לימודים וקריירה
לימודים וקריירה

15 התארים הכי פופולריים בישראל

עדיין מתלבטים מה אתם רוצים לעשות כשתהיו גדולים? קבלו את מצעד 15 התארים הפופולריים ביותר בישראל בשנה החולפת, כולל נתונים שיעשו לכם קצת סדר, כמו כמה שנים הלימודים אורכים, מהן האופציות ללימודי המשך והכי חשוב – עם איזה שכר מתחילים?

הדר ת"ש | mako | פורסם 16/10/20 09:13  | עודכן 16/11/20 11:12

אין ספק שאחת ההחלטות הכי חשובות בחייו של כל אדם היא בחירת המקצוע אותו הוא רוצה ללמוד. לרוב מדובר במיקס שיקולים הכולל צפי למשכורת עתידית, ביקוש בשוק, היצע של משרות, פופולריות וטרנדים משתנים. אז רגע לפני 2021, יצאנו לבדוק על פי נתוני המועצה להשכלה גבוהה, מה הסטודנטים הישראלים בוחרים ללמוד, אילו מקצועות הפכו לנחשקים ביותר בשנה החולפת וכמה תרוויחו בכל אחד מהם? ספוילר - ההייטק ממש לא בראש הטבלה.

פסיכולוגיה
פסיכולוגיה|צילום: BlurryMe, shutterstock

במקום ה-15: פסיכולוגיה

כמה שנות לימוד: 3 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו פסיכולוגיה בשנה החולפת: 3,949 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 6,000-9,000 שקלים. תלוי במשרה.

לימודי המשך אפשריים: אם ברצונכם להיות פסיכולוגים בפועל, תצטרכו להשלים תואר שני בפסיכולוגיה על התמחויותיו השונות (חברתית, קוגניטיבית, קלינית ועוד). בנוסף, תוכלו ללכת דווקא לתחומים טיפוליים אחרים כמו עבודה סוציאלית קלינית, טיפול באומנות ועוד. מה זה אומר להתמקצע? באילו חברות ניתן לעבוד?

ובתכלס:

כן כן, נדמה שאין תקופה מתאימה מזו ללימודי פסיכולוגיה. בזמן שרבים וטובים עוסקים בהיבטים הבריאותיים והכלכליים של המשבר – יש מי שמבינים כי חשוב לא פחות לעסוק בהיבטים הרגשיים והנפשיים של האדם. אממה, אם ברצונכם ללמוד פסיכולוגיה באמת כדי לטפל באנשים, חשוב לקחת בחשבון כי מדובר בדרך מאוד ארוכה הכוללת תואר שני והתמחויות עד לרישיון המיוחל וההכנסה המבטיחה וגם תחרות רצינית בשוק. אם אתם לאו דווקא בקטע של לטפל, תחום הפסיכולוגיה יכול להתאים כמעט לכולם, מכיוון שהוא שימושי ורלוונטי גם במקצועות מקבילים כמו עריכת דין, כלכלה, תקשורת, שיווק או מנהל עסקים. מעניין אתכם לדעת מהו המנגנון הפסיכולוגי של האדם או לחלופין - יש לכם סבלנות להקשיב ורצון לעזור לאנושות כולה, אבל גם לאדם היחיד? – הגעתם למקום הנכון.

הנדסה אזרחית
הנדסה אזרחית|צילום: Sorn340 Studio Images, shutterstock

במקום ה-14: הנדסה אזרחית

כמה שנות לימוד: בין 4-5 שנים לתואר ראשון. 

כמה סטודנטים למדו הנדסה אזרחית בשנה החולפת: 4,232 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: כ-13,000 שקלים. 

לימודי המשך אפשריים: אם יש בידיכם תואר ראשון בהנדסה אזרחית, תוכלו לצאת לעבודה בשוק בתפקידי תכנון, ניהול, ביצוע ופיקוח על פרויקטים בתחומים מגוונים במשק. על מנת לקבל תנאי לקבלת רישיון במדור הנדסה אזרחית - מבנים, תצטרכו לעבור התמחות שתבוצע לאחר הרישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים. על פי משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים - מהנדס רשום במדור המבקש רישיון, חייב בתקופת התמחות בהדרכתו פיקוחו ואישורו של מאמן הרשום ברשימת המאמנים שאושרו ע"י הרשם, במקצוע ובתחום המתאימים לענף ולמדור בהם הוא מבקש לקבל רישיון

לעומת זאת, אם ברצונכם להתמקצע בתחום ספציפי יותר כמו הנדסת בניין, הנדסת תחבורה, הנדסה חקלאית או הנדסת סביבה ומים - תוכלו להמשיך ללימודי תואר שני בלימודי הנדסה ולהתמחות בתחומים נוספים ומשיקים.

