לפני שהגעתי להתארח במלון PUBLICA החדש שנפתח בהרצליה פיתוח, קראתי שהוא מתדהר בהיותו "מלון עסקים אורבני הפונה לדור המילניום". הגדרה מאוד פומפוזית ביחס לעובדה שמדובר בסופו של דבר בבית מלון שממוקם בצנטרום של משרדי ההיי-טק של גוש דן – רחוק מכל סממן תיירותי מובהק כמו חוף ים, טיילת תיירים או אפילו רחוב משוחזר לשטוף בו את העיניים. אז חשבתי. להפתעתי, גיליתי מקום שכבר מהכניסה אליו, העיצוב מכניס אותך לווייב ניו-יורקי, על כל המשתמע מכך – מהחספוס המחתרתי ועד לשיק רטרו יוקרתי.

המקום

כאמור, המלון ממוקם בלב איזור ההיי-טק של הרצליה פיתוח. כלומר בין גורדי שחקים, משרדים מפוארים מסעדות וכן, גם מוסכים ומחסנים. לא בדיוק המיקום שחושבים עליו כמחפשים מלון לנפוש בו, וזה בדיוק מה שנותן לו את האדג' הייחודי שלו; לא מדובר במלון שמתיימר לארח משפחות שמחפשות אגדודו בבריכה או זוגות שחושקים בספא סליזי להצעת נישואין - מדובר במלון עסקים ששומר על פרטיות מצד אחד בחדרים מפוארים ומפנקים אך מלא במקומות מפגש משותפים ליצירת נטוורקינג עסקי או כדי לתת תחושת ביחד.

פאבליקה (צילום: אסף פינצ'וק)
מלון פאבליקה | צילום: אסף פינצ'וק
הכניסה למלון (צילום: אסף פינצ'וק)
הכניסה למלון | צילום: אסף פינצ'וק

אם לא יכוונו אתכם ספציפית לכתובת של המלון, סביר להניח שאפילו לא תשימו לב לקיומו – שכן דווקא בשל היותו בעל אופי אורבני הוא משתלב היטב ברחובות העיר, ולא דורס את הנוף עם שלטי ניאון מהבהבים או לובי משוייש ומלוקק מהאייטיז.

לובי (צילום: אסף פינצ'וק)
הקפדה על העיצוב. לובי המלון | צילום: אסף פינצ'וק

כבר בכניסה למלון, שתוכנן על ידי "דנה אוברזון אדריכלים" ועוצב על ידי אדוה הופשטיין סטיילינג, תפגשו בלאונג' ובבר שיזרקו אתכם בחזרה בזמן – עיצוב שמשלב סטיילינג של שנות ה-50 עם נגיעות תעשייתיות מודרניות. כמו למשל ספריית התקליטים הסמוכה לבר – בה תוכלו לעלעל ולאחר מכן להאזין לתקליט שבחרתם בפטיפון עם האוזניות שניצבים לצדה.

החדר

ואם דיברנו על שילוב בין ישן וחדש, אז כך גם בכל אחד מ-159 החדרים במלון, הפרוסים על פני 7 קומות ומעוצבים בהקפדה יתרה: החל ממערכת הגברה שמעוצבת כמו רדיו ישן (אליה ניתן להתחבר בבלוטות'), דרך דובי שיחכה לכם על המיטה וישמח להציע לכם להתכרבל איתו אם הגעתם לבדכם, ועד נורות הפחם שתמיד משרות אווירה נינוחה ומרגיעה.

חדר השינה (צילום: אסף פינצ'וק)
דובי על כל מיטה. חדר השינה | צילום: אסף פינצ'וק
חדר השינה (צילום: אסף פינצ'וק)
הנוף מחדר השינה | צילום: אסף פינצ'וק
עיצוב חדר השינה (צילום: אסף פינצ'וק)
כמו בשנות ה-50. בחדר המלון | צילום: אסף פינצ'וק

החדר בו התארחנו היה מרווח, המקלחת הייתה גדולה ומפנקת במיוחד וממרום הקומה השישית ניתן היה להשקיף עד לים. העיצוב החמים בחדר לא רק העניק תחושת שלווה אלא גם דאג למסך רעשים מהסביבה ולתת תחושה שאנחנו מבודדים לחלוטין. ניכר כי חשבו על הפרטים הכי קטנים שיהפכו את החופשה למהנה.

החללים המשותפים – או בעצם: מה עושים?

