כל אחד, כמעט, ששמע שאני מצפינה למלון 'גלי כנרת' היה זיכרון מתוק לחלוק איתי. כך בני משפחת לביא, וגם משפחת צדוק, ששנים הקפידו לנפוש במלון באותו החדר ובאותו התאריך - האחת בפסח, השנייה בשבוע האחרון של החופש הגדול, ואז גם זכו לא פעם להתחכך עם 'הסלבים' של אותם הימים – נשיאים, ראשי ממשלה, מדינאים וכוכבי קולנוע. חברה אחרת סיפרה שבאחת מהחופשות ראתה שם מלך אמיתי, היא רק לא זכרה של איזו ממלכה, והיא לא הגזימה כשסיפרה על המפגש עם המלך. אילו קירות המלון ידעו לדבר היו מספרים על יותר ממלך אחד, ונסיכות, ושחקנים הוליוודיים, שהתארחו במלון. וגם בן גוריון, ופולה שלו, שהיו אורחים קבועים.

ההיסטוריה נשארת

גלי כנרת הוא מהמלונות הראשונים והוותיקים בארץ, שהוקם על שפת הכנרת, נושק למי האגם הלאומי. ראשיתו ב-1947 אז נוהל על ידי הגברת לוטה אייזנברג, שהביאה מאירופה סטנדרטים גבוהים ומוקפדים של ניהול ואירוח ויצרה כבר אז מלון שונה, מוקפד, יוקרתי ומפואר מהמקובל בארץ, תוך שהיא לוקחת חלק בעיצובו ומייבאת רהיטים, שטיחים וכלים מרחבי העולם. לוטה הייתה אז פורצת דרך כשהתמנתה למנהלת מלון הראשונה בארץ. בשנות ה-80 היתה זו נאוה ביבי שניהלה את המקום, וכיום לניהולו התמנתה שוב אישה, רונית רונן, שהיא המנהלת השלישית בהיסטוריה שלו. רונן, שלה רזומה עשיר בניהול מלונות בהם מלון דן קיסריה, מביאה לתפקיד את ניסיונה הרב ואת המגע הנשי, שמורגש בשטח.

המלון זוקף לזכותו כמה מהאירועים המפוארים וההיסטוריים ביותר בתולדות המדינה, בהם מפגשים סודיים, שהשתיקה יפה להם, הסכמים מדיניים חשובים, שנחתמו בו, בהם הסכם השילומים שנחתם ב-1952, ומלחמת שחרור אחת, שבזמן שהתותחים רעמו מסביב, לוטה הגנה עליו בגופה. המלון, כאמור, היה חביבם של שועי עולם, בהם מלך נפאל וחוסיין מלך ירדן וכן הנשיאים יצחק נבון, עזר ויצמן ושמעון פרס.

גלי כנרת (צילום: ארכיון מלון גלי כנרת)
המלון בעבר | צילום: ארכיון מלון גלי כנרת
גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
והיום. שמר על אותו סגנון עיצובי | צילום: אריאלה אפללו

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

השנים עוברות מהר כשנהנים והמלון, שעבר מאז לוטה כמה מנכ"לים וכמה חברות שניהלו אותו, עד שלפני כשנתיים הגיע לידי חברת ישראל קנדה מלונות, שהשקיעה 70 מיליון שקלים בשיפוצו ושדרוגו המקיף. ככבוד להיסטוריה המפוארת שלו, ולשמו שהולך לפניו כמותג יוקרתי מעורר געגוע, זיכרונות ונוסטלגיה, החליטו בחברה להשאיר את שמו המקורי. יחד עם מתיחת הפנים העמוקה המלון עבר מיתוג מחדש כמלון Luxury, שממקם אותו שוב גבוה בליגה הלאומית של המלונות בארץ, ובכך סוגר מעגל נוסף כשבתקופתה של לוטה אייזנברג הוא נחשב למלון הטוב ביותר בטבריה. במסגרת המיתוג המחודש הפך ממלון משפחתי למלון שמשאיר את המולת הילדים מבחוץ לשעריו ומארח מבוגרים מגיל 16 והלאה.

החדרים

מה סוד קסמו של המלון? שילוב מנצח של מיקום, נוף, יופי, יוקרה ופינוק – כל מה שאנחנו רוצים, וצריכים, בחופשה האולטימטיבית שלנו, בנוסף לרוגע, שקט ועינוגים לגוף, לנפש ולבטן, שהופכים אותה לחוויה המושלמת. כל נקודות הזכות האלה, ועוד כמה נוספות, היו אבני הדרך בעיצובו המחודש של המלון על יד המעצב סער צפריר, שברזומה שלו עיצוב של 55 מלונות ברחבי אירופה. גם סער סגר כאן מעגל כאשר משפחתו ניהלה את חוף הדקל הסמוך וכנער היה מבלה הרבה במעגן הסירות של המלון.   