ובתכלס:

הנדסה אזרחית, או בשמה השני – הנדסת בניין, היא אחד מהמקצועות העולים בישראל של ימינו. ככה זה כששוק הנדל"ן הולך ופורח משנה לשנה עם תנופה במגזר האזרחי והתעשייתי. ביננו, אם אתם מחפשים שוק חיוני ויציב (מילים שהפכו להיות קריטיות עוד יותר בשנה האחרונה) עם אופק להתפתחות תעסוקתית בתעשייה, בחקלאות, במערכת הביטחונית, במשק המים ועוד, כדאי לכם להתחיל לשקול את זה ברצינות.

הנדסת מכונות
הנדסת מכונות|צילום: Gorodenkoff, shutterstock

במקום ה-13: הנדסת מכונות

כמה שנות לימוד: 4 שנים לתואר ראשון.  

כמה סטודנטים למדו הנדסת מכונות בשנה החולפת: 4,761 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 10,000-11,000 שקלים. 

לימודי המשך אפשריים: אם ברצונכם להתמחות בתחום עיסוק מסוים כמו רובוטיקה, ייצור תרופות, תעשיית המזון, ביוטכנולוגיה ועוד – תוכלו להמשיך ללימודי תואר שני שיעניקו לכם ידע וכלים בצורה מעמיקה יותר ואף ישדרגו לכם את השכר.  

ובתכלס:

אם יש משהו שברור לכולם, זה שיותר ויותר מכונות ומערכות כוח מהוות עם הזמן תחליף לתהליכים שהיו בעבר באחריות היד האנושית. לימודי הנדסת מכונות יאפשרו לכם לגעת בתחומים מרתקים כמו מנועים, תחבורה, רפואה, מכשור ביתי, מחשוב ורובוטים. בשלוש מילים: העתיד כבר כאן, ועם התואר הזה הוא יהיה לגמרי שלכם

מדעי הטבע הביולוגיים
מדעי הטבע הביולוגיים|צילום: Likoper0, shutterstock

במקום ה-12: מדעי הטבע הביולוגיים

כמה שנות לימוד: 3 שנים לתואר ראשון. 

כמה סטודנטים למדו מדעי הטבע הביולוגיים בשנה החולפת: 5,158 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 6,500-9,000 שקלים. תלוי בתחום העיסוק.

לימודי המשך אפשריים: עם הזמן, התפתחות מדעי הטבע הביולוגיים הביאו לטשטוש הגבולות בין תתי התחומים השונים. עקב כך, היום נדרשת גישה רחבה לפתרון בעיות יסוד וידע בין-תחומי, אותם ניתן לרכוש בלימודים מתקדמים במדעי החיים וביולוגיה.   

ובתכלס:

מדעי הטבע הביולוגיים עוסקים בתחומי מחקר וידע הקשורים ליצורים או גופים חיים בעולמנו, ביניהם חיות, אנשים ואפילו תאים. אם אתם טיפוסים סקרנים שאוהבים לגלות דברים חדשים ואת התורה השלמה שמאחורי הביולוגיה, תוכלו למצוא את מבוקשכם באחד מהתארים הביולוגיים המשתייכים לקבוצת מדעי הטבע. בפועל, עם לימודים כאלו עומדות בפניכם אפשרויות רבות כמו הוראה ומחקר באקדמיה ובמכוני מחקר שונים, חינוך והוראה בבתי הספר ובתיכונים, עבודה בתחום החקלאות, ההדברה הביולוגית, וטרינריה, משרדים, חברות ועמותות העוסקות באקולוגיה ובאיכות הסביבה, מקצועות תומכי רפואה, מעבדות זיהוי פלילי במשטרה, ייעוץ גנטי, חברות תרופות וכן חברות נוספות בתעשיה בתחומי הקוסמטיקה, המזון, האלקטרוניקה, הביוטכנולוגיה והציוד הרפואי. 

 

כלכלה
כלכלה|צילום: wutzkohphoto, shutterstock

במקום ה-11: כלכלה

כמה שנות לימוד: 3 שנים לתואר ראשון. 

