כבר חודשיים ברצף שאחוזי התפוסה במלונות בהרצליה הוא הכי גבוה בארץ, לפני אילת, ים המלח, תל אביב או ירושלים. ואם אתם מופעים, אז אל תהיו. בעיר אין המון בתי מלון אך רובם ברמה גובהה, כשמעל כולם עומד בגאון מלון הריץ קרלטון, השייך לרשת היוקרה העולמית.

כך, בזמן שלא מעט מלונת יוקרה של רשתות יוקרה עשו עלייה רק לאחרונה, הריץ קרלטון שנפתח ב-2013, מצליח לשמור על המעמד הגבוה שלו ומושך אליו לא מעט תיירים מחו"ל (בכל מקום תשמעו כאן אנגלית) וישראלים שרוצים להרגיש לפחות ללילה אחד איך זה באמת מרגיש לישון במלון יוקרה אמיתי. גם אנחנו רצינו להרגיש. 

המלון

המלון ממקום בהרצליה פיתוח, מעל הטיילת, מול המרינה, משקיף על חוף הים ועל קווי הרקיע של הרצליה מצפון ותל אביב מדרום. הבניין המרשים של המלון הוא בעל שני מגדלים המתנשאים לגובה של 12 קומות.

הנוף מהמרפסת (צילום: אילן ארנון)
הנוף מהמלון יפה ביום | צילום: אילן ארנון
הנוף מהמרפסת (צילום: לילך גרינבלט)
מרהיב בשקיעה | צילום: לילך גרינבלט

המרינה (צילום: לילך גרינבלט)
קסום בלילה | צילום: לילך גרינבלט

את אווירת היוקרה כאן מתחילים לספוג כבר מרגע הכניסה ללובי. את פנינו קיבלה עמדת פינוקים קטנה שכבר מעידה על הצהרת הכוונות. בלובי, עד שלא הסגרנו את העובדה שאנחנו מדברים עברית, פנו אלינו באנגלית. וכדי להשלים את החוויה, כוס הקאווה הראשונה קיבלנו עוד לפני שאמרנו "יש לנו הזמנה במלון". בריץ לוקחים את הטייטל של מלון יוקרה ברצינות והם מוכיחים זאת כבר מהרגע הראשון שהאורחים נכנסים. אנחנו השתכנענו.

לובי המלון (צילום: סימפלקס)
אווירת היוקרה מחכה כבר בלובי | צילום: סימפלקס

הלובי (צילום: אילן ארנון)
שולחן הפינוקים המפנק בהחלט תורם לתחושה | צילום: אילן ארנון

החדרים במלון

במלון יש לא פחות מ-195 חדרים, מתוכם 82 סוויטות, פנטהאוזים וסוויטה נשיאותית אחת. החדרים הבסיסיים ביותר, הסופריור, הם בגודל של 50 מ"ר (יש מלונות שהחדרים בהם בגודל של 18 מ"ר תקני). היוקרה והמחיר של כל חדר עולה כמובן ככל שעולים בקומות או פונים לים. שיא הלקשורי, מלבד הסוויטה הנשיאותית, נמצא בקומה ה-12 - בסוויטות ובפנטהאוזים השונים.

אנחנו התארחנו בפנטהאוז וואן דרום היוקרתי, בגודל של 105 מ"ר ועוד 55 מ"ר של מרפסת. כמובן שהוא לא נגיש לכל אחד, אבל החוויה בו היא משהו שראוי שיספור. ברגע שנכנסים לפנטהאוז נתקלים במטבח גדול עם שולחן אוכל לשמונה אנשים, סלון ענק, חדר עבודה, ומרפסת עצומה עם נוף מרהיב שמשקיף למרינה. בהמשך הסיור מבינים שיש גם חדר גדול של מקלחת ושירותים ועוד שירותי אורחים וחדר שינה שגם ממנו יש יציאה למרפסת. זה הכי אצולה שיצא לנו להרגיש עד היום.

ריץ קרלטון הרצליה (צילום: מתיו שו)
החדר ה"רגיל" במלון | צילום: מתיו שו
פנטהאוס וואן דרום (צילום: מתיו שו)
הפנטהאוז. ליגה אחרת | צילום: מתיו שו

פנטהאוס וואן דרום (צילום: מתיו שו)
רק המרפסת היא בגודל 55 מ"ר | צילום: מתיו שו

מה עושים במלון?

