כבר מהרגע הראשון שנכנסנו למלון דריסקו ניתן היה לחוש באווירה המיוחדת והכל כך שונה של המקום. את פנינו קיבל באדיבות רבה צוות המלון והתיישבנו בלובי הססגוני. כששאלנו לגבי הצ'ק אין – נאמר לנו שהדבר מתבצע באופן שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים, וכך זה היה: בזמן שמלצר ניגש אלינו ושאל איזה יין/שמפניה נרצה לשתות, הגיעה נציגת המלון כדי לקחת ת.ז ופרטי הזמנה לשם ביצוע הצ'ק אין, וחזרה אלינו כעבור מספר דקות כשאנחנו כבר עם כוס ביד והביאה עבורנו את הכרטיסים לחדר.

לובי המלון (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

בזמן שהשתהינו בלובי, ניגש אלינו מנכ"ל המלון, אבי זק, ללא ספק דבר שהוא לא שגרתי במלונות שבהם שהינו בעבר. זק קיבל את פנינו בחום רב, והסביר לנו על ההיסטוריה המפוארת של המבנה, שנבנה בתור מלון תחילה ע"י אחים אמריקאים בשנת 1866ובהמשך שימש בתור בניין משרד החינוך – ולאחר שיפוץ ממושך, בשנת 2018 נפתח מלון היוקרה בשנית.

החדר

במלון ישנם 42 חדרים יוקרתיים, מעוצבים ובגדלים שונים. את הלילה שלנו העברנו בחדר פרימיום הכולל מרפסת ונוף לים. בחדר ישנו חדר רחצה מפואר, מיטה זוגית גדולה ומפנקת, מכונת נספרסו עם קפסולות במגוון סוגים, טלוויזיה חכמה וכאמור נוף מרהיב לחוף התל אביבי. 

דריסקו (צילום: אסף פיננצ'וק)
צילום: אסף פיננצ'וק
חדר הרחצה (צילום: סיון אסקיו)
צילום: סיון אסקיו

מה עושים?

נתחיל עם השירותים שהמלון מציע, ותוכלו לעשות אותם במתחם: חדר כושר שפתוח 24/7 וניתן לבצע בן גם אימונים אישיים (בהזמנה מראש); טיפולי ספא באווירה אותנטית ויוקרתית; גג המלון: פינות ישיבה מאובזרות מול נוף מרהיב. לאחרונה החלו גם להתקיים מגוון הופעות חיות; השכרת אופניים ללא עלות.

מחוץ למלון

המלון נמצא במיקום מצוין, במרחק הליכה קצר מאזורים מרכזיים בתל אביב. שכונת נגה שהפכה ל"שכונת העיצוב" של ת"א נמצאת במרחק של 5 דקות הליכה, רוטשילד במרחק של פחות מרבע שעה ויפו העתיקה והים במרחק דומה. בין אם תרצו לטייל בסמטאות העתיקות, לצפות ביצירות מעצבים, טיול על חוף הים או סתם לשבת על בירה בפאב – ללא ספק מדובר במיקום המושלם.

יפו העתיקה (צילום: JekLi, shutterstock)
צילום: JekLi, shutterstock

מה אוכלים?

הגענו עם ציפיות רבות לאחר כל כך הרבה דברים טובים ששמענו – ועדיין האוכל הצליח להפתיע אותנו. במלון ממוקמת מסעדת "ג'ורג' וג'ון" בניצוחו של השף תומר טל. עוד בצ'ק אין נאמר לנו שהמלון שם דגש על החוויה הקולינרית וכשהגענו לארוחת הערב, הבנו בדיוק על מה מדובר.

המנה הראשונה שהגיעה למרכז השולחן הייתה טרטר דג לבן אשר הונח בתוך קרקר שעועית ואורז מלא, וכבר בביס הראשון מרגישים את הטריות של חומרי הגלם. לאחר מכן המשכנו לטרטר טונה בלו פין שהגיע כרול בתוך חסה וצנון דייקון בליווי וינגרט שורש כורכום ותפוז סיני כבוש בסוכר, מנה שגרמה לי להתאהב. ואני לא חובב גדול של דגים נאים. לאחר מכן קיבלנו סיגר עם צוואר עגל בליווי רוטב עשבי תיבול, שהיה מוצלח ביותר.

דריסקו

למנות עיקריות הזמנו נתח קצבים בליווי פטריות ירדן, ולחי עגל שהוכן בתנור אבן בליווי עלי מנגולד ממולאים באורז. אין הרבה מה להוסיף מלבד חווית האכילה האדירה. נתח הקצבים הוגש במידת עשייה מדויקת, לחי העגל היתה נימוחה ורכה והבשר פשוט נמס בפה והוציא את כל טעמיו המדהימים.

דריסקו

לקינוח – אין כמו לסיים ארוחה מפנקת עם מוס שוקולד שבמרכזו הונחה עוגת שקדים ומעל פוזרו צנוברים קלויים, סיומת טעימה ומתוקה.

כמה זה עולה?

החל מ-1,199 שקלים ללילה לזוג.

בשורה התחתונה

אנחנו עוד נחזור אל מלון "דריסקו" ולמסעדת "ג'ורג' וג'ון". מקום שמשלב רומנטיות, אווירה נעימה ורגועה, תודעת שירות ברמה הגבוהה ביותר וחוויה קולינרית שלא נשכח עוד המון זמן. מי צריך לטוס מכאן?

מלון דריסקו, אוארבך 6, יפו. הזמנות בטלפון: 03-7410000 או באתר

* הכתב היה אורח המלון