כמה סטודנטים למדו כלכלה בשנה החולפת: 5,893 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 8,000-9,000 שקלים.

לימודי המשך אפשריים: לאחר לימודי תואר ראשון בכלכלה, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני במנהל עסקים כדי להוסיף את הפרקטיקה לממד העסקי, או לחלופין להמשיך ללימודי תואר שני בכלכלה המעמיקים את ההתמחות, הידע והמחקר בתחומים שונים המשיקים לכלכלה כמו פוליטיקה, חברה, התנהגות, משפחה, ארגון, צמיחה, שוק ההון, מסחר בינלאומי, משפטים ועוד. למרות שישנם סטודנטים רבים לכלכלה בתואר ראשון, מעטים מהם ממשיכים לתואר שני בתחום. בשל כך, לימודי תואר שני בכלכלה מהווים יתרון משמעותי מבחינת המעסיקים. לימודי תואר שני בכלכלה מעניקים לסטודנטים ידע תיאורטי ומיומנויות שיכשירו אותם לעסוק בתחומי הכלכלה והמסחר, בייעוץ ובמחקר וגם בהוראה במסגרות אקדמיות.

 

ובתכלס:

הכלים אותם רוכשים הסטודנטים במסגרת לימודי הכלכלה מאפשרים להם להשתלב במגוון סוגי עבודות בתחומים שונים כמו בנקים, ייעוץ השקעות, ניתוח דו"חות, ניהול פרויקטים, ניהול ותכנון תכניות עסקיות, עבודה ככלכלנים של חברות בסדרי גודל משתנים ועוד. בסך הכל ניתן לקטלג את היעדים של בוגרי לימודי כלכלה לשני תחומים עיקריים. הראשון הוא התחום הפיננסי הכולל חברות ביטוח, חברות כרטיסי אשראי ועוד. התחום הנוסף הוא עבודה במכירות ושירות לקוחות בבתי השקעות ובחברות פיננסיות שונות. 

לימודי כלכלה נחשבים לאחד מהתחומים הפופולריים במדעי החברה, והם עוסקים בדרכיו של האדם להשיג את הצרכים החומריים עבור חיים ברווח, ובדרכיה של האנושות למפות את התשתית הכלכלית של כלל בני האדם. בניגוד לדעה הרווחת, תחום הכלכלה לא עוסק רק בכסף או בהשקעות אלא גם בתוצר, בצריכה, בגורמי ייצור, בשווקים ומתייחס לכסף כגורם יחסי שמשמש למדידה. בימים כמו שלנו, אין ספק שמדובר בשליחות שהופכת להיות רלוונטית יותר ויותר.

 

לימודי עיצוב ואומנויות
לימודי עיצוב ואומנויות|צילום: Iryna Inshyna, shutterstock

במקום ה-10: לימודי עיצוב ואומנות

כמה שנות לימוד: 3-4 שנים לתואר ראשון. 

כמה סטודנטים למדו לימודי עיצוב ואומנות בשנה החולפת: 6,708 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 6,000-10,000 שקלים. תלוי בתחום הלימוד.

לימודי המשך אפשריים: לאחר לימודי תואר ראשון, תוכלו להמשיך ללימודי תואר שני בעיצוב, בתת-תחום שבחרתם, או דווקא לגוון עם לימודים תיאורטיים ומעשיים במסלולי התמחות אחרים. כיום תוכלו ללמוד תקשורת חזותית (עיצוב גרפי), עיצוב פנים, עיצוב אופנה, עיצוב תעשייתי, עיצוב תכשיטים, עיצוב טקסטיל ועוד.      

ובתכלס:

לכאורה אפשר היה לחשוב שעם כל כך הרבה קורסים, לימודי העשרה ולימודים חוץ אקדמיים – אין ממש צורך לעשות תואר ראשון בתחום, אבל למעשה אם אתם רוצים לפתח את התחביב שלכם למקצוע של ממש ולעסוק בתחום – נראה שכדאי לכם לעשות את זה דרך האקדמיה. אפשרויות התעסוקה הן רבות ומגוונות ותלויות בהתמחות אותה בחרתם. אם בחרתם בלימודי תקשורת חזותית תוכלו להתחבר לעולם הדפוס והעיתונות, עולמות הדיגיטל והפרסום וכן בניית אתרים, בתי דפוס, הייטק ואפילו עבודה עצמאית. לימודי עיצוב אופנה לדוגמה מאפשרים לכם לעבוד בחברות שונות בארץ ובעולם, לעסוק בעיצוב ממוחשב ואפילו להתפתח כסטייליסטים ויועצי תדמית. בקיצור, לא משנה באיזה תחום תבחרו, בדרך כלל תגיעו לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, מה שחשוב זה להיות יצירתיים. במיוחד בתחום כזה. 