בתכנון המחודש הקפיד צפריר לחדד את הויז'ן של לוטה לגבי המלון, ולשלב בעיצוב את החוץ, של האגם וההרים, לחבר בין ישן לחדש, לשחזר את ימי יוון ורומא, בהשראת השרידים ההיסטוריים שנמצאו לא הרחק, ולהוסיף מוטיבים של קשתות, משרביות ואבני בזלת, שמאפיינים את האזור ובאים לידי ביטוי בעיצוב הלובי היפה, עם הכלים ורהיטי ה-Limited edition, ובמסעדה הייחודית, שעוצבה עם קשתות ואריחי קרמיקה בגווני האגם והיערות שמסביב.

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

במלון שני מבנים מרכזיים – הראשון, הנמוך, בניין באוהאוס היסטורי, המקורי, ובצמוד לו 'מגדל' בין שבע קומות שנבנה מאוחר יותר. 123 חדרי המלון מחולקים לארבע קטגוריות – רגילים, חדרי גן, סוויטות וסוויטה נשיאותית. כל החדרים יפים ומרווחים, מעוצבים ומרוהטים באלגנטיות בשילוב צבעים מונו כרומטיים בהירים ורגועים, ובכולם מיטת קינג סייז עם גב מרופד ועיטור של כלניות שפורחות באזור. החדרים צמודי מרפסת פנורמית שמשקיפה לנוף הכנרת ו"שם הרי גולן". מעל כולם עולים חדרי הגן, שממוקמים בקומה הראשונה ולהם מרפסת-גן עם מיטות שיזוף וג'קוזי עגול תחת כיפת השמיים, וכן  סוויטת כנרת שבה חדר שינה, סלון, פינת אוכל ושירותים כפולים. היהלום שבכתר היא הבן-גוריונית – סוויטה שהתמקמה בחדרו המיתולוגי של 'הזקן', משקיפה לנוף שכל כך אהב. הסוויטה משתרעת על 56 מ"ר, מעוצבת באלגנטיות קלאסית, משלבת בין ריהוט מודרני לרטרו, ומתפארת במיטת דאבל קינג סייז, ספות עור, פינת אוכל, שידות עץ וחדר רחצה גדול שבוהק בלובן השיש, בכיורים הכפולים, במקלחון, באמבט העגול ובברזים המוזהבים.

מדד הפינוקים

הפנורמה של הכנרת ורכס ההרים, המקיפים אותה, משחקים כאן תפקיד חשוב ומצטרפים למדשאות, לגן הטרופי, לנדנדות ולפינות הישיבה, בסגנון עדות תאילנד, הפזורות בשטח ומנהלות דיאלוג עם כחול המים. את מרכז העניין תופסים בריכת האינפיניטי, הבר העגול, שבמרכזו פסל של עץ מתכת מוכסף, חוף הרחצה הפרטי ומעין 'אקווריום' עגול, שקוף, שבראשו כיפה. האקווריום הוא למעשה בריכת זרמים תרמו-מינרלית שהכי כיף לשבת בה ולתת לזרמים לעסות ולענג את הגוף ולאדים לפתוח את כל הסינוסים הסתומים.

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

עוד בנגזרת העינוגים: סאונות, חמאם טורקי, חדר כושר וספא, מהטובים בארץ, המתפרס על 700 מ"ר. גם את הספא עיצב צפריר, שעשה הומאז' לרומאים, שהתנחלו באזור ונחשבו לאלופי הנהנתנות ומשכשכי המרחצאות. בספא שבעה חדרי טיפולים בהם זוגיים-רומנטיים עם ג'קוזי צמוד, וכן מטפלים מקצועיים לעילא.