רוב מי שמגיע לכאן עושה את זה כדי ליהנות ממה שיש למלון להציע, ויש לו לא מעט. נתחיל מהבריכה הנעימה בקומה ה-12, שמשקיפה מצד אחד למרינה ומצד שני לחוף הים. נמשיך עם הספא שבו גם חמאם טורקי, סאונה רטובה ויבשה, חדר המתנה נעים וכמובן חדרי הטיפולים. לטיפול בספא הגענו רבע שעה לפני הטיפול, החלפנו לחלוקים כדי להיכנס לאווירה ומשם ליוו אותנו עד לחדר הטיפול (אליו עולים במעלית) לסשן של 45 דקות. היה מעולה. בחדר המנוחה חיכו לנו נשנושים, מים ותה.

במלון יש גם חדר כושר לא קטן ואולמות אירועים, אם אתם בעניין.

בריכה על גג המלון (צילום: סימפלקס)
הבריכה בקומה ה-12 | צילום: סימפלקס

הנוף מהבריכה (צילום: לילך גרינבלט)
הנוף לחוף מקומת הבריכה | צילום: לילך גרינבלט

אם בכל זאת הגעתם ליותר מלילה ובא לכם לצאת מתחומי המלון, מומלץ לצאת לחוף הים הקרוב והמפתיע שנמצא מרחק של כמה דקות הליכה. למי שרוצה גם קצת לטייל (ולא רק בטיילת), ניתן להגיע לגן הלאומי אפולוניה, או לנסות ולסחוט את כל מה שיש להרצליה להציע

ספא מלון ריץ קרלטון (צילום: סימפלקס)
חדר המנוחה בספא | צילום: סימפלקס

מה אוכלים?

נתחיל מגולת הכותרת: מסעדת הרברט סמואל, המסעדה שכבר הפכה למוסד ומלווה את המלון מרגע שנפתח. בשורה התחתונה: האוכל פשוט מעולה. 

המסעדה הכשרה, מציעה קו בשרי ודגים. אנחנו הזמנו את לחם הבית (19 שקלים); למנות פתיחה: סשימי אינטיאס (52 שקלים) וסלט עגבניות הרברט סמואל (42 שקלים); למנה עיקרית: בר ים - פילה על הפלנצ'ה (145 שקלים) וסינטה (152 שקלים). הקינוח, המבחן האמיתי במסעדות כשרות שמגישות בשר, לא איכזב בכלל: עוגת קציפה של קוקוס ומנגו היתה מעולה וסגרה לנו את הארוחה כמו שצריך.

חוף הים (צילום: אילן ארנון)
החוף היפה שסמוך למלון | צילום: אילן ארנון
מסעדת הרברט סמואל (צילום: לילך גרינבלט)
מימין הסינטה, משמאל בר ים. שניהם היו מצויינים | צילום: לילך גרינבלט

הרברט סמואל (צילום: לילך גרינבלט)
גם הקינוח לא איכזב | צילום: לילך גרינבלט

ארוחת הבוקר, שמוגשת במסעדה שרק לפני כמה שעות לפני התענגנו עליה בערב, המשיכה את הקו הקולינרי המוצלח במלון. תמצאו כאן את כל מה שאתם מחפשים בארוחת הבוקר המגוונת שלכם: ביצים בהכנה אישית, שקשוקה, מאפים, ירקות, דגים, אך מעל למגוון, הכל ברמה ששמורה למלון שמתהדר בתואר היוקרה המתאים עבורו.

באזור הנמל יש עוד לא מעט מסעדות, בעיקר דגים, אך מה שיש למלון להציע לא שווה את המאמץ של לרדת במעלית ולפתוח את הדלת.

כמה זה עולה?

כמובן שבהתאם. החדר הכי פשוט, הסופיריור, עולה בחודש יוני החל מ-600 דולר ללילה.

באתר המלון ניתן למצוא מבצעים שונים לאירוח כולל טיפולי ספא או ארוחת ערב במסעדת הרברט סמואל, החל מ-1,973 שקלים ללילה.

לילה באמצע השבוע, שכולל גם טיפול לכל אחד מבני הזוג וגם ארוחת ערב במסעדת הרברט סמואל, מתחיל ב-2,573 שקלים.

מחירי הסוויטות במלון מתחילים ב-1,500 דולר ללילה ומטפסים עד ל-5,000 דולר (כי ביוקרה מדברים בדולרים).

בשורה התחתונה

מדובר במלון יוקרה שמצליח לעמוד בהגדרה שלו. החל מלובי הכניסה, דרך השירות, החדרים ועד הספא והאוכל, הכל כאן ברמה אחת מעל מה שתדמיינו לעצמכם לפני שתגיעו לכאן. המחיר הגבוה הוא בהתאם, אך בהחלט ראוי למי שיכול להרשות לעצמו.

 

ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה. לפרטים והזמנות: 09-3735555 או באתר.

*הכתב היה אורח המלון