סיעוד
סיעוד|צילום: Billion Photos

במקום ה-9: סיעוד

כמה שנות לימוד: 4 שנים לתואר ראשון. במקרים של הסבה מקצועית לבוגרי תואר אשון בתחומים אחרים – פחות.

כמה סטודנטים למדו סיעוד בשנה החולפת: 7,301 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: כ-7,000 שקלים.  

לימודי המשך אפשריים: ברמת העקרון תוכלו לעסוק בסיעוד כבר אחרי התואר הראשון, אך אם ברצונכם להעמיק את הידע בענף וללמוד טכניקות חדשות ומיומנויות טיפול, פיקוח, הוראה וניהול – תוכלו להמשיך ללימודי תואר שני בסיעוד.

ובתכלס:

בשנים האחרונות אנו נחשפים לקול קורא המעודד לימודי סיעוד ועבודה כאח או אחות בבתי החולים או במרכזים הרפואיים השונים. בסופו של דבר, מדובר במקצוע מגוון ביותר עם אפשרויות להתקדם במגוון תחומים כמו מיילדות, טיפול נמרץ, אשפוז, חינוך וכן בתפקידי ניהול במערכת הבריאות. ובעיקר בימים כמו שלנו, נראה שמדובר בהימור בטוח לתעסוקה יציבה וחיונית שתמיד יהיה בה צורך.

הנדסת תעשייה וניהול
הנדסת תעשייה וניהול|צילום: Chaosamran Studio, shutterstock

במקום ה-8: הנדסת תעשייה וניהול

כמה שנות לימוד: 4 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו הנדסת תעשייה וניהול בשנה החולפת: 7,559 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: כ-11,000 שקלים.

לימודי המשך אפשריים: לאחר לימודי תואר ראשון, תוכלו להמשיך ללימודי תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול,  עם דגש על חדשנות ארגונית ודיגיטלית וכן על כלים ליישום במקומות העבודה השונים. כמו כן, אם ברצונכם ללמוד משהו פחות מחייב, תוכלו להמשיך דווקא לתואר שני במנהל עסקים, משאבי אנוש, או לימודי תעודה מקצועיים שיפתחו לכם דלתות.

ובתכלס:

ללמוד הנדסת תעשייה וניהול, זה בעצם ללמוד להיות הראש מאחורי כל ארגון עבודה תעשייתי. בעבר התחום נקרא הנדסת ייצור והוא כולל בתוכו כלים לניהול פרויקטים, התייעלות, ניהול כוח אדם ומפעלים, ניהול מלאי ומחסנים, לוגיסטיקה, ייצור ועוד. אז אם תמיד אמרו לכם שיש לכם ראש גדול – זו ההזדמנות שלכם להוכיח את זה.

מדעי הרוח
מדעי הרוח|צילום: gpointstudio, shutterstock

במקום ה-7: מדעי הרוח

כמה שנות לימוד: 3 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו מדעי הרוח בשנה החולפת: 8,812 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 5,000-7,000 שקלים.

לימודי המשך אפשריים: אנחנו מדברים על לימודים המשך אפשריים, אבל במקרה הזה בדרך כלל מדובר בלימודי המשך *הכרחיים*. אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון במדעי הרוח הן די מצומצמות ומצריכות חיזוק לקורות החיים. כמו שנאמר – לא על הרוח לבדה יחיה האדם. מי שבכל זאת מחליטים להישאר בלימודי המשך במדעי הרוח לרוב יעסקו במחקר ובהוראה אקדמית של התחום בו העמיקו. 

ובתכלס:

מדעי הרוח הוא שמם הכולל של מגוון תחומים אקדמיים כמו פילוסופיה, יהדות, היסטוריה, תרבות, ארכיאולוגיה, ספרות ועוד. אם אתם מחפשים ידע עשיר ולמידה בשביל הנפש, תוכלו למצוא פה בדיוק את מה שאתם מחפשים. למרות כל אלו – החיסרון הוא שמדובר בלימודים שאינם לשם קבלת מקצוע ולכן מומלץ לשלב אותם עם תחום נוסף.

