על מנת להצליח במשימה של מציאת עבודה, יש להבין כי נדרשת השקעה, נדרש זמן פנוי ומיקוד לאורך כל הדרך. עשייה שיטתית וממוקדת תעזור לכם לא לבזבז אנרגיה לחינם ולהמשיך בנתיבים שהסיכוי בהם למצא עבודה, גדול יותר. איך עושים זאת על ידי תיעדוף המעקב אחר המקומות שפנינו אליהם. יש כאלו שחשוב לשמור איתם על קשר, יש כאלו שלא. כיצד יודעים להבדיל ביניהם?

עם מי חשוב להישאר בקשר?

אם שלחתם קורות חיים במייל וקיבלתם איזשהו מענה, גם אם מדובר במענה ביניים של "אנו מטפלים בזה ונחזור אליך", בהחלט אפשר לאחר מספר ימים או שבוע לשלוח מייל תזכורת שמתעניין ושואל.

קשר אישי יכול להיות גם מקרה בו שלחתם קורות חיים והתעניינתם במשרה מסוימת דרך מכר, חבר, מישהו שאתם מכירים. אותו אדם מהווה חוט מקשר, אין צורך לנדנד, אבל אפשר להתעניין ולשאול דרכו, האם יש חדש, ולשמור אתכם במודעות של הצד השני, אלו שמחפשים לאייש את המשרה.

קשר אישי יכול להיות גם מישהו שאינך מכיר, ונתן לך כיוון כלשהו ברשת חברתית מסוימת, אם זה בפוסט שהעלית שאתה מחפש עבודה, או בקבוצה רלוונטית כלשהי. בהמשך כדאי לזכור גם להודות, אם החיבור הזה נשא פירות.

עם מעסיקים עימם התחלת במשא ומתן, גם כן חשוב לשמור על קשר. רוב הסיכויים שהם לא מנהלים משא ומתן רק איתך, ואם המקום הזה מוצא חן בעיניך, תרצה להתבלט מעבר למועמדים אחרים. יש גבול עדין בין להתעניין ולשמור אותך ב"רדאר" של המעסיקים הפוטנציאליים, לבין לנדנד. אם יצרת קשר ושאלת מה חדש, וקיבלת תשובה שהתהליך בבחינה מול מועמדים נוספים, כדאי לחכות לפחות 7-10 ימים עד ליצירת קשר נוסף.

עם מי אין צורך להישאר בקשר?

עם מי כל מי ש"התאדה" ולא שמעתם ממנו, שלחתם פניות ולא נעניתם כלל לאחר פעמיים או שלוש גג. אנחנו יודעים שחיפוש אחר עבודה יכול להיות מייגע וחשוב לעקוב וליצור קשר עם כל מי ששלחתם להם קורות חיים או התקדמתם מעבר לכך. כל זה לגיטימי, אך עד גבול מסוים. ניתן לשלוח מייל או ליצור קשר עם מקום בו התעניינתם מספר פעמים, מומלץ עד שלוש. אם לא נעניתם כלל לאחר שלוש פעמים, אין הרבה שתוכלו לעשות בנוגע לזה, מלבד להמתין בסבלנות. השקיעו את האנרגיה שלכם במקומות שכבר נוצר איתם קשר ויודעים שאתם קיימים, מוכנים ונכונים למשרה הזו.

לחפש עבודה באופן יעיל

כדי להיות יעילים במסע שלכם למציאת עבודה, ההמלצה היא לחפש עבודה באופן שיטתי:

  1. למפות את האתרים הרלוונטיים למציאת העבודה.
  2. למפות את הרשתות החברתיות הרלוונטיות ובתוכן את הקבוצות / הנישות הרלוונטיות.
  3. להיכנס אחת ליום או אחת לפרק הזמן שתבחרו / שביכולתם לבצע, ולפנות למקומות חדשים.
  4. לעשות פולו-אפ למיילים ששלחתם על מנת לבדוק האם התקבל המייל. זה מעיד על רצינות ועל פוקוס.
  5. השיטה הזו עוזרת לכם להיות יעילים ולא לבזבז אנרגיה לחינם. כדאי להכין רשימה של האתרים והקבוצות שאתם נכנסים אליהם ברשת, ולהיכנס לפי הסדר, בעקביות, כדי לא לפספס דבר.

כדאי גם להקדיש לחיפוש העבודה והמעקב זמן מוגדר מראש מידי יום,  כדי לשמור על מיקוד ולא לבזבז זמן יקר.