אם כבר החלטת ללמוד לתואר ראשון, יש בטח כמה שאלות שמעסיקות  אותך – כמו למשל באיזה מוסד אקדמי לבלות את השנים הקרובות, מה בכלל ללמוד ואיך משלבים את כל זה עם עבודה וקריירה.

אבל חוץ מזה, יש עוד כמה נושאים שאולי לא חשבת עליהם. הנה כמה וידויים של בוגרים ובוגרות עם ניסיון, שיכולים לעשות לך סדר.

מיקום ועלויות: "השכירות ליד האוניברסיטה הרגה אותי"

וידוי שחוזר על עצמו אצל צעירים וצעירות מכל רחבי הארץ, מבאר שבע ועד חיפה: מגורים ליד האוניברסיטה עולים הרבה כסף. אם לא התמזל מזלך עם אפשרות למשוך עוד כמה שנים אצל ההורים, כנראה שהעניין הזה הוא דיל-ברייקר.

"ידעתי שאני עומדת לשלם שכר דירה מטורף ואפילו התפשרתי על מגורים עם עוד שני שותפים בשביל זה", מספרת א' באחת מקבוצות הפייסבוק שעוסקות בווידויים של סטודנטים, "אבל לא ידעתי שזה יהיה כל כך קשה. פשוט לא נשארו לי חיים. או כסף".

מה אפשר לעשות? לפי התגובות שקיבלה א' לפוסט שלה, לא חסרים פתרונות. "אני לומד באוניברסיטה הפתוחה ואין לי שום בעיה לעבור בין דירות. זה נותן לי גמישות מטורפת", סיפר אחד הסטודנטים. "אני משלבת בין לימודים בקמפוס לבין לימודים בזום. פשוט ווין ווין", סיפרה סטודנטית אחרת.

לאוניברסיטה הפתוחה עשרות קמפוסים ומרכזי לימוד ממג'דל שאמס ועד אילת, דבר שרק מוסיף ליתרון הכי גדול שלה – לימודים מרחוק באמצעות טכנולוגיה מתקדמת בכל רגע ובכל שעה. בזכות שיטת הלימוד הזו, המשלבת לימודים פרונטליים עם לימודים באמצעות טכנולוגיות למידה מתקדמות, סטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה גם יכולים לגור איפה שנכון להם, להחליט האם ללמוד בכיתה או בזום ולא צריכים לחכות לעוד סגר כדי להמשיך ללמוד מהבית.

חומרי לימוד וסיכומים: "הכל הגיע לי מאורגן ומסודר"

"אני לא מקליד כל כך מהר והרגשתי שהסיכומים שלי לא מספיק טובים, למרות שהגעתי לכל השיעורים", נזכר סטודנט שסיים לימודים באחת האוניברסיטאות הגדולות. "אז הייתי צריך כל הזמן לרדוף אחרי מישהו שיסכים לשלוח לי את הסיכומים שלו. חוץ מזה, גם עם חומרי הלימוד לעבודות קצת הסתבכתי: איך מחפשים ספרים בספריה, מה עושים אם לא מוצאים וכל מיני קשיים כאלה מעצבנים".

באוניברסיטה הפתוחה שיטת הלימוד מהווה אלטרנטיבה עדכנית לשיטות הלימוד הקיימות באקדמיה: הסטודנטים מקבלים עוד לפני פתיחת הסמסטר חבילה ובה כל הספרים וחומרי הלימוד הנדרשים, וזה בנוסף לאתר קורס עשיר במצגות סרטים, הקלטות שיעורים וצ'אט עם סטודנטים אחרים בקורס. ולכן זה לא מפתיע ששנה שמינית ברציפות האוניברסיטה הפתוחה זוכה במקום הראשון בסקר שביעות רצון הסטודנטים שנעשה על ידי התאחדות הסטודנטים הארצית.

עדות לכך ניתן למצוא בווידוי של סטודנט שסיים לאחרונה את התואר הראשון. "תכלס קיבלתי את כל חומר הלימוד מא' ועד ת': מספרי לימוד שהגיעו הביתה ועד אתר קורס שהיה מפורט, שאפילו כלל מבחנים לדוגמה. זאת סביבה אקדמית שמקיפה אותך 360 מעלות",  הוא אומר.

ציפיות וקריירה: "נאלצתי להתפשר על העבודה"

וידויים נוספים שעולים מהשטח מתייחסים לציפיות לעומת המציאות: "אני מרגיש שבזבזתי זמן" ו- "אחרי הלימודים לקח הרבה מאוד זמן למצוא עבודה, שגם עליה הייתי צריך להתפשר".

החדשות הטובות הן שזה לא חייב להיות ככה. מטבע הדברים, מעסיקים מחפשים מועמדים ומועמדות שצברו ניסיון תעסוקתי מקצועי בזמן לימודי התואר. פה לסטודנטים והסטודנטיות של האוניברסיטה הפתוחה יש יתרון משמעותי, כי קל יותר לשלב עבודה ולפתח קריירה במקביל ללימודים במוסד אקדמי יוקרתי.

שנית, כל ארגון תמיד יעדיף מועמדים ומועמדות עם כישורים וכלים מיוחדים. בין היתר, חשובים לו חריצות, משמעת עצמית ויכולת להציב מטרה ולהגיע אליה באופן עצמאי. בשוק העבודה של היום זה אקס פקטור שאסור להתעלם ממנו. אז אין פלא שחברות גדולות מזהות את היתרונות האלו ומעדיפות בוגרים ובוגרות של האוניברסיטה הפתוחה. 

לסיכום, הנקודות הכואבות של בוגרי האקדמיה בישראל הן אף פעם לא משהו שכיף לפגוש לפני שנרשמים ללימודים. עם זאת, יש המון מה ללמוד מסיפורים אישיים כאלה: כמו לבחור מוסד אקדמי שמבין את המציאות של היום, ושהמושג גמישות הוא לא רק סיסמה.

בהצלחה!

 

מעוניינים לשמוע פרטים נוספים? לחצו כאן >>