משפטים
משפטים|צילום: Supavadee butradee, shutterstock

במקום ה-6: משפטים

כמה שנות לימוד: 3.5-4 שנים לתואר ראשון. תקופת התמחות נוספת של שנה וחצי למי שמחפשים להפוך לעורכי דין.

כמה סטודנטים למדו משפטים בשנה החולפת: 12,410 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: כ-6,000 שקלים לתקופת ההתמחות. כ-10,000 שקלים לאחר בחינות הלשכה.

לימודי המשך אפשריים: אם ברצונכם להשיג יתרון מקצועי, נקודת מבט נוספת וכלים מעשיים, כדאי לכם לשקול להמשיך לתואר שני במשפטים ולהתמחות באחד מהתחומים (כלכלה, קניין, נזיקין, פלילים ועוד) או להתגלגל דווקא במסלולים הציבוריים כמו הסנגוריה הציבורית ופרקליטות המדינה. לכו תדעו, אולי יום יבוא ותעבדו כעצמאים או אפילו תפתחו משרד משלכם. 

ובתכלס:

למי מכם שיש להם חוש צדק מפותח, יכולת ירידה לפרטים הקטנים וכישורי שכנוע יוצאים מן הכלל – כנראה שהגיע הזמן לעשות עם זה משהו. שוק המשפטים של ימינו הוא מורכב יחסית היות ומדי שנה עוד ועוד סטודנטים מסיימים את מסלול לימודי המשפטים ויוצאים לחפש עבודה בשוק רווי. לרוב, אם אינכם מצטיינים או מעוניינים לעסוק בתחום כעצמאים - ייתכן ותתקשו מעט למצוא עבודה, אך לא מדובר במשימה בלתי אפשרית. חשוב לציין כי בוגרי משפטים שיש להם הכשרה במקצוע נוסף כמו רפואה, כלכלה ועוד - זוכים ליתרון בשוק העבודה המאפשר להם להשתלב בתחום יותר בקלות לאחר הלימודים. 

עוד חיסרון בלימודי משפטים הוא תקופת ההתמחות שידועה כלא מתגמלת במיוחד ותובענית מאוד, אולם אחרי מבחני הלשכה תוכלו להמשיך לסלול את דרככם בבטחה. זה אמנם לא ממש SUITS, אבל גם לעולם המשפט הישראלי יש מה להציע.

הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים
הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים|צילום: Golubovy, shutterstock

במקום ה-5: הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים

כמה שנות לימוד: 4 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים בשנה החולפת: 14,745 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: כ-12,000 שקלים.

לימודי המשך אפשריים: בוגרי תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה ומחשבים יכולים להשתלב במסלול תואר שני בהנדסת חשמל או בלימודי הנדסה בתחומים אחרים ומגוונים.      

ובתכלס:

מדובר בתחום די רחב, שמספק לבוגרים שלו לא מעט הזדמנויות תעסוקה.הטכנולוגיה בימינו היא מרכיב מרכזי בחיים שיכול להשיק עם תחומים רבים כמו רפואה, ביטחון, מחשבים ועוד. בוגרי לימודי הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים יוכלו להתקבל למשרות מפתח בחברות וארגונים חזקים בישראל כגון התעשיות הביטחוניות, המגזר הציבורי, חברות התקשורת הגדולות, חברות ההייטק והסלולר ודומיהן. לאורך הלימודים, הסטודנטים לומדים חומרה ותוכנה, ולאחר מכן עוסקים בתכנון, ניתוח, בדיקה, בקרה, מחקר, ייצור רכיבים אלקטרוניים הנמצאים במכשירים חשמליים וניהול של מערכות טכנולוגיות.

אם אתם מתחברים לרכיבים האלקטרוניים שנמצאים בתוך המכשירים בהם אנחנו משתמשים, ולא מפחיד אתכם לחקור אותם ולנתח – זו גם אופציה שכדאי לכם לקחת בחשבון. 

מתמטיקה ומדעי המחשב
מתמטיקה ומדעי המחשב|צילום: antoniodiaz, shutterstock

במקום ה-4: מתמטיקה ומדעי המחשב

כמה שנות לימוד: 3-4 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו מתמטיקה ומדעי המחשב בשנה החולפת: 17,960 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 12,000-18,000 שקלים.

