ראיון עבודה (צילום: Thinkstock)
רשמו תכונות בולטות שלכם, וודאו שיש לכם דוגמה לכל אחת מהן | צילום: Thinkstock
אל תבזבזו יותר מ-20% מזמנכם על שליחת קורות חיים למגייס או הגשת מועמדות למשרה הסיבה היחידה שאתם רשאים לעבור על כלל זה היא אם אתם בטוחים שאתם האדם המתאים למשרה באופן מושלם, או שסומנתם כמועדפים על ידי המגייס. אולם, קחו בחשבון שאם הייתם אכן כל כך מתאימים למשרה, סיכויים גבוהים שכבר היו יוצרים אתכם קשר.

 צמצמו את כל הקריירה שלכם לכמה משפטי מפתח
הכינו רשימה של כמה תכונות בולטות וחיוביות שהייתם רוצים להציג וליד כל תכונה רשמו דוגמה ספציפית מניסיונכם בשוק העבודה.

 ודאו כי כשמסתכלים בפרופיל הלינקדאין או בקורות החיים שלכם אפשר להבחין בהישגים המשמעותיים שלכם תוך 10 שניות
בנו את פרופיל הלינקדאין או קורות החיים שלכם סביב חמשת התכונות החזקות שלכם, בקשו ממישהו להסתכל על קורות החיים שלכם במשך 10 שניות ולסמן בעיגול את הדברים הבולטים. זכרו, זה לוקח 10 שניות בלבד עבור מישהו להחליט האם הוא מעוניין להמשיך לקרוא את  את קורות החיים שלכם לעומק.

מצאו חמישה אנשים שיכולים להיות ערבים לביצועים שלכם בעבודה
התחילו עם אחד לפחות ונסו להתחבר דרכו  לחברות שמחפשות עובדים כמוכם. אל תוותרו על לשאול מכרים האם הם חושבים על מקומות עבודה שתוכלו להשתלב בהם ויכולים לקשר אתכם- עד שתשיגו עבודה חדשה. עליכם להקדיש כ-60% מזמנכם להיכרויות מסוג זה.

 אל תגידו שאין לכם חולשות
משפט כזה מעיד על כך שהפסקתם להתפתח ושאתם מפחדים לנסות ולטעות. היזכרו בחולשות או טעויות שהתמודדתם איתם בעבר ורשמו לפניכם איך בחרתם לנהל אותן .

השתפרו באופן תמידי
החברות והאנשים המובילים בתחומם נמצאים כל הזמן בתהליך השתפרות. זה מה שמעניק להם את הבטחון העצמי ליזום ולתעל הזדמנויות לטובתם. 

השתמשו בדלת האחורית כשאתם מוצאים עבודה מעניינת
כשאתם מוצאים עבודה שנראית לכם מעניינת, אבל אתם לא הכי מתאימים אליה, אל תגישו את מועמדותכם באופן ישיר. במקום זאת, נצלו את הקשרים שלכם ומצאו מישהו שיכול לקשר בינכם לבין מנהל הגיוס בחברה שאתם מעוניינים לעבוד בה. אם באמת השקעתם 60% מזמנכם במציאת מכרים שיוכלו לקשר אתכם למקומות עבודה, אתם תהיו במרחק של קשר אחד או שניים מהאדם שאתם צריכים.

וודאו שאתם מוערכים כראוי
אל תניחו שהמראיין מוכשר דיו להעריך אתכם כראוי. אם אתם מרגישים שהראיון הולך לא לטובתכם, אל תהססו ליזום. ראשית, שנו את כיוון השיחה. שאלו שאלות שיתקילו את המראיין. שנית, ענו על שאלות בדרך הבאה: טיעון טענה, חיזוקה, ביסוסה על ידי מספר דוגמאות וסיכום. שלישית, שאלו את השאלה שאתם רוצים לענות עליה. למשל, "נראה שהאדם בתפקיד הזה פעיל ביצירת פעילויות עבור הרבה אנשים בקבוצות שונות. האם זה קריטי לתפקיד?" לאחר מכן השיבו על כך בעזרת טענה ודוגמאות. שאלה כזו  תאלץ את המראיין להעריך את כישוריכם. השתמשו בריאיון כדי להוכיח יכולת ופוטנציאל גם אם יש היסטוריית העבודה שלכם פחות מתאימה לתפקיד הספציפי.

היו יצירתיים
אם אתם פונים לאחד מאנשי הקשר אליהם רציתם להגיע, הוכיחו שאתם מועמדים מתאימים. השתמשו בדרכים יצירתיות ולא שגרתיות כדי להוכיח את התאמתכם לתפקיד.