צימר קרוון (צילום: דרור ורשבסקי)
"רציתי לשלב בין הדברים שאני הכי אוהב - טבע, אנשים ואירוח" | צילום: דרור ורשבסקי

אם מישהו היה מספר לתומר צברלינג שבעוד שנה החיים שלו הולכים להשתנות על פיהם, ספק אם היה מאמין. עד לפני שנה היה צברלינג, 31, סוכן בבית דפוס. הוא התגורר בדירה שכורה בחיפה, יחד עם בת זוגו, שלאחר עשר שנים של זוגיות ארוכה, החליטה לפרק את החבילה. הפרידה הכואבת הותירה אותו המום, אבל גם סימנה את תחילתה של התקופה החדשה בחייו. הוא הבין שהוא חייב לעשות שינוי, וברגע אחד ארז הכל ועבר לתל אביב.

"תמיד ידעתי שיהיה לי צימר"

בעיר הגדולה הוא המשיך לעבוד בעבודתו הקודמת בבית הדפוס וניסה להתארגן מחדש על חייו. באותה תקופה עמוסה ומבלבלת עלה והתעורר חלום ישן, שמעולם לא ויתר עליו, והוא לחזור הביתה, אל נופי ילדותו ברמת הגולן ולהקים שם חדרי אירוח. בשלב הזה הוא רק המשיך לגלגל את הרעיון, ולא חשב לעשות עם זה דבר.

"גדלתי במושב אליעד, בדרום רמת הגולן", הוא מספר.  "תמיד חשבתי שבסופו של דבר אבנה צימר בחצר האחורית של המשק שלנו. אבל ככל שחשבתי על זה יותר ויותר הבנתי שאני רוצה משהו אחר. רציתי לשלב בין הדברים שאני הכי אוהב – טבע, אנשים ואירוח והצימרים הסטנדרטיים שכולנו מכירים פשוט לא הספיקו. רציתי להעניק לאנשים חוויה אדירה, בלתי נשכחת וקצת קשה לעשות זאת עם הצימר הישן והטוב".

תומר מצא עצמו חושב יותר ויותר על הדרך בה יוכל להגשים את החלום. הזמנה מאתגרת מאמא שלו היוותה את נקודת ההתחלה. "אמא שלי מעבירה מזה שנים סדנאות רייקי ומודעות ברמת הגולן, ליד הבית שלנו. יום אחד, היא ביקשה ממני לעזור לה ושאלה אם אוכל לקחת על עצמי את כל נושא הארוחות, על מנת שנוכל לשלב את אותן עם האווירה של הסדנאות המתקיימות בטבע.  אני אוהב לבשל, וחשבתי זה יכול להיות רעיון לא רע. מה גם שלסרב לאמא שלי זו לא ממש הייתה אופציה", הוא צוחק.

לאחר שהיה מסיים את כל פגישות העבודה בתל אביב, תומר החל לנסוע בסופי שבוע הביתה, לרמה. עם רכב עמוס באינספור מצרכים וציוד לבישול בשטח הוא היה מגיע אל הנקודה שנקבעה, שם בישל ארוחות גורמה בטבע למשתתפי הסדנאות. "עשינו ארוחות מדהימות, על מדורה עם פויקה, בתנאי שטח, אל מול נופים שונים בדרום רמת הגולן", הוא נזכר. "מצאתי את עצמי מבשל על צוקים מול הכינרת, מארגן סעודות מלכים במרחבים פתוחים עם נוף עוצר נשימה. אז חשבתי לעצמי, למה בעצם להסתפק רק בארוחה ולא להרחיב את זה לאירוח?"

נוף - צימר נייד (צילום: דרור ורשבסקי)
"פתאום ידעתי שהצימר שלי יוצב בנופים משתנים בטבע" | צילום: דרור ורשבסקי

"אנשים אמרו לי שהם מחכים שדבר כזה יקרה"

בשלב הזה, חלקי הפאזל החלו להתחבר לו. תומר הבין שהחלום שלו קיבל שם: צימר בטבע, ובשביל שלא יהיה משעמם, הנוף יתחלף. "מהרגע הזה, בו הבנתי בדיוק מה אני רוצה, ידעתי שהצימר שלי הולך להיות קראוון, שיוצב בנופים משתנים בטבע, אבל בדרך הכי מפנקת שאפשר. מכאן הדברים החלו לרוץ: התחלתי לברר על קרוואנים, לבדוק עלויות ונפגשתי עם ספקים ובעלי מקצוע. במקביל, עשיתי מחקר מעמיק בנושא, עד ירידה לפרטי הפרטים הכי קטנים של החוקים והאישורים הנדרשים להצבת קרוואן כזה בשטח" .

