לפעמים זה קורה אחרי מחשבות אינסופיות, התלבטויות וטבלאות של יתרונות וחסרונות ולפעמים זה פשוט חלום ילדות שנשאר איתכם ולא עוזב. אבל אם הגעתם לכאן כנראה שהחלטתם ללמוד עיצוב. בין אם מדובר בתקשורת חזותית או אפילו עיצוב אופנה – חשוב להבין שמעבר להחלטה מה אתם רוצים לעשות כשתהיו גדולים, הבחירה איפה ללמוד היא משמעותית לא פחות ויש לה השלכות על המשך דרככם. בכל זאת, מדובר בתקופה ארוכה ואינטנסיבית שאתם הולכים להעביר במקום.  

בחוץ תוכלו למצוא מוסדות רבים ביניהם בתי ספר מקצועיים או מכללות ומרכזים אקדמיים מוכרים יותר, שיציעו לכם מגוון מסלולים במגוון תחומים. אז איך בכל זאת תדעו איפה הכי מתאים לכם להעביר את שנות הלימודים? הנה כמה דרכים לגלות.

בדקו באתר את תוכניות הלימודים

כמו לרומא, גם בלימודים אקדמיים יש הרבה דרכים כדי להגיע אל היעד. סביר להניח שכל מוסד לימודים מלמד את המקצוע או את התואר בצורה קצת שונה, הכוללת קורסים אחרים או דגשים משתנים. שימו לב שהמסלול שמוצע במוסד אותו אתם בודקים מתאים לכם, הן מבחינת התכנים והן מבחינת לוחות הזמנים. כמו כן, יש מוסדות ששמים דגש על לימודים עיוניים וכאלו שמאמינים בהתנסויות מעשיות, יש אפילו מוסדות שמעבר לתואר מעניקים גם תעודת הוראה – בדקו לאן הלב שלכם נוטה יותר.

ערכו תחקיר קצר ברשתות החברתיות

כיום, האינטרנט באופן כללי והרשתות החברתיות באופן ספציפי, הפכו להיות מקור מהימן של חכמת ההמונים בכל מה שנוגע לחוויות וחוות דעת משירותים שונים, ביניהם גם לימודים אקדמיים. מומלץ לשוטט בקבוצות הפייסבוק ובעמודים של המוסדות השונים וכן לקרוא חוות דעת ופידבקים ברחבי הרשת. מיליארד מגיבים – לא טועים.

אישה במחשב (צילום: shutterstock | fizkes)
חפשו מידע והתייעצו עם אחרים | צילום: shutterstock | fizkes

התייעצו עם בוגרים

אומרים שאין חכם כבעל ניסיון – וכנראה שמדובר בתובנה רלוונטית מאוד במקרה שלכם. חפשו בוגרים של לימודי עיצוב במוסדות השונים ואל תתביישו לשאול אותם כל שאלה שמטרידה או מסקרנת אתכם. תהיו בטוחים שהם יוכלו לתת לכם נקודות למחשבה שאפילו אתם לא העליתם בדעתכם שכדאי לכם לבדוק.

הגיעו ליום הפתוח

ואם אנחנו כבר בקטע של פתגמים, אומרים שהבדיקה הכי טובה היא פשוט לראות בעיניים. אמנם לפעמים זה עלול להיות קצת בקאדר, אך בכל זאת- כדאי ללכת ולבדוק פיזית את המוסד שאתם חושבים עליו כאופציה למקום לימודים. ואם אתם חוששים להרגיש קצת אבודים ולא יודעים מאיפה להתחיל – מומלץ להגיע לימים הפתוחים שמתקיימים במוסדות השונים בהם מגיעים מועמדים ומתעניינים באופן מרוכז, כדי לחוות את המקום ואת הוייבים שהוא משדר. במרכז האקדמי ויצו חיפה מתקיימים מספר ימים פתוחים במהלך השנה, בהם תוכלו לצפות בתערוכות פרויקטים של הבוגרים, להשתתף בפאנלים עם הסגל, להקשיב להרצאות עם ראשי המחלקות וליהנות מהנחה של 200 שקלים בעמדות הרישום. שווה להגיע ולפתוח את הראש.

אל תשכחו לבדוק את הפרקטיקה

עם כל הכבוד לכל החלומות הגדולים, בסופו של דבר מדובר בשגרת היומיום שלכם בשנים הקרובות. כדאי לכם לבדוק עד כמה המוסד נגיש וכמה הוא רחוק מהדירה שאתם גרים בה (במידה ואתם שוכרים ולא ממשיכים לגור עם ההורים). כמו כן, במידה ואתם רוצים לעבור לגור ליד המוסד – כדאי לבדוק מהי עלות המחייה הכוללת באותו אזור, עלות התחבורה, שכירות וגם הוצאות שוטפות.

ומה עם תנאי הקבלה?

חשוב לזכור שבדרך כלל במוסדות ללימודי עיצוב, בניגוד למוסדות ללימודים אחרים שיש להם רק תנאי קבלה – יש גם מבחני מיון והתאמה. מכיוון שאף פעם אתם לא יכולים לדעת האם תתקבלו בסוף או לא (וזה יכול להשתנות אפילו באותו מסלול משנה לשנה), כדאי להתחיל את התהליך בכמה מוסדות שאתם יכולים ונמצאים כרלוונטיים עבורכם. לאחר שתקבלו את תוצאות המבחנים ותדעו האם עברתם והתקבלתם – תוכלו לרדת לרזולוציות יותר מדויקות ולהחליט איפה אתם רוצים לעצב את העתיד שלכם.