כבר חצי שנה, מאז טבח 7.10, אנו נתקלים גם בעולם בגילויי אנטישמיות, אלימות והפגנות של פרו פלשתינאים גם ביעדים הכי ידידותיים לישראל בימי שגרה. ודווקא בתקופה זו, כמות הנוסעים בנתב"ג הולכת וגדלה, וחופשת הפסח נמצאת ממש מעבר לפינה

> 24 יעדים מומלצים לטוס אליהם בשנת 2024

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם  

בתקופה כזו חשוב להיערך כמו שצריך לטיסה לחו"ל ולהיות ערניים לאזהרות כאלו ואחרות. לא פאניקה, כן ערנות. בתוך כך, לאחרונה גם המל"ל עידכן את ההנחיות למי שבוחר להעביר את החג במדינה אחרת. ריכזנו את כל ההמלצות, החל משלב התכנון, דרך שלב ההזמנה ועד לרגע שבו נוחתים ביעד:

  1. מחקר לגבי היעד. גם אם אתם לא חובבים גדולים של החדשות, אני ממליצה להתעדכן לפני בחירת היעד בכמה פרמטרים חשובים: מה רמת הסיכון, מה קורה מבחינת אנטישמיות והתמיכה או אי התמיכה במדינת ישראל בזמן המלחמה. אפשר להתעדכן אצל אנשי המקצוע (עיתונאים, יועצי טיולים, סוכני נסיעות ועוד), או באתר המל"ל. יש גם משמעות להרכב הנוסעים, רק מבוגרים או משפחה עם ילדים.
  2. חברות התעופה הפעילות. בדקו אלו חברות תעופה פעילות, האם חזרו כבר לטוס לישראל ומישראל, האם ישנן מגבלות מסוימות ומה הם היעדים אליהם הן טסות מישראל. ישנן חברות תעופה שצמצמו או שינו יעדים, בעקבות המלחמה, אז לא להסתמך על מה שהיה בעבר. מומלץ גם לא להזמין מחברות שעדיין לא חזרו לטוס בפועל מהארץ בגלל שהמצב מאוד נזיל בימים אלה.
    המראות ואולם כניסה (צילום: נטע צ'חנובסקי)
    מה שהיה היה. בדקו מראש מי חברות התעופה הפעילות ולאן הן טסות כרגע | צילום: נטע צ'חנובסקי
  3. מדיניות שינויים וביטולים בכרטיס הטיסה. בתקופה כזו זה חובה. חשוב לא לוותר על אופצייה של שינוי, ביטול, זיכוי בכרטיסי הטיסה, במקרה ותצטרכו לבטל או לשנות מכל סיבה שהיא. אתם בוודאי יודעים שאם חברת התעופה תבטל, היא מחוייבת להחזיר לכם את הכסף, אבל אם אתם מבטלים מפאת המלחמה, או סיבה אחרת, זה פחות מעניין את חברת התעופה ורצוי מאוד להיות מבוטחים. הוספת האופצייה יכולה לעלות לעיתים לא מעט כסף, תלוי באיזו חברה, אך עדיין מומלץ לא לוותר על כך, אלא אם הכרטיס שמצאתם הוא ממש זול ולא אכפת להם להפסיד את הכסף (עם מחירי הכרטיסים כיום, זו אופצייה לא מאוד ריאלית).
  4. טלפון ותקשורת. רבים מסתפקים בתוכנית של esim, אולם בימים אלו, מומלץ שתהיה לכם אופציה לשיחות לארץ, אפילו רק לאחד מהנוסעים. התוכניות האלו יקרות יותר, אבל זה חשוב גם לכם וגם למי שנשאר בארץ וירצה לדבר איתכם במקרים דחופים.
  5. הזמנות מראש. בזמן שאצלנו מלחמה, בעולם הכל מתנהל כרגיל, פחות או יותר, ועל כן גם האירופאים והאמריקאים כבר מתכננים את חופשות הקיץ שלהם והמקומות אוזלים. מומלץ כבר להזמין כרטיסי טיסה, מלונות ורכב לחופשות העתידיות שלכם, בעיקר בפסח ובחופש הגדול. כמו שציינתי לגבי כרטיסי הטיסה, גם לגבי מקומות לינה ורכבים, חשוב מאוד מדיניות ביטול חינם קרוב מאוד למועד הטיסה.
    רומא תיירים איטליה (צילום: Kirk Fisher, shutterstock)
    עונת התיירות בעולם גם מתחילה עכשיו | צילום: Kirk Fisher, shutterstock
  6. רשתות חברתיות. המל"ל ממליץ לא להעלות מיקומי אמת ופרסומים בלייב. אפשר יום למחרת, או להעלות ללא ציון מיקום מפורש וזאת בכדי לשמור על הביטחון האישי. כמו כן, ממש חשוב לגלות רגישות בעיקר בתקופה כזו. זה חשוב וטוב לטוס לחו"ל לעבודה או חופשה, אבל אנא היו רגישים לכל אלו שבארץ וחייהם השתנו, משפחות החטופים, משפחות שכולות, מפונים ברחבי הארץ, משפחות הפצועים ועוד.
  7. סממנים ישראלים. אחת הנקודות שמדברים עליה הרבה, היא הסתרת סממנים ישראלים בעת הזו. יש כאלו שזה חשוב להם דווקא עכשיו לשים סממן כזה או אחר, אבל המלצת המל"ל היא לא למשוך תשומת לב מיותרת. מומלץ גם להמעיט בשיחות קולניות בעברית. כמובן שעם ילדים זה יותר מורכב, אז זה מחזיר אותנו לסעיף מספר 1 - תחשבו על היעד אליו אתם טסים.
  8. מקומות הומי אדם ואירועים. כולנו אוהבים ללכת לשווקים ופסטיבלים חינמיים, זה כיף וזה חלק מהחופשה. אולם בזמן המלחמה, המל"ל מציע להיות מאוד זהירים ואפילו להימנע מאירועים גדולים השייכים ומזוהים עם הקהילה היהודית והישראלית. בעיקר אם זה במקומות פתוחים אשר אינם מאובטחים. שוב, זוהי המלצה , אין שום דרך לאכוף את זה.
    אמסטרדם הולנד תיירים (צילום: Ekaterina Kupeeva, shutterstock)
    אל תמהרו להגיע למקומות הומי אדם | צילום: Ekaterina Kupeeva, shutterstock
  9. מספרי טלפון חשובים. חשוב שיהיה לכם טלפון של השגרירות או הקונסוליה ביעד אליו אתם נוסעים, על מנת שתהיה לכם האופצייה ליצור קשר עם גורם מקומי אמין ישראלי. זה רק ליתר בטחון. כמו כן, אם אתם מסתובבים לבד, תעדכנו בן משפחה או חבר מה התוכנית שלכם לאותו יום וגלו ערנות. לא צריך לטייל בפחד, אך כן לחשוב בהגיון ולהתארגן על אנשי קשר רלוונטיים.
  10. קשר עם מקומיים. מומלץ לא ללכת לבתים של אנשים שרק הכרתם, או להסתובב ברחובות עד מאוחר. בנוסף, שימו לב לנושאים שעולים בשיחות עם אנשים זרים שרק פגשתם, אתם לא יודעים מי הם ומה דעתם על המלחמה. לא הייתי ממהרת לשתף בפרטים אישיים, כולל לגבי זהותכם והמלחמה, בתקופה מתוחה שכזו בזירה הבינלאומית ובכלל.

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם