רבים מאיתנו חולמים וחולמות לעבוד כמהנדסים בהייטק, אבל פשוט מאוד, לא יודעים איך להגיע לשם. מהצד, זה נראה לפעמים כמו פורום סגור של יוצאי 8200, אבל המציאות רחוקה מכך. היום, ישנן דרכים רבות כדי להתברג בתחום ולהגיע למשרת החלומות הנחשקת שלכם. כדי שגם אתם תוכלו למצוא עבודה בתחום בקלות ובמהירות, אספנו עבורכם את כל הדרכים המקצועיות אשר יבנו את המסלול המתאים עבורכם אל עבר עבודה בהייטק.

  1. להתחיל מ-QA ולהתפתח
    אחת הדרכים היצירתיות כדי להפוך ביום מן הימים למהנדס מן המניין בהייטק, היא להתחיל בכלל כבודק תוכנה (או בשמו השני של המקצוע – QA, Quality Assurance). ישנם מספר רב של קורסי QA קצרים ופשוטים יחסית, המתקיימים אונליין או פיזית במסגרת הכשרות ייעודיות, שיאפשרו גם לכם לרכוש הכשרה בתחום. במסגרת תפקידכם כבודקי תוכנה, תוכלו להתחיל את הצעדים הראשונים שלכם בעולם ההייטק, ולאט לאט לרכוש כישורים שיאפשרו לכם להתקדם לתפקיד הנדסי בהמשך הדרך.
  2. אפליקציות ללימוד תכנות
    במקום לבזבז את זמנכם בטלפון בגלילה בלתי נגמרת באינסטגרם או בפייסבוק, הגיע הזמן שתנצלו את הזמן להתחיל ללמוד לתכנת בזמנכם הפנוי. בשנים האחרונות התפשט ברחבי העולם טרנד חדש, במסגרתו אנשים מורידים אפליקציות המלמדות תכנות, ולומדים לתכנת באמצעות מענה על משחקים קצרים ונחמדים. קצרה היריעה מלפרט את שמות כל האפליקציות, אבל להלן מספר דוגמאות מוכרות: SoloLearn, Mimo, Programming Hub ועוד רבות וטובות אחרות שניתן למצוא בחנות האפליקציות בנייד שלכם.
  3. תואר ראשון במכללת עזריאלי להנדסה
    בסופו של דבר, אין כמו לרכוש השכלה מסודרת כדי להגשים את החלום ולהפוך למהנדס בהייטק. תואר ראשון בעזריאלי מכללה אקדמית להנדסה ירושלים, היא אחת הדרכים הבטוחות ביותר כדי להבטיח את מקומכם במקצוע העתידי שלכם כמהנדסים. "לימודי הנדסה הם לימודים מעשיים, איכותיים ויוקרתיים. תואר ראשון B.Sc., מכשיר אתכם לעסוק במגוון רחב של תחומים נדרשים בהנדסה במשק. הדרישה למהנדסים מתעצמת כל הזמן ולכן תואר ראשון בהנדסה הוא מהנחשקים והמתגמלים בשוק", מספרת פרופ' תמר רז – נחום, רקטורית ופרופ' לכימיה תיאורטית במכללת עזריאלי, "לימודי הנדסה נמשכים ארבע שנים, שבמהלכן תצברו ידע תיאורטי וכלים מעשיים להשתלבות בתחום כולל ביצוע פרויקט גמר מעשי בתעשייה בשנה האחרונה".

    חלק מהיתרונות במכללת עזריאלי הם איכות המרצים ושיתופי הפעולה הנרחבים עם תעשיית ההייטק. "במכללה פועלת מועצה אקדמית שאחראית על איכות הלימודים האקדמיים. המועצה מורכבת מראשי מחלקות, חברי סגל בכירים מהמכללה ומאוניברסיטאות מובילות ונציגי התעשייה. בנוסף, למכללה שיתוף פעולה  נרחב עם האוניברסיטה העברית", מתארת פרופ' רז – נחום ומוסיפה, "המכללה עומדת בסטנדרטים אקדמיים גבוהים ומתמחה בתחום ההנדסה. הפעילות המחקרית-אקדמית של המרצים מעודדת מצוינות, מסייעת בעדכון תוכניות הלימודים, מאפשרת מעקב אחר התפתחויות טכנולוגיות, ומובילה לשיתופי פעולה עם התעשייה ומוסדות אקדמיים בארץ ובחו״ל".

