ליסה הוצ'סטיין משתזפת (צילום: dailymail.co.uk)
עובדי מלון שידאגו שתזכו לשיזוף מושלם | צילום: dailymail.co.uk
בתי מלון בעולם נמצאים בתחרות מתמדת זה מול זה, ונאלצים להציע פינוקים מיוחדים במינם לאורחים כדי למשוך אותם אליהם. לעיתים, הדרישה הזו יוצרת תפקידים יוצאי דופן וביזאריים שלא הייתם מצפים למצוא בבית מלון. תשכחו מהחדרנית והקונסיירז' - וקבלו את המקצועות המפתיעים ביותר בתחום המלונאות.

אחראי שיזוף
תיירים שלוקים יתר על המידה הם מראה שכיח באתרי התיירות בעולם, ובמלון "אקארין" שבתאילנד מצאו לזה פתרון – עובדות ספא שתפקידן להשגיח על המשתזפים ולדאוג שיזכו לשיזוף מושלם ולא יישרפו חלילה בשמש. השירות שהן מציעות כולל פילינג ומריחת קרם ייחודי, מדידת זמן השהייה בשמש של אורחי המלון, יישור השמשיות שלהם בהתאם ומריחה מחודשת כשהם יוצאים מהמים. כתום הוא השחור החדש? לא בבית המלון שלהן.

רועה ברווזים
מדובר בג'וב אמיתי לגמרי, שקיים במלון "פיבודי" בממפיס שבארה"ב. תפקידו של ה"דאק-מאסטר" התורן הוא לדאוג לרווחתם של חמשת הברווזים שחיים במלון ולהצעיד אותם בשורה על השטיח האדום מדי בוקר באחת עשרה בדיוק. מופע הברווזים הזה נועד לשעשע את האורחים, אך הברווזים זוכים לטיפול מיוחד ובתום עבודתם, בחמש אחר הצהריים, רועה הברווזים מחזיר אותם בתהלוכה לפנטהאוז שלהם על הגג. אגב, במלון "שנגרילה" באומאן קיים תפקיד דומה – אבל עם צבים.

מנקה מטבעות
התפקיד הזה כל כך מוזר וכל כך גאוני, עד שמפתיע שלא אימצו אותו בכל בתי המלון: בשנת 1935 הבחין מנהל מלון בסן פרנסיסקו כי האורחות המכובדות ששהו במקום נאלצו לקבל לידיהן עטויות הכפפות הלבנות מטבעות מטונפים. מאז ועד עצם היום הזה קיים במלון עובד שכל תפקידו הוא ניקיון המטבעות שעוברים בקופה. בהתחשב בכמות החיידקים שנמצאים בכסף שאותו אנו מעבירים מיד ליד, מדובר בסטארט אפ בריאותי נחוץ במיוחד.

קינוחים אישיים של קדאיף ופטיסייר לימוני - רוחב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קינוחים בבתי המלון חשובים לא פחות מהארוחה עצמה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
שף פטיסרי
קינוחים בבתי המלון חשובים לא פחות מהארוחה עצמה, ולכן מלונות רבים מעסיקים כיום שף קונדיטור שתפקידו לדאוג למנות האחרונות. בארצנו הקטנטונת, תפקידו של השף הזה מורכב אף יותר, כיוון שמרבית המלונות כשרים ולכן הקינוחים המוגשים צריכים להיות פרווה. האתגר האמיתי הוא שילוב של תחליפים צמחיים, כמו מרגרינה או שמנת צמחית, בקינוחים קלאסיים מבלי שהאורחים ירגישו בהבדל - ועדיין להשאיר טעם טוב בסוף הארוחה.

ביולוג ימי
טרנד הקיימות הגיע כבר מזמן לבתי המלון, ולכן לא מפתיע שחלקם מתוכננים במטרה לפגוע בסביבה מעט ככל האפשר. במלון "ז'אן מישל קוסטו" בפיג'י לקחו את הנושא צעד אחד קדימה ושכרו ביולוג ימי קבוע, שתפקידו גם להסביר לאורחים על המערכת האקולוגית וגם לערוך מחקרים ובדיקות קבועות באזור כדי לוודא שהמלון ואורחיו לא פוגעים בחופים הטבעיים של האי.


מגרש יונים
טרנד הקיימות הגיע כבר מזמן לבתי המלון, ולכן לא מפתיע שחלקם מתוכננים במטרה לפגוע בסביבה מעט ככל האפשר. במלון "ז'אן מישל קוסטו" בפיג'י לקחו את הנושא צעד אחד קדימה ושכרו ביולוג ימי קבוע, שתפקידו גם להסביר לאורחים על המערכת האקולוגית וגם לערוך מחקרים ובדיקות קבועות באזור כדי לוודא שהמלון ואורחיו לא פוגעים בחופים הטבעיים של האי.

היונים בהודו מחבבות במיוחד את חצר המלון "רמבייג'" בג'איפור, ולמרות שהן נחשבות לנושאות מזל טוב, הן עדיין משאירות אחריהן לכלוך רב. כדי לפתור את הבעיה שכרו במלון שני עובדים שכל תפקידם הוא לגרש את היונים מהחצר מבלי לפגוע בהן, תפקיד שמעסיק אותם היטב לאורך כל שעות היום. לא עדיף פשוט לאמץ חתול או שניים?

גבר ישן במיטה (צילום: realsimple.com, getty images)
עובד מלון שיחמם לכם את המיטה? אנחנו מעדיפים לחמם אותה בעצמנו | צילום: realsimple.com, getty images
מחמם מיטות
אין דבר מפנק יותר ממיטה חמה בחורף קר – ולא מדובר בחורף הישראלי הצנוע, אלא על לילות קפואים בחורף האירופאי שיכולים להגיע גם מתחת לאפס. במלון "הולידיי אין קנזינגטון" שבלונדון הפנימו את הצורך הזה והחליטו לספק לאורחים שירות חימום מיטות מיוחד. עובדי המלון נכנסים למיטות בחדרים כשהם לבושים בחליפות תרמיות מיוחדות, ודואגים לחמם היטב את המצעים לפני שהאורח שוכב לישון. לא יודעים מה איתכם - אבל אנחנו מעדיפים לחמם את המיטה שלנו בעצמנו, תודה.

מספר סיפורים לפני השינה
ואם אתם עדיין מתקשים להירדם במיטה החמימה שלכם, במלון "אנדאז" בעיר מציעים לכם שירות לא פחות משונה: הקראת סיפור לפני השינה. הניחו את ראשיכם העייף על הכר והאזינו לסיפור מפיו של עיתונאי או סופר מפורסם שגויסו במיוחד לתפקיד - ואם ממש תתעקשו, יש לשער שהמלון אף ישלח אליכם עובד מיוחד שתפקידו לספור עבורכם כבשים לפני השינה.