גל החום שצנח על מדינת ישראל בשבוע שעבר לא פסח גם על ירושלים. ובכל זאת, אם עשרה קבין של להט גיהינומי ירדו על הארץ, ירושלים הסתפקה הפעם בלא יותר ממחצית הקב. עבור מי שהגיע מרצועת החוף רטוב מזיעה רק מסחיבת התיקים לרכב, גיחה לאוויר ההרים פחוּת הלחות של ירושלים הייתה מצננת כמו טיול באלפים.

ירושלים תמיד הייתה יעד מוצלח לטיולים באוגוסט – החודש שבו הצורך הישראלי בחופשה פוגש טמפרטורה שנמדדה בכבשן. הקורונה, שסוגרת בפני הישראלים את שערי חו"ל או מחייבת אותם בחזרה מדכאת לבידוד, הפכה את ירושלים מאלטרנטיבה לברירת מחדל. למרבה המזל, זו ברירת מחדל מעולה.

לירושלים לא מגיעים בשביל שיזוף בבריכה, טיפולים בספא או גישה נוחה לים (שאינו קיים). ירושלים היא עיר – במובן מסוים, ה-עיר – והמבקר בה זקוק בעיקר למקום נוח שבו יוכל לאכסן את חפציו ולהתחיל להתגלגל בין האתרים והמסעדות. במילים אחרות, נדל"ניות: לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. וזה בדיוק מה שמציע מלון הרמוני.

מלון הרמוני (צילום: נתן דביר)
צילום: נתן דביר

המקום

עבור תל אביביים שעדיין רואים בירושלים עיר זרה ומוזרה, מלון הרמוני מציע נחיתה רכה לזרועות מותג מוכר: זוהי הסיכה הראשונה שנעצה בירושלים רשת אטלס הוותיקה, שמחזיקה שורה ארוכה של מלונות בוטיק קונספטואליים בתל אביב (סינמה, סנטר שיק, ארטיסט ועוד). מאז צירפה לו הרשת שני אחים: ארתור הסמוך, מלון בעיצוב קולוניאלי שנפתח ב-2013; ובצלאל הצעיר מ-2017, הממוקם בשכונת נחלאות ומוקדש לאמנות ולעיצוב מקומיים. הרמוני, שנפתח ב-2008, צבר מאז ותק וגם קנה מקום של קבע ברשימת המלונות המומלצים בעיר של tripadvisor.

הרמוני מעוצב (ע"י האדריכל יונתן שילוני ומעצב הפנים אריה דבילנסקי) באופן מודרני כמעט במפגיע, כמו מבקש להרחיק עצמו מהקלאסיות הכבדה (והקסומה) של ירושלים. אין בו תחושה של מלון רב-הוד בעיר עתיקה, דוגמת כמה מלונות אחרים בעיר, אלא של מלון בוטיקי ומעודכן.

כמו העיצוב, גם השהות במלון היא כמעט אנטיתזה למה שמתרחש בחוץ. מעבר לדלת נפרש רחוב יואל משה סלומון, מדרחוב עם תנועה ערה שמחבר בין הצירים המרכזיים של הלל ויפו, שנחתך בהמשך על ידי מדרחוב יפו ההומה אדם ורכבת; אבל בתוך המלון השקט אי אפשר לחוש במשהו מכל זה. זו מעין בועה נעימה (וממוזגת!) בלב העיר.

מלון הרמוני (צילום: נתן דביר)
צילום: נתן דביר

ירושלים (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מי שבכל זאת רוצה להיטמע קצת ברעש – אבל ממרחק ביטחון – יכול לעלות למרפסת המשקיפה אל המדרחוב. בצמוד אליה נמצא טרקלין גדול עם טלוויזיה, עמדת מחשב, ספרים, שולחן ביליארד, לוחות שחמט ושש-בש, ואח שמזכירה שירושלים יודעת להיות גם עיר קרה.