לימודי המשך אפשריים: לאחר לימודי תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה, תוכלו להעמיק את הידע שלכם ולהמשיך לתואר שני במדעי המחשב או בכל תחום שיסייע לכם לקבל כלים מעשיים נוספים.

ובתכלס:

נכון שכולם מדברים על הייטק? אז הם מדברים בדיוק על זה. לא סתם בימינו מדובר בתואר מבוקש במיוחד, בכל זאת אנחנו נקראים אומת הסטארטאפ וכל חברת הזנק שמכבדת את עצמה נזקקת לשירותי תכנות ופיתוח. בוגרי תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב יוכלו להשתלב כמתכנתים ומפתחי תוכנה בתעשיית ההיי-טק, או להמשיך לפיתוח טכנולוגי בתעשייה המקומית והגלובלית. בשוק קיימות אלטרנטיבות של לימודי תעודה קצרים יותר, אולם אם אתם רוצים לקחת את הנושא כפרויקט ולא כאפיזודה חולפת – אל תוותרו על תואר. לימודי תעודה אמנם יאפשרו לכם להשתלב בהקדם בשוק, אך לרוב יהיה מדובר בתחום מאוד ספציפי ובשפה מאוד נקודתית ולא תמיד יעניקו לכם את כל הכלים והידע שיאפשרו לכם גם להתקדם מעלה מעלה בסולם הדרגות. 

 

עסקים ומדעי הניהול
עסקים ומדעי הניהול|צילום: PhotobyTawat, shutterstock

במקום ה-3: מנהל עסקים ומדעי הניהול

כמה שנות לימוד: 3-4 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו עסקים ומדעי הניהול בשנה החולפת: 18,219 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 7,000-9,000 שקלים.

לימודי המשך אפשריים: בוגרי תואר ראשון במנהל עסקים יוכלו להמשיך ללימודי תואר שני במנהל עסקים עם דגשים פרקטיים המאפשרים להתקדם גם בשוק התעסוקה. כמו כן, תוכלו לבחור להתמקצע בתחום של ניהול משאבי אנוש או השקעות וניירות ערך, ולהמשיך לתארים שניים דווקא בתחומים אלה. מלבד עלייה ברף השכר, לימודי תואר שני במנהל עסקים יאפשרו לכם להתקבל למשרות בכירות, בארץ ובחו"ל, הפתוחות אך ורק לבוגרי MBA וכן יסייעו לכם ליצור נטוורקינג עם חבריכם לכיתה ולהתמקצע בנישות נבחרות כמו שיווק, מימון וחשבונאות, דיני עסקים, ייעוץ והתנהגות ארגונית, ניהול עסקים גלובליים או ניהול כללי.

ובתכלס:

בימינו, כשכל אחד יכול להפוך להיות בעל עסק בעצמו, או לפחות מנהל מותג צעיר, לימודי מנהל עסקים הפכו להיות ממש רלוונטיים, כמעט לכל התחומים העסקיים במשק. עם לימודים אלו תוכלו לקבל כלים בניהול כלכלי, ניהול אסטרטגי, יזמות, שיווק, משא ומתן ועוד דברים שחובה לדעת.

עם לימודי מנהל עסקים תוכלו לעבוד כמנהלי מותג או מנהלי שיווק ודיגיטל בחברות שונות והן במשרדי פרסום המעניקים שירות לאותן חברות, ביניהם גם משרדי יחסי ציבור ומיתוג. תחום נוסף בו תוכלו לעסוק הוא עולם הפיננסים, הכלכלה והמימון בתור כלכלנים, יועצי נדל"ן ומשכנתאות, אנליסטים ובנקאים. כמו כן תוכלו לעסוק גם כפלנרים של שרשראות אספקה בתחום הלוגיסטיקה, מנהלי לוגיסטיקה, מנהלי הפצה וקניינים ואם זה לא מספיק גם בתחום משאבי האנוש תוכלו לשמש כמאמנים עסקיים, יועצים ארגוניים ואסטרטגיים, מנהלי משאבי אנוש ורכזי גיוס. 

