חם שם בחוץ: סכנה לסוללה

להשתזף בשמש, כל עוד משתמשים בקרה הגנה, זה נחמד ובעוד הנופשים בים שוברים את החום על-ידי טבילה זריזה במים למכשיר הטלפון לא כל-כך קל להיפטר מהחום העודף. מעבר לעובדה שלא נעים להחזיק ביד מכשיר רותח, חום כתוצאה מחשיפה ממושכת לשמש הוא אוייב הסוללה.

אישה עם סלולרי בים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
זה גלקסי ביד שלך? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

טמפרטורות עבודה גבוהות גורמות לקיצור חיי הסוללה ובטווח הארוך לפגיעה משמעותית בתפקוד שלה, הדבר קריטי במיוחד במכשירים מהדורות האחרונים שאינם בעלי סוללה נשלפת הניתנת להחלפה בלי ביקור במעבדה.

לכן, בחוץ לא מומלץ לבצע עם מכשיר הטלפון פעולות תובעניות כמו צילום ווידאו ממושך או הפעלה של במשחקי תלת-מימד כבדים וכאשר מכשיר הטלפון החכם לא נמצא בשימוש ממולץ להניח אותו בתיק או במקום מוצל אחר.

קראו גם: כל מה שאתם חייבים לדעת על סוללת הסמארטפון שלכם

ימין ושמאל רק חול וחול

המסך של מכשיר הטלפון רגיש גם לשריטות מחול הים, נכון שרוב המסכים היום של מכשירי הטלפון מיוצרים מזכוכית מחוסמת המיועדת להגן עליהם משריטות ונזקים בשימוש יומיומי, אך מפגש עם גרגרי חול עלול בכל זאת להתיר בהם שריטות. הסיבה לכך נעוצה בחוזק המינרלים.

באמצעות סולם מוס ניתן למדוד את הקשיות של מינרל מסויים כשהחזק שבהם הוא היהלום עם חוזק של 10 בסולם מוס. זכוכית מחוסמת הנמצאת בשימוש אצל רוב יצרניות הסלולר וקורנינג (Corning) היצרנית של 'זכוכית הגורילה', מתגאה בחוזק של 7 בסולם מוס, עמיד למדי אך לא בפני גרגרי חול אלו מכילים מינרלים שונים בעלי חוזק זהה או גבוהה יותר - כמו קוורץ לדוגמא, מינרל בעל חוזק זהה לזה של זכוכית הגורילה ו״ניגוב״ שלו על-פני הזכוכית, במסכים ללא מגן מסך, עלולים להותיר חותם בדמות שריטה מרגיזה. לכן את גרגרי החול מומלץ לנקות על-ידי רוח או לחץ אוויר ולא ניגוב.

זוג עם סמארטפון בים (צילום: Connie Ma, Flickr.com)
הגנו עליו מהחום | צילום: Connie Ma, Flickr.com

מים

נזקי לחות ומים הם האוייב מספר אחד של כל מכשיר אלקטרוני והטלפון החכם לא יוצא דופן. ישנם מכשירים בעלי עמידות בפנים מים או השפרצות, כמו המכשירים של סוני מסדרת ה- Xperia Z או ה-Galaxy S5 של סמסונג, אבל אלו עמידים בפני מגע של מים מתוקים ומי המלח של הים או מי הבריכה עם הכלור עדיין מהווים סכנה למכשיר הנייד.

עבור אלו שלא יכולים להיפרד ממכשיר הנייד גם במים הם יכולים לרכוש נרתיקים אטום למים  - מעיין שקיות בעלת סגירה הרמטית עם שרוך לנשיאה, הניתנות לרכישה במחירים שנעים בין 30-150 שקלים, הנרתיקים עשויים פלסטיק שקוף המאפשר להמשיך להשתמש במכשיר גם כשהוא סגור. במדור הצרכנות שלנו תוכלו למצוא גאדג'טים נוספים שלא מפחדים ממים.

ובכל זאת אם הגרוע מכל קרה והמכשיר סבל טבילה בים, יש לא לנסות להדליק את המכשיר, להוציא את הסוללה, במידת האפשר, ולשטוף את המכשיר במים מתוקים. לאחר מכן מומלץ לגשת למעבדת סלולר לניקוי של המכשיר במפנים ושימוש בחומר מונע שיתוך (קרוזיה) או לנסות פתרונות ביתיים יותר.

אייפון ומים (צילום: JD Hancock, Flickr.com)
רטיבות וקורוזיה | צילום: JD Hancock, Flickr.com

גניבות

גניבה של מכשיר הטלפון לא באמת אפשר למנוע, אך ניתן לנקוט במספר צעדים שיקשו על הגנב לגשת למידע על המכשיר, להשתמש בו או למכור אותו בקלות. כצעד מונע ראשון כדאי להגדיר סיסמה - זאת תמנע שימוש במכשיר הטלפון על-ידי אנשים לא מורשים ותקשה על הגישה למידע רגיש הקיים על המכשיר. מומלץ גם לפעיל את שירות הגיבוי האוטומטי לגיבוי של מידע כמו מסמכים, תמונות, הודעות ורשימת אנשי קשר בענן המאפשר שחזור מהיר של המידע כאשר רוכשים מכשיר חדש.

כמו-כן למכשירי iOS יש את יישום ה-Find My Phone ו- Device Manager לאנדרואיד המאפשרים לנעול את המכשיר מרחוק, להציג את המיקום שלו על-גבי המפה, לשלוח הודעה עם פרטי ההתקשרות של הבעלים של המכשיר או למחוק את המידע שקיים על המכשיר מרחוק.