אוכלים ונהנים

אסף גרניט. סיי נואו מור. ובכל זאת, על האגף הקולינרי במלון אחראי השף אסף גרניט המכוכב בכוכב מישלן על מסעדת "שבור" בפריז. אז זה לא שבחופשתכם הקרובה תפגשו את גרניט פיזית מבשל לכם מאחורי הפס החם, או מצלחת מנות בדלפק ההגשה, אבל את האוכל הנהדר שלו, את  הצוות שלו ואת הרעש, ההמולה והאווירה השמחה, המאפיינת את מסעדות הקבוצה, בהחלט כן. השף עומד אחר כבוד מאחורי התפריט, אותו בנה למלון בהשראת המסעדות המובילות שלו, בהן מחניודה הירושלמית, וכן בהתאמה לרוח הגליל בכלל ולמטבח הטבריני בפרט, שהיוו השראה לאוכל המוגש. גרניט הפקיד את הובלת המסעדה, וכל האופרציה הקולינרית, בידיו של השף המוכשר אליעד דנון. דנון עושה שימוש בפרודוקטים מקומיים ועונתיים בהם הרבה ירקות, פירות ועשבי תיבול שמגיעים היישר מהשדות ומהמטעים של הגליל והגולן, גבינות שמשוגרות ממחלבות בוטיק אזוריות, דגים שעלו בבוקר ברשת הדייגים, בשרים ממגדלים מקומיים ויינות מטובי היקבים במרחב הצפוני.

גם בקולינריה מורגשת טביעת האצבע של לוטה אייזנברג, וחלק מהמנות המוגשות נרקחו בהשראת התפריט שהגישה באותם ימים. כאות כבוד שרוכשים לה ולמורשתה הוחלט להנציחה ולקרוא למסעדה Lotte.

גלי כנרת (צילום: גיל אליהו)
אסף גרניט | צילום: גיל אליהו

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

כאן תשכחו מבופה עמוס בארוחת הבוקר ומ-70 סלטים ובשרים בארוחת הערב. כאן הפך חדר האוכל המסורתי למסעדה יפה ומעוצבת שפתוחה גם לאורחים מבחוץ. ארוחת הבוקר מוגשת על ידי מלצרים שממלאים את השולחן במבחר צלוחיות (גבינות אנינות, דגים מעושנים, טחינה מצוינת, מטבלים, סלטים, ירקות, עוגות ועוגיות) לצד פרנה ופיתה זעתר שנשלפות מהטאבון. המנה העיקרית – שקשוקה, בורקס טורקי ואגס בנדיקט על קובלה (שילוב של חלה וקובנה). ומה בערב? הרבה תבשילי עשבים, ירקות, קטניות ופריקה מצוינת, דגים (בורי וסרדינים גדולים ושמנמנים) שניצלים בטאבון, מהטריים והטובים שאכלנו, וטומהוק – הסטייק הכי משויש, קרניבורי ואופנתי שמוגש היום במסעדות.

כמה זה עולה?

1,350-4,500 ללילה לזוג באמצ"ש | 1,800-5,000 שקלים בסופ״ש

ואם אתם כבר שם

למלון יש מעגנה עם סירות מרוץ שיוצאות לשייט 'תענוגות' ברחבי האגם, במהלכו מגיעים גם לנקודות נסתרות שהגישה אליהם מהמים בלבד.

אם אתם בעניין המפלס ומצבו הלאומי, סורו לטיילת העירונית שם ניצב המדיד - מיצג סביבתי שנישא לגובה 5 מטרים וצורתו כצורת האגם. גובה המפלס נמדד באמצעות מערכת דיגיטאלית המציגה על הצג בכל רגע נתון את מצבו וגובהו.

פסל המדידה (צילום: באדיבות עיריית טבריה)
צילום: באדיבות עיריית טבריה

פארק ברקו – גן ומוזיאון ארכיאולוגי מרשים, המציג מבנים ושרידים מימי הורדוס. בפארק שבילי הליכה, גנים, פינות מנוחה, בימת מופעים ומתקני שעשועים.

מבצר דאהר אל עומר –  בצמוד למלון ולמדיד ניצב מעין מבצר שהיה חלק מחומת העיר ושימש כנקודה גבוה שהשקיפה על הפולשים מהאגם. המגדל נבנה במאה ה-18 על ידי השליט הבדואי דאהר אל עומר, שנודע גם בכינויו "נסיך הגליל". המגדל מאכלס היום כנסיה יוונית, שצלב ופעמון מעטרים את ראשה. והכניסה לכנסיה בימי שבת או בתאום מראש. לפרטים: 04-6725666.

גלי כנרת (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

קברות צדיקים - אם אתם בעניין של צדיקים, כאן תמצאו כמה מובילים: קברו של רבי מאיר בעל הנס, במעלה ההר; אחוזת הקבר של  הרמב"ם, שסימן הזיהוי שלה הוא פסל של להבת אש; וקבר יוכבד, הידוע גם כקבר האימהות.

 

גלי כנרת, אליעזר קפלן 1, טבריה. לפרטים והזמנות: 04-6707070 או באתר

* הכתבת היתה אורחת המלון