תומר התחיל לזרוק את הרעיון גם לאנשים בסביבה והתגובות הפתיעו אפילו אותו. "כולם מאד התלהבו. אנשים אמרו לי שהם מחכים שדבר כזה יקרה ולא הבינו איך לא חשבו על זה עד היום. הבנתי שעליתי על משהו".

ובינתיים בתל אביב, כמו שרק תל אביב יודעת, מצא תומר אהבה חדשה. "התחלתי לצאת עם בת-אל המדהימה שהכניסה הרבה אור לחיי. כבר מההתחלה, כשסיפרתי לה על הרעיון להקים צימר נייד, היא התלהבה, פרגנה, תמכה ועזרה בכל דבר שיכלה". לאחר שנה בעיר הגדולה, עם זוגיות חדשה וחלום שהחל לקרום עור וגידים החליטו תומר ובת אל, לעזוב הכל, שוב, ולעבור חזרה לארץ הצפון.

המעבר צפונה היה זריז. בת-אל מצאה במהירות עבודה כפיזיותרפיסטית ותומר המשיך להתרוצץ ברחבי הארץ בעקבות הקראוון המושלם. "עוד כשעבדתי בתור סוכן תכננתי את כל הפרטים: עשיתי תכניות, עיצבתי את חלל הצימר במטרה ליצור את החוויה המושלמת, שתיתן סטנדרט חדש לפינוק אינטימי בחיק הטבע. אבא שלי ואני הסתובבנו בכל מקום אפשרי בארץ בחיפושים אחרי ריהוט גן, מזרן, גנרטור והרשימה עוד ארוכה".

כמובן שמדובר גם בהשקעה כספית לא פעוטה בכלל, וגם כאן נעזר תומר באביו, שנדבק אף הוא ברעיון. "את השקעה על הצימר עשיתי ביחד עם אבא שלי שמאוד אהב והאמין בו. המשפחה והחברים פרגנו מאד ועזרו לי, כל אחד בדרכו".

לנוף הכנרת (צילום: דרור ורשבסקי)
רק תבחרו: לקום לנוף הכנרת | צילום: דרור ורשבסקי
חצר הצימר בנוף שיבולים (צילום: דרור ורשבסקי)
או לנפוש בתוך שדה שיבולים | צילום: דרור ורשבסקי

אז איפה בא לכם להתעורר בבוקר?

בשביל להבין במה מדובר, צריך להתחיל מהנוף, שהוא הבסיס לכל הדבר הזה. יש לו כרגע חמישה לוקשיינים קבועים ברמת הגולן: צוק מבודד הצופה אל הכינרת, נקודה קסומה בין מפלים, שדה פתוח הפונה אל כרמים ועוד. מי שבוחר את הנוף זה אתם.

הצימר הנייד נבנה ועוצב במיוחד בשבילו, בהתאם לתכניות שהתרוצצו אצלו בראש במשך כל כך הרבה זמן. הוא מתאים בעיקר לחופשה זוגית אינטימית, למרות שבסלון ישנה ספה הנפתחת למיטה זוגית ("מתאימה לעוד שני ילדים, וזהו"). בחדר השינה ישנם שני חלונות ענקיים, שפונים איך לא, לנוף המשתנה, הנשקף מכל מקום, גם בשכיבה על המיטה.

עוד בקראוון: סלון, עם פינת אוכל, טלוויזיה עם מגוון סרטים, ספרייה עם מגוון ספרים, מטבחון מצויד שכולל מיני בר, מיקרוגל ופינת קפה מאובזרת. מזגן? ברור. ואם דאגתם לרגע, אז אתם יכולים להירגע. הקראוון מחובר לחשמל ולמים זורמים ובכל שעה של היום יהיו לכם מים חמים. טבע, טבע אבל בכל זאת, לא באתם לקמפינג.

בחוץ, כאמור, מחכה לכם גג העולם. בשיחה מקדימה תומר יבחר אתכם ביחד מהו הנוף המתאים לכם יותר – אם בא לכם אזור מבודד ושקט, או אזור שבו יש סיכוי גבוה שתיפגשו עוד אנשים בבוקר. כל אחד לפי מה שמתאים לו. "כמובן שאפשר לגוון ולעבור בכל לילה ללוקיישן אחר", הוא מוסיף.

