מתי הכי טוב להגיע לקובה? עכשיו. זוהי תחילתה של העונה הטובה ביותר לטייל במדינה. איפה ישנים? מה אוכלים? כמה עובדות בסיסיות מאוד שכדאי לכם לקחת בחשבון כשאתם מתחילים לפנטז על הנסיעה שלכם קובה.

טרינידד, קובה (צילום: mako)
מתי הכי טוב לנסוע לקובה? כנראה שתמיד | צילום: mako

מתי לנסוע

העונה היבשה היא מנובמבר עד אפריל, העונה הגשומה היא ממאי עד אוקטובר. בתקופה זו בדרך כלל יורד גשם בשעות אחר הצהריים לשעה-שעתיים. ביולי-אוגוסט מזג האוויר חם ולח במיוחד, מאידך יש ביולי קרנבל בסנטיאגו שבהחלט שווה להזיע בשבילו.

כניסה לקובה

ויזה: יש להוציא מהארץ ויזה לקובה, ניתן לעשות זאת דרך סוכנות הנסיעות, התהליך אורך כשבוע.
מלון: כדי להקל על הכניסה למדינה, רצוי להזמין מראש מלון ללילה הראשון, ולהביא את האישור לבדיקת הדרכונים.

כסף

מס: בעת החלפת כסף נלקח מס של עשרה אחוזים על דולר (יש לחשב את שער ההמרה לאחר הפחתה של עשרה אחוזים אלה), אך בשל השער הנמוך יחסית הניתן ליורו' לעתים עדיין עדיף להחליף דולרים. מומלץ להתעדכן לגבי השערים לפני הנסיעה.
החלפת כספים:
ניתן להחליף ל- CUP – פסו קובני עם הכניסה למדינה, בבנקים ובבתי מלון.
סוגי כסף:
יש שני סוגי כסף- CUP, הפסו הקובני, הוא מטבע לתיירים, ו-Moneda Nacional, המטבע של המקומיים. לא תמיד יסכימו לקבל מכם מטבע זה, אך הוא יגיע לידיכם כעודף כשתשלמו בחנות של מקומיים.

לינה

רקדנית קרנבל ברזילאית (צילום: iStock)
יש דברים שחייבים לראות | צילום: iStock
אירוח: בקובה מקובל מאוד האירוח בבתים של אנשים, בית שקיבל אישור לארח תיירים נקרא Casa Particular, ודלת הכניסה מסומנת במעין משולש בצבע כחול. בבית כזה יהיה חדר אחד או יותר המוקצים לתיירים, המחיר נע בין 20 ל-30 דולר.
חדר: הזמנה מראש של חדר מראש היא בעייתית. גם אם הזמנתם חדר לא בטוח שישמרו לכם אותו, לכן מומלץ להגיע לאזור מרכזי ופשוט לחפש Casa Particular ברחובות הצמודים. זו חוויה מעניינת שיחוו אתכם תושבי השכונה, כולם ישמחו לכוון אתכם ולעזור לכם.
מלון: ניתן להזמין מראש.

אוכל ושתייה

מה אוכלים: אוכל זו לא אחת הסיבות בגללן נוסעים לקובה. תודות לשיפור שחל בשנים האחרונות לא תישארו רעבים, אך מאידך לא תזדקקו לאוצר מילים רחב כדי להזמין Pollo Frito ו-Arroz con Frijoles (עוף מטוגן ואורז עם שעועית), וביום טוב גם Pescado (דג). למי שחייב משהו מתוק וטעים בסוף הארוחה כדאי להביא מהבית.
איפה אוכלים:
בדרך כלל אפשר לאכול ארוחות ב- Casa Particular בתיאום מראש. זו אחת האופציות היותר מומלצות.
מה שותים:
המוחיטו ו-Cuba Libre הם משקאות הרום הפופולריים ביותר. לאלה מכם בעלי הקיבה הרגישה כדאי לשתות את המשקאות הללו בלי קרח. מקובל מאוד להזמין משקה ללהקה בזמן ההופעה.

שפה

מה מדברים: בקובה מדברים ספרדית, ומעטים יחסית יודעים אנגלית.
אמצעי עזר:
מילון או שיחון יהיו לעזר רב.
קורסים:
אני ממליצה בחום לעשות קורס קצר בספרדית לפני הנסיעה (ישנם קורסים של שלושה חודשים ואפילו חודש וחצי), זה ישדרג לכם את הטיול מאוד.
חשוב שתדעו:
פעמיים LL הוגים י', לכן את המילה הפופולרית Pollo (עוף) הוגים כ-פויו ולא פולו. אחרת ייקח המון זמן עד שתקבלו את המנה שלכם.

חייבים לראות

טרינידד, קובה (צילום: mako)
פשטות שובה | צילום: mako

סאנטיאגו דה קובה: עיר נמל ובירת המחוז הנושא את אותו שם, ומכונה גם הבירה ה"שנייה" של קובה. בנוסף להיותה שחקנית מפתח במהפכה הקומיניסטית של פידל קסטרו, היא גם מעוז תרבותי ממנה התפתחה המוזיקה הקובנית. מקור מצוין לחוות את תרבות הרחוב ואת רוח המדינה. למרות התיירות, העיר נותרה מקום אותנטי. תוכלו להציץ לבתי התושבים, ולהראות איך חיים המקומיים.

Casa de la musica: מקום הנמצא על מדרגות טרינידד, עיר קובנית שנבנתה במאה ה-16. תושבי העיר מגיעים למקום בשעות הערב, ורוקדים עד שעות הבוקר.

Havana viega: "הוואנה העתיקה", אזור מהמאה ה-17 הנמצא בהוואנה. המקום משומר ע"י אונסק"ו כאתר היסטורי וכולל כיכרות ובתים מרהיבים, אשר נותנים הצצה לאורחות החיים בזמנים ההם.

כמה זה עולה לנו

לא זול, אבל שווה - טיסות לקובה נעות בין $1300-$1800.

חוויות מהוואנה