החדר

חדרי הסופריור של המלון נוחים ומרווחים וכוללים את כל הרהיטים, האביזרים והאמצעים המקובלים, לרבות מכונת אספרסו למי שמעוניין להגיע מהבית עם קפסולות (מהסוג הרחב, של מכונת ורטו). מכר ששהה במלון בעבר זכר לטובה במיוחד את הכריות, עד כדי כך שביקש לרכוש אותן לביתו. הכריות אכן היו נעימות ותפוחות היטב, אם כי כאדם שישן לצד הכרית יותר מאשר עליה קשה לי לחוות דעה מושכלת.

חדר הרחצה הגדול מחולק לשלושה חלקים: תא שירותים בצד האחד, אמבטיה ומקלחת בצד השני וכיור רחב במרכז. המקלחת, בהחלטה לא שגרתית, איננה חלק מהאמבטיה אלא ניצבת לצידה, ללא דלתות מקלחון – מה שמאפשר רחצה משותפת אינטימית מבלי להצטופף מתחת לזרם או לרעוד מקור מחוצה לו.

מלון הרמוני (צילום: נתן דביר)
צילום: נתן דביר

מלון הרמוני (צילום: נתן דביר)
צילום: נתן דביר

מה עושים?

מעלתו הגדולה של הרמוני היא מיקומו. למלון יש חניון בתשלום עם חנייה על בסיס מקום פנוי (קיימים חניונים נוספים בקרבת המלון, כמו חניון אוריון וחניון מוזיאון הסובלנות), אבל המקום שבו הוא עומד מאפשר לשכוח מהרכב (או להגיע בלעדיו) וליהנות מכל מה שנמצא במרחק הליכה מהלובי.

ביציאה מהמלון ממתינות הסמטאות של נחלת שבעה, השכונה השלישית שהוקמה מחוץ לחומות העיר, שעברה עבודות שיקום ושימור בסוף שנות ה-80. השכונה הוקמה ב-1869 על ידי שבעה צעירים, בהם יואל משה סלומון (מייסד פתח תקווה) ויוסף ריבלין (מאבות משפחתו של נשיא המדינה לשעבר). שלטים על קירות הבתים מלמדים על כמה מהמבנים ההיסטוריים, ובהם שלושה בתי כנסת: אוהל יצחק הספרדי, שנחשב ליפה שבהם; נחלת יעקב, בית הכנסת האשכנזי הראשון שהוקם מחוץ לחומות; ובית הכנסת האיטלקי שהוקם ב-1701 בעיירה קוניליאנו ונטו והועתק לישראל ב-1952, ונמצא היום בתוך המוזיאון ליהדות איטליה. בשכונה נמצאים גם פאבים ובתי קפה, בהם בית הקפה וחנות הספרים תמול שלשום.

רחוב יפו בירושלים (צילום: badahos, Shutterstock)
רחוב יפו בירושלים | צילום: badahos, Shutterstock

במעלה רחוב סלומון ממתין רחוב יפו, במקטע שסגור לתנועת כלי רכב (מכיכר צה"ל עד כיכר הדוידקה) ונחשב למדרחוב הארוך בישראל. ברחוב, בו עוברים קווי הרכבת הקלה, ישנו שפע מגוון של בתי עסק קטנים: חנויות אופנה, חנויות ספרים, בתי קפה ומזון מהיר. במהלך היום ובערבים אפשר למצוא כמעט תמיד גם מופעי רחוב בכיכרות, ולנוע בין תזמורת אנדלוסית, להקת כלייזמרים וזמרת אינדי. וכל זה עוד לפני שעזבתם את הרדיוס הקטן שסביב המלון.

במרחק של קצת יותר מעשר דקות לכיוון צפון-מערב ממתין שוק מחנה יהודה על כל באסטותיו ומסעדותיו שדורשות כתבת המלצות נפרדת (מדגם אקראי: רוגלך במאפיית מרציפן, מעורב ירושלמי בסטקיית חצות או בסימה, מאפה טאבון באישטבח וכל מפעלות מחניודה). הליכה של כעשר דקות בכיוון השני, מזרחה במורד רחוב יפו, תוביל אתכם לשער החדש של העיר העתיקה. צפונה משם ניצב שער שכם שיוביל אתכם לרובע המוסלמי המתפקע מאופציות קולינריות עד שכמעט בלתי אפשרי לבחור המלצות מתוכן (ובכל זאת: חפשו את חומוס ערפאת וחומוס לינא, את קבב שעב וקבב שאהין, ואת ממתקי ג'עפר).