    מהנדסים מבוגרים בהיי טק (צילום: shutterstock | goodluz)
    צילום: shutterstock | goodluz


    ד"ר יונתן וכסלר, סמנכ"ל מו"פ בחברת אורקם (חברה אחות של מובילאיי) המפתחת מכשיר עזר המסייע לעיוורים וללקויי ראייה, מחזק  את דבריה: "מהיכרותי עם בוגרי המכללה, הלימודים האקדמיים ברמה גבוהה מאוד. המיקוד בלימודי הנדסה לצד הדרישות הגבוהות מביא להישגים ותוצאות. הבוגרים יוצאים עם ידע אקדמי - תאורטי ומעשי - בשילוב של מוטיבציה ורצון להשתלב בהייטק. בוגרים  של המכללה רבים עובדים כיום בחברת אורקם ומסייעים במימוש החזון של החברה ומצעידים קדימה את תעשיית הידע והטכנולוגיה".

    לדבריו, היתרונות של למידה במכללת עזריאלי הם רבים: "לימודים אקדמיים ברמה גבוהה, מגוון מחלקות להנדסה, יכולת לשלב בין מחלקות שונות ולייצר עולמות תוכן ייחודים וספציפיים. מערך ההוראה שם דגש על החשיבה, הלמידה העצמאית ופיתוח היצירתיות והיזמות. אקסלרטור במכללה מאפשר לכל סטודנט להיות יזם. בנוסף לזה, יש ליווי אישי לסטודנטים עד לסיום לימודיהם ומעבר לכך".

    לכל זאת מתווספים תנאי הקבלה הנוחים. "המכללה מציעה מגוון רחב של מסלולי קבלה למועמדים השונים: קבלה סמך בגרות, מכינה, לימודי הנדסאי ועוד. האפשרויות הן רבות", מפרטת פרופ' רז – נחום, "המכללה מתאימה  לכל מועמד את תנאי הקבלה הייחודים על סמך נתוני ההשכלה האישיים שלו ומאפשרת לו להתחיל את מסלול הלימודים ולהגשים את עצמו". ואכן, על מנת להתקבל  ללימודים במכללה יש צורך בתעודת בגרות, רמה של 4/5 יחידות במתמטיקה, מעבר מבחן פסיכומטרי או פסיכוטכני ורמת אנגלית. לדבריה, מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה, יכולים להתקבל למכללה ע"י מעבר מכינה, כאשר למכללה ישנם גם מסלולים עוקפי פסיכומטרי למועמדים בעלי תעודת בגרות עם ממוצע משוקלל גבוה.
  4. הכשרות טכנולוגיות מטעם שירות התעסוקה ורשות החדשנות
    אם גם אתם איבדתם את עבודתכם בזמן משבר הקורונה או לאחריו, חשוב שתדעו ששירות התעסוקה ורשות החדשנות יצאו במגוון קורסים טכנולוגיים בעבור מובטלים שמעוניינים בהסבה למקצועות טכנולוגיים בהייטק. הקורסים מסובסדים על ידי רשות החדשנות, כאשר ההכשרות כוללות הכוון תעסוקתי וסיוע בהשמה לחברות ולמפעלים המובילים בתעשייה. על מנת להתקבל לאחד מהקורסים עליך להיות תושב ישראל או זכאי חוק השבות שמלאו לו 18 שנים, לא להיות מועסק, ובפרט לא מועסק במקצוע טכנולוגי. התוכנית כוללת לימודים פרונטליים או מקוונים, כוללת מינימום של 10 משתתפים בהכשרה, השתתפות עצמית של עד 5,000 שקלים ותוכניות הכשרה קצרות – עד שנה.
  5. קורסים אינטרנטיים חינמיים או בתשלום
    אם יש לכם משמעת עצמית ואתם מסוגלים לשבת לבד ולהתפתח מהבית – יתכן שקורסים אינטרנטיים הם התשובה עבורכם. במגוון של אתרים כגון קורסרה ופלורלסייט, תמצאו שלל קורסים אינטרנטיים, שחלקם חינמיים, אשר יאפשרו לכם לרכוש ידע בסיסי ואף מתקדם בהנדסה. אם תחפרו טוב באינטרנט, תופתעו לגלות שישנן גם אוניברסיטאות מוכרות, כמו MIT, המאפשרות למידה דרך קורסים אינטרנטיים חינמיים לחלוטין.