדומה, טרטר בקר ולחמניה מאודה עם פילה לברק בטמפורה שהייתה המנה הכי טעימה בארוחה. חשוב להדגיש כי יש גם אופציות מדהימות לצמחונים שביננו ובכלל יש בתפריט דגש על ירקות וזה כל כך כיף ומרענן. לצד כל המנות יש גם מבחר מדהים של קוקטיילים שיקררו לכם את הערב ויסובבו לכם הראש. ואין ברירה חייבים לדבר גם על הקינוח. אני מודה שפה חששתי: האם קינוח פרווה יכול לעבוד? אז התשובה היא לחלוטין כן. קמחי מספר כי המעבר לאוכל כשר לימד אותו על חומרי גלם חדשים שאיתם הוא עובד שהצליחו להביא לתוצאות מדהימות של קינוחים ואפילו של שוקולד.  והקינוח של סופלה שוקולד עם גלידת פופקורן היה לא פחות מאלוהי.

המנות נעות סביב ה-80 שקלים | שעות פתיחה: א-ה החל מהשעה 17:00 ועד אחרון האורחים.


נחזור למלון. הגענו ללובי לאונג' המחודש שניכר ששופץ לאחרונה. הלובי כולל גם בר חמוד לשעות הלילה במידה ולא יהיה לכם כח לצאת לעיר. החדר היה מפנק ביותר עם מרפסת מתוקה הפונה לים. מי שעיצב את החדר דאג לכך שהדלת של המקלחת תהיה זכוכית חלבית ולא שקופה, אבל החלק העליון שלה יהיה שקוף כך שאם אתה מתקלח ומסתכל ישר תוכל לראות את השקיעה מבעד לחלון, וזו תחושה לא פחות ממדהימה.

קרלטון (צילום: יחצ)
דאגו כאן להכל. החדר בקרלטון | צילום: יחצ

במלון יש גם חדר כושר קטן וחמוד וספא עם טיפולים שפועלים גם בימי הקורונה לכל מי שרוצה לברוח מהמציאות עד הסוף. ארוחת הבוקר נערכת בחדר האוכל שפונה גם הוא לים. הכל לפי התקנות ולפי מספר האורחים המותר. בסופ"ש, כשיש יותר אורחים במלון, יש גם אפשרות לאכול במתחם של קלרטון על הים. האוכל נמצא בבופה בצלוחיות אישיות וכפפות מחולקות לאורחים כדי שיוכלו לקחת את האוכל בצורה סטרילית.

מעל כל אלה, אין ספק שהבריכה היא השוס של המלון. בכניסה אליה יש בר קטן וחמוד והעובדה שהיא נמצאת על הגג ואפשר לשבת על שפת הבריכה עם מוחיטו ביד ולראות את הים פרוס בפניך, גורמת לכל החוויה הזו להיות שווה ביותר.

לילה במלון קרלטון פלוס ארוחת טעימות בפופינה על הגג ובקבוק יין עולה 1,700 שקלים.

מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב. להזמנות: 03-520-1818 או באתר

*הכותבת הייתה אורחת המלון