אם תחום ניהול מערכות המידע קורץ לכם תוכלו להשתלב בו כמטמיעי ומנתחי מערכות וכן מנהלי מערכות מידע האחראיים על בניית אסטרטגיות מחשוב של חברות. יחד עם זאת - רבים מבוגרי לימודי מנהל עסקים רוצים ליישם את הידע והכלים שרכשו להקמת עסק משל עצמם וליזום פלטפורמות חדשות. 

מדעי החברה
מדעי החברה|צילום: metamorworks, shutterstock

במקום ה-2: מדעי החברה

כמה שנות לימוד: 3 שנים לתואר ראשון.

כמה סטודנטים למדו מדעי החברה בשנה החולפת: 20,610 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 5,000-9,000 שקלים. תלוי בתחום הלימוד.

לימודי המשך אפשריים: לאחר לימודי תואר ראשון במדעי החברה תוכלו להמשיך לתואר שני בתחום אותו למדתם או דווקא לתואר שני במדעי הרוח או משפטים כדי להעשיר את עולמכם.

ובתכלס:

בניגוד למדעי הרוח – במדעי החברה דווקא תוכלו לצאת עם מקצוע ביד, כזה שיעזור לכם להיכנס לשוק העבודה בקלות עם טייטל מוגדר. לימודי מדעי החברה כוללים קשת רחבה של תחומים כמו סוציולוגיה-אנתרופולוגיה, קרימינולוגיה, תקשורת, מדע המדינה ועוד (גם לימודי פסיכולוגיה, רק שלאור היקף הביקוש יצרנו עבורם קטגוריה נפרדת) ולכל אחד מהם מסלול קריירה שונה ומגוון. לימודי תקשורת לדוגמה יאפשרו לכם להשתלב באתרי חדשות, במשרדי פרסום ואפילו בניהול רשתות חברתיות. גם בתחום מדע המדינה תוכלו להתקדם כעוזרים פרלמנטריים, עסקנים פוליטיים, יועצים אסטרטגיים לחברי כנסת וגופים ממשלתיים וכן לעבוד במגזר הציבורי ובמשרדי הממשלה השונים. לפני שאתם בוחרים איזה תואר ללמוד - חשוב לבחון את האפשרויות התעסוקתיות העומדים בפניכם לאור התקופה הנוכחית. הלימודים עצמם נחשבים קלים אבל דורשים קריאה מרובה ומחשבה עצמאית. כמו כן, השכר ההתחלתי לרוב לא יהיה גבוה, אבל בשורות טובות בפינו – זה רק הולך ומשתפר עם הזמן. 

חינוך והוראה
חינוך והוראה|צילום: Jacob Lund, shutterstock

במקום ה-1: חינוך והוראה

כמה שנות לימוד: 4 שנים לתואר ראשון, כולל תעודת הוראה.

כמה סטודנטים למדו חינוך והוראה בשנה החולפת: 30,765 סטודנטיות וסטודנטים.

שכר התחלתי לבוגרי תואר ראשון: 5,000-7,000 שקלים. תלוי בשכבת הגיל והיקף המשרה.

לימודי המשך אפשריים: במידה ואתם בוחרים להמשיך ולהעמיק בתחום החינוך, תוכלו להמשיך ללימודי תואר שני בחינוך כדי להשתלב בתפקידים ניהוליים במערכת החינוך או להתקדם לאבחון דידקטי ופיתוח למידה.       

ובתכלס:

אפשר לומר שמשבר הקורונה האחרון, הוכיח לכולנו שלא משנה כמה העולם מתקדם – בסופו של דבר החינוך הוא אחד מהתחומים המשמעותיים ביותר לעתידנו על הכדור הזה, ועל עתיד הדורות הבאים אחרינו. כאנשי הוראה וחינוך בהתהוות תוכלו לעסוק בטיפוח, חינוך ופיתוח ילדים ונוער. תכניות ההכשרה מגוונות ומספקות מענה לעוסקים בחינוך לכל הגילאים, מגננות ועד בית הספר התיכון, וכן בכל תחומי הדעת הנלמדים במערכת החינוך בישראל. ישנם מי שבוחרים להמשיך להוראה פרטנית, משלבת, חינוך מיוחד ואף מחוזות הייעוץ החינוכי והרגשי. אם אתם רואים בעצמכם אנשים עם חזון חינוכי, גישה טובה לאנשים וילדים וסבלנות – עולם החינוך קורא לכם, ואפילו תקבלו על זה חודשיים חופש בשנה. 

 

לכל כתבות המגזין>>

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן