מדעי החברה חוקרים כל מה שקשור לאדם ולהתנהגותו בחברה, תוך נסיון לענות באמצעות כלים מחקריים מדעיים על שאלות מהותיות כמו - מה גורם לנו להתנהג באופן בו אנחנו מתנהגים, מה מניע חברות ותרבויות שונות והאם לקיום האנושי יש חוקיות כלשהי? בין תחומי מדעי החברה ניתן למצוא תחומים כמו סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מדעי המדינה וממשל, יחסים בין לאומיים, קרימינולוגיה ועוד.

לימודי המשך או תואר שני באחד מתחומי מדעי החברה הם לימודים מעמיקים ומעשירים המקנים לא רק ידע רב, אלא גם כלים מקצועיים ומעשיים, שיכולים להרחיב את אפשרויות התעסוקה, לאפשר התפתחות אישית ומקצועית ולפתוח דלתות רבות עבור בוגריהם. אם אתם מחפשים אפיק להתקדמות מקצועית או מתעניינים בלימודים מרתקים ומעשירים, אתם בטח שוקלים הכוונה תעסוקתית או יעוץ לימודים, רגע לפני- ריכזנו לכם כאן את האפשרויות המרכזיות ללימודי תואר שני בתחומי מדעי החברה:

תואר שני בקרימינולוגיה- הקרימינולוגיה (תורת האשמה בלטינית) עוסקת בחקר הפשיעה והסטייה מהנורמות החברתיות, ומשתמשת בידע ממגוון תחומי החברה כדי לבחון ולהסביר את מקורן. לימודי תואר שני בקרימניולוגיה יכשירו את בוגריהם להכיר את את ההתנהגות העבריינית ומניעיה, את דרכי הטיפול בה וכן את מערך הענישה והשיקום. הלימודים יעמיקו את ידיעותיהם של העוסקים בתחום ויקנו להם כלים מעשיים ומחקריים שיסייעו להם להשתלב ולהתקדם בתחום.

הלימודים מתאימים לבוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה, בעלי תארים ראשונים בתחומי חברה אחרים, ולעוסקים בתחומי המשפט, במערכת החוק, וכן למטפלים, פסיכולוגים ועובדים סוציאלים הרוצים להרחיב את ידיעותיהם.

לימודי קרימינולוגיה יכולים להילמד במספר מסלולים- קרימינולוגיה קלינית, קרימינולוגיה חברתית שיקומית, קרימינולוגיה מחקרית, וכן קרימינולוגיה כללית עיונית שאינה מחייבת בהגשת תזה.

תואר שני במדעי המדינה- מדעי המדינה עוסקים  בהבנת החברה והמדינה, דרך הכרת המוסדות המרכיבים אותה והתהליכים הפוליטיים המתרחשים בהם. לימודי התואר השני בתחום הם לימודים מרתקים המשלבים ידע מתחומי מדעי החברה השונים- סוציולוגיה, כלכלה, תקשורת ועוד. תואר שני במדעי המדינה מציע אפשרות להתמחות בנושא ספציפי כמו למשל תקשורת פוליטית, מנהל ומדיניות ציבורית או יחסים בינלאומיים.

תואר שני במדעי המדינה יעניק לבוגריו ידע רחב ומעמיק בנושאי פוליטיקה וממשל וייסייע להם לפתח חשיבה עצמאית וביקורתית. הלימודים יאפשרו לבוגריהם להשתלב ולהתקדם במגוון משרות בארגונים חברתיים, בתקשורת וכמובן בפוליטיקה. התואר יכול להילמד במסלול מחקרי הכולל הגשת תיזה ומאפשר המשך ללימודי דוקטורט והשתלבות במחקר באקדמיה, או במסלול עיוני.

