אין תמונה
פגשתי אנשים מאוד מיוחדים במהלך הביקור שלי" זוליק ג'ייקובס"
מי אני שמי ז'וליק ג'ייקובס, סטודנטית,בת 23 מאמסטרדם, הולנד.

לומדת ב: Fontys University, The Nederlands

מה לומדת?  אני סטודנטית בשנה הרביעית של לימודי עיתונאות. הסיבה שאני לומדת עיתונאות היא משום שדרך שאילת שאלות אפשר לנסות להבין אנשים. בשבילי, להבין את המחשבות, ההחלטות והפעולות של אנשים, גורם לי להרגיש שלמה יותר כבת אדם. אפילו אם אני לא מסכימה איתם, תמיד זה ילמד אותי משהו חדש וירחיב את הידע והאופקים שלי.

מתלבטים היכן ללמוד? היכנסו לייעוץ חינם תוך שלוש שעות

כמה עולה שנת לימוד? שכר הלימוד שנתי הוא כ1800 יורו.

האם רוב הסטודנטים עובדים במקביל ללימודים? הרבה מהסטודנטים אכן עובדים במהלך הלימודים. מכיוון שאני סטודנטית לעיתונאות, אני עובדת עבור מערכות עיתונים בהפסקות הקיץ.

איפה גרים רוב הסטודנטים: רוב הסטודנטים גרים בערים בהם יש אוניברסיטאות, הרבה מהסטודנטים היו רוצים ונהנים לגור באמסטרדם אבל יקר מאוד לשכור שם דירה או חדר.

איך הסטודנטים מבלים בעיקר?
הרבה מהסטודנטים עוסקים בפעילויות חברתיות בדרכים שונות ומגוונות: דרך ספורט, ארוחות ערב משותפות, חיי לילה וגם באמצעות הצטרפות לאגודת הסטודנטים.

 גילאי הסטודנטים ? רוב הסטודנטים צעירים יותר מסטודנטים ישראלים, משום שאצלנו בהולנד אין חובה להתגייס לצבא. יוצא אם כן, שסטודנטים בשנה א' הם בסביבות גיל ה18.

 מדוע הגעת לביקור בארץ?  באתי לישראל משום שזו ארץ מרתקת!  בשנים האחרונות אני עובדת בדסק החוץ של שני העיתונאים הגדולים בהולנד והייתי בקשר רב עם הכתב הזר שלהם למזרח התיכון המוצב בישראל. בגלל העניין הרב  שיש לי  במזרח התיכון החלטתי שהגיע הזמן שגם אני אבקר באזור כדי שאוכל להרגיש ולחוות מקרוב איך זה להיות כאן. לכן, הכנס SCOOP ISRAEL היווה הזדמנות אדירה ומושלמת עבורי! בנוסף, במסגרת הלימודים בהולנד מלמדים אותנו רבות על מלחמת העולם השנייה וכך גם הסבים שלי סיפרו לי על החוויות שלהם במהלך המלחמה - כיצד עזרו ליהודים בכך שנתנו להם ללון ולהתחבא בביתם. פעמים רבות  הרהרתי בסיפורים שלהם, ורקע זה  הופך את הביקור שלי בישראל לעוד יותר מיוחד בשבילי.

מה הדהים אותך? אני עדיין מתרגשת מהחוויה של הביקור בנקודת התצפית על עזה. להיות כל כך קרובה לגבול עם רצועת עזה מרגיש כאילו לא אמיתי! להיות שם כאשר אתה קורא ושומע כל כך הרבה על המקום הזה בעיתונות ובתקשורת זו חוויה סוריאליסטית. כמו כן, מאוד התרשמתי מההרצאות בכנס SCOOP ISRAEL בהן הדוברים היו אנשים בעלי גישה חיובית ואופטימית בנוגע להגעה לפתרון בסכסוך הישראלי פלסטיני.

אין תמונה
ז'וליק במהלך הכנס
עם מה את יוצאת מהביקור בארץ? אני יוצאת מהביקור בארץ עם המון תובנות חדשות ודברים שלמדתי הן על הישראלים והן על הפלסטינאים. למדתי על גווניה הרבים של היהדות בחברה הישראלית, על נושאים הנמצאים על סדר היום החברתי-ציבורי כגון שירות החובה בצבא 'לכולם' והרבה דברים אחרים.  חשובה לא פחות, היא ההרגשה החמה שקיבלתי כאשר פגשתי אנשים מאוד מיוחדים במהלך הביקור שלי, ושהכרתי חברים מדהימים חדשים.

כשאהיה גדולה: כשאגדל, אני שואפת להיות עיתונאית מצוינת, ובפרט הכתבת הזרה הטובה ביותר במזרח התיכון.

מסר לאומה: אני אצטט את  אחד הדוברים בכנס SCOOP ISRAEL שאמר: "אל תשקע בעבר ולפי זה תחשוב כמה קשה העתיד יהיה, אלא תמשיך הלאה,  כדי להתקדם וכדי להמשיך לחיות"

המרואיינת משתתפת בכנס SCOOP ISRAEL  שמאורגן כולו בהתנדבות ע"י סטודנטים ישראלים מאוניברסיטת בן גוריון, במסגרת תכנית הStandWithUs Fellowship.
זהו  הכינוס הבינלאומי הראשון מסוגו של עשרות סטודנטים מסקרים וכותבים מ15 מדינות שונות ברחבי העולם, בהם מטורקיה, דרום קוריאה, שוויץ, הולנד, ארה"ב, סלובקיה, הונגריה, בריטניה קוריאה ועוד. מטרת הכינוס לחשוף את המשתתפים למורכבות הקונפליקט הישראלי-פלסטיני ולהעניק להם את הכלים להתמודד עם הסיקורים המגיעים מהאזור באופן יותר ביקורתי ומקצועי.

מתלבטים היכן ללמוד? היכנסו לייעוץ חינם תוך שלוש שעות