תחת הגג של מדעים מדוייקים נמצאים כל המקצועות והתחומים העוסקים באיסוף וחקר נתונים מסוג כלשהו. הלימודים בתחומי המדעים עוסקים בחומרים, תופעות ומודלים שניתן למדוד ולהוכיח באופן מדוייק. לימודי המשך בתחום המדעים יאפשרו לעוסקים בתחום הרחבה והעמקה של הידע, התמקצעות בתחומים ספציפיים, ורכישת כלים ומיומנויות נוספים הנדרשים להמשך ההתפתחות המקצועית ולהתקדמות בתחום. 

אם אתם עוסקים במקצועות המדעיים ומחפשים את האתגר הבא, אתם כנראה מחפשים יעוץ לימודים או הכוונה תעסוקתית, בכתבה זו נציג בפניכם את מגוון האפשרויות להתפתחות והתקדמות מקצועית העומדות בפניכם הן באמצעות לימודי תואר שני והן באמצעות קורסים מקצועיים ולימודי תעודה.

מסלולי תואר שני במדעים מדוייקים

תואר שני בהנדסת חומרים- הנדסת חומרים היא תחום המתמקד בהכרת והבנת החומרים השונים והשימושים בהם. זהו תחום שהולך ומתפתח בשנים האחרונות והלימודים לתואר שני בו ירחיבו ויעמיקו את הידע של הסטודנטים ויעניקו להם כלים מחקריים ומעשיים לעבודה עם חומרים ועיבודם בטכניקות שונות. הלימודים לתואר שני בהנדסת חומרים מתאימים למי שלמד תואר ראשון בהנדסת חומרים, בהנדסה כימית או בכימיה, אך גם למי שעוסק בתחום ולמד תואר מדעי או הנדסי אחר. התואר השני יכול להילמד במסלול מחקרי עם הגשת תיזה בסופו, או במסלול יישומי.

תואר שני בהנדסה ביו-רפואית- מהנדסי ביו-רפואה אחראים על פיתוח מכשירים רפואיים מתקדמים המשמשים לכל האספקטים בתחום הרפואה מבדיקה ואבחון, ועד מניעה וטיפול. הנדסה ביו-רפואית משלבת טכנולוגיה, מדע ורפואה ונועדה לתת פתרונות מתקדמים תוך שימוש בידע הנדסי, רפואי ומדעי. תואר שני בתחום יעניק לבוגריו ידע נרחב והבנה מעמיקה של מערכות, טכניקות וטכנולוגיות שונות, הדרושים לפיתוח מיכשור ולשיפור הטיפול הרפואי, ויכשיר אותם לעבודת מחקר בתחום. תואר שני בהנדסה ביו-רפואית מתאים לבוגרי תארים ראשונים בתחומי ההנדסה, המדעים המדוייקים או מדעי הרפואה.

תואר שני במדעי החיים וביולוגיה- ביולגיה היא אחד התחומים המרכזיים במדעים, היא תחום הולך ומתפתח שהמחקר והיישום שלו משפיע רבות על תחומים משיקים אחרים כמו אקולוגיה, זואולוגיה וגנטיקה. הלימודים לתואר שני במדעי החיים או ביולוגיה יעמיקו את ידיעותיהם של הסטודנטים ויקנו להם כלים ומיומנויות למחקר מתקדם בתחום ההתמחות בו יבחרו, תוך שילוב בין לימודים עיוניים לבין התנסות מעשית בעבודה מחקרית. 

 תואר שני בפיזיקה- פיזיקה היא מדע המבקש לגלות את הכללים על פיהם פועל היקום באמצעות מחקר. תואר שני בפיזיקה הוא בין המבוקשים והמאתגרים ביותר והוא מתאים למי שהשלים תואר ראשון בתחום, או באחד מתחומי המדע המדוייק או ההנדסה האחרים. תואר שני בפיזיקה חושף את הסטודנטים לשיטות מחקר מתקדמות ומאפשר התנסות מעשית בניסוי ומחקר וכן העמקת ידע במגוון נושאים פיזיקליים. בוגרי תואר שני בפיזיקה הם עובדים מבוקשים במיוחד ויוכלו להשתלב במגוון משרות נחשקות ותפקידי מפתח בתעשייה בארץ ובעולם וכן להשתלב במחקר והוראה באקדמיה.