תואר שני בהתנהגות ופיתוח ארגונים- תחום ההתנהגות הארגונית משלב בתוכו נושאים בניהול אסטרטגי וכלכלי עם נושאים פסיכולוגיים וחברתיים מעולם משאבי האנוש. תואר שני בהתנהגות ארגונית או בייעוץ ארגוני מאפשר לסטודנטים להתמחות בתחום מסויים הקשור לניהול הארגוני מבין מגוון תחומים ביניהם- פיתוח אסטרטגי ארגוני, ייעוץ פנים ארגוני, פיתוח משאבי אנוש, הנחיית קבוצות, התנהגות ארגונית ועוד. תואר שני בייעוץ והתנהגות ארגונית מקנה לבוגריו ידע רב וכלים מעשיים לעבודה בארגונים, שיפתחו עבורם דלתות רבות ויאפשרו להם להשתלב בתפקידי מפתח ובדרגים ניהוליים.

תואר שני בממשל- ממשל הוא תחום לימודים המתמקד בתהליכים ותופעות פוליטיות ומעניק ידע נרחב אודתם. תואר שני בתחום מתאים למי שמעוניין להשתלב בקריירה פוליטית, בתפקידי ייעוץ, דוברות ועוד אך גם למי שמעוניין להעמיק את ידיעותיו והבנתו בתחום כדי להשתלב בתקשורת כפרשן מדיני או פוליטי. התואר השני בממשל מקיף תחומי ידע רבים ובהם כלכלה, ביטחון, חברה, היסטוריה, דמוגרפיה ועוד, תוך התייחסות לסוגיות פוליטיות בישראל ובעולם והשפעתם על החברה במדינה ועל היחסים בין מדינות.

תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית- לימודי מדיניות ציבורית משלבים תחומי דעת מגוונים, בהם משפט, כלכלה ומדעי המדינה, ומעניקים לבוגריהם הבנה רחבה על קביעת המדיניות הציבורית בארץ ובעולם וכלים לפתרון בעיות ציבוריות ולהובלת תהליכים במרחב הציבורי. תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית יכול להלמד במסלול עיוני או במסלול מחקרי הכולל הגשת תיזה ומאפשר המשך ללימודי דוקטורט והשתלבות במחקר האקדמי. לימודי מנהל ומדיניות ציבורית מאפשרים לבוגריהם השתלבות במגוון תפקידים בעולם הציבורי והפוליטי, וכן מאפשרים לאנשי תקשורת העמקת ידע בתחום המדיני והציבורי ופותח בפניהם דלתות רבות.

תואר שני ביחסים בינלאומיים- יחסים בינלאומיים הם תת נושא של מדעי המדינה, העוסק בחקר מדיניות חוץ ובניתוחם של יחסים בין מדינות, ארגונים ווממשלים שונים בעולם. הלימודים בתואר שני ביחסים בינלאומיים משלבים ידע מתחומים רבים במדעי החברה- סוציולוגיה, אנתרופולגיה, כלכלה וכן ידע מתחומי ההיסטוריה והמשפטים וידע בתחומים פוליטיים שונים כמו דיפולומטיה, סיוע בינלאומי ועוד. התואר מקנה לבוגריו כלים ומיומנויות בתחומי הביטחון ומדיניות החוץ וכן יכולת מחקרית במגוון תחומים והיבטים, המאפשרים ניתוח של סוגיות פוליטיות שונות.

תואר שני בדיפלומטיה-  דיפלומטיה היא אמנות המשא ומתן, והדיפלומט הוא שליח המייצג קבוצה מסויימת ומטרתו להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבורה. לימודי תואר שני בדיפלומטיה כוללים התעמקות בנושאים כמו קבלת החלטות ופתרון קונפליקטים, עיצוב מדיניות חוץ, כלכלה פוליטית, משפט בינלאומי ועוד, והם אפשריים במסלול עיוני המתאים למי שרוצים להשתלב במערכות ממשלתיות ובארגונים עסקיים, או במסלול מחקרי הכולל עבודת תיזה ומאפשר המשך ללימודי דוקטורט והשתלבות במחקר האקדמי.