העתיד כבר כאן ואנחנו רואים את זה כמעט בכל תחום – דיגיטציה מואצת, התפתחות הבינה המלאכותית, זינוק אדיר בביג דאטה, הפיכתם של הגבולות הפיזיים לווירטואליים. בין היתר משפיעים השינויים האלו גם על הדרך בה אנו עובדים. לכן גם עולם האקדמיה, המכשיר את הדור הבא של העובדים, אינו יכול להישאר אדיש וחייב להישאר מעודכן ולהמשיך לחדש כדי להישאר רלוונטי לשוק העבודה.

מוסדות אקדמיים רבים כבר מבינים לאן נושבת הרוח ומציעים לסטודנטים לא מעט מסלולים, יוזמות ודרכי הוראה חדשות, שיסייעו להם לרכוש את הניסיון והידע העדכניים ביותר בתחום ההתעניינות שלהם, ויעזרו להם להמשיך ולשכלל את הידע והכישורים שלהם כל העת, כנדרש בעולם שמשתנה בקצב מהיר.

את המגמה הזו מובילה בישראל המכללה למינהל, שמאז יומה הראשון מאמינה בשיתוף פעולה עם התעשייה, להעמקת ההשכלה העיונית והמעשית של הסטודנטים שלה, ולהכנה טובה יותר שלהם לעולם העבודה. זה שנים שהמכללה יוצרת שיתופי פעולה עם גופים עסקיים וציבוריים, במטרה להציע לסטודנטים הזדמנויות מגוונות להתמחויות ולהתנסויות מקצועיות; בנוסף, היא מקימה קורסים משותפים לתעשייה הנלמדים ע"י אושיות מהתעשייה, כדי להביא בפני התלמידים ידע מעודכן מהשטח.

לסיים את התואר עם ניסיון מעשי

במטרה לאפשר לסטודנטים שלה להתחיל את הקריירה שלהם בעמדת זינוק משופרת וכשהם מוכנים לשוק העבודה הדינמי, השיקה המכללה למינהל לפני שנתיים  את מסלול Edge-Ucation, בו יכולים הסטודנטים לרכוש הסמכות שונות  בתחומים המבוקשים כיום בעולם התעסוקה, כגון – שיווק דיגיטלי, ניהול קהילות, ניהול מוצר, תכנות ללא מתכנתים, דאטה אנליסט ועוד; וכל זאת, ללא עלות נוספת – אף שעבור מי שאינם סטודנטים, מדובר בקורסים יקרים הנלמדים בחוץ.

סטודנטים המעוניינים בכך יכולים אף להשתלב בפעילויות יזמיות, כמו חממה למיזמים בתחומי הנדל"ן והטכנולוגיה וכל תחום אחר בו הם רוצים לפתח מיזם; וללמוד קורסים בנושאים מגוונים, מהובלת מאבקים חברתיים ועד שיפור אופן ההתבטאות בכתב ובעל פה.

סטודנטים (צילום: By OPOLJA, shutterstock)
התמקדות בצרכי העולם העסקי | צילום: By OPOLJA, shutterstock

אנגלית שוטפת ככלי עסקי

מגמה נוספת המאפיינת את שוק התעסוקה כיום, כאשר חברות ישראליות רבות מרחיבות את פעילותן ברחבי העולם וחברות בינלאומיות פותחות מרכזי פעילות בישראל, היא הצורך ביכולת לדבר, לעבוד ולהתנהל באופן שוטף בשפה האנגלית. הסעיף "אנגלית ברמת שפת אם", הפך לחלק בלתי נפרד מדרישות הקבלה למשרות רבות, ובוגרי אוניברסיטה לא מעטים מגלים, לצערם, כי העובדה שקיבלו פטור במבחן אמי"ר - אינה מספיקה.

כדי לספק לתלמידים ערך מוסף גם כאן, פיתחה המכללה למינהל שיטה חדשה להוראת אנגלית, תוך התמקדות בצרכי העולם העסקי. בנוסף לקורס המיועד לסטודנטים הנדרשים לציון פטור, הכולל את כל מיומנויות השפה – הבנת הנקרא, דיבור, שמיעה וכתיבה, החליטו במכללה לסייע לתלמידים לשפר גם את האנגלית העסקית שבפיהם, באמצעות הקורס SpeakUp: תכנית אינטראקטיבית המתנהלת בקבוצות קטנות של עד 20 תלמידים, ומטרתה לספק לתלמידים את הכלים ההכרחיים בעולם התעסוקה הנוכחי – כגון הכנת פרזנטציות, כתיבת מיילים מקצועיים, שיחות נטוורקינג וראיונות עבודה - באנגלית ברמה גבוהה.