תואר שני בכימיה- כימיה עוסקת בחקר החומרים והרכבם והתעשייה הכימית בישראל היא מהגדולות והחשובות בעולם. לימודי תואר שני בכימיה יאפשרו לסטודנטים להעמיק את הידע שלהם ולרכוש כלים ומיומנויות חשובים שייסיעו להם להשתלב במחקר בתעשיות מתקדמות כמו ננוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה ותעשיית התרופות.

תואר שני בסטטיסטיקה- סטטיסטיקה היא הכלי המחקרי הבסיסי הדרוש לכל מחקר מדעי ואקדמי ומאפשר ללמוד אודות תהליכים ודפוסי התנהגות ולהסיק מסקנות. תואר שני בסטטיסטיקה מקנה לבוגריו הכשרה מקיפה ומעמיקה, ומאפשר התמחות בתתי תחומים ספציפיים. במהלך התואר השני ירכשו הסטודנטים את הידע והמיומנויות הדרושים לעבודתו של הסטטיסטיקאי, שיאפשרו להם להתאים את הכלים המתמטיים באופן מיטבי לתחום המחקר. לאחר התואר יוכלו הבוגרים להשתלב כחוקרים, יועצים ומומחים בארגונים שונים.

תואר שני בביוטכנלוגיה- ביוטכנולוגיה היא תחום מדעי חדש ומתפתח, המשלב בין ביולוגיה לטכנולוגיה ומשתמש בעקרונות מדעיים לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות. מטרת התואר השני בביוטכנולוגיה היא להכשיר אנשי מקצוע מיומנים שישתלבו בתעשייה, במחקר ובפיתוח. במהלך הלימודים ירכשו הסטדונטים ידע מקיף ומעמיק ויתמחו בתחום. הלימודים נעשים לרוב במסלול מחקרי הכולל הגשת תיזה.

קורסים ולימודי תעודה בתחומי המדעים

שפות תכנות- השתלבות בתעשיית ההייטק ובתחום המחשבים בכלל דורשת ידע בסיסי במחשבים ובשפות תכנות, אם אתם מעוניינים בהסבה לתחום המחשבים או בהעשרה והעמקת הידע, לא  חייבים תואר ראשון במדעי המחשב או בתחומי ההנדסה - לימודי תעודה בתחום המחשבים, מאפשרים למידה מהירה יחסית של הידע הבסיסי הנדרש. לימודי שפות תכנות מהווים הכשרה מעשית ויישומית שתאפשר לכם להשתלב בתחום. כיום ניתן למצוא קורסי הכשרה האורכים רק חודשים ספורים ומלמדים את שפות התכנות הבסיסיות ההכרחיות למי שרוצה לעסוק בתכנות, ובהם שפת C הבסיסית ביותר, שפת C++, שפת לינוקס, JAVA, ועוד.

 בניית אתרים- אתרי אינטרנט משמשים כיום כפלטפורמה מרכזית לשיווק של כל תחום ועסק. בניית אתרים כוללת תכנון, אפיון ועיצוב של האתר, וכמובן את בנייתו בפועל. לצורך כך נדרשים ידע והבנה בעיצוב, במערכות שונות ובשפות תכנות ווב כמו HTML ו-PHP. הביקוש לבוני אתרים מוכשרים ומקצועיים גדול מאוד והם יכולים לעבוד כעצמאיים או כשכירים. קיימות היום פלטפורמות רבות ללימודי תעודה בתחום ותוכלו למצוא קורסים רבים ושונים לבניית אתרים בכלים שונים ובשפות תכנות שונות וכן קורסי בניית אתרים הממוקדים באתרים בתחום מסויים למשל אתרי תדמית או אתרי סחר. תכניות הלימוד בתחום רבות ומגוונות ונותנות כלים המאפשרוים להתמקצע ולהעשיר את הידע והיכולות שלכם כבוני אתרים.

קידום אתרים-  לבנות אתר איכותי זה חשוב, אך כדי שגולשים יגיעו לאתר שלכם צריך להיות לו גם קידום טוב. תחום ה-SEO הוא תחום מבוקש, שכן כל בעל אתר רוצה לקדם את עצמו, לקבל בולטות ולהופיע בתוצאות החיפוש הראשונות בנושאים הרלוונטיים. קורס קידום אתרים ייתן לכם את הכלים לקידום אורגני איכותי של האתר, ניתוח צורכי האתר והתאמת התוכן שלו, ויפתח בפניכם את הדלת להשתלבות במקצוע מבוקש.