לא משנה באיזה נוף תבחרו, מחוץ לקראון תמיד תמצאו ריהוט גן מפנק, שטיחונים וציוד לבישול על מדורה. אפילו גינת תבלינים תצוץ פתאום ואתם תגלו שמחוץ לחדר יש לכן אדניות פורחות עם שלל צמחי תבלין, בשביל שתוכלו לקום בבוקר ולעשות מה שכולם עושים בצימר ומשום מה אף פעם לא עושים בבית: להכין תה לבד. אכן, חשיבה על הפרטים הכי קטנים.

פנים הקראוון (צילום: דרור ורשבסקי)
הסירו דאגה מליבכם - הקראוון מחובר לחשמל ולמים זורמים | צילום: דרור ורשבסקי

טחינה ורודה וקערת שחיתות לקינוח

מבחינת האוכל, לתומר כאמור יש הרבה ניסיון בבישול בשטח. את ארוחות הגורמה מהסדנאות של אמא הוא החליט למסד והקים את "טבע שלי" בישול ארוחות גורמה בטבע, באמצעותו הוא מספק שירותי הסעדה יצירתיים וחווייתיים גם למבקרים בצימרים בסביבה. אבל אם אתם רוצים לבשל לבד, תקבלו כל מה שתצטרכו. בחוץ יחכה לכם ציוד לבישול בפויקה, יש טאבון ובמטבחון יש מקרר, כלים ומיקרו.

ואם בכל זאת מתחשק לכם להתפנק, אז תומר ממש טוב בזה ויש לו כמה תפריטים, שאיך לא, גם אותם אתם יכולים לבחור. התפריט הסטנדרטי מציע סיר פויקה – עם קדירת בשר בקר וירקות שורש. אליו מתווספים אורז פרא, טחינה ורודה (!), סלטים, לחמים טריים שנאפים בטאבון, וכמובן שתייה. ותדאגו להשאיר מקום לקינוח. "את הקינוח הזה הבאתי איתי מהמזרח, למרות ששם מי שאוכל אותו הוא בעיקר המערביים ולא המקומיים", הוא מספר. הקינוח נקרא "שלום למלכה" ומדובר בקערת שחיתות ענקית: שברי עוגיות, מעליהם מתיישבות בננות מקורמלות עם נגיעת ורום, ומעליהן מגיע הר ענק של גלידה. כל היופי הזה, אגב, מוטבע בתוך מרק שוקולד חם עם שברי בוטנים מלמעלה. שיהיה. תוסיפו לזה את השקיעה והנוף. להמשיך?

שלושה חודשים עברו מאז קיבל תומר את ההזמנה הראשונה ומאז ההזמנות לא פוסקות להגיע. "אני מרגיש שהצלחתי להגשים חלום. התגובות של האורחים שלי מדהימות ומרגשות אותי עד דמעות. אנשים אומרים לי שהצבתי להם סטנדרט חדש לחופשה, שקשה להם 'להתאושש' מהחוויה ה גם שבועות אחרי שהחופשה הסתיימה. באמצעות האורחים שלי, הספקתי להיות שותף גם בלא מעט הצעות נישואים שהתרחשו בצימר אל מול הנוף המדהים, ואין מאושר ממני שאני יכול להיות סוג של שותף ברגעים המופלאים האלה".

חצר הצימר (צילום: דרור ורשבסקי)
ההזמנות לא פוסקות להגיע. | צילום: דרור ורשבסקי



מחירים
תומר כרגע חותם תקופת הרצה, במהלכה המחיר ללילה עומד על 900 שקל לזוג, הכולל גם ארוחת בוקר מפנקת המגיעה אל פתח הדלת.
אם תרצו להוסיף את התפריט הסטנדרטי של הקדירה המחיר עומד על 250 שקל נוספים לאדם (500 שקל לזוג).

איך מגיעים ל - Noff

טל' להזמנות: 050-3322027, או בדף הפייסבוק של NoFF

>> רוצים חופשה בגליל? היכנסו, ענו על השאלה ואולי תזכו בלילה בצימר
מרגישים שהחופשה שדמיינתם היא לא בדיוק מה שהבטיחו לכם? כתבו לנו בדף הפייסבוק בא לי חופש, או לכתובת המייל info@mako.co.il