שוק מחנה יהודה בירושלים (צילום: יונתן סינדל פלאש 90, פלאש/90 )
שוק מחנה יהודה בירושלים | צילום: יונתן סינדל פלאש 90, פלאש/90

אם תלכו מהשער החדש לאורך החומה בכיוון הנגדי, תגיעו אל שער יפו (אפשר גם להגיע אליו בהליכה של רבע שעה מהמלון, דרך קניון ממילא – למי שזקוק לשופינג ולחנויות ממוזגות). לצידו נמצא מוזיאון מגדל דוד שמציע תצפית פנורמית על העיר מגובה 777 מ' מעל פני הים, סיור במצודה, פארק חבלים אתגרי הפתוח בימי הקיץ (לילדים מגיל תשע ומעלה) ומופע אורקולי על החומה בשעות הערב (שימו לב שתצוגת הקבע סגורה בימים אלה). משם אפשר להמשיך אל העיר העתיקה, לנצל את הנוכחות הדלילה באופן יחסי של ימים מעוּטי תיירות חוץ אלו ולבקר בשני מוקדי המשיכה המפורסמים שלה: כנסיית הקבר ברובע הנוצרי והכותל המערבי ברובע היהודי.

מה אוכלים?

הרמוני מציע ארוחת בוקר עשירה ומצוינת עם כל מה שאתם מצפים לקבל בארוחת בוקר ישראלית מחוץ לשולחנות הבופה של אילת: לחמים, גבינות, ירקות, סלטים וביצים מטוגנות במגוון תצורות. בשעות אחר הצהריים עורך המלון מעין הפי האוור חינמי לאורחיו עם שתייה (כולל יין) וכיבוד קל (חטיפים ופירות).

מחוץ למלון מחכה מרחב קולינרי מרתק: מהחומוסיות של שער שכם, דרך הפיצות של המזקקה (שושן 3) ועד הביסטרו שף הנפלא של מסעדת מונא (בית האמנים בשמואל הנגיד 12). חוץ מהרובע המוסלמי ומשוק מחנה יהודה שכבר הוזכרו כאן, ראויים לציון לפחות שני מוסדות ירושלמים בקרבת מקום: בארוד, בר-מסעדה עם מטבח ספרדי-בלקני שיושב בחצר פיינגולד המקסימה שבנחלת שבעה (דרך יפו 31. לא להחמיץ את הפסטליקוס ואת הבואיקוס); וקפה קדוש (שלומציון המלכה 6) עם ויטרינת הקינוחים המדוברת. באפריל השנה הודיעו בעלי הקפה כי הם מוותרים על תעודת הכשרות מטעם הרבנות ומחליפים אותה בכשרות של רבני צוהר – ונראה שהדבר לא קיצר את התור לטייק-אוויי ולו במעט. היאזרו בסבלנות – היא תשתלם.

דלפק, קפה קדוש, ירושלים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קפה קדוש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מחירים

החל מ-855 ש"ח לזוג כולל ארוחת בוקר באוגוסט, החל מ-602 ש"ח בספטמבר.

בשורה התחתונה

בשעה שהעולם שוב הולך ונצבע באדום, טוב שיש את ירושלים – אחת הערים הבודדות בארץ שבה גם ישראלים יכולים להרגיש בחו"ל. הרמוני מספק את מה שצריך כדי ליהנות ממנה: שהות נעימה במיקום מושלם.

 

מלון הרמוני, רח' יואל משה סלומון 6, ירושלים (למגיעים ברכב: שמאי 14). להזמנות: 02-6219999 או באתר

* הכתב היה אורח המלון