דיברנו על דיכוטומיה בין חדרים פרטיים ובין חללים משותפים. ואכן החללים המשותפים ממשיכים את הקו העיצובי של המקום ולוקחים אותו צעד אחד קדימה – בקומה התחתונה של המלון שוכן מועדון ספורט שאף פתוח למנויים גם מחוץ למלון. כמו כמעט בכל מלון שמכבד את עצמו - חדר הכושר מאובזר במכשירים חדישים, ישנה תכנית עמוסת שיעורים וחוגים מכל מיני סגנונות (אליהם יכולים האורחים להצטרף כמובן – אז אל תשכחו בגדי ספורט), וגם חדרי סאונה בהם אפשר להירגע אחרי האימון. אבל גולת הכותרת היא זירת האיגרוף הניצבת במרכז החלל, ממנה פשוט אי אפשר להתעלם. גם במלתחה הצמודה לא חיפפו – שם תוכלו למצוא את כל מה שדרוש לכם לפני ואחרי אימון – מסיר איפור, סכיני גילוח חד פעמיים, קיסמים ואפילו מי פה.

עיצוב המלון (צילום: גיא יחיאלי)
החללים המשותפים במלון | צילום: גיא יחיאלי
עיצוב המלון (צילום: גיא יחיאלי)
צילום: גיא יחיאלי

מכיוון שמדובר במלון עסקים תוכלו למצוא מספר חדרים בגדלים שונים, כאלו המאפשרים עריכת כנסים וישיבות עד ל-100 איש וכן חלל עבודה מרכזי בקומה השישית בעל חלון פנורמי מרהיב המספק את כל התנאים ליצירת ישיבות עסקים ונטוורקינג כמו מגיזינים מעודכנים, מקרן לישיבות, ציוד ממוחשב, חללים קטנים לעבודה אינטימית, מכונת קפה שפתוחה 24-7 וברז בירה חופשי ב- "Happy hour" – תודו שאין כמו לסגור עסקים על כוס בירה חינם.

הבריכה (צילום: אסף פינצ'וק)
הבריכה על הגג | צילום: אסף פינצ'וק
גג המלון (צילום: אלירן אביטל)
הנוף מגג המלון | צילום: אלירן אביטל

על גג המלון ממוקמת בריכת "אינסוף" הצופה לאופק ולים התיכון ולצידה בר. אציין כי ביקרתי במלון בתחילת מרץ בדיוק כשנפתחה הבריכה, ועל כן מזג האוויר לא איפשר שכשוך בבריכה שאינה מקורה.

מה אוכלים?

המלון מגיש ארוחות בוקר חלביות בלבד, עליהן מנצח שף המלון בן רפאל. הארוחה היא בקונספט ייחודי של מנות המוגשות בצנצנות אישיות ובכלי הגשה קטנים, וגם סגנון ההגשה מתכתב עם הטרנדים העולמיים כאשר למעשה אין חדר אוכל מיושן אלא חלל הלובי, הבר והפטיו היוצא ממנו הם למעשה חלל האוכל. ראוי לשבח גם את טעמן של המנות שבעיקר השאיר רצון להמשיך לזלול עוד ועוד. יש לציין כי המלון ללא תעודת כשרות.

האוכל במלון (צילום: אסף פינצ'וק)
האוכל במלון בניצוחו של השף בן רפאל | צילום: אסף פינצ'וק
האוכל במלון (צילום: אסף פינצ'וק)
הקינוחים | צילום: אסף פינצ'וק

אם תחפשו מקום לאכול בו בערב או בצהרים - מתחת למלון ממוקמת מסעדת Greco הכוללת את הטברנה היוונית עם האוכל והאווירה המתבקשים ולצדה הג'ליטריה האיכותית – השילוב המוכר ממתחם גרינברג בתל אביב. במרחק הליכה מהמלון תוכלו למצוא שלל מסעדות ממגוון סוגים ממזון מהיר ועד מסעדות שף יוקרתיות.

בשורה התחתונה

אם אתם מחפשים מקום לנוח בו לילה בלי "אטרקציות" מחייבות ומאולצות, או שאתם נדרשים לארח אנשי עסקים שמגיעים מעבר לים ומחפשים מקום קרוב למרכז ההיי-טק, בלי להתפשר על נוחות ויוקרה - זה המקום עבורכם.

ולסיכום אציין שלא הייתי מופתעת לו הייתי פוגשת בחתן וכלה, שבאים להצטלם במלון ומשתמשים בסטיילינג כתפאורה המושלמת לסט החתונה. רק אומרת.

מחירים

החל מ-776 שקלים לזוג בחדר זוגי ללילה.

מלון פאבליקה ישרוטל. רחוב אבא אבן 9 הרצליה. 09-7606666 או באתר

* הכותבת